Τι θελουμε να εχει ενα DAC περα απο τον καλο ηχο?

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Μετα απο πολυ ψαξιμο και πολλες ακροασεις βρισκουμε ενα dac που μας αρεσει γιατι παιζει πολυ καλα την μουσικη που θελουμε να ακουμε.Μεχρι εδω ολα καλα ελα ομως που μεσα στο dac που θελουμε να αγορασουμε εχει και εναν ενισχυτη ακουστικων και εναν προενισχυτη.Μα εγω ρε παιδια θελω μονο το dac τα αλλα δεν τα θελω.Οχι μου λεει ο κατασκευαστης θα αγορασεις ολοκληρο το πακετο γιατι μονο του το dac δεν παει.Καποιος αλλος κατασκευαστης βαζει μια πλακετα 10x10cm μεσα σε ενα τεραστιο κουτι 43x40cm βαζει ενα πολυ χοντρο αλουμινιο για προσοψη και μια μεγαλη οθονη και μου ζηταει να πληρωσω αρκετες φορες πανω απο την πραγματικη αξια του dac.Aν καποιος τα θελει ολα αυτα εχει καλως εγω ομως που θελω μονο το dac τι κανω.Θα ηθελα τις αποψεις σας πανω σ αυτο το θεμα[μηπως και καταλαβουν και οι κατασκευαστες τι πραγματικα θελουν οι καταναλωτες].

μα έχει και για σένα η αγορά ... σκέτα ντακ ... να φάνε και οι κότες ... πχ. musical fidelity... και βέβαια και άπειρα καλής φουρνίας κινεζόπουλα στο ebay ...

πάντως για desktop audio το πακέτο λαπτοπ & [usb dac + pre +ενισχυτής ακουστικών] & ένα ζευγαράκι ενεργά ηχεία είναι μια χαρά ... οπότε μην απορείς για το τι προσφέρουν...

και πως ξέρεις ότι αυτό που σου αρέσει είναι μόνο το dac από το σύνολο?
από το όνομα?
από το τσιπ?
από τα σπεκς στα χαρτιά?

(όλες λανθασμένες επιλογές).

Το μονο κριτηριο για μενα ειναι ο καλος ηχος ολα τα υπολοιπα ειναι δευτερευοντα.Αγοραζω ενα καινουργιο dac γιατι θελω να βελτιωσω τον ηχο του συστηματος μου.

και πως κρίνεις ότι έχει καλό ήχο?

όταν το ακούς σημαίνει ότι ακούς τα τελικά του στάδια.
Τα οποία συνήθως μπορεί να είναι και το πιό ουσιαστικό του ηχητικά χαρακτηριστκό.

το καθε ντακ και ο ηχος του ειναι το συνολο της κατασκευης δεν ειναι μονο ενα chipaki,οποτε ατοπο αυτο που λες απο κει και υστερα υπαρχουν ντακ για ολα τα βαλαντια και τα γουστα.
Το τελειο για την δικη μας ξεχωριστη ορεξη δεν υπαρχει,ο καθε κατασκευαστης αναλογα την φλοσοφια του προσπαθει να πιασει οσο το δυνατο μεγαλυτερη μεριδα καταναλωτων.

πολλές φορές το ότι προσπαθεί να πιάσει μεγάλη μερίδα καταναλωτών απομακρύνει και κάποιους άλλους,
επίσης οι 5 φηφιακές είσοδοι, τα 3 firewire, τα 25 led στην πρόσοψη και το αναβαθμίσιμο firmware κοστίζουν και από τα 1000 ευρώ που κάνει το dac ίσως να έκανε 500 χωρίς τα παραπάνω. Θα προτιμούσα τα παραπάνω λεφτά να πηγαίνανε στην τροφοδοσία και τα στάδια εξόδου αποκλειστικά παρά στις έξτρα δυνατότητες.

Βέβαια αυτά για μένα, ο άλλος μπορεί να χρειάζεται την firewire που δε χρειάζομαι εγώ, οπότε π.χ. ένα dac χωρίς τέτοια να μην είναι καν επιλογή...

Οταν εχω ακουσει το [x] dac και μου εχει αρεσει πολυ ο ηχος του θελω να μπορω να αγορασω αυτο το dac αυτονομο χωρις αλλα καλουδια.Καποιος αλλος θα θελει να αγορασει το συγκεκριμενο dac μαζι με ολα τα καλουδια[ενισχυτη ακουστικων-προενισχυτη].Θελω να μπορω να κανω και εγω τη δουλεια μου και ο φιλος που θελει τα επιπλεον δηλαδη ο κατασκευαστης να καλυπτει τις αναγκες ολων των καταναλωτων.Οτι υπαρχουν στην αγορα και πολλα αυτονομα dac το ξερουμε ολοι οσοι ασχολουμαστε με το αθλημα το θεμα ειναι τι γινεται οταν μου αρεσει αυτο που κυκλοφορει μονο στην εκδοση full extra.

μα έχει και για σένα η αγορά ... σκέτα ντακ ... να φάνε και οι κότες ... πχ. musical fidelity... και βέβαια και άπειρα καλής φουρνίας κινεζόπουλα στο ebay ...

πάντως για desktop audio το πακέτο λαπτοπ & [usb dac + pre +ενισχυτής ακουστικών] & ένα ζευγαράκι ενεργά ηχεία είναι μια χαρά ... οπότε μην απορείς για το τι προσφέρουν...

+1.000

Καλοφτιαγμενη πλακετα + καλο αναλογικο σταδιο + καλη τροφοδοσια = Σιγουρη συνταγη
Με ελαχιστη μελετη μπορει καποιος να βρει αρκετες επιλογες

Οταν εχω ακουσει το [x] dac και μου εχει αρεσει πολυ ο ηχος του θελω να μπορω να αγορασω αυτο το dac αυτονομο χωρις αλλα καλουδια.Καποιος αλλος θα θελει να αγορασει το συγκεκριμενο dac μαζι με ολα τα καλουδια[ενισχυτη ακουστικων-προενισχυτη].Θελω να μπορω να κανω και εγω τη δουλεια μου και ο φιλος που θελει τα επιπλεον δηλαδη ο κατασκευαστης να καλυπτει τις αναγκες ολων των καταναλωτων.Οτι υπαρχουν στην αγορα και πολλα αυτονομα dac το ξερουμε ολοι οσοι ασχολουμαστε με το αθλημα το θεμα ειναι τι γινεται οταν μου αρεσει αυτο που κυκλοφορει μονο στην εκδοση full extra.

δεν εχεις καταλαβη οτι ενα dac απο μονο ειναι και προενισχυτης.ετσι ειναι.ακομα και το τσιπακι μονο του να βαλης μπορη να οδηγηση τελικο,ακομα και τσιπακι ρευματος να ειναι πρεπη να μτατραπη σε ταση που μετα παλι μπορη να οδηγηση τελικο.οποτε δεν συμφερη τον κατασκευαστη να μην βαλη ποτενσιομετρο αφου του κοστιζη ελαχιστα ωστε να μην χαση πελατες.το ιδιο και για τα ακουστικα.ενα opamp παμφτηνο ειναι.και τα δυο κοστιζουν 10$ και δεν διαμορφωνουν την τιμη του προιοντος.π κατασκευαστης και να μην τα ειχε αυτα παλι το ιδιο θα στο πουλαγε αναλογα με το που κατατασεται σε σχεση με τον ανταγωνισμο.σ αρεση οπως παιζη;το παιρνης.δε σ`αρεση ψαξε για αλλο.
εδω μπορη να εχεις εξοδο ακουστικων στον ενισχυτη σου στο dvd στο cd στην καρτα ηχου στην tv και να μην εχεις χρησιμποιηση ποτε καμοια το dac σε πειραξε;

Εχουμε πολλα παραδειγματα κατασκευαστων με φανταχτερα ονοματα που παιρνουν μια συσκευη ενος γιαπωνεζου κατασκευαστη αξιας 100e και βαζοντας μια προσοψη πολυ μουρατη και το ονομα τους με χρυσα και σκαλιστα γραμματα την πουλουν σε πολλαπλασια τιμη.Εχουν αναφερθει αρκετα τετοια παραδειγματα στο παρελθον και εδω στο forum.Η φετα απο χοντρο αλουμινιο που εβαλε ο μουρατος κατασκευαστης του κοστισε πολυ παραπανω απο 10$??.

Τι θα ηθελα εγω? Πολλα.......... θα πρεπει να ειναι η πιο πληρης συσκευη, δλδ...

Πρωτα απ' ολα θα πρεπει να διαχειριζεται μεσω δικτυου τη μουσικη, απο σκληρους, νας, κ.λ.π.
(για τους κλασικους και ενα universal ή εστω ενα cd drive)

Να εχει ψηφιακες ή/και αναλογικες εισοδους, συνδεση με πισι, (δηλ. να ειναι και προενισχυτης).

Να ειναι ντακ φυσικα, να εχει εξοδο για ακουστικα, και το σηματικοτερο για μενα,
να εχει room/speaker correction.

Να μην το παω και πιο μακρια δλδ. (να εχει και ψηφιακους ενισχυτες μεσα του) με εναν τελικο, εχεις συστημα.
Αν εχεις και ενεργα ηχεια, εισαι αρχοντας...............μια συσκευη ΜΟΝΟ στο ρακ !!!!!

Last edited:
Τι θα ηθελα εγω? Πολλα.......... θα πρεπει να ειναι η πιο πληρης συσκευη, δλδ...

Πρωτα απ' ολα θα πρεπει να διαχειριζεται μεσω δικτυου τη μουσικη, απο σκληρους, νας, κ.λ.π.
(για τους κλασικους και ενα universal ή εστω ενα cd drive)

Να εχει ψηφιακες ή/και αναλογικες εισοδους, συνδεση με πισι, (δηλ. να ειναι και προενισχυτης).

Να ειναι ντακ φυσικα, να εχει εξοδο για ακουστικα, και το σηματικοτερο για μενα,
να εχει room/speaker correction.

Να μην το παω και πιο μακρια δλδ. (να εχει και ψηφιακους ενισχυτες μεσα του) με εναν τελικο, εχεις συστημα.
Αν εχεις και ενεργα ηχεια, εισαι αρχοντας...............μια συσκευη ΜΟΝΟ στο ρακ !!!!!
Οι συσκευές που σ' ενδιαφέρουν βρίσκονται σ' άλλο νήμα! Ιδού:

Χαχαχα καλο Μιχαλη.............
Τον devialet παντως θα τον ηθελα..............αλλα πολλα βατ ρε γ@μωτο(και πολλα λεφτα). Τι να τα κανουμε?
Με 50 βατ (και πολλα λεω) θα ηταν ταμαμ !!

@kiriak......... περασαν για μενα, οι εποχες με τα γεματα ρακ.
μινιμαλ πλεον καταστασεις..........
το πολυ 3 συσκευες........ πηγη-ενισχυτης-ηχεια