Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αααα, μάλιστα! Πολύ χρήσιμα αυτά φίλε tolias. Απ’ ότι καταλαβαίνω λοιπόν η Crypto πρέπει να έχει κάποιο ψιλοκόλημα με τη Lifeview ή NotOnlyTV (whatever!?) διότι δε την έχει πουθενά στη λίστα της και παρ’ ότι ο παλιός LV6TBOXHD και το τ/χ μοιάζουν με τη δεύτερη έκδοσή του (που έχω πάρει πρόσφατα), θα πρέπει να βρω εικόνες και από άλλες μάρκες και αν είμαστε τυχεροί να μοιάζουν τα τ/χ και υπάρχουν στη λίστα το δοκιμάζουμε.
Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει στη λίστα? Οι κωδικοί που χρησιμοποιούν οι εταιρίες που βγάζουν Universal Remote Controls αντιπροσωπεύουν, για μία συσκευή/γκρουπ συσκευών τον ίδιο κωδικό στις λίστες τους ή η κάθε εταιρία έχει και διαφορετικό database?

Γιατί αντί να ψάξω να βρω άκρη μέσα από εικόνες στο ίντερνετ, αν οι κωδικοί είναι παντού οι ίδιοι, τότε απλά βρίσκω το κωδικό για τον LV6TBOXHD ή παρόμοιό του σε μια άλλη εταιρία με Universal Remote Controls και απλά δοκιμάζω αν το έχουν περάσει στο URC-601 ή όχι. Γιατί αν διάβασες τι έγραψα πριν 13 posts, όπως το παράδειγμα που έδωσες για τους LV6TSCART4SD και ReDi, που πουθενά δε λένε τίποτα για τον LV6TSCART4SD που καλύπτεται πλήρως, έχουν ξεχάσει να βάλουν κωδικούς ακόμη και για δικά τους προϊόντα! Άρα αναρωτιέμαι πόσο μάλλον για τους υπόλοιπους αποκωδικοποιητές, με την ανταγωνιστική εταιρία που έχουν ψιλοκόλημα!!!

Θα δούμε… Εγώ θα ψάξω πιο πολύ όταν γυρίσω (στις 24/8) και περιμένω από κάποιον εδώ που ενδεχομένως να έχει πιο πείρα με database για κωδικούς να μας φωτίσει. Είναι ξεφτίλα να πετάς 17 εντολές εκμάθησης για ένα τ/χ και καμία ή σχεδόν καμία για άλλο, που θα μπορούσαμε με τρεις/τέσσερεις εντολές για το καθένα να τα κάνουμε Fully Customized.

Τέλος πάντων, θα βρούμε άκρη όπως πάντα. Αυτά και έφυγα για ύπνο.

Ντίνος
Κάθε εταιρία που έχει προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ έχει τους δικούς της κωδικούς. Ο κωδικός για έναν δέκτη από ένα τηλεκοντρόλ δεν δουλεύει σε άλλο προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ. Άρα πρέπει να βρεις αν υπάρχει κωδικός στο συγκεκριμένο προγραμματιζόμενο για τον δέκτη σου.
Το κόλπο με το ίδιο τηλεκοντρόλ από παλιότερο δέκτη δουλεύει μάλλον εμπειρικά. Το να ψάξεις σε όλο το internet για να βρεις έναν δέκτη με το ίδιο τηλεκοντρόλ με τον δικό σου δεν βολεύει και πολύ. Άσε που μετά πρέπει να βρεις και πληροφορίες για τον παλιότερο δέκτη, και αν υπάρχει κωδικός για αυτόν στο Crypto URC-601. Η λίστα με τους κωδικούς δεν γράφει μοντέλα κάθε μάρκας αλλά όλους μαζί τους κωδικούς της μάρκας. Άρα πάλι δεν θα ξέρεις αν το συγκεκριμένο μοντέλο μιας μάρκας δέκτη συμπεριλαμβάνεται τελικά στην λίστα με τους κωδικούς. Άσε που στις περισσότερες περιπτώσεις ταιριάζει κωδικός από άλλη μάρκα. Οι 2 από τους 3 δέκτες μου δουλεύουν με κωδικό άλλης μάρκας που όμως ταίριαζε.
Το κόλπο αυτό όπως είπα δουλεύει καλύτερα εμπειρικά. Για παράδειγμα το original τηλεκοντρόλ ενός δέκτη θυμίζει σε κάποιον ένα τηλεκοντρόλ από παλιότερο δέκτη που ξέρει ότι υπάρχει κωδικός μέσα στο τηλεκοντρόλ Crypto. Ή το έχει δοκιμάσει ο ίδιος ή το διάβασε εδώ μέσα. Αν είναι να αρχίζεις να ψάχνεις σε όλο το internet για φωτογραφίες δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη. Καλύτερα μία ερώτηση εδώ μήπως κάποιος ξέρει κάτι.
Για παράδειγμα σου ανέφερα το τηλεκοντρόλ όλων των προηγούμενων δεκτών που ήξερα ότι είναι ίδιο. Για να το φέρω το θέμα στο τηλεκοντρόλ του Lifeview πρέπει μάλλον να σε απογοητεύσω. Γιατί έχει ξαναγίνει κουβέντα πάλι για το τηλεκοντρόλ του συγκεκριμένου δέκτη, αλλά δεν θυμάμαι αν έχει γίνει σε αυτό το thread ή του Lifeview. Και εκεί έγραψα ότι το συγκεκριμένο τηλεκοντρόλ δεν το έχω ξαναδεί! Είναι σπάνιο τηλεκοντρόλ σε αυτά τα μηχανήματα, γιαυτό δεν είναι σίγουρο ότι έχει κωδικό από άλλον παλιότερο δέκτη.
Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η αυτόματη αναζήτηση. Ψάχνει σε όλους τους κωδικούς που έχει το τηλεκοντρόλ και αν υπάρχει κάτι συμβατό θα το βρει. Εκτός και αν είσαι άτυχος και σε συμβατό κωδικό δεν συμπεριλαμβάνεται το πλήκτρο on/off. Γιατί η αναζήτηση γίνεται μέσω αυτού του κουμπιού. Μπαίνεις στην διαδικασία της αυτόματης αναζήτησης, πατάς το κουμπί off και αν σβήσει ο δέκτης ταιριάζει ο κωδικός. Αν δεν ταιριάζει πατάς next για τον επόμενο κωδικό. Μία διαδικασία που για να ψάξει όλους τους κωδικούς θέλει 10 με 15 λεπτά.
Και τέλος αν δεν βρει τίποτα υπάρχει η διαδικασία εκμάθησης. Μεγάλο πρόβλημα σε αυτό οι μόνο 20 ελεύθερες θέσεις.
Ή απλά το παίρνεις και αν βρει κάτι έχει καλώς. Αλλιώς απλά πέταξες 10 ευρώ. Δεν το λέω για εσένα που το έχεις αλλά γενικώς. Όταν το πήρα εγώ έψαχνα απλά για ένα τηλεκοντρόλ με την λειτουργία εκμάθησης. Είχα ήδη ένα One For All από τον Κωτσόβολο που χάλασε και δεν ήθελα πάλι το ίδιο. Ήταν και ακριβό. Ξέραμε το Silvercrest του LIDL αλλά δεν το βρήκα τότε. Το συγκεκριμένο thread δεν υπήρχε τότε για να δώσει καμιά ιδέα. Έτσι με ψάξιμο στο Google για προγραμματιζόμενο με λειτουργία εκμάθησης βρήκα αυτό. Δεν ήξερα τι ρόλο βάραγε. Αλλά το πήρα. Κανείς από τους δέκτες μου δεν φαίνεται ότι υποστηριζόταν. Ούτε ήξερα τι κωδικούς είχε μέσα. Αλλά κατάφερε και βρήκε κωδικούς και για τους 3 δέκτες που είχα τότε. Με την αυτόματη αναζήτηση. Αν δεν έβρισκε όμως τελικά θα ήταν άχρηστο. Γιατί ανακάλυψα δοκιμάζοντας ότι έχει μόνο 20 ελεύθερες θέσεις εκμάθησης. Και 20 μόνο θέσεις δεν φτάνουν ούτε για τα απολύτως βασικά πλήκτρα. Όλο αυτό σημαίνει ότι αυτό το τηλεκοντρόλ είναι ρίσκο. Η βάση του δεν είναι ενημερωμένη. Αν τυχόν ξέρει κάποιος ότι υπάρχει κωδικός από παλιότερο δέκτη τότε είναι εντάξει. Αλλιώς το παίρνει και δοκιμάζει. Έχει περισσότερους κωδικούς από άλλα. Μόνο το tele μπορεί να το ξεπερνάει με την ανοιχτή βάση δεδομένων του. Αλλά το Crypto URC-601 είναι πιο πλήρες σε κουμπιά και λειτουργίες. Αν βρει κωδικό είναι άψογο. Αν δεν βρει τότε μάλλον απλά πετάς 10 ευρώ. Γιατί οι 20 θέσεις εκμάθησης δεν φτάνουν για τίποτα.

Last edited:
Με κίνδυνο να λέω βλακεία.. υπάρχει περίπτωση κάποια απο τα χειριστήρια να υποστηρίζει Hitachi Aircondition ?

Με κίνδυνο να λέω βλακεία.. υπάρχει περίπτωση κάποια απο τα χειριστήρια να υποστηρίζει Hitachi Aircondition ?
Έγραψα στην προηγούμενη σελίδα για τα Harmony ότι έχουν υποστήριξη για aircondition. Τσέκαρε στην σελίδα που έχω αν υποστηρίζει το δικό σου.

Επίσης και η βάση του Usb-300 έχει ως κατηγορία συσκευών τα aircondition αλλά στα Hitachi είναι άδεια. Αν έχεις το πρωτότυπο Τ/Χ μπορείς φυσικά να προγραμματίσεις τα πλήκτρα. Πάντως αν θες μόνο για aircondition γιατί σου χάλασε το δικό σου καλύτερα να πάρεις κάποιο που είναι αποκλειστικά για aircondition. Τα πλήκτρα θα είναι δομημένα όπως έχεις συνηθίσει. Π.χ. : http://www.tele.gr/gr/products/remote/controls/air-condition

Δυστυχώς χάθηκε το χειριστήριο ... πέρυσι είχα δοκιμάσει με ένα του Jumbo, που ήταν μόνο για κλιματιστικά, αλλά δεν τα κατάφερα...

Τα tele φαίνονται υποσχόμενα ...

Δυστυχώς χάθηκε το χειριστήριο ... πέρυσι είχα δοκιμάσει με ένα του Jumbo, που ήταν μόνο για κλιματιστικά, αλλά δεν τα κατάφερα...

Τα tele φαίνονται υποσχόμενα ...
Αφού δεν έχεις το πρωτότυπο καλύτερα κάποιο από αυτά που έβαλα πιο πάνω. Έχουν έτοιμους τους κωδικούς σχεδόν για όλες τις μάρκες. Ένα που δοκίμασα με τον δεύτερο κωδικό βρήκε αμέσως τη συσκευή και όλα τα πλήκτρα λειτουργούν όπως πρέπει.

τελικα το εβαλα σε αλλο pc κ την πρωτη φορα το βλεπει σωστα,κλεινω προγραμμα το βγαζω ,αργοτερα το ξαναβαζω και δεν βλεπει τιποτα οπως στο πρωτο pc
Ti στο @#$!@% συμβαινει?

μου εμφάνισε και εμένα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα ενώ τόσο καιρό έπαιζε μια χαρά. Την πρώτη φορά παίζει κανονικά και αν κλείσεις το πρόγραμμα και το ξαναανοίξεις δεν δουλεύει. Αυτό που συμβαίνει ότι δεν μπορεί να βρει το remote control υπόδειγμα όπως το λέει στο μενου. Αντι να έχει εκεί συσκευές (3 ir και μια usb) βγάζει κάτι κινέζικα.

Μέχρι στιγμής (και μετά από πολλές επαναγκαταστάσεις) παίζει σωστά μετά τις ακόλουθες ενέργειες

-απεγκατάσταση
-διαγραφή του φακέλου της εγκατάστασης
-επανεγκατάσταση σε φάκελο με νέο όνομα
-όταν θα βγει το μήνυμα ότι υπάρχει update ΔΕΝ το κάνουμε

(όλα αυτά με την version 3.1.2.3 σε win 7)

Η αναβάθμιση που έκαναν με την νέα version διέλυσε το σύμπαν :mad:
Όχι μόνο έκανε (κατά την γνώμη μου) το πρόγραμμα χειρότερο, λιγότερο ευέλικτο και πιο δύσχρηστο δήμιούργησε και προβλήματα στις προηγούμενες versions.
Τι να πω. Ένα πολύ καλό προϊόν είχαν και πάνε να το χαλάσουν :furious3:

Το πρόβλημα αυτό με τα κινέζικα και την μη αναγνώριση μου το έκανε και εμένα όταν έκανα σε κάποια φάση update..Κάνοντας απεγκατάσταση-επανεγκατάσταση και ξανακάνοντας update την βάση δεδομένων είδα ότι εκτός από την βάση δεδομένων άλλαζε και άλλα αρχεία, οπότε ψάχνωντας βρήκα ότι έφταιγε το αρχείο model.mod στον φάκελο Data οπότε για να το διορθώσω κράτησα το παλιό, έκανα update -σε αυτή την φάση πάλι δε αναγνώριζε το τ/κ- αντικατέστησα με το παλιό και το πρόγραμμα δούλεψε όπως πριν :2thumb22sup:

Έχω κρατήσει και σαν backup όλο το φάκελο "Programmable remote V3" για κάθε ενδεχόμενο, επίσης τρέχει και χωρίς εγκατάσταση, είναι βολικό για να μεταφέρεται και σε στικάκι .

Εγκατέστησα παράλληλα με την 3.1.2.3 την 3.3.0.21, απλά ορίζοντας άλλο φάκελο κατά την εγκατάσταση πχ "Programmable remote V3.3" για να δω και την καινούρια έκδοση.

Πάντως χρησιμοποιώ το πρόγραμμα περίπου 2 βδομάδες τώρα και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, είναι απλό και εύχρηστο. Η καινούρια έκδοση μου άρεσε ίσως και περισσότερο ιδιαίτερα η λειτουργία code search και η επιλογή εκτύπωσης των πλήκτων, βολικό πχ όταν έχουμε πολλά τ/κ.

Τέλος από το συνοικιακό κατάστημα ηλεκτρονικών που προμηθεύτηκα τα usb-300 μου πρότειναν και της http://www.ftelectronics.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=2_5&products_id=2 με 6 γιούργια αλλά ήθελα την "σίγουρη" ´λύση, πάντως καλό φαίνεται και αυτό με μεγάλη βάση δεδομένων και online εφαρμογή ...

...πρότειναν και της http://www.ftelectronics.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=2_5&products_id=2 με 6 γιούργια αλλά ήθελα την "σίγουρη" ´λύση, πάντως καλό φαίνεται και αυτό με μεγάλη βάση δεδομένων και online εφαρμογή ...
Έριξα μια ματιά στο πρόγραμμά του και δείχνει πολύ περισσότερο προσεγμένο από της TELE. Μάλιστα δείχνει να έχει από παλιότερα κάποια χαρακτηριστικά που τώρα μπήκαν στο πρόγραμμα της TELE, τόσο που με κάνει να πιστεύω ότι οι κινέζοι που φτιάχνουν τηε TELE αντιγράφουν από το πρόγραμμα του FT.

Το θέμα είναι αν μπορεί να βρεθεί εύκολα. Το TELE το βρήκα σε συνοικιακό κατάστημα και υπάρχει και σε μεγαλύτερα. Θα είναι εύκολο να βρεθεί και το FT LOR-6000;

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν το τ/χ της κρυπτό μπορει να ελέγξει με κάποιον κωδικό τον edision mini sd? Υπάρχει και η εκμάθησή βεβαία αλλά αν τα βασικά τα αντιστοιχεί κάποιος κωδικός θα ήταν καλύτερό.
Έχω παρατηρησει ότι ούτε τα harmony υποστηρίζουν εγγενώς τους edition αν και την έχουν σαν μάρκα. Επίσης πριν λιγο καιρο και το usb-300 δεν είχε κωδικούς. Μονό με εκμάθησή και τα δυο.

@talos
Όντως σε αναζήτηση που έκανα στον γούγλη δεν το βρήκα σε κάποιο μαγαζί

Οπότε για όσους ενδιαφέρονται το FT LOR-6000 το βρήκα στο κατάστημα tali ( talico-tivico http://www.tali.gr ) στο Γαλάτσι, και έχει και υποκατάστημα στην Κυψέλη.

Εγκατέστησα και εγώ την εφαρμογή του, φαίνεται πιο "ψαγμένη" από της τελε. Ρώσοι την έχουν γράψει και φαίνεται ότι την αναβαθμίζουν συχνά.
Σε αναζήτηση βρήκα και αυτό http://rccreator.com/index.php?cPath=36 τι σας θυμίζει το HR48H USB 4:1 ??

Προσπάθησα να κάνω καμμιά μόντα για να παίξει με αυτό το usb-300 αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη, ίδωμεν...
Αν και στο help file αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί με άλλο τ/χ η εφαρμογή :
Όλα τα δικαιώματα σχετικά με το πρόγραμμα ανήκουν στους σχεδιαστές. Είναι παράνομο να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα για τον προγραμματισμό άλλων Τηλεχειριστηρίων εκτός τα Τηλεχειριστήρια της παραγωγής μας

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν το τ/χ της κρυπτό μπορει να ελέγξει με κάποιον κωδικό τον edision mini sd? Υπάρχει και η εκμάθησή βεβαία αλλά αν τα βασικά τα αντιστοιχεί κάποιος κωδικός θα ήταν καλύτερό.
Έχω παρατηρησει ότι ούτε τα harmony υποστηρίζουν εγγενώς τους edition αν και την έχουν σαν μάρκα. Επίσης πριν λιγο καιρο και το usb-300 δεν είχε κωδικούς. Μονό με εκμάθησή και τα δυο.
Δοκίμασες τον κωδικό 24309 του TELE;
Ίσως και κάποιοι των δορυφορικών μοντέλων να ταιριάζουν, αφού κάποιοι έχουν ίδιο τηλεχειριστήριο.

Αν βρεις κάποιον που να ταιριάζει, πες μου. Αν και άμα μπορέσεις να κάνεις ένα αρχείο, θα ήταν καλύτερα.

Δοκίμασες τον κωδικό 24309 του TELE;
Ίσως και κάποιοι των δορυφορικών μοντέλων να ταιριάζουν, αφού κάποιοι έχουν ίδιο τηλεχειριστήριο.

Αν βρεις κάποιον που να ταιριάζει, πες μου. Αν και άμα μπορέσεις να κάνεις ένα αρχείο, θα ήταν καλύτερα.
Δεν έχω πάρει το usb-300 Άγγελε. Το είχα παραγγείλει μεν (κάπου το είχα αναφέρει και ίσως αυτό να σου έμεινε) αλλά το ακύρωσα για το Χαρμονυ 200 λόγω του ότι ήθελα την ευκολία του all on/off. απλά έχω κατεβάσει το πρόγραμμα του usb-300 και το σκαλίζω έτσι από απορία για να δω τι υποστηρίζει. Θα δοκιμάσω την αυτόματη αναζήτηση του Κρυπτο το οποίο σήμερα είδα ότι μπορεί να σου δώσει και τον κωδικό για να τον σημείωσεις. Βέβαια η εμπειρία μου από αυτόματη αναζήτηση είναι μάλλον αστεία καθώς μου έδωσε ένας γνωστός να δοκιμάσω ένα one for all παλιό (7950 το μοντέλο) σε έναν crystal audio cdvb-hd και πράγματι βρήκε κάτι (μόνο τα κανάλια/φωνή και on/of δουλεύουν) αλλά ταυτόχρονα όταν ανοίγει ο δέκτης ανοίγει και το ... radio-cd !! Και όχι μόνο ανοίγει αλλά αλλάζει και συχνότητα οπότε φουλ στο παράσιτο το δωμάτιο. To περίεργο είναι ότι πριν το Τ/Χ του CA δεν έδινε εντολή και στο ραδιο-σιντι και τώρα δίνει και αυτό! Μονωτική στο μάτι του ραδιο-σιντι και ξεμπέρδεψα.

Θα κάνω πάντως κάποια δοκιμή με κρύπτο και θα ενημερώσω αν ενδιαφέρει και κάποιον άλλον.

...έχω κατεβάσει το πρόγραμμα του usb-300 και το σκαλίζω έτσι από απορία για να δω τι υποστηρίζει.
Ρίξε μια ματιά στο RC Creator, που είναι από τον κατασκευαστή του FT.
http://rccreator.com/categories_download.php?cPath=32
Του TELE δείχνει να προσπαθεί να αντιγράψει αυτό.

Ρίξε μια ματιά στο RC Creator, που είναι από τον κατασκευαστή του FT.
http://rccreator.com/categories_download.php?cPath=32
Του TELE δείχνει να προσπαθεί να αντιγράψει αυτό.
Ευχαριστώ. Το κατέβασα. Και ναι...έχει τον Edision Mini triton sd:

rcc_mini_triton.png

Ξανακοίταξα και το usb-300 και τον έχει και αυτό. Ίσως ήταν σε κάποια τελευταία αναβάθμιση και δεν τον είχα πάρει είδηση:

usb_300_mini_triton.png

Μου φαίνονται ανάλογης φιλοσοφίας τα δύο Τ/Χ αυτά. Όπως προείπε και φίλος έχει και το usb-300 στο σάιτ με άλλο όνομα.

Για το Κρύπτο έκανα κάποιες δοκιμές για τον Edision αλλά τζίφος. Ούτε με την αυτόματη αναζήτηση τον βρίσκει αλλά ούτε και με μια αναζήτηση "φλας" που γράφει στις οδηγίες (για σατ βέβαια δοκίμασα γιατί αυτή η αναζήτηση δεν δουλεύει σε dvb-t). [email protected]...

Γνωρίζει κανείς αν το usb-300 μπορεί να κρατήσει την ένταση της φωνής στο Τ/Χ ακόμη και αν έχει επιλεγεί άλλη συσκευή? Το κρύπτο το κάνει αυτό (όπως και το Χαρμονυ).

Γνωρίζει κανείς αν το usb-300 μπορεί να κρατήσει την ένταση της φωνής στο Τ/Χ ακόμη και αν έχει επιλεγεί άλλη συσκευή? Το κρύπτο το κάνει αυτό (όπως και το Χαρμονυ).
Δεν μπορεί.
Αν έχεις προγραμματίσει όλες τις συσκευές με το αυθεντικό τους τηλεχ/ριο μπορείς να βάλεις φυσικά παντού την ίδια συσκευή για την ρύθμιση της έντασης.
Δεν μπορείς όμως σε όσες εισήγαγες στο USB-300 με κωδικό. Δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό έστω κάποιων πλήκτρων. Το Crypto θυμάμαι ότι έχει αναφερθεί ότι το κάνει. Ίσως και το Silvercrest, δεν το έλεγξα. Σημαντικό μειονέκτημα νομίζω.

Δεν μπορεί.
Αν έχεις προγραμματίσει όλες τις συσκευές με το αυθεντικό τους τηλεχ/ριο μπορείς να βάλεις φυσικά παντού την ίδια συσκευή για την ρύθμιση της έντασης.
Δεν μπορείς όμως σε όσες εισήγαγες στο USB-300 με κωδικό. Δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό έστω κάποιων πλήκτρων. Το Crypto θυμάμαι ότι έχει αναφερθεί ότι το κάνει. Ίσως και το Silvercrest, δεν το έλεγξα. Σημαντικό μειονέκτημα νομίζω.
Έχεις δίκιο. Είναι μειονέκτημα αυτό. Το κρύπτο το κάνει εγγενώς. Αλλά τι να το κάνεις με τόσο ελλιπή υποστήριξη συσκευών? Φαίνεται να έχει δυνατότητες αλλά σκαλώνει στις συσκευές.

Δεν μπορεί.

Και στις συσκευές που έχεις βάλει με κωδικό μπορείς να προγραμματίσεις κάθε πλήκτρο του τηλεχειριστήριου μέσω των txt αρχείων (αν δεν έχεις το original τηλεχειριστήριο για να κάνεις learning). Μπορεί να μην είναι τόσο user friendly αλλά δουλεύει μια χαρά.

Και στις συσκευές που έχεις βάλει με κωδικό μπορείς να προγραμματίσεις κάθε πλήκτρο του τηλεχειριστήριου μέσω των txt αρχείων (αν δεν έχεις το original τηλεχειριστήριο για να κάνεις learning). Μπορεί να μην είναι τόσο user friendly αλλά δουλεύει μια χαρά.
Πώς το κάνεις;

Κάνεις copy paste τις γραμμές
πχ (με version 3.1.2.3)
Πρώτα πρέπει να ξέρεις πως καταγράφεται το κάθε πλήκτρο στο txt. Στην 3.1.2.3 το κάθε πλήκτρο αντιστοιχεί στο txt με το νούμερο που είναι δίπλα στην ονομασια του (στο πρόγραμμα) μείον 1. Δηλαδή το AV έχει δίπλα, 1 στο τχτ είναι το 0 κτλ.
πχ θέλουμε να βάλουμε το vol+ όταν είναι επιλεγμένος ο δέκτης να δίνει εντολή στην tv.
το volume + είναι το 23 (24 μείον 1). Ανοίγεις το txt της τηλεόρασης, κάνεις copy την γραμμή με το 23 (πχ σε μια sony ήταν "23,VOL+=0096 12 1") έπειτα ανοίγεις το αρχείο του δέκτη (πχ στον CD-HDR ήταν "23,VOL+=0051 4 FB 45") και αντικαθιστάς την γραμμή με αυτήν της TV. Σώζεις το txt και το φορτώνεις στον δέκτη και τελείωσες. Όταν πατάς το vol+ θα αυξάνεται από την τηλεόραση.

Με την νέα version άλλαξαν σε μερικά πλήκτρα την αντιστοιχία και με τρέλαναν. Βέβαια όπως παρατήρησες και εσύ το νέο πρόγραμμα φορτώνει σωστά τα παλία αρχεία (όχι όμως και το αντίθετο) αλλά ενώ πρίν είχε μια λογική (τα πλήκτρα είχαν αριθμηθεί με την φυσική σειρά τους και ήταν εύκολο να τα βρεις στο τχτ με το μειον 1) τώρα τα ανακάτεψαν και θα πρέπει να ψάχνεις.

Κάνεις copy paste τις γραμμές
πχ (με version 3.1.2.3)
Πρώτα πρέπει να ξέρεις πως καταγράφεται το κάθε πλήκτρο στο txt. Στην 3.1.2.3 το κάθε πλήκτρο αντιστοιχεί στο txt με το νούμερο που είναι δίπλα στην ονομασια του (στο πρόγραμμα) μείον 1. Δηλαδή το AV έχει δίπλα, 1 στο τχτ είναι το 0 κτλ.
πχ θέλουμε να βάλουμε το vol+ όταν είναι επιλεγμένος ο δέκτης να δίνει εντολή στην tv.
το volume + είναι το 23 (24 μείον 1). Ανοίγεις το txt της τηλεόρασης, κάνεις copy την γραμμή με το 23 (πχ σε μια sony ήταν "23,VOL+=0096 12 1") έπειτα ανοίγεις το αρχείο του δέκτη (πχ στον CD-HDR ήταν "23,VOL+=0051 4 FB 45") και αντικαθιστάς την γραμμή με αυτήν της TV. Σώζεις το txt και το φορτώνεις στον δέκτη και τελείωσες. Όταν πατάς το vol+ θα αυξάνεται από την τηλεόραση.

Με την νέα version άλλαξαν σε μερικά πλήκτρα την αντιστοιχία και με τρέλαναν. Βέβαια όπως παρατήρησες και εσύ το νέο πρόγραμμα φορτώνει σωστά τα παλία αρχεία (όχι όμως και το αντίθετο) αλλά ενώ πρίν είχε μια λογική (τα πλήκτρα είχαν αριθμηθεί με την φυσική σειρά τους και ήταν εύκολο να τα βρεις στο τχτ με το μειον 1) τώρα τα ανακάτεψαν και θα πρέπει να ψάχνεις.

Δεν με αφήνει να σώσω αρχείο IR όταν έχω φορτώσει κωδικό του προγράμματος.