Τι τροφοδοτικό θέλει το router?

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
Γεια σας,

Όπως λέει και ο τίτλος....έχω ένα τροφοδοτικό που δεν ξέρω τι να το κάνω...είναι το ifi power (το μαύρο) 15V (ήρθε με το zen stream) και σκέφτηκα μήπως το χρησιμοποιήσω με το router της cosmote που έχει το ίδιο βύσμα

κάνει ή θα το κάψω και θα μείνω χωρίς ίντερνετ?

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,033
Μεσευρώπη
Αν το ρούτερ της Cosmote είναι 15V δοκίμασε, δε χάνεις τίποτα. Στη χειρότερη περίπτωση δε θα ακούσεις διαφορά. Αν δεν ειναι 15V θα το κάψεις και θα ψάχνεσαι για ρούτερ.

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση,

Πρέπει να είναι και ακριβώς τα ίδια αμπέρ?

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
Α ωραία...θα κάνω μια δοκιμή ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,627
Αθήνα
Δεν γράφει η είσοδος του ρεύματος στο router πόσα volt είναι?
Το κανονικό τροφοδοτικό του, δεν γράφει πόσα volt & πόσα Α βγάζει?
Για να το δεις πριν πειραματισθείς.

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
Θα το κοιτάξω πριν κάνω οποιαδήποτε αλλαγή...δεν έχω πάει ακόμα να το δω αλλά δεν θα το δοκιμάσω αν γράφει διαφορετικά από το τροφοδοτικό του router.

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
12V λέει...υπάρχει καμιά περίπτωση να αντέχει 15V ή να το αφήσ καλύτερα μη το ψήσω?

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,774
Athens
Γεια σας,

Όπως λέει και ο τίτλος....έχω ένα τροφοδοτικό που δεν ξέρω τι να το κάνω...είναι το ifi power (το μαύρο) 15V (ήρθε με το zen stream) και σκέφτηκα μήπως το χρησιμοποιήσω με το router της cosmote που έχει το ίδιο βύσμα

κάνει ή θα το κάψω και θα μείνω χωρίς ίντερνετ?

Μισό για να μην πέσω από την καρέκλα μου...

Έχεις το modem/router της Cosmote, με το δικό του τροφοδοτικό (power adapter).
Παίζει κομπλέ.

Και λες... σκέφτεσαι... να βάλεις ένα άλλο power adapter στο modem/router της Cosmote.
Για ποιόν λόγο;

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
Μισό για να μην πέσω από την καρέκλα μου...

Έχεις το modem/router της Cosmote, με το δικό του τροφοδοτικό (power adapter).
Παίζει κομπλέ.

Και λες... σκέφτεσαι... να βάλεις ένα άλλο power adapter στο modem/router της Cosmote.
Για ποιόν λόγο;
Γιατί το έχω spare δεν το χρειάζομαι και είπα να πειραματιστώ μήπως αλλάξει κάτι στο ηχητικό αποτέλεσμα καθώς η μόνη μου πηγή είναι το streaming μέσω ethernet.

Βέβαια δεν αξίζει το ρίσκο με τίποτα αφού δεν είναι στις ίδιες προδιαγραφές.

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
3,126
Όχι, μην το κάνεις!
Είναι πολύ πιθανό να το κάψεις αφού δέχεται χαμηλότερη τάση.

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,774
Athens
Γιατί το έχω spare δεν το χρειάζομαι και είπα να πειραματιστώ μήπως αλλάξει κάτι στο ηχητικό αποτέλεσμα καθώς η μόνη μου πηγή είναι το streaming μέσω ethernet.

Βέβαια δεν αξίζει το ρίσκο με τίποτα αφού δεν είναι στις ίδιες προδιαγραφές.

Καλά το προφήτεψα.

Ποιό ρίσκο; Το θέμα δεν είναι το ρίσκο (που πιθανότατα με 18V θα την ακούσει το 12Vολτο ρούτερ), το θέμα είναι ότι περιμένεις να ακούσεις βελτίωση στον ήχο αλλάζοντας την παροχή ρεύματος του modem :D

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
754
Καλά το προφήτεψα.

Ποιό ρίσκο; Το θέμα δεν είναι το ρίσκο (που πιθανότατα με 18V θα την ακούσει το 12Vολτο ρούτερ), το θέμα είναι ότι περιμένεις να ακούσεις βελτίωση στον ήχο αλλάζοντας την παροχή ρεύματος του modem :D
Το ρίσκο του να κάψω το ρούτερ,

δεν περιμένω ιδιαίτερα πράγματα...παρόλα αυτά όταν είχα δοκιμάσει από το wireless σε ethernet είχα ακούσει μια καλή διαφορά...δεν θα αγόραζα ποτέ ειδικό τροφοδοτικό για το ρούτερ της cosmote αλλά αφού το είχα τι έχανα να κάνω μια δοκιμή?

Όλα αυτά είναι θεωρητικά φυσικά

• Like
Reactions: ika