Tidal Hi-Res Streaming Service

Παρόλο που έκανα χειροκίνητα ρύθμιση έντασης, το Tidal version δεν έχει καμία σχέση ηχητικά (λείπει μπάσο, πιο επίπεδος ήχος, φωνές πολύ μπροστά) με τη flac εκδοχή αυτουνού (track = money):

Attachments

• 20151028_115101_HDR.jpg
    20151028_115101_HDR.jpg
    127.6 KB · Views: 160
Οποτε καταλήξαμε σε ασάφεια, θολούρα και έλλειψη χαμηλού σε ενα απο τους πλέων εμπορικούς και καλοηχογραφημένους δίσκους ever. Εγω θυμαμαι και συμπιεσμενα δυναμικά σε σχέση με τα απλα CD αλλα και τα FLAC απο HDD.

Οπότε τι συζητάμε?

Δεν είναι το ίδιο άλμπουμ Πάνο.

Το ένα είναι ασαφούς προέλευσης remaster (Tidal), το άλλο είναι κόπια σε χαμηλή στάθμη (MFSL).

Θα πρέπει μάλλον να βρούμε άλλο παράδειγμα...

Οι δικες μου παρατηρήσεις εχουν προέλθει απο ενα μηνα δοκιμών σε σύστημα αναφοράς, με ηχογραφήσεις που εχω σε αυθεντικά CD, FLAC, LP ίδιες με αυτές που έχουν συμπεριλάβει στο TIDAL.

Καλη συνέχεια..

Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

Μα το tidal δεν δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την δικάναλη ακρόαση πρωτοτυπου υλικού. Tο Tidal ειναι μια υπηρεσία αναπαραγωγής υλικού υψηλότερης ανάλυσης απο το red book, πολλοί είπαν ότι είναι η κωδικοποίηση του είναι flac, για να την έχεις πάντα μαζί σου. Συγκρίνεται με Spotify, Qobuz, Youtube άλλων συναφών υπηρεσιών στην Αμερική που δεν ήρθαν στην Ελλάδα, σε θέματα ποιότητας ήχου και όχι ποσότητας ή πληρότητας. Σε σύγκριση με το spotify, youtube παίζει πολύ καλλίτερα, αυτά μπροστά του ακούγονται σαν τρανζισταράκι. Με το qobuz υπάρχει σύγκριση και βέβαια αναμένουμε το πολλά υποσχόμενο MQA της meridian που έχει κάνει σύμβαση με το Tidal. Είναι υπηρεσία που σου δίνει πρόσβαση σε παρα πολύ υλικό που είναι αδύνατον να έχεις στο σπίτι σου και όταν κάτι σου αρέσει τόσο πολύ και θέλεις υψηλή ποιότητα το αγοράζεις σε ότι φορμά θέλεις. Το κάθε ένα έχει το σκοπό του και την χρήση του. Το θέμα είναι όταν ανεβεί και άλλο η ποιότητα των υπηρεσιών αυτών (που είναι εφικτό να γίνει) να δούμε που θα βρεθεί χρόνιος για ακροάσεις στο σπίτι με το σουπερ ντουπερ συστημα και δισκοθήκη.

Εγώ είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την συγκεκριμένη υπηρεσία μέχρι στιγμής.

Θα παραθέσω συνολικές εντυπώσεις με το που λήξει η περίοδος αξιολόγησης (σε περίπου 3 βδομάδες)...

O Παναγιώτης καλά κάνει και ψειρίζει την Μαιμού ψάχνοντας το απόλυτο. Δεν είναι καθόλου κακό αυτό δηλαδή να υπάρχει και η ακραία άποψη για το θέμα με βάση την απόλυτη και μέγιστη δυνατή ποιότητα όπως και να έχει.

Δύο θέματα στα οποια θα ήθελα να σταθώ εγώ είναι τα εξής.

Πρώτον, το απόλυτο είτε σαν νοοτροπία είται σαν έξοδα, (κάτι αναπόφευκτο το δεύτερο στο κυνήγι της μέγιστης δυνατής ποιότητας) αφορά ελάχιστους. Το πάρα πολύ καλό, το εξαιρετικό, το value for money και μάλιστα με περίσσια ευκολία και οικονομία αφορά την συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον των Audiophiles αφου θέλουμε να λεγόμαστε τέτοιοι.
Εκεί το Tidal στέκεται παραπάνω απο το ύψος του ειδικά απο Το Aurender (για τους λίγους) και το Mac για τους περισσότερους στο οποιο δεύτερο απο τότε που βγήκε η standalone εφαρμογή η ποιότητα του ανέβηκε κατακόρυφα εκπληρόνωντας την υπόσχεσή του και προσφέροντας ήχο εφάμιλλο των Α+ ,J River κλπ. Απο ότι γνωρίζω ο Παναγιώτης δέν έχει Μac οπότε μπορεί μια ανάλογη εντύπωση να του διαφεύγει. Eπίσης το Tidal έχιε ήδη εκπληρώσει την υπόσχεση του ποιοτικά όσον αφορά τις φορητές συσκευές αν και αυτές δεν αφορούν τουλάχιστον άμεσα την εδώ κοινότητα.

Το οτι το TIDAL δεν περιέχει την καλύτερη πιθανή έκδοση ενός άλμπουμ η έργου την οποία έχουμε ριπαρισμένη στον υπολογιστή μας δεν το κάνει αυτόματα και χειρότερο, τουλάχιστον κατα την ταπεινή μου εμπειρία. Το θέμα είναι οτι δουλεύει, παίζει εξαιρετικά και μπορεί να καλύψει σε ποιότητα το 99% των συστημάτων και ανθρώπων εκεί έξω τουλάχιστον όσον αφορά το Redbook. Με το MQA αυτή η προσφερόμενη ποιότητα έχει και την προοπτική να βελτιωθεί, πόσο δεν μπορώ να ξέρω αλλα χειρότερο σίγουρα δεν θα γίνει.

Σαφώς δεν είναι όλα για όλους και κανείς δεν μπορεί να ευχαριστήσει τους πάντες πόσο μάλλον εμάς τους audiophiles με τις ιδιοτροπίες μας σε απόλυτο βαθμό. Το TIDAL πάντως μπορεί να ικανοποιήσει τους περισσότερους παίζει εξαιρετικά ναι σαν το Red Book στον υπολογιστή και έχει ένα περιβάλλον γρήγορο λειτουργικό και εύχρηστο καθώς και πολύ καλη βιβλιοθήκη* και αυτό νομίζω οτι είναι που μετράει.

*(σαφώς και υπάρχουν ελείψεις αλλα όχι τίποτα να βάλουμε και τις φωνές)

Το έχει ακούσει κανένας το παρακάτω CD?

Δε ξέρω αλλά η εκδοχή της Tidal μου ακούγεται εξαιρετικά...

Attachments

• b_img1_7830.jpg
    b_img1_7830.jpg
    129.8 KB · Views: 164
  • b_img2_7830.jpg
    b_img2_7830.jpg
    160.3 KB · Views: 163
Σταύρο καλά τα audiophile διακάκια για δειγματισμό και σαφώς χρήσιμα για εξαγωγή συμπερασμάτων αλλα η ουσία είναι στην μουσική που ακούμε όταν ακούμε πρώτα απο όλα μουσική και το 80% να μην πώ 90% αυτών των περιπτώσεων audiophile trip δεν τις λές.
Το θέμα είναι κατα πόσο μπορούν βα βγουν συμπεράσματα με την μουσική που ακούει ο μουσικόφιλος κόσμος εκει έξω έστω και αυτήν την λίγη που έχει και Αudiophile στοιχεία.
Eκεί είναι το ζουμί και όχι στο πώς ακούγονται τα καμπανάκια, τα τύμπανα και οι φωνές σε δίσκους στους οποίους σπάνια θα συγκινήσουν πολύ σαν μουσικό περιεχόμενο. Νομίζω πως τέτοια παραδείγματα θα ήταν πιό χρήσιμα. Είμαι περίεργος πόσοι θα έχουν ακούσει αυτό το δισκάκι..

Ο λόγος που έβαλα τη φώτο με το οπισθόφυλλο είναι ότι δεν περιέχει καμπανάκια και τύμπανα αλλά κανονική, ωραιότατη μουσική...

Δεν είπα οτι περιέχει ήχους απο μεταλλικά αντικείμενα και πολύ πιθανόν να είναι και πολύ ωραίο, το θέμα είναι πόσους αφορά, αυτό εννοούσα σε μία προσπάθεια να σε πείσω να ανεβάσεις και audiophile δισκάκια που διαβάζοντας ο άλλος θα καταλαβαίνει κατα προσέγγιση περι τινούς πρόκειται και θα μπορέσει να βγάλει συμπεράσματα ευκολότερα, μιας και απο ότι βλέπω έχεις την όρεξη..

Φυσικά μπορείς να ανεβάζεις όποιου είδους δισκάκι σου αρέσει μην παρεξηγηθώ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Re: Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

...Tο Tidal ειναι μια υπηρεσία αναπαραγωγής υλικού υψηλότερης ανάλυσης απο το red book, πολλοί είπαν ότι είναι η κωδικοποίηση του είναι flac, για να την έχεις πάντα μαζί σου. Συγκρίνεται με Spotify, Qobuz, Youtube άλλων συναφών υπηρεσιών στην Αμερική που δεν ήρθαν στην Ελλάδα, σε θέματα ποιότητας ήχου και όχι ποσότητας ή πληρότητας. Σε σύγκριση με το spotify, youtube παίζει πολύ καλλίτερα, αυτά μπροστά του ακούγονται σαν τρανζισταράκι....

Σαφώς και ΔΕΝ περιέχει υψηλής ανάλυσης υλικό.. 16/44.1 είναι (red book), ανεξάρτητα αν το διαφημίζουν ως τέτοιο (hi-rez)! Τα έχει πει κ ο Παναγιώτης πιο πάνω!
Σε θέμα πληρότητας υλικού δεν συγκρίνεται με το Spotify (τουλάχιστον για τα είδη που ακούω εγώ και πολλοί άλλοι εδώ ήτοι "όχι pop κλπ νταπα ντουπα").
Σε σχέση με την ποιότητα ήχου συμφωνώ πως το youtube ακούγεται σαν τρανζιστοράκι αλλά όχι το S/fy premium. Σίγουρα δεν ακούγεται τόσο καλά αλλά όχι και χάλια!! Δεδομένου της ποσότητας υλικού και των άλλων ευκολιών όπως είναι το remote από ταμπλετ πχ και σαφώς και της τιμής, την κάπως χειρότερη ποιότητα ήχου σαφώς και την αντιπαρέρχομαι και χαίρομαι την μουσική!
Για το Qobuz δεν έχω άποψη μιας και δεν διατίθεται στη χώρα μας!
Τώρα όταν ΘΑ έχουμε MQA θα δούμε... Προς ώρας και εγώ είμαι της άποψης πως μάλλον δεν αξίζει!
(Παρά το ότι αυτή την στιγμή ακούω ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ... :) )