Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

Giuliver

New member
2 December 2011
18
Καλησπέρα σε όλους.
Εδώ και καιρό ένα ερώτημα με απασχολεί που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας προς συζήτηση.
Τι τρέχει με την Panasonic σε επίπεδο τηλεοράσεων στην Ελλάδα ? Και εξηγούμε.
Γιατί ενώ στο εξωτερικό μέχρι και promo για καλύτερες τιμές υπάρχουν στην Ελλάδα τίποτα ?
Και να ήταν μόνο αυτό ? Γιατί άραγε η αρχική τιμή όπου μπαίνει ένα προϊόν στο ράφι προς πώληση είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του εξωτερικού ?
Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στις λοιπές εταιρείες. Για παράδειγμα ανταγωνιστής της pany είναι εναρμονισμένος σε πάρα πολλές χώρες ανα την Ευρώπη.
Τις πταιει και τελικά οι δύο κορυφαίες vt20 & vt30 (γιατί με αφορμή ενός εκ τον δύο μοντέλων έκανα και την μικρο έρευνα μου) μπαίνουν στα ράφια με τιμή ~20% ακριβότερα από τους τις λοιπές χώρες.

Σας ευχαριστώ.

αυτο μολις συζηταγαμε με τον dalanik ι vt30 στην γερμανια εχει στα 2000ευρω... χαοτικη διαφορα.. να μου πειτε ζουμε σε μια χωρα που τα ikea στην ελλαδα ειναι τα πιο ακριβα ολης της ευρωπης!!!!!!!!!!! εχουν βρει τους χαζους φενεται εδω..

Σωστά φίλε karie!

Bασικά στην Ελληνική αγορά δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα σωστά!

Ελληνικά προϊόντα (τρόφιμα) στα lidl γερμανίας κοστίζουν λιγότερο απο τα ίδια καταστήματα στην Ελλάδα!!!

Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο στα ηλεκτρονικά!

Αλλά και 500Ε Ευρώ διαφορά στην 55VT-30 δεν καταπίνεται με τίποτα.............. και μετά σου λέει φοβάμαι την επιστροφή στην δραχμή!!!!
...να την παραχώσουν όπισθεν... και καλό κλείσιμο! Απο μένα πάντως, δεν θα δούνε φράγκο σε αυτές τις τιμές...

Αν ήταν μόνο οι Panasonic καλά θα ήταν. Παραδείγματα...

WD Live 2011 , 105 ευρώ στο Γαλλικό FNAC , 139 ευρώ στο πλαίσιο.

iphone 4GS , 510 λίρες στη Vodafone UK , 669 ευρώ στον Κωτσόβολο.

Και η λίστα ειναι ατελείωτη.

ΥΓ. Μια και το αναφέρετε παραπάνω , καφές Λουμίδη σε σουπερμάρκετ στην Γερμανία έχει σχεδόν την μισή τιμή! Το ίδιο γιαούρτι Δέλτα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

«Χαίρομαι» που προβληματίζει τόσος πολλούς το θέμα.
Karie, η διαφορά στην Βρετανία προκύπτει από την διαφορά στην ισοτιμία της στερλίνας. Δεν έχουν ενταχτεί στο ενιαίο νόμισμα του euro.
Επιπλέον, κάποιος στην Ελλάδα μας πάει για το μεγάλο κέρδος αλλά δεν είμαι σε θέση να πω (γιατί δεν ξέρω) ποιος. Ο εισαγωγέας ή ο τελικός έμπορος ?

Δεν ειναι και τόσο απλά τα πράγματα. Αλλιώς μπορεί να διαπραγματευτεί μια τιμή ο εισαγωγέας με προοπτική πώλησης 50 κομματιών και αλλιώς με προοπτική πώλησης 5.000. Είμαστε και σε δύσκολη γεωγραφικά θέση για τις μεταφορές, ειναι και η ελληνική αγορά σχετικά ασταθής.

Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν και επιτήδειοι, αλλα η τιμή στο ράφι έχει πολλές παραμέτρους

@ Kostas
Δεν ξέρω αν τα πράγματα είναι απλά ή οι εταιρείες τα κάνουν να φαίνονται πολύπλοκα για προφανείς λόγους. Η Samsung για παράδειγμα έχει εναρμονισμένη εμπορική πολιτική ανα την Ευρώπη (το οποίο δεν είναι πάντα καλό για τον τελικό καταναλωτή) και δεν βλέπεις αυτές τις τεράστιες διαφορές. Άρα δεν είναι πιστεύω, ούτε θέμα Ελληνικής αγοράς ούτε θέμα γεωγραφίας και αστάθειας.

Κώστα συμφωνώ... αλλά...

Αν κάποιος έμπορος εδώ, παραγγείλει από το φθηνότερο Γερμανικό κατάστημα σε τιμή λιανικής και με μεταφορικά 200Ε (λιγότερα είναι αλλά τσπ) πάλι κέρδος 300Ε θα έχει στις τιμές που την δίνουν την 55vt30........
Να υποθέσω ότι υπάρχει πρόβλημα εγγύησης... ακόμα και ένα στα δέκα κομμάτια να έχει ελάττωμα μπορεί να το στείλει πίσω και πάλι απο πάνω θα είναι...

Αν ήμασταν πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, θα κανόνιζα power buy με τον όρο να καλύψουμε όλοι μαζί τυχών επιστροφή... πραγματικά είναι ξεφτίλα αυτό που συμβαίνει... καμία δικαιολογία!

Το ίδιο συμβαίνει και με τις μικρότερες Panasonic ή μόνο οι "εξωτικές" ειναι ακριβότερες;

Δυστυχώς και σε «μικρότερα» μοντέλα…………….

Ρίχτε μια ματιά στο Attached για γίνει αντιληπτό ακόμα καλύτερα το θέμα τιμή στο ράφι

Attachments

• VT30.png
    VT30.png
    5.8 KB · Views: 214
Ρίχτε μια ματιά στο Attached για γίνει αντιληπτό ακόμα καλύτερα το θέμα τιμή στο ράφι
Συγνώμη που παράλειψα να το αναφέρω, αλλά ο πιο πάνω πίνακας είναι ελάχιστες τιμές για την 50vt30.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε την αρχική τιμή ~1.650 όταν στην Ελλάδα η τιμ’ή ξεκίνησε από 2.750 και λίγο αργότερα 2.099

Το ίδιο συμβαίνει και με τις μικρότερες Panasonic ή μόνο οι "εξωτικές" ειναι ακριβότερες;

Η 50VT30 έχει 200Ε διαφορά [για τις άλλες δεν ξέρω, αλλά μπορείς να δεις εύκολα στο αντίστοιχο skroutz (idealo.de)].
Μπορώ να ζήσω με αυτή τη διαφορά... είπαμε μπανανία είμαστε... τα 400 και 500Ε όμως δεν χωνεύονται με τίποτα ρε αδερφάκι μου....

Έτσι μου έρχεται να βάλω το ξαδερφάκι να την παραλάβει, ελέγξει και μετά να την στείλει από Γερμανία... 170Ε επιβάρυνση είναι... είναι όμως ρίσκο...

...είναι μεγάλη ξεφτίλα._

Η 50VT30 έχει 200Ε διαφορά [για τις άλλες δεν ξέρω, αλλά μπορείς να δεις εύκολα στο αντίστοιχο skroutz (idealo.de)].
Μπορώ να ζήσω με αυτή τη διαφορά... είπαμε μπανανία είμαστε... τα 400 και 500Ε όμως δεν χωνεύονται με τίποτα ρε αδερφάκι μου....

Έτσι μου έρχεται να βάλω το ξαδερφάκι να την παραλάβει, ελέγξει και μετά να την στείλει από Γερμανία... 170Ε επιβάρυνση είναι... είναι όμως ρίσκο...

...είναι μεγάλη ξεφτίλα._

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Υπάρχει ξέρεις και μια άλλη λύση. Να έκανε ένας από τους πολλούς (που θέλουν να αποκτήσουν μια vt30) ένα ταξίδι οδικός, και να έφερνε 3-4 κομμάτια.

Που να τον βρείς όμως τον έναν? Είναι ταλαιπωρία... και ο χρόνος μας περιορισμένος και χρειάζεται και κατάλληλο όχημα......

Κοίτα τι συζητάμε τώρα, έ!!!? Ταξίδι 2000km για μια τηλεόραση...

Πάντως αν βρεθούμε πολλοί για vt30 (50-55'') εγώ είμαι μέσα να κανονίσουμε φορτωτική και να μοιραστούμε τυχών βλάβη όλοι μαζί.
Το πολύ μία στις δέκα να βγάλει ελάττωμα εντός εγγύησης.
Αν μοιραστούμε τη ζημιά (όχι πάνω απο 400Ε πήγαινε-έλα από Γερμανία) πχ 8 άτομα, θα έχουμε μια επιβάρυνση/χασούρα 50Ε... συνολικό κέρδος περί τα 400Ε...

Και μετά τους στέλνουμε και ένα e-mail, που θα τελειώνει σε "άντε γεια"...

τσπ... μην ονειροβατούμε...

Τα ίδια συμβαίνουν και με άλλα προϊόντα... έπιπλα, τρόφιμα, ηλεκτρονικά κτλ...

Το καλοκαίρι κοίταζα ένα fanless τροφοδοτικό seasonic 400x και έναν kingston ssd 64GB...
120E στη Γερμανία το τροφοδοτικό... εδώ πουθενά.....
Σήμερα υπάρχει σε ένα μαγαζί, με άγνωστη διαθεσιμότητα στα 158Ε... στη Γερμανία 111Ε...

Ο kingston 120E εδώ 90 στη Γερμανία... σήμερα 100Ε εδώ και 75Ε στη Γερμανία...

Τι να λέμε?! Καρτέλ και κλεψιά....

Οποιαδήποτε αγορά ηλεκτρικής συσκευής εντός ευρωπαϊκής ένωσης έχει minimum 2 χρόνια εγγύηση.
Τώρα για εταιρείες όπως η pany η εγγύηση είναι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ. Την αγοράζεις από Γερμανία οφείλει να σε καλύψει η intertech Ελλάδος. Την αγοράζει κάποιος από Ελλάδα και την πάει στην Γερμανία την ίδια κάλυψη θα δώσει και η γερμανική αντιπροσωπεία.
Το μόνο θέμα είναι η μεταφορά και τυχόν προβλήματα που δημιουργηθούν εξαιτίας αυτής (σπάσιμο, χτυπήματα κλπ).
Αν βέβαια γίνει μια επαγγελματική μεταφορά (όπως την κάνουν και οι αντιπροσωπίες εδώ) τότε ελαχιστοποιείς το ρίσκο. Αν μάλιστα ασφαλίσεις και την μεταφορά τότε μηδέν ρίσκο.

PS: φθηνότερη αγορά από την Γερμανική λόγο και μη ένταξης της ακόμα στο κοινό νόμισμα συν μονάδα παραγωγής της pany εκεί : http://buy.fudzilla.com/629711