Tidal Hi-Res Streaming Service

Αν θες πάντως να ακούσεις multichannel ( Atmos ) μουσική, έχει διαθέσιμο υλικό εκτός Tidal.

Πάρα πολύ καλό mastering:
Hans Zimmer: Live in Prague ( in Dolby Atmos )
Kraftwerk 3-D: The Catalogue ( in Dolby Atmos )

Και έχει καμμιά 30αριά κομμάτια πάλι σε Atmos η Dolby στα διάφορα Dolby Atmos demo discs της ( φαντάζομαι θα έχεις πρόσβαση μέσω της Sound United σε αυτά τα δισκάκια )

Μουσική σε Atmos? Μιλάμε μόνο για πολυκάναλο υλικό, έτσι;

Ναι, mastered σε Atmos κατά την ηχογράφηση.

Και ναι, όσο και αν φανατιζόμασταν με το pure stereo, 2 speakers, ισόπλευρο τρίγωνο, σωστό toe-in για σωστό center image ( phantom center speaker ), οι σωστές Atmos ηχογραφίσεις μουσικής δίνουν και αυτές ωραίο αποτέλεσμα και αίσθηση ( π.χ. των Toto και το στο Kashmir είναι σαν να είσαι σε συναυλία ).

( και κάπως έτσι καταλήγεις να έχεις 5-7 floorstanding speakers υψηλής ποιότητας αντί των 2 + bookshelf για home cinema χρήση :p )

Αν θες πάντως να ακούσεις multichannel ( Atmos ) μουσική, έχει διαθέσιμο υλικό εκτός Tidal.

Πάρα πολύ καλό mastering:
Hans Zimmer: Live in Prague ( in Dolby Atmos )
Kraftwerk 3-D: The Catalogue ( in Dolby Atmos )

Και έχει καμμιά 30αριά κομμάτια πάλι σε Atmos η Dolby στα διάφορα Dolby Atmos demo discs της ( φαντάζομαι θα έχεις πρόσβαση μέσω της Sound United σε αυτά τα δισκάκια )

Βασικά τα δισκάκια δεν με καίνε. Ναι έχω 3+1 της Dolby και του Hans Zimmer τη συναυλία. Το καλό με τα δισκάκια της Dolby είναι πως είναι η μόνη πηγή για test tones σε atmos για όλα τα ηχεία μέχρι... 9.1.6!

Αλλά εδώ λέω για το Tidal. Δηλαδή το Dolby Atmos στο Tidal που υποτίθεται ότι υποστηρίζεται επίσημα στο Shield αλλά τελικά.... δεν υποστηρίζεται (ακόμα?)

Δεν πιστεύω πως θα αργήσουν να το φτιάξουν και στο Shield και απευθείας στο app @ PC και στους ενισχυτές που είναι ενσωματωμένη η υποστήριξη.

Πιθανότατα παίχτηκε μιζούλα από Apple για να έχει μια χρονική αβάντα μπας και πουλήσει καθόλου Apple TV.

OK, πλέον παίζουμε Dolby Atmos Music στο Tidal με το Shield Pro. Κάτι φωνές της Lady Gaga περνάνε στα overhead όταν πιάνει το ρεφραιν... :p

Attachments

• IMG_20200604_134505.jpg
    IMG_20200604_134505.jpg
    91.9 KB · Views: 194
Ορίστε ρε παραπονιάρη, σε έφτιαξαν :D

Εγω περιμένω την υποστήριξη στο PC app μιας και είμαι high end HTPCάκιας :D

Να γκρινιάξω λίγο ακόμα; :p

Ανοίγεις το link.tidal.com και κάνεις login στο λογαριασμό σου. Κατόπιν πρέπει να βάλεις τον κωδικό που δείχνει στην οθόνη το Shield. Πολύ δουλειά. Πρέπει να βρουν ένα τρόπο να μπαίνεις με κανονικό login.

Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος θέλει να ανοίγει το app στο smartphone και να επιλέγει κατ' ευθείαν συσκευή αναπαραγωγής. Γρήγορα, απλά και κυρίως κατανοητά στον οποιονδήποτε. Αυτό.
Γι' αυτό όλος ο κόσμος προτιμά το spotify μου φαίνεται.

Μια φορά στο ζητάει το link.
Αν στο ζητάει ξανά κάτι δεν πάει καλά στο Shield σου.
( εκτός και αν το κάνεις link με τα διάφορα demo systems σου, οπότε θα θες κάθε φορά που το μεταφέρεις σε άλλο :p )

Μία φορά το ζητάει, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά έχουμε πεντακόσιες εκατον τριανταπέντε χιλιάδες δικτυακές συσκευές και άλλα τόσα οικοσυστήματα εδω που προτιμώ να κάνω log out στο τέλος της ημέρας. Και επειδή βαριέμαι να κουβαλάω το tablet μαζί μου, όλα τα κάνω από το smartphone που το έχω πάντα επάνω μου.

Αλλιώς ναι, για ένα κανονικό σπίτι προφανώς δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από τη μια φορά.

Μόλις έκανα και εγώ το Tidal master family.
"Μετακόμισα" για λίγο Αργεντινή καθώς έβγαινε μόλις 2 ευρώ το μήνα!! :afro:
Ελπίζω να αξίζει τα "λεφτά" του καθώς το Spotify λόγω γυναίκας, και δεν μπορώ να το κόψω , και το πληρώνω full price... :smash:

ρε γμτ... μετά από χρόνια το δοκιμάζω πάλι έχοντας εκμεταλλευτεί την προσφορά 4 /4 μήνες.... ΟΚ παίζει καλύτερα από το Spotify ... αλλά από εκεί και πέρα τπτ
ακούω μέσω LMS που τρέχει σε RPi κατά κύριο λόγο ή από web σε linux υπολογιστή
δεν μου λέει τπτ
το tidal connect θα αργήσει πολύ από ότι βλέπω να υιοθετηθεί σε πιο ευρεία κλίμακα
οι επιλογές είναι σταθερά περιορισμένες
το MQA δεν μου λέει απολύτως τπτ -και σαν proprietary πρωτόκολλο-!

Αυτά ...

Ελπίζω κάποια στιγμή το Qobuz να έρθει και στην χώρα μας και με ένα πιο ανθρώπινο κόστος
Το δοκίμασα για κανά 6μηνο περίπου και θα μπορούσα -σχεδόν- να ζήσω μόνο με αυτό και χωρίς κανένα τοπικό αρχείο.... (που λέει ο λόγος)!!

Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

ρε γμτ... μετά από χρόνια το δοκιμάζω πάλι έχοντας εκμεταλλευτεί την προσφορά 4 /4 μήνες.... ΟΚ παίζει καλύτερα από το Spotify ... αλλά από εκεί και πέρα τπτ
ακούω μέσω LMS που τρέχει σε RPi κατά κύριο λόγο ή από web σε linux υπολογιστή
δεν μου λέει τπτ
το tidal connect θα αργήσει πολύ από ότι βλέπω να υιοθετηθεί σε πιο ευρεία κλίμακα
οι επιλογές είναι σταθερά περιορισμένες
το MQA δεν μου λέει απολύτως τπτ -και σαν proprietary πρωτόκολλο-!

Αυτά ...

Ελπίζω κάποια στιγμή το Qobuz να έρθει και στην χώρα μας και με ένα πιο ανθρώπινο κόστος
Το δοκίμασα για κανά 6μηνο περίπου και θα μπορούσα -σχεδόν- να ζήσω μόνο με αυτό και χωρίς κανένα τοπικό αρχείο.... (που λέει ο λόγος)!!

Νομίζω ότι πλέον έχει πολύ περισσότερο υλικό και φυσικά καλύτερη ποιότητα ήχου.
Και φυσικά παίζει κατευθείαν μέσω του squeezebox touch .

Re: Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

Νομίζω ότι πλέον έχει πολύ περισσότερο υλικό και φυσικά καλύτερη ποιότητα ήχου.
Και φυσικά παίζει κατευθείαν μέσω του squeezebox touch .

περισσότερο μπορεί αλλά όχι όσο το Spotify
επίσης μέσω του LMS παίζει μέχρι 16/44.1 οπότε δεν υπάρχει λόγος κανείς να πληρώνει την "Master" πχιότητα :)

Εγώ με Premium spotify και παίξιμο όλων σε ποιότητα 320 mbps, vs tidal (όπου εκμεταλλεύθηκα και γω κάποια τελευταία προσφορά και το ξανάβαλα) στην hifi ποιότητα, δεν αντιλαμβάνομαι διαφορές ... στην μάστερ, ούτως ή άλλως δεν έχω mqa μηχανάκι, οπότε ακούω 44,1.

Βέβαια, και προ των συνδρομητικών αυτών πλατφόρμων, στις τότε δοκιμές μου 320 vs flac, και πάλι δεν αντιλαμβανόμουν κάποια διαφορά (εννοώ διαφορά αμέσως αντιληπτή, όχι να κάθομαι 50 ώρες να ψειρίζω την μαϊμού σε πολλαπλές συγκριτικές ακροάσεις, μήπως και εντοπίσω κάποια μικροδιαφορά) ακόμη και στο καλό μου σύστημα ...

Δεδομένου ότι το σποτιφάι είναι για μένα πιο βολικό, έχει μεγαλύτερη βιβλιοθήκη και απίστευτο αλγόριθμο για να προσαρμόζεται πάνω μου (και δεν είμαι και ο πιο εύκολος ακροατής, με βάση τα διαδαλώδη μουσικά μου γούστα) και να μου προτείνει πράγματα, για μένα είναι μονόδρομος ... ίσως κρατήσω και το tidal έτσι για την πλάκα ... για γεροξούρες σαν και μένα, που επί σειρά ετών ακουμπούσα σημαντικό κλάσμα του μισθού μου σε βινύλια, cd, dvd, bluray, κλπ, το κόστος είναι απόλυτα λογικό και ανεκτό...

Χρήστης Tidal από την πρώτη στιγμή. Δεν αντιλαμβάνομαι διαφορά και εγώ στο 95% των κομματιών. Παραμένω στο Tidal λογω ψυχολογικών θεμάτων.

Είμαι εκτός θέματος, το ξέρω, αλλά δε βρήκα πουθενά το σωστό νήμα: Έκανα το μεγάλο άλμα και γράφτηκα στο qobuz, 19,99 το μήνα στην hirez συνδρομή (ή κάπως έτσι) που προσφέρει μέχρι 24/192 αν τα υποστηρίζει το αρχείο.

• Like
Reactions: lakiss51