Δεν θα τον χαλάσει και η ποιότητα αν αυτή του παρέχεται χωρίς επιπλέον κόστος και έξτρα επιβαρύνσεις και αγορές. Τεχνολογίες όπως το Mqa ή ότι άλλο τέτοιο προκύψει στο μέλλον αν αποτύχει αυτό, έχουν νόημα μόνο με ευρεία ενσωμάτωση σε πλατφόρμες όχι μόνο streaming αλλα και στο ιντερνετικό και ψηφιακό ραδιόφωνο και ήδη ενσωματωμένα σε συσκευές τις οποίες καταναλ'ωνονται μαζικά όπως smartphones, ταμπλετες, αυτοκίνητα κλπ. Το mpeg4 για παράδειγμα που ευθύνεται για την όντως πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου στο Youtube και την ψηφιακή τηλεόραση είδικά την συνδρομητική, είναι μια τέτοια τεχνολογία η οποία πλέον είναι αυτονόητη. Και επειδή όντως ήταν καλύτερη και είχε περισσότερες δυνατότητες (και για κέρδη) υιοθετήθηκε αστραπιαία και τότε όλοι αλλάξαμε δέκτες μέσα σε ένα τρίμηνο...ο κοσμος θελει ευκολια και μεγαλη ποικιλια καταλογου..
Δέν θα σε χάλαγε κιόλας με ένα firmware update..Εξάλλου δεν είμαστε και για ψώνια τώρα (Mytek)...![]()
Δεν θα τον χαλάσει και η ποιότητα αν αυτή του παρέχεται χωρίς επιπλέον κόστος και έξτρα επιβαρύνσεις και αγορές. Τεχνολογίες όπως το Mqa ή ότι άλλο τέτοιο προκύψει στο μέλλον αν αποτύχει αυτό, έχουν νόημα μόνο με ευρεία ενσωμάτωση σε πλατφόρμες όχι μόνο streaming αλλα και στο ιντερνετικό και ψηφιακό ραδιόφωνο και ήδη ενσωματωμένα σε συσκευές τις οποίες καταναλ'ωνονται μαζικά όπως smartphones, ταμπλετες, αυτοκίνητα κλπ. Το mpeg4 για παράδειγμα που ευθύνεται για την όντως πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου στο Youtube και την ψηφιακή τηλεόραση είδικά την συνδρομητική, είναι μια τέτοια τεχνολογία η οποία πλέον είναι αυτονόητη. Και επειδή όντως ήταν καλύτερη και είχε περισσότερες δυνατότητες (και για κέρδη) υιοθετήθηκε αστραπιαία και τότε όλοι αλλάξαμε δέκτες μέσα σε ένα τρίμηνο...
Η πρόοδος δεν είναι βεβαίως πάντα μια εύκολη η απλή διαδικασία ειδικά στην μουσική που ως μορφή ψυχαγωγίας έχει απαξιωθεί τελευταία και απο την χαμηλή ποιότητα που παρέχεται η οποία την θάβει. Αν όντως υπάρχει πιθαν'ότητα για μια θεαματική διαφορά και πεισθουν αυτοί που κινουν τα νήματα τότε σίγουρα θα υπάρξει εξέλιξη και μοιραία θα αλλάξουμε συνήθειες. Φυσικά άλλο οι ασκήσεις έπι χάρτου και άλλο η πραγματικότητα είδωμέν..
Σίγουρα το τελευταίο που χρειάζεται η αγορά είναι απλά άλλο ένα φορμάτ ήχου..
και ειναι απολυτως λογικο. τι να τα κανουν τα MQA αν δεν υπαρχουν αυτα που θελουν να ακουσουν και αν η υλοποιηση και χρηση ειναι δυσκολη και απαιτει ειδικο ή ακριβο εξοπλισμο για να να γινει αντιληπτη η διαφορα στην ποιοτητα.
Είναι προφανές ότι το target group δεν είναι οι μουσικόφιλοι, αλλά μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πειρατικό downloading , από τη δική μου οπτική τουλάχιστον....
Δέν έχεις και άδικο αλλα μπορούν και οι μουσικόφιλοι να επωφεληθούν. Τέλος η ποιότητα ειδικά του TIDAL εξάρτάται πολύ απο την πλατφόρμα που τρέχει. Π.Χ. Στο μάκ απο το web player ήταν μετρίως μέτριο αλλα μετά την κυκλοφορία της αντίστοιχης εφαρμογής τα πράγματα έφτιαξαν.
Εγω παλι μολις ξενέρωσα. Εχω ακουσει διαφορα (δοκιμάζοντας να βρω τα ορια της δισκοθήκης) και ταυτοχρονα ψάχνω και γνώριμους δισκους για να δω την ποιότητα (με μετρια ακουστικά και το Geek Out που σε καμια περίπτωση δεν με εχει ξετρελάνει).
Οπως και να εχει ειπα να ακουσω Pink Floyd, κλασσικά το DSOΤΜ και βρηκα μεσα μονο remaster (2011) το οποιο μου φάνηκε τσίγκινο. Την κλασσικη Harvest 73 δεν την εχει. Whatever, βαζω Atom Heart Mother, ξεχειλίζει το ποτήρι και ανάβω πικαπ. Τα λιγα βινυλια μου των PF ειναι κακες εκδοσεις, γεματες τικς-ποπς και φυσημα αλλα τα remaster ειναι σκουπίδια.
Ενα ακόμα πράγμα που με χαλαει (οχι πρακτικά αλλα για το "γαμώτο" περισσότερο) ειναι που καναμε τετοιο αγώνα να φτάσουμε στην Hi res μουσικη αναπαραγωγή και τωρα μου λένε οτι το 16/44.1 ειναι hi res...
Οταν εννοώ ποιότητα, δεν εννοώ την ποιότητα του σήματος και της αναπαραγωγής μόνο. Εννοώ και του μουςικού περιεχομένου.
Γιατί να έχω μόνο καρα πουσαρισμένα remasters? Γιατί δεν μπορώ να βρώ τα remasters που έκανε ο Bob Ludwig ή ο Steve Hoffman παρά μόνο κάτι τρισάθλιες παραγωγές? Και γιατί όχι και το αρχικό remaster του cd αν μιλάμε για δίσκους/εγγραφές του '70?
Αυτά θα έπρεπε να είναι το μέτρο της ποιότητας, εφόσον μιλάμε για μουσικές υπηρεσίες, και όχι το αν θα παίζουν flac ή mp3@320
Είναι προφανές ότι το target group δεν είναι οι μουσικόφιλοι, αλλά μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πειρατικό downloading , από τη δική μου οπτική τουλάχιστον....
Θα συμφωνήσω.
Εμένα π.χ. δεν με πολυ-ενδιαφέρει η εκδοχή, το ρεμάστερ, κλπ.
Με ενδιαφέρει το ότι μπορώ να ευχαριστηθώ ποιοτική μουσική ως "μηχανάκιας" τρελαμένος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.