Τι windows και γιατί?

Δηλαδή τί μπορείς να κάνεις με τα ΧΡ (και μάλιστα Pro) που δε μπορείς να κάνεις με τα WMC???? Βγαίνεις από το κέλυφος και από πίσω τρέχουν κανονικά ΧΡ...

Αν ειναι να βγαινεις απο το Media Center κελυφος για να στησεις (και κυριως να χρησιμοποιησεις) ενα σωστο HTPC συμφωνα με τους οδηγους που υπαρχουν τοσο σε αυτο οσο και σε πολλα αλλα forum, τοτε ποιος ο λογος να βαλει καποιος MCE?

FFDShow, Reclock, DScaler, TheaterTek, ZoomPlayer... Πως τα χρησιμοποιεις αυτα σε περιβαλλον MCE? Βγαινεις απο το κελυφος ή κανεις διαφορα τεχνασματα που θελουν ψαξιμο και χακεριες?

Το μονο που προσφερουν τα MCE (κατα την ταπεινη μου αποψη) ειναι ενα συμπαθητικο interface που καλυπτει ενα απλουστατο DVD player, μια απλη εφαρμογη εμφανισης photo, ενα απλουστατο mp3/wma player και μια εφαρμογη PVR με αρκετα προβληματα που συν τοις αλλοις δεν ειναι συμβατη με πανω απο τις μισες καρτες TV που κυκλοφορουν. Ειναι απλα ενα (συγχωρεστε μου την εκφραση) idiot proof interface που καλυπτει (πολυ) βασικες αναγκες. Δεν ειναι τυχαιο οτι η Microsoft ποτέ δεν τα κυκλοφορησε αυτονομα, αλλα τα εδινε μονο με pre-built συστηματα. Καποιος που θα δωσει 1500 ευρω για ενα HTPC (και εχει ορεξη να το ψαξει) δεν νομιζω οτι θα μεινει ικανοποιημενος. Υπαρχουν ενα σωρο (τοσο εμπορικα οσο και freeware) προγραμματα που δεχονται customization και εχουν πολυ μεγαλυτερες δυνατοτητες.

Στα Vista τα πραγματα σιγουρα εχουν αλλαξει οσον αφορα το Media Center, αλλα δεν ξερω καποιον που να τα εχει χρησιμοποιησει και σιγουρα θα περασει καιρος μεχρι να ξεπεραστουν παιδικες ασθενειες και να βγουν νεες εκδοσεις software, να ξαναγραφουν οδηγοι που θα δουλευουν σωστα κοκ

ΥΓ Οσο για το Windows XP vs Windows XP Pro... ποιος ο λογος να εχει καποιος μια "κομμενη" εκδοση οταν μπορει να εχει την ολοκληρωμενη, εστω και αν δεν χρησιμοποιει τα extra χαρακτηριστικα της?

Συμφωνώ με τον φίλο Supacoopa σε όλα τα παραπάνω, εκτός από το τελευταίο.

Ο λόγος για να έχει κανείς την "κομμένη" έκδοσης των Windows είναι τα 50 διαφορά που έχει με την full. Εννοείτε ότι δεν είναι τόσο το χρηματικό θέμα, όσο το ότι πληρώνεις χρήματα για κάτι το οποίο σου είναι πρακτικά άχρηστο. Οπότε δώσε τα καλύτερα για καλύτερο motherboard ή CPU, ώστε να πιάσουν και τόπο!

Δεν ξέρω παιδιά τί λέτε αλλά εγώ παίζω με WMC, με TheaterTek και ffdshow να τρέχουν μέσα από το κέλυφος χωρίς χακεριές και μαγειρέματα και αφού έκανα το σετάρισμα μια φορά στην αρχή χρησιμοποιώ μόνο remote control.

Το τελευταίο και μόνο το θεωρώ σηματνικό λόγο για να πάρω WMC. Όταν λέμε HTPC εννοούμε μια συσκευή που θα μπει στο σαλόνι. Αρα θα πρέπει να συμπεριφέρεται όπως μια συσκευή consumer. Αν είναι κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι να ανοιγοκλείνω προγράμματα και να βγάζω πληκτρολόγιο και ποντικί ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ... Όταν θέλω να πειραματιστώ - ναι...

Μη χάνουμε το νόημα... Το HTPC είναι μία consumer συσκευή- όχι ένα pc. Κανονικά δε θα έπρεπε να έχει ούτε πληκτρολόγιο ούτε mouse...

Όσον αφορά το hardware δεν ήξερα ότι υπήρχαν περιορισμοί στα wmc - μου φαίνεται απίθανο αφού στην ουσία είναι ΧΡ! Υπάρχουν περιορισμοί από ότι ξέρω στις tv cards αν θες να δεις tv μέσα από το κέλυφος των wmc...

Last edited:
Όταν λέμε HTPC εννοούμε μια συσκευή που θα μπει στο σαλόνι. Αρα θα πρέπει να συμπεριφέρεται όπως μια συσκευή consumer. Αν είναι κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι να ανοιγοκλείνω προγράμματα και να βγάζω πληκτρολόγιο και ποντικί ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ... Όταν θέλω να πειραματιστώ - ναι...

Μη χάνουμε το νόημα... Το HTPC είναι μία consumer συσκευή- όχι ένα pc. Κανονικά δε θα έπρεπε να έχει ούτε πληκτρολόγιο ούτε mouse...

Πολυ σωστο αυτο.

Για αυτη τη δουλεια τα MCE ειναι ισως μια καλη περιπτωση, αλλα για μενα ειναι ατελή. Οταν τα ειχα δοκιμασει, εκτος απ'οτι το μηχανημα βαρυνε αισθητα, ειχα και μια γενικη αισθηση δυσφοριας! Δεν εχω προβλημα με τα προϊοντα της Microsoft γενικα, αλλα τα MCE δεν μου εκατσαν καλα ως χρηση. Θα ελεγα πως δεν ειχε δωθει μεγαλο βαρος στην αναπτυξη τους, μου εδιναν την αισθηση βεβιασμενου beta version... Μεγαλο μειον επισης για μενα οτι δεν μπορεις να επεμβεις (ευκολα) και να αλλαξεις κατι που δεν σου αρεσει ή να το παραμετροποιησεις ή να βαλεις plugins. Τα δεχεσαι οπως ειναι.

Εδω και καιρο χρησιμοποιω ως βασικο front-end το Meedio. Παρ'οτι η αναπτυξη του εχει σταματησει (αν και γινονται προσπαθειες για open source συνεχιση του) εχει τοσα πολλα external plugins και δεχεται τετοιο customization που το μονο οριο ειναι ο χρονος που θα ασχοληθει καποιος μαζι του. Μεσα απο το intreface του μπορει ας πουμε καποιος να καλεσει "εξωτερικο" προγραμμα (πχ TheaterTek ή WinDVD) και μολις το κλεισει να επιστρεψει στο 10 foot interface ή να χρησιμοποιησει "διαφανα" την μηχανη του WinAmp ή του ZoomPlayer για αναπαραγωγη συγκεκριμενων ειδων αρχειων. Η εμφανιση του αλλαζει με πανω απο 100 themes.

Επισης ενδιαφεροντα media center front-ends ειναι τα MediaPortal, SageTV, BeyondTV, GB-PVR, Got All Meedia, TVedia.
Αλλα εμπορικα και αλλα open-source, τo καθενα με τα δικα του υπερ και κατά.

Οσον αφορα στο Meedio δυο καλα site για να ξεκινησει καποιος ειναι το Meedio Maid και το MeediOS

Δεν έχεις άδικο. Το Meedio το είχα ψάξει κι εγώ και πράγματι έχει μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης.
Όσον αφορά εμένα πάντως αυτό που διαπίστωσα παρατηρώντας τις συνήθειές μου είναι πως όταν καταπιάνομαι με κάτι υπάρχει αρχικά τεράστια όρεξη, ψάχνω όλες τις λεπτομέρειες, κάνω τις χίλιες μύριες δοκιμές. ΑΛΛΑ από κάποια στιγμή και μετά το μόνο που ζητάω είναι ευκολία χρήσης και απλότητα. Έρχεται η στιγμή που δε θέλω ούτε να ακούσω για ψαξίματα και συχαίνομαι να δω οποιοδήποτε παράθυρο ρυθμίσεων. Όταν κανείς φτάσει σε αυτό το σημείο - και λίγο-πολύ όλοι κάποια στιγμή φτάνουμε - νομίζω ότι το μόνο λειτουργικό που μπορεί να σε καλύψει είναι τα WMC (όχι ότι θα αποτελέσουν εμπόδιο κατά τη φάση των αναζητήσεων)...
:ernaehrung004: :ernaehrung004:

Θανο δεν μας κανεις κανα φροντιστηριο πως στα διαλα να παίζουμε κι εμεις με WMC, με TheaterTek και ffdshow και powerdvd και Reclock να τρέχουν μέσα από το κέλυφος ....??

H λύση λέγεται My Movies ( http://www.mymovies.name/ )
Eίναι ένα plug-in για WMC. Τί plug-in δηλαδή - μπορώ να σου πω το χρησιμότερο πράγμα που έχω στα WMC. Στα settings αυτού του plug-in ορίζεις αν θέλεις να χρησιμοποιείται ο ενσωματωμένος player των WMC ή το TheaterTek... Ορίζεις TheaterTek και τέλος...

αν και ηθικα υπαρχει ενα ζητηματακι (ναι, πιστευω στο open source), η δικη μου προτιμηση ειναι Windows MCE. Εφαγα απειρες μερες (+νυχτες) με linux, meedio, μπουρου-μπουρου, αντε παμε παλι, ωχ δε δουλευει, αμαν το decoder, ααααα δεν κανει η GPU.... και καποια στιγμη ειπα basta!

MCE λοιπον, FFDSHOW και τελος. Και, οπως συμβαινει, δε χρειαζεται τηλεφωνικη υποστηριξη οποιος φιλος προσπαθησει να δει ενα DVD στο σαλονι μου. Επισης, ειναι το μονο interface που αντεχει και λειτουργει ευκολα με τη συλλογη μουσικης, με εξοφυλλα ( εχω περασμενα οοοολα τα CD μου, σε FLAC - τα jazz - και MP3 - τα ποπ).

εκτως του MCE Shell, ολο το υπολοιπο ειναι ενα κλασσικο WinXP.

ΥΓ>> το μονο παραπονο ειναι οτι δεν αλλαζει το #$%# μπλε background, οποτε ο projector λουζει το σαλονι μου με μπλε χρωμα!

τα υπολοιπα δε γινεται ?

power dvd ?
Media player Classic?
zoom?

Δε μπήκα στη διαδικασία να τα πολυψάξω... Το TheaterTek είναι μονόδρομος για μένα καθώς είναι το μόνο που μπορεί να εκκινήσει από το πρόγραμμα "κέλυφος"...
Το PowerDVD παίζει... για το Ultra μιλάω...
Κάπου διάβασα ότι και το Zoom παίζει αλλά δεν το έχω ψάξειο μόνος μου... TheaterTek 4 ever!!!