Τι τηλεόραση να πάρω;

free

New member
30 November 2010
29
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέο μέλος και αρκετά άσχετος με τα θέματα εικόνας και ήχου και γι' αυτό ζητάω τις γνώσεις σας σχετικά με το πρόβλημά μου. Θέλω να αλλάξω την 25 CRT που έχω στο σαλόνι από το 95 με μία καινούργια.
Μπαίνω εδώ και καιρό στο Forum για να ενημερωθώ γύρω από τεχνολογίες, τεχνικούς όρους και διάφορα άλλα θέματα αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά πράγματα. Μου φαίνονται λίγο κινέζικα. Τέλος πάντων.
Στο θέμα μας τώρα. Τα δεδομένα έχουν ως εξής :
Απόσταση θέασης 1,6m min με 2,10m max μετρημένα (το σαλόνι είναι πολύ μικρό όπως καταλαβαίνεται).
Το 90% θέασης είναι τηλεόραση(5 με 6 ώρες καθημερινά), το 5% ταινίες από dvd(4 με 5 το μήνα) και το υπόλοιπο 5% game από τον μικρό με το PS2(1 με 2 ώρες το Σαβ/κο).
Το ποσό που θα ήθελα να δώσω είναι γύρω στα 700 χωρίς να είναι απαγορευτικό να ανεβώ και στα 1000 , αν με αυτά τα παραπάνω χρήματα θα έχω πράγματι καλύτερη εικόνα.
Με αυτά τα δεδομένα τι μου προτείνεται και κυρίως πόσες ίντσες για το σκοπό που την χρειάζομαι ;
Επίσης να σας αναφέρω (αν αυτό βοηθάει κάπου) πως κατά το Πάσχα σκέφτομαι να αγοράσω BD player.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη εάν σας κούρασα.

Απάντηση: Re: Τι τηλεόραση να πάρω;

Panasonic 42S20E. Είναι κοντά στο budget σου και έχει πολύ καλή εικόνα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Κοίταξα και είδα ότι είναι 42 ιντσών. Το μέγεθος είναι καλό γι´αυτή την απόσταση που θα βλέπουμε κυρίως τηλεοπτικό σήμα;

Re: Απάντηση: Re: Τι τηλεόραση να πάρω;

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Κοίταξα και είδα ότι είναι 42 ιντσών. Το μέγεθος είναι καλό γι´αυτή την απόσταση που θα βλέπουμε κυρίως τηλεοπτικό σήμα;
Για τα 2μ και κάτι που λες είναι μια χαρά, για το 1,6μ σε τηλεοπτικό μάλλον θα έχεις λίγο ενόχληση πιστεύω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι τηλεόραση να πάρω;

Για τα 2μ και κάτι που λες είναι μια χαρά, για το 1,6μ σε τηλεοπτικό μάλλον θα έχεις λίγο ενόχληση πιστεύω.

Χωρίς να γνωρίζω πολλά πράγματα και εγώ αυτό πιστεύω.
Απλά θέλω να εξηγήσω πως σχεδόν μπροστά από το έπιπλο της τηλεόρασης δεξία και αριστερά ξεκινάνε κάθετα δύο τριθέσιοι καναπέδες. Ο τελευταίος θα κάθετε σε απόσταση 2,10m ο επόμενος 1,60m και ούτω καθεξής. Και κάποιες φορές που θα υπάρχουν καλεσμένοι κάποιοι θα κάθονται και σε απόσταση 1,10m. Μέχρι τώρα με την 25 δέν είχα πρόβλημα.
Επίσης διαβάζω μέσα στο forum πως κάποιες τηλεοράσεις χρειάζονται 100 με 200 ώρες στρώσιμο, ειδικές ρυθμίσεις κλπ. Δέν είναι ότι δεν έχω την υπομονή να τα κάνω αλλά ότι δεν ξέρω.
Όπως ανέφερα και στο αρχικό ερώτημα μου ενώ κατανάλωσα αρκετό καιρό και ώρες στο forum διαβάσματος δεν κατάβαλα αρκετά πράγματα.
Δηλαδή όπως θα έρθει η τηλεόραση έτσι θα μείνει, με τις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Αυτό που ξέρω μόνο είναι να πειράζω λίγο τα χρώματα και τη φωτεινότητα για να την φέρω εκεί που θα μου είναι αρεστή στα δικά μου μάτια (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και το σωστό).
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι τηλεόραση να πάρω;

Χωρίς να γνωρίζω πολλά πράγματα και εγώ αυτό πιστεύω.
Απλά θέλω να εξηγήσω πως σχεδόν μπροστά από το έπιπλο της τηλεόρασης δεξία και αριστερά ξεκινάνε κάθετα δύο τριθέσιοι καναπέδες. Ο τελευταίος θα κάθετε σε απόσταση 2,10m ο επόμενος 1,60m και ούτω καθεξής. Και κάποιες φορές που θα υπάρχουν καλεσμένοι κάποιοι θα κάθονται και σε απόσταση 1,10m. Μέχρι τώρα με την 25 δέν είχα πρόβλημα.
Επίσης διαβάζω μέσα στο forum πως κάποιες τηλεοράσεις χρειάζονται 100 με 200 ώρες στρώσιμο, ειδικές ρυθμίσεις κλπ. Δέν είναι ότι δεν έχω την υπομονή να τα κάνω αλλά ότι δεν ξέρω.
Όπως ανέφερα και στο αρχικό ερώτημα μου ενώ κατανάλωσα αρκετό καιρό και ώρες στο forum διαβάσματος δεν κατάβαλα αρκετά πράγματα.
Δηλαδή όπως θα έρθει η τηλεόραση έτσι θα μείνει, με τις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Αυτό που ξέρω μόνο είναι να πειράζω λίγο τα χρώματα και τη φωτεινότητα για να την φέρω εκεί που θα μου είναι αρεστή στα δικά μου μάτια (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και το σωστό).
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
Την απόσταση θέασης, αν μου επιτρέπεις, θα την λάβεις υπόψη σου μόνο για τη θέση που θα κάθεσαι συνήθως εσύ και η οικογένειά σου, όχι οι επισκέπτες που θα είναι μια στο τόσο. Εσύ θα τη βλέπεις καθημερινά, οπότε αν αυτή η θέση είναι στα 2+ μέτρα , είσαι μια χαρά.
Για να μη παιδευτείς ιδαίτερα από ρυθμίσεις, πάρε μια πλάσμα και με οτι γνώσεις έχεις για ρύθμιση, θα σου δείξει αξιοπρεπέστατα, θα έχεις και άριστη γωνία θέασης από όλους τους καναπέδες. Το θέμα << στρωσίματος >> μη σε απασχολεί. Έχει να κάνει με τις πλάσμα, αλλά ο καλύτερος και πιο έυκολος τρόπος είναι απλά για ένα διάστημα 100 - 200 ώρες από την αρχή της λειτουργείας της, να μη βλέπεις για πάρα πολύ ώρα το ίδιο κανάλι ή μια στατική εικόνα. Δηλαδή αν αλλάζεις το κανάλι μετά από 1 - 2 ώρες ( για τις πρώτες 100 - 200 ώρες που σου ανέφερα ) για λίγο και μετά το επαναφέρεις πάλι, είσαι μια χαρά. Μετά όπως θέλεις τη χειρίζεσαι αρκεί μα νη δείχνει την ίδια εικόνα για καμιά 10αρια ώρες. Απλά είναι τα πράγματα.
Μη σε πολύ αγχώνει το θέμα ρύθμισης, αυτά είναι λίγο πολύ για εμάς τους ψειριάριδες και τρελαμένους με το χόμπυ μας που κυνηγάμες το όσο το δυνατό καλύτερο από τις συσκευες μας, και καμιά φορά το άπιαστο.
Αυτά που ξέρεις είναι αρκετά, και αν χρειαστείς βοήθεια, θα υπάρξουν πολλοί φίλοι εδώ που θα σου πουν. Δεν είναι τελικά το θέμα ρύθμισης εικόνας μιας τηλεόρασης για κάποιο μέσο χρήστη και τόοοοσο σπουδαίο.

Η 25" CRT επειδη ειναι 4:3 αντιστοιχει σε υψος σε 37" περιπου (οθονη 16:9).

Μην σου φαινεται υπερβολικο το 42" ειναι το ελαχιστο πλεον μεγεθος εκτος και αν μιλαμε για κανενα υπνοδωματιο οποτε μπορει να παμε και πιο κατω.

Κανε πρώτα μια βόλτα στα μαγαζιά να δεις από κοντά τις 3 τεχνολογίες που υπάρχουν ( LCD - LED - PLASMA ) και να δεις ποια σου κάθεται καλύτερα . Έπειτα προσανατολίζεσαι σε αυτές που κυμαίνονται στο budget σου. Πληροφοριακά και μάλλον θα το έχεις καταλάβει διαβάζοντας εδώ μέσα οι LCD και οι LED είναι πιο εντυπωσιακές - φωτεινές στην εικόνα τους και κλέβουν τη ματιά του υποψήφιου αγοραστή . Οι plasma πάλι φαντάζουν ποιο μουντές και σκοτεινές σε άμεση αντιπαράθεση με τις LCD - LED , αποδίδουν όμως πιστότερες χρώματα και θεωρητικά καλύτερο η αν θες πιο ομαλό μαύρο αναλόγως τον χώρο που θα τοποθετηθούν και τις συνθήκες φωτισμού. Και οι 3 τεχνολογίες έχουν τα + και τα - τους . Τα βάζεις κάτω και βλέπεις με ποια μπορείς να ζήσεις καλύτερα .

Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Θέλω να πω στον φίλο Leonid πως έχει δίκιο ότι προέχει πρώτα η οικογένεια και μετά οι επισκέπτες. Αν κατάλαβα σωστά (αν κάπου έχω λάθος ενημερώστε με - διορθώστε με) σίγουρα από τα 2,10m θέασης δεν υπάρχει πρόβλημα, και λογικά δεν υπάρχει ούτε από το 1,60m μιας και το τρίτο άτομο της οικογένειας θα κάθετε στο 1,60( τη μικρή κορούλα δεν την λαμβάνω υπ' όψιν γιατί δεν της αρέσει ακόμα να βλέπει, ίσως σε κανά χρόνο ).
Και νομίζω συμφωνεί και ο φίλος Yperion ότι δεν θα υπάρχει λογικά πρόβλημα ενόχλησης ματιών ή κούρασης μετά από πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικού σήματος, αν ανέβω μερικές ίντσες ακόμη (δηλαδή πάω στις 42") αφού αναφέρει ότι οι 25" (4:3) που έχω τώρα, αντιστοιχούν περίπου σε 37" (16:9).
Θα κάνω και μια βόλτα στα μαγαζιά όπως λέει και ο φίλος Κώστας να δώ τι παίζει , και βλέπουμε και αποφασίζουμε.
Πάντως άν όντως μου αρέσουν οι 42" άντε να δούμε πως θα πείσουμε το έτερον ήμυσι που θεωρεί ποιό κατάλληλες για τον χώρo μας τις 32" και άντε σε έσχατη περίπτωση τις 37". Που να τις πω και για 42".
Οποιαδήποτε ενημέρωση-πληροφόρηση-διόρθωση-κριτική καλοδεχούμενη
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι τηλεόραση να πάρω;

Θέλω να πω στον φίλο Leonid πως έχει δίκιο ότι προέχει πρώτα η οικογένεια και μετά οι επισκέπτες. Αν κατάλαβα σωστά (αν κάπου έχω λάθος ενημερώστε με - διορθώστε με) σίγουρα από τα 2,10m θέασης δεν υπάρχει πρόβλημα, και λογικά δεν υπάρχει ούτε από το 1,60m μιας και το τρίτο άτομο της οικογένειας θα κάθετε στο 1,60( τη μικρή κορούλα δεν την λαμβάνω υπ' όψιν γιατί δεν της αρέσει ακόμα να βλέπει, ίσως σε κανά χρόνο ).
Και νομίζω συμφωνεί και ο φίλος Yperion ότι δεν θα υπάρχει λογικά πρόβλημα ενόχλησης ματιών ή κούρασης μετά από πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικού σήματος, αν ανέβω μερικές ίντσες ακόμη (δηλαδή πάω στις 42") αφού αναφέρει ότι οι 25" (4:3) που έχω τώρα, αντιστοιχούν περίπου σε 37" (16:9).
Θα κάνω και μια βόλτα στα μαγαζιά όπως λέει και ο φίλος Κώστας να δώ τι παίζει , και βλέπουμε και αποφασίζουμε.
Πάντως άν όντως μου αρέσουν οι 42" άντε να δούμε πως θα πείσουμε το έτερον ήμυσι που θεωρεί ποιό κατάλληλες για τον χώρo μας τις 32" και άντε σε έσχατη περίπτωση τις 37". Που να τις πω και για 42".
Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες.
Όσο για το έτερο ήμυσι, μη τη πάρεις μαζί σου όταν κάνεις την αγορά, πες της οτι 37αρα πήρες και ας είναι 42αρα. Το πιο πιθανό να μη πάρει χαμπαρι τίποτα.
Αν πάλι δει το κουτί και προσέξει οτι είναι 42αρα ( δύσκολο μου μοιάζει και αυτό ) πεςτης << λάθος κάνανε, αλλά κάτσε να τη στήσουμε και βλέπουμε>>.
Είναι σίγουρο πως θα της αρέσει και μετά δε θα ξαναπακετάρεις, κέρδισε και κανά 2 μέρες να τη συνιθήσει, και δε πρόκειται να σε βάλει να τη γυρίσεις πίσω.
Πάντως το πιο πιθανό είναι να μη πάρει χαμπάρι τίποτα.
icon12.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι τηλεόραση να πάρω;

Όσο για το έτερο ήμυσι, μη τη πάρεις μαζί σου όταν κάνεις την αγορά, πες της οτι 37αρα πήρες και ας είναι 42αρα. Το πιο πιθανό να μη πάρει χαμπαρι τίποτα.
Αν πάλι δει το κουτί και προσέξει οτι είναι 42αρα ( δύσκολο μου μοιάζει και αυτό ) πεςτης << λάθος κάνανε, αλλά κάτσε να τη στήσουμε και βλέπουμε>>.
Είναι σίγουρο πως θα της αρέσει και μετά δε θα ξαναπακετάρεις, κέρδισε και κανά 2 μέρες να τη συνιθήσει, και δε πρόκειται να σε βάλει να τη γυρίσεις πίσω.
icon12.gif

Σ´ευχαριστώ πολύ Leonid.

.

Μην της πεις για 42. Πες για 46 και μετά από συζήτηση :argue:υποχώρησε για 42. :smash:-bye-

icon12.gif

Εγώ πάλι όταν ήτανε να πάρουμε TV την πήρα μαζί μου και γυρήσαμε ευτυχώς μόνο ένα μαγαζί, το οποίο είχε την τηλεόραση που είχα βάλει στο μάτι. Την είδε, της άρεσε και την πήραμε. Βέβαια δεν είχε ανεπτυγμένη την αίσθηση του όγκου της αλλά όταν την έφεραν σπίτι δεν μπορούσε να πεί τίποτα....:award:

μην δεχτεις κουβεντα για την διασταση. ασυζητητί 40+ και εμενα τετοια ελεγε και τωρα της φαινετε μικρη η 40 για τα ιδια μετρα με τα δικα σου!
αν παω σε αλλο σπιτι θα παει κατευθειαν στο υπνωδωματιο και θα παω για 50!

Σας ευχαριστώ για τις ιδέες σας.
Και εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι. Να αρχίσω να της μιλάω για 46" ενώ αυτή θέλει το πολύ 37" και να συμβιβαστούμε κάπου στη μέση.
Δηλαδή στις 42".

Λένε για τις γυναίκες, πονηρά μυαλά, αλλά και εμείς δε πα´με πίσω.
Καλά να πάθουν όμως, αφού χώνοντε στα δικά μας χωράφια τα θέλει ο απαυτός τους, ε μα πια.:flipout: