Tidal Hi-Res Streaming Service

Να περιμένω ή να πάω για ύπνο?
:)

Ενδιαφέρουσα η εκτέλεση των 4 εποχών.. κ ηχητικά!
Στο απόσπασμα από την Forza θαρρώ πως η σοπράνο στην είσοδό της παραμορφώνει... (άσε που δεν μ αρέσει κιόλας, αν και θεωρείται εξαιρετική τραγουδίστρια)!
Αυτά πρόλαβα ... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό για την Kabaivanska το παίρνω πίσω γιατί ακούγοντας τώρα άλλες της ηχογραφήσεις απλά δεν υπάρχει....
Δεν ξέρω πόσων χρονών είναι στην εν λόγω ηχογράφηση...

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το συγκεκριμένο άλμπουμ εμφάνισε μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο bitrate... :flipout:

Φυσικά ο ήχος ακούγεται καρασυμπιεσμένος.

Attachments

• Screenshot_2015-10-30-21-04-22.jpg
    Screenshot_2015-10-30-21-04-22.jpg
    57.8 KB · Views: 155
Τέτοια φωνη, θέλει ενα χαλινάρι για να χωρέσει σε τόσο χαμηλό bitrate.

Αλήθεια, για μπουζούκια ετοιμαζεσαι;

Όχι. Απλά διευρύνω τους μουσικούς μου ορίζοντες... :)

Ή πιο απλά, δοκιμάζω την πληρότητα της βάσης του Tidal.

Απ' όλα έχει (από Ελληνικά), από Ε. Θώδη, Βέμπο, Σαλαμπάση και ότι γουστάρεις... :)

Παρθενικό άκουσμα του δίσκου (ναι στο Tidal).

Εξαιρετικά ευχάριστο και μουσικότατο άκουσμα .

Πολύ κλασσική ακούω τελευταία. Πάω να βάλω θερμόμετρο...

Attachments

• Screenshot_2015-10-31-00-37-13.jpg
    Screenshot_2015-10-31-00-37-13.jpg
    47.5 KB · Views: 100
Παρθενικό άκουσμα του δίσκου (ναι στο Tidal).

Εξαιρετικά ευχάριστο και μουσικότατο άκουσμα .

Πολύ κλασσική ακούω τελευταία. Πάω να βάλω θερμόμετρο...

Ε μετά την Έφη Σαρρή επιβάλλεται. Για να καθαρίσουν τα αυτιά...

Σε όλα τα cloud, το να βρείς την έκδωση που σε ενδιαφέρει είναι πρόβλημα
Δεν είναι μονο το DSoTM, είναι γενικό το πρόβλημα
Ακομα και στα cloud που ανεβάζεις / συγχρονίζεις τη μουσική που έχεις τοπικά, περνουν προτοβουλία και αλλάζουν την εκδωση σε αυτη που τους βολεύει

Συμφωνώ με τον Τάσο ως προς το τι διατίθεται στην μουσική βιβλιοθήκη της εταιρίας.

Και τονίζω ότι αυτό που διαπιστώνω μέχρι στιγμής είναι ότι το βασικό concept της Tidal φαίνεται απροβλημάτιστο (τουλάχιστον στο δικό μου σετάπ) , σε σημείο που η αναπαραγωγή μέσω streaming (Tidal online) να προσεγγίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αναπαραγωγή τοπικά από τον σκληρό μας δίσκο. Μιλάμε πάντα για το ίδιο άλμπουμ...

Ακούω το 2ο box set της Decca Sound (The Analogue Years 1968 - 1980) και μου φαίνεται πολύ διαφορετική αίσθηση συγκριτικά με το 1ο box set (The Analogue Years 1958 - 1968).

Πιο φλατ και πιο επιθετικός ήχος...

Επειδή δεν έχω ξανακούσει τα box sets ποτέ ξανά στο παρελθόν, είναι κάτι αναμενόμενο αυτό που περιγράφω?

Συμφωνώ με τον Τάσο ως προς το τι διατίθεται στην μουσική βιβλιοθήκη της εταιρίας.

Και τονίζω ότι αυτό που διαπιστώνω μέχρι στιγμής είναι ότι το βασικό concept της Tidal φαίνεται απροβλημάτιστο (τουλάχιστον στο δικό μου σετάπ) , σε σημείο που η αναπαραγωγή μέσω streaming (Tidal online) να προσεγγίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αναπαραγωγή τοπικά από τον σκληρό μας δίσκο. Μιλάμε πάντα για το ίδιο άλμπουμ...

Σταυρο αν μπορεις δοκιμασε και το spotify premium καθως νομιζω οτι σε κανονικα/normal συστηματα δεν θα υπαρχει διαφορα απο το tidal/flac.

ισως να δοκιμαζες και καποια ειδη απο καλλιτεχνες και συνθετες της ηλεκτροακουστικής, sound sculpture κτλ
οπου φτανουν πολυ χαμηλα, με δυσκολες, αποτομες εναλλαγές, πλήρες ηχητικό φάσμα κτλ

Κάποια στιγμή θα το κάνω. Αλλά να δοκιμάσεις και εσύ το Tidal HiRes και να μου πεις...

Επίσης, θα ήθελα να μου διευκρινίσεις τι εννοείς με τον όρο κανονικό / normal σύστημα... :)

Κάποια στιγμή θα το κάνω. Αλλά να δοκιμάσεις και εσύ το Tidal HiRes και να μου πεις...

Επίσης, θα ήθελα να μου διευκρινίσεις τι εννοείς με τον όρο κανονικό / normal σύστημα... :)

ε ναι αυτο που εγραψα ηταν γενικο..
ας πουμε συστηματα κοντα στα 1000 ..

το ειχα δοκιμασει οταν πρωτοεμφανιστηκε, τοτε η δοκιμαστικη περιοδος ηταν 1 βδομαδα και δεν το τσεκαρα αρκετα.
παλιοτερα ειχα δοκιμασει και το qobuz.

Επίσης, καλό είναι να αναφερθεί με λεπτομέρεια και το σετάπ που χρησιμοποιείται ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις...

Το δικό μου σετάπ π.χ. το έχω ήδη προαναφέρει και εξήγησα ότι ο σκοπός μου δεν είναι η μουσική on-the-go αλλά ένα καλό (όσο γίνεται) υποκατάστατο της ψηφιακής μου δισκοθήκης, η οποία βρίσκεται αποθηκευμένη σε σκληρό δίσκο...

θεωρω οτι οι υπηρεσιες streaming δεν δημιουργηθηκαν ως αντικαταστατες της ψηφιακη μας συλλογης (flac) οχι ακομα τουλαχιστον.
αλλα λειτουργουν επικουρικα με αυτη.
με ενα σχετικα μικρο αντιτιμο, μεεσω αυτων των υπηρεσιων, μπορουμε να γνωριζουμε νεους καλλιτεχνες, παλιοτερους δισκους κτλ με ενα ευχρηστο User interface με εξωφυλλα, πληροφοριες, lyrics, ευκολο χειρισμο απο smartphone/tablet.. και φυσικα ειναι μια πολυ καλη λυση για να εχουμε μουσικη παντου χωρις να κουβαλαμε την συλλογη μας οπου παμε.

ενω παντα θα υπαρχουν και πρακτικα θεματα οπου θα κανουν αναγκαια την ψηφιακη μας συλλογη, οπως αν συμβει καποιο τεχνικο προβλημα στην συνδεση μας ιντερνετ κτλ

σε οσα δοκιμασα (qobuz, spotify, tidal, napster) μονο το napster ειχε dropout.. και μαλιστα συχνα..
ολα τα αλλα, ακομα και με μεγαλη χρηση της γραμμης ιντερνετ παραλληλα με το streaming, δεν ειχα dropout.