Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μήπως μπορει κάποιος να μου στείλει σε αρχείο txt τις εντολές του xoro 7520 για το τηλεχειριστήριο tele usb 300 γιατί αυτό που υπάρχει στην βάση δεδομένων δεν έχει όλες τις εντολές και το original χειριστήριο έχει χαλάσει , μου λείπουν οι εντολές SUB-T , LANG , REPEAT , FAV .
Ευχαριστώ

Για τον 7520 υπάρχει αρχείο στην πρώτη σελίδα αυτου του θέματος.

Last edited by a moderator:
Γεια σας φιλοι. Εχω κι εγω το tele usb 300 και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν κωδικοι για τον παλιο HD αποκωδικοποιητη της Crystal Audio (δεν θυμαμαι πως λεγοταν το μοντελο ήταν ο πρωτος HD αποκωδικοποιητης πριν τον mikro). Ευχαριστω.

Παρακαλω.
Κοιταξε ξανα το προηγουμενο μηνυμα μου. Εχει λινκ για τα IR αρχεια για τον Opticum STB HD N1 / T90
Και βασικα εχει οχι ενα αρχειο αλλά τρια. Με διαφορετικη ταξινομηση απο τρια διαφορτικα μελλη. Δες ποιο σε βολευει και αν θες το τροποποιεις κιολας. Στο πρωτο αρχειο εχω βαλει την Samsung να ανοιγει απο το "power", την ενταση φωνης στα "vol+/-" και το source στο "picture". Οποτε αφου εχεις Philips αλλαξε τα με τους κωδικους της δικιας σου τηλεορασης. Πιστεω εχει την πιο κοντινη ταξινομηση με το κανονικο τηλεχειριστηριο αν και λειπουν κανα δυο κουμπια που δεν χρησιμοποιω καθολου.

Σημειωση, σε οποιοδηποτε αρχειο μπορεις να κανεις τροποποιησεις. Το περνας στο τηλεχειριστηριο και μετα κανεις εκμαθηση μονο τα κουμπια που θελεις να αλλαξεις. Αλλά μπορεις ακομα και μεσω notepad να ανοιξεις το IR αρχειο και να αντιγραψεις απο αλλο μια εντολη, να την μετακινησεις, κοκ.
Με νεοτερη εκδοση προγραμματος για το TELE μπορεις να το κανεις μεσα απο το προγραμμα. Για καποιο λογο ομως δεν μου εκανε η συγκεκριμενη εκδοση, δεν θυμαμαι γιατι τελικα επελεξα να μην την χρησιμοποιω.

Μπορεις να πειραματιστεις αν τυχον δεν βρεις τους κωδικους. Απλα ανοιγεις μεσω notepad το αρχειο σου και αλλαζεις τα νουμερα, συνηθως τα τελευταια, καποια στιγμη θα πετυχεις καποια λειτουργια.
νασαι καλα κ παλι σ ευχαριστω
εχω περασει τη tv ενα humax δορυφορικο δεκτη που εχω κ τον optricum
απλα τον εψαχνα στη λιστα γιαυτο δε μπορουσα να τον περασω κ αυτον,

να πω κ κατι αλλο κ ας ειναι κ κουφο, εχω δει μεσα στη λιστα κ για A/C και μαλιστα ειδα τη μαρκα μου mitsubishi
υπαρχει περιπτωση να περαστει κ αυτο μεσα??

Φοβερό εργαλείο το TELE USB-300. Όχι τόσο το ίδιο, όσο ο τρόπος προγραμματισμού του.
Το ίδιο το τηλεκοντρόλ δεν με ενθουσίασε. Μαλακά και λίγο ασαφή πλήκτρα, αλλά το κυριότερο είναι ότι φαίνεται η σχεδιαστική ηλικία του. Τα πλήκτρα που έχει είναι πλήκτρα κυρίως τηλεόρασης. Όλο το κάτω μέρος έχει πλήκτρα teletext. Τα πλήκτρα media player αναγκαστικά θα πρέπει να μπουν στα χρωματιστά και σε πλήκτρα που πάνω τους θα έχουν σύμβολα teletext. Η καλύτερη διάταξη πλήκτρων που έχω δει είναι στο Crypto URC-601. Αλλά δεν βρήκε κωδικό για τον Lifeview BOXHDA1 και με 20 μόνο θέσεις προγραμματισμού δεν χωράνε ούτε τα βασικά πλήκτρα. Έτσι αναγκάστηκα και πήρα και εγώ το TELE. Αλλά τώρα έπρεπε να κρατήσω σημειώσεις που έχω βάλει αρκετά πλήκτρα, γιατί τα έχω βάλει σε θέσεις teletext και τις μπερδεύω. Γιαυτό και κάποιοι έχουν πρόβλημα με κωδικούς άλλων. Ευκολία μεν, αλλά ο καθένας βάζει όπου θέλει κάθε λειτουργία, γιατί κυρίως στα πλήκτρα media player δεν υπάρχουν πλήκτρα με τα ίδια σύμβολα με αυτήν που θέλεις να βάλεις. Έτσι ο καθένας πρέπει να κάνει τις διορθώσεις που τον βολεύουν. Αν κυκλοφορούσε και ένα τηλεκοντρόλ με πιο σύγχρονη διάταξη πλήκτρων, αλλά με τον ίδιο τρόπο προγραμματισμού θα ήταν τέλειο. Αλλά θα έπρεπε μετά να ξαναφτιαχτεί όλη αυτή η τεράστια βάση δεδομένων από την αρχή. Δυστυχώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Τουλάχιστον έχει αρκετά πλήκτρα και χωράει όλες τις λειτουργίες.
Κακό είναι και το manual του. Ασαφές και ελλιπές. Τα περισσότερα τα βρήκα μόνος μου ή από εδώ μέσα. Έτσι την πρώτη συσκευή προχθές, με εγκατάσταση λογισμικού, διάβασμα manual, και δικούς μου πειραματισμούς, έκανα πάνω από μία ώρα να την προγραμματίσω. Αυτό την πρώτη φορά. Γιατί από εκεί και πέρα όλα είναι τέλεια. Έχοντας πάρει τον αέρα σήμερα χρειάστηκα μόνο πέντε λεπτά για να φτιάξω κωδικό για την δεύτερη συσκευή. Και έχω και κρατημένους τους κωδικούς για μελλοντική χρήση. Φοβερή ιδέα όπως είπα ο τρόπος προγραμματισμού του, που είναι και το προσόν του τηλεκοντρόλ. Μαζί με την τιμή του βέβαια.

Ευκολία μεν, αλλά ο καθένας βάζει όπου θέλει κάθε λειτουργία, γιατί κυρίως στα πλήκτρα media player δεν υπάρχουν πλήκτρα με τα ίδια σύμβολα με αυτήν που θέλεις να βάλεις.

Μα εχει ακριβως τα πληκτρα media player. Πιο media player δεν γινεται.
Απλα δεν θα βαλεις τα χρωματιστα εκει.

(τα skip +/- stop pause δεν τα ονομασα στην φωτο για να φαινεται οτι υπαρχει ηδη συμβολο)

Η απλως εκτυπωστε, κοψτε και κοληστε
αυτοκολητες κομψες ετικετες με οποια
λειτουργια επιθυμειτε:

imgdev.jpg

Φοβερό εργαλείο το TELE USB-300. Όχι τόσο το ίδιο, όσο ο τρόπος προγραμματισμού του.
Το ίδιο το τηλεκοντρόλ δεν με ενθουσίασε. Μαλακά και λίγο ασαφή πλήκτρα, αλλά το κυριότερο είναι ότι φαίνεται η σχεδιαστική ηλικία του. Τα πλήκτρα που έχει είναι πλήκτρα κυρίως τηλεόρασης. Όλο το κάτω μέρος έχει πλήκτρα teletext. Τα πλήκτρα media player αναγκαστικά θα πρέπει να μπουν στα χρωματιστά και σε πλήκτρα που πάνω τους θα έχουν σύμβολα teletext. Η καλύτερη διάταξη πλήκτρων που έχω δει είναι στο Crypto URC-601. Αλλά δεν βρήκε κωδικό για τον Lifeview BOXHDA1 και με 20 μόνο θέσεις προγραμματισμού δεν χωράνε ούτε τα βασικά πλήκτρα. Έτσι αναγκάστηκα και πήρα και εγώ το TELE. Αλλά τώρα έπρεπε να κρατήσω σημειώσεις που έχω βάλει αρκετά πλήκτρα, γιατί τα έχω βάλει σε θέσεις teletext και τις μπερδεύω.

Η TELE έχει άλλα τηλεκοντρόλ με καλύτερη διάταξη πλήκτρων αλλα χωρίς USB. Ακόμα μια φορά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Μήπως δοκίμασες το αρχείο IR που είχα ανεβάσει στο θέμα του A1;

Καλημερα παιδια, εχω κ γω το tele-usb300 αλλα δεν καταφερα να το δουλεψω ακομα... Συνδεεται κανονικα με το pc κ το χω προγραμματισει με 4 συσκευες αλλα μετα αφου βαλω τις μπαταριες δεν λειτουργει. Σαν να ειναι νεκρο. Το λαμπακι αναβει με το πατημα κουμπιων σωστα; Προβληματικο λετε να 'ναι;

Ναι, το power ανάβει με κάθε πάτημα πλήκτρου.
Αν δεν είναι πρόβλημα με εξασθενημένες μπαταρίες, μάλλον κάτι έχουν πάθει οι επαφές τους.

Καλημερα παιδια, εχω κ γω το tele-usb300 αλλα δεν καταφερα να το δουλεψω ακομα... Συνδεεται κανονικα με το pc κ το χω προγραμματισει με 4 συσκευες αλλα μετα αφου βαλω τις μπαταριες δεν λειτουργει. Σαν να ειναι νεκρο. Το λαμπακι αναβει με το πατημα κουμπιων σωστα; Προβληματικο λετε να 'ναι;

μήπως το σύνδεσες στο usb έχοντας τις μπαταρίες μέσα? Ίσως να καίγεται με αυτό τον τρόπο. Έχω το ίδιο πρόβλημα.

Με μπαταρίες δε δουλεύει, με καλώδιο usb όμως λειτουργεί άψογα!

Εχω αλλαξει καμια 10 μπαταριες... Καινουριο κ να χει τετοιο θεμα; Πως τ τσεκαρω αυτο με τις επαφες; Εχει εγγυηση το μαραφετι μας;

Δεν θυμαμαι να το συνδεσα με μπαταριες μαζι... και πως τ δουλευεις τωρα δλδ στις τβ κλπ.;;

Last edited:
Δεν θυμαμαι να το συνδεσα με μπαταριες μαζι... και πως τ δουλευεις τωρα δλδ στις τβ κλπ.;;

δεν το δουλεύω, απλά διαπίστωσα ότι δουλεύει έτσι.

Παρήγγειλα άλλα 2 σήμερα από το eshop και αυτή τη φορά θα τα κάνω όλα σωστά!

(κυριότερα δε θα το συνδέσω στο usb με τις μπαταρίες...)

@ Tolias,

Δεν ξέρω αν το έχεις ακόμη το Crypto URC-601 και θέλεις να μπεις στη φασαρία να δοκιμάσεις ή έχεις βολευτεί με το Tele-USB 300, αλλά όπως είχα γράψει παλιά σ’ αυτό το νήμα, οι κωδικοί 5046 και 2259 (…το ξέρω, από άσχετες συσκευές!!!...), σου δίνουν τα νούμερα από 1 έως και 9 σωστά και άλλο ένα ή δύο πλήκτρα με κάποια λειτουργία έτοιμη και έχεις και τις 20 μακρο-εντολές για οτιδήποτε άλλο (σχεδόν αρκετές για όλα).

Αυτό βέβαια είναι για τον LIFEVIEW BOXHD και δε ξέρω αν δουλεύει για τον BOXHDA1 και αν το είχαμε αναφέρει τότε ή όχι. Μια δοκιμή θα σας πείσει, όπως λένε :2thumb22sup:

Καλό θα ήταν ο Άγγελος αν το βρίσκει σωστό, να το προσθέσει στην αρχή για κάποιον που δε θέλει να διαβάσει όλο το νήμα. Εννοώ, τουλάχιστον για τον BOXHD που σίγουρα το έχω δοκιμάσει και δουλεύει, αλλά και για τον BOXHDA1, αν το δοκιμάσεις και δουλεύει και σ' αυτόν επίσης.

Καλές Γιορτές να έχουμε όλοι μας,

Ντίνος

…οπς, και @ Skysound (… και όλους φυσικά),

Εκτός της πολύ καλής ιδέας με τα τυπωμένα αυτοκόλλητα, υπάρχουν και δύο άλλοι τρόποι που έχω δοκιμάσει σε τηλεκοντρόλ άλλων κατασκευών με βάση τις γραμματοσειρές Letraset (sorry, δεν έχω κρατήσει φωτογραφίες).

1. (ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ LAYOUT)
Τυπώνετε (αν είναι αυτό το σωστό ρήμα) τα Letraset με τη λειτουργία του πλήκτρου πάνω ή κάτω απ’ αυτό (όπως το καταλαβαίνετε πιο καλά) στο κέλυφος και μετά περνάτε πάνω τους λίγο διαφανές βερνίκι νυχιών ματ για να τα προστατεύσει. Ανάλογα με τη χρήση, θα χρειαστεί να περνάτε λίγο βερνίκι κάθε 4-6 μήνες.

2. (ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ LAYOUT)
Διαλέγετε: παρόμοια/ίδια (αν τη πετύχετε)/άλλη(?), απόχρωση χρώματος για τα πλήκτρα και το περνάτε στη πάνω επιφάνειά τους με: μαρκαδόρο/blanco/βερνίκι νυχιών/μπογιά για μοντελισμό/άλλο (?) και αφού στεγνώσει καλά, αυτή τη φορά τυπώνετε τα Letraset πάνω στο κάθε πλήκτρο. Μετά, όπως και στο (1), περνάτε πάνω τους λίγο διαφανές βερνίκι νυχιών ματ για να τα προστατεύσει. Πάλι και ανάλογα με τη χρήση, θα χρειαστεί να περνάτε λίγο βερνίκι κάθε 3-4 μήνες.

Για τη φασαρία να περνάτε διαφανές βερνίκι νυχιών ματ κάθε τόσο, να πω ότι είναι αναγκαίο, αφού με οποιοδήποτε τρόπο πέρα από τον εργοστασιακό (…ακόμη και μ’ αυτόν συμβαίνει αργά ή γρήγορα), έτσι κι αλλιώς θα κάνατε κάποια ανανέωση για να φαίνονται τα γράμματα καθαρά αφού θα ξεθωριάσουν απ’ τη χρήση.

Και πάλι Καλές Γιορτές να έχουμε όλοι μας,

Ντίνος

Μα εχει ακριβως τα πληκτρα media player. Πιο media player δεν γινεται.
Απλα δεν θα βαλεις τα χρωματιστα εκει.
Pause, Stop, Next, Previous δεν έχουν τα σύμβολα πάνω στο πλήκτρο, αλλά μικρότερα από πάνω. Πάνω τους έχουν σύμβολα teletext. Τα χρωματιστά τα έκανα πλήκτρα media player όπως γράφουν πάνω τους. Και χρωματιστά με το shift. Κάνω βέβαια την δουλειά μου, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω αυτή την διάταξη με αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.603558
Τα μπλε πλήκτρα ψηλά είναι καθαρά πλήκτρα media player και με το σύμβολο τους πάνω. Τα χειριζόμουν με κλειστά μάτια. Στο TELE πρέπει να κοιτάζω πάντα τι πατάω. Αλλά είναι μικρό το κακό. Και με το TELE κάνω καλά την δουλειά μου. Για τα λεφτά του είναι εργαλείο.

Η TELE έχει άλλα τηλεκοντρόλ με καλύτερη διάταξη πλήκτρων αλλα χωρίς USB. Ακόμα μια φορά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Μήπως δοκίμασες το αρχείο IR που είχα ανεβάσει στο θέμα του A1;
Ναι, έχω φτιάξει σε κατάστημα ηλεκτρονικών τηλεκοντρόλ για το DVD μου, που αποδείχτηκε ότι ήταν προγραμματιζόμενο της TELE, αλλά με υπέρυθρες. Αν αγοράσω ματάκι υπερύθρων μπορώ να προγραμματίσω και εκείνο. Αλλά προτίμησα να πάρω το USB-300. Εξάλλου ίδια χρήματα θα έδινα.

Δεν χρησιμοποίησα άλλο κωδικό. Όταν είδα τα πλήκτρα teletext αποφάσισα να κάνω δικούς μου για να βάλω τις λειτουργίες σε πλήκτρα που ήθελα εγώ. Κάποιο χαρακτηριστικό πάνω σε κάθε πλήκτρο μου θυμίζει κάποια λειτουργία και μπορώ να τα θυμάμαι πιο εύκολα.

@ Tolias,

Δεν ξέρω αν το έχεις ακόμη το Crypto URC-601 και θέλεις να μπεις στη φασαρία να δοκιμάσεις ή έχεις βολευτεί με το Tele-USB 300, αλλά όπως είχα γράψει παλιά σ’ αυτό το νήμα, οι κωδικοί 5046 και 2259 (…το ξέρω, από άσχετες συσκευές!!!...), σου δίνουν τα νούμερα από 1 έως και 9 σωστά και άλλο ένα ή δύο πλήκτρα με κάποια λειτουργία έτοιμη και έχεις και τις 20 μακρο-εντολές για οτιδήποτε άλλο (σχεδόν αρκετές για όλα).

Αυτό βέβαια είναι για τον LIFEVIEW BOXHD και δε ξέρω αν δουλεύει για τον BOXHDA1 και αν το είχαμε αναφέρει τότε ή όχι. Μια δοκιμή θα σας πείσει, όπως λένε :2thumb22sup:

Καλό θα ήταν ο Άγγελος αν το βρίσκει σωστό, να το προσθέσει στην αρχή για κάποιον που δε θέλει να διαβάσει όλο το νήμα. Εννοώ, τουλάχιστον για τον BOXHD που σίγουρα το έχω δοκιμάσει και δουλεύει, αλλά και για τον BOXHDA1, αν το δοκιμάσεις και δουλεύει και σ' αυτόν επίσης.

Καλές Γιορτές να έχουμε όλοι μας,

Ντίνος
Είχα ψάξει εδώ μέσα και είχα βρει έναν κωδικό που έλεγαν κάποιοι φίλοι ότι ψιλοδούλευε με τον BOXHD. Αλλά δεν δούλευε με τον Α1. Έκανα και αυτόματη αναζήτηση, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Ευχαριστώ για τους κωδικούς. Φυσικά θα τους δοκιμάσω.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν στο TELE USB-300 μπορώ να ορίσω στην ίδια ομάδα πλήκτρων, πλήκτρα εντολών δύο διαφορετικών συσκευών.
Πιο συγκεκριμένα, στην ομάδα πλήκτρων του δέκτη, με το πλήκτρο off θα ήθελα να μην κλείνει ο δέκτης αλλά η TV ώστε να μην αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ 2 εικονικά τηλεχειριστήρια (αυτό που πετυχαίνω δηλαδή με τα πλήκτρα εναλλαγής ομάδας). Ξέρει κανείς αν γίνεται?

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Εννοειται !
Εγω για παραδειγμα με το ON/OFF ανοιγω τηλεοραση και τον δεκτη με το AV.
Την ενταση φωνης την εχω να ελεγχει την τηλεοραση. Και εχω βαλει και ενα κουμπι να αλλαζει το source της τηλεορασης.
Μπορεις να προγραμματισεις οποιοδηποτε πληκτρο με οποιοδηποτε κωδικο απο οποιαδηποτε συσκευη !
Δεν ειναι δεσμευτικο το να προγραμματισεις μιας συσκευης μονο τα πληκτρα σε μια απο τις 4 θεσεις που εχει. Βαζεις οτι θελεις, οπως το θελεις και αν θελεις (μπορεις να διαγραψεις/μετακινησεις ακομα και να εχεις κατεβασει μια λιστα κωδικων)

Last edited: