Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Ποιο από τα προαναφερθέντα έχει την καλύτερη εμβέλεια?
π.χ. κάνουν για 10 μέτρα ή παραπάνω ή
λειτουργούν χωρίς να στοχεύεις προς τον/τους αισθητήρες; (σε πλάγια θέση)
και
(κάτι πιο συγκεκριμένο) σε ψηφιακούς δέκτες όπως ο Lifeview μήπως οι αισθητήρες των υπερύθρων δεν είναι αρκετά καλοί ώστε ότι τηλ/ριο και να χρησιμοποιήσεις ή εμβέλεια και η γωνία λειτουργίας να είναι μικρή?

To θέμα με το εάν θα πιάνουν καλύτερα από αυτά που μας έχουν δώσει οι Κινέζοι είναι λίγο δύσκολο να απαντηθεί. Σίγουρα έχει σχέση το τηλεχειριστήριο αυτό καθαυτό αλλά παίζει σπουδαίο ρόλο και ο δέκτης (ματάκι) που έχει η εκάστοτε συσκευή που θέλουμε να τηλεχειριστούμε.
Σε μένα, για παράδειγμα, το μικρό τηλεχειριστήριο που μου έδωσε η CA με τον CDVB-HD ενώ θέλει καλή στόχευση όταν το έχεις σε ευθεία, από την άλλη εάν κοιτάει νταβάνι ή ακόμη-ακόμη τον τοίχο ακριβώς πίσω μου πιάνει καμπάνα.
Με το Silvercrest συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Στην τηλεόραση Philips που έχω πιάνουν και τα 2 σχεδόν παντού το ίδιο, με μικρή διαφορά προς το χειρότερο το Silvervrest.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570404
Αυτο κανει και σαν τηλεκοντρολ σε PC?
Οταν κανω παρακολουθηση ταινιων?
Ευχαριστω

Δεν έχω το συγκεκριμένο αλλά έχω το 600. Κάνει ΑΝ έχεις δέκτη υπερύθρων στο PC σου (ματακι) και ξέρεις ποια συσκευή "βλέπει". Γιατι για να δουλεψει ένα τ/κ σε μια συσκευη αυτη πρεπει να έχει και δέκτη.

Εγώ αγόρασα ένα φτηνο πακέτο MCE compatible, πήρα το USB ματάκι απο την συσκευάσια και το έβαλα PC και μετά έμαθα στο Harmony το τηλεκοντρόλ του (το οποίο και μετά έβαλα στην άκρη). Το χρησιμοποιώ με το XBMC.

Έτσι ναι χειρίζεται και PC. Αλλά απλα να το αγοράσεις και να πατας κουμπια σημαδεύοντας το κουτί του Η/Υ σου, ΟΧΙ.

Δεν έχω το συγκεκριμένο αλλά έχω το 600. Κάνει ΑΝ έχεις δέκτη υπερύθρων στο PC σου (ματακι) και ξέρεις ποια συσκευή "βλέπει". Γιατι για να δουλεψει ένα τ/κ σε μια συσκευη αυτη πρεπει να έχει και δέκτη.
Καλημερα
Σαν κουτι εχω το Silverstone CW-02 που δουλευει με ΙΜΟΝ
Αλλα δεν με βολευει το τηλεκοντρολ του. Πολλα κουμπια ....................

Καλημερα
Σαν κουτι εχω το Silverstone CW-02 που δουλευει με ΙΜΟΝ
Αλλα δεν με βολευει το τηλεκοντρολ του. Πολλα κουμπια ....................

Αφού έχει τηλεχειριστήριο το κουτί, τότε λογικά θα κάνουν όλα που έχουν εκμάθηση εντολών.
Τα βάζεις απέναντι και ένα ένα περνάς ποια θες.

Δύο είναι τα προβλήματα που με κάνουν να σκέφτομαι ένα universal Τ/Χ. To ένα είναι το ολ ταιμ κλασικ "να μην έχω δύο Τ/Χ, τηλεόραση και δέκτη" και το άλλο είναι ότι το ΟΝ/ΟΦ της τηλεόρασης παρέδωσε πνέυμα και πλέον το κλείσιμο γίνεται από το κουμπί της τηλεόρασης (μικρό παιδί και Τ/Χ είναι κακός συνδυασμός εν γένει). Είδα ότι τα Harmony υποστηρίζουν πλήρως και δέκτη και τιβι που έχω. Έχει κανένας το 200 ή το 300 να μου πει εντυπώσεις από την χρήση? Το 200 έχει ένα κουσούρι όπως γράφει ένας στα ριβιού ότι το ΟΚ του είναι μικρό και πατιέται εύκολα κατά λάθος κάποιο από τα βελάκια που έχει γύρω. Κατά τα άλλα γράφουν καλές κουβέντες. Έχει κλείσιμο/άνοιγμα 2 συσκευών με ένα κουμπί αλλά και εκμάθηση. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το Τ/Χ του δέκτη φαίνεται να έχει περισσότερα πλήκτρα για λειτουργίες :

xoro_hrt_8300_d1207023610578C_210016570.jpg

σε σχέση με το 200 :

PER.570404.jpg

Αυτό τι σημαίνει στην πράξη, έχετε γνώση? Θα "χάσω" κάποιες λειτουργίες (παρόλο που η λοτζιτεκ λέει ότι περιλαμβάνεται στη βάση της)?

Με εντυπωσίασε επίσης ότι τα Χάρμονυ υποστηρίζουν πλήρως Crystal Audio (CDVB-HD) και F & U (2205). Τσεκάρετε ΕΔΩ. Δυστυχώς παρόλο που έχει την Edision σαν εταιρία δεν έχει τον Mini Τριτον SD στη βάση.

Επίσης κάτι ακόμη για όποιον κάτοχο. Όταν πατάς να ανοίξουν όλα η επιλογή ποιο θα χειρίζεται παραμένει από την τελευταία επιλογή η θέλει πάτημα ποια συσκευή θα πάιζει μαζί του? Δλδ αν το τελευταίο πατημα σου την προηγούμενη μέρα ήταν να ελέγχει τον δέκτη αυτό παραμένει επ' απειρον ή κάθε φορά που θα ανοίγεις τις συσκευές ή θέλει πάτημα το κουμπί του "δέκτη" στο Χαρμονυ?

Last edited:
Καλησπέρα.

Μήπως ξέρετε αν το SilverCrest υποστηρίζει τον αποκωδικοποιητή Crystal Audio HD?
Αν ναι σε ποιον κωδικό;

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπέρα.

Μήπως ξέρετε αν το SilverCrest υποστηρίζει τον αποκωδικοποιητή Crystal Audio HD?
Αν ναι σε ποιον κωδικό;

Το manual του δεν εχει την crystal audio στις υποστηριζομενες μαρκες...

(κάτι πιο συγκεκριμένο) σε ψηφιακούς δέκτες όπως ο Lifeview μήπως οι αισθητήρες των υπερύθρων δεν είναι αρκετά καλοί ώστε ότι τηλ/ριο και να χρησιμοποιήσεις ή εμβέλεια και η γωνία λειτουργίας να είναι μικρή?

Για το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο δεν ξέρω να σας πω, μπορώ όμως να σας πω το εξής:

Έπεσε στα χέρια μου ένα παλιότερο πολυχειριστήριο (SLX RC050). Είναι αφής και ήταν σαφώς ακριβότερο από τα σημερινά, αλλά η εμβέλεια του και η γωνία λειτουργίας του είναι πραγματικά εκπληκτική. Σε απόσταση περίπου 2,5 μέτρων από τον αποκωδικοποιητή LV6TBOXHD, λειτουργεί σε ορθή γωνία (ναι, 90 μοίρες). Δεν αστειεύομαι, κάθομαι απέναντι από τον αποκωδικοποιητή, σημαδεύω κατακόρυφα στο ταβάνι και πιάνει!!! Στα 5 μέτρα, υπολογίζω τη γωνία περίπου στις 75 μοίρες (με το μάτι, εμπειρικά).
Είναι φοβερό, με το αυθεντικό του αποκωδικοποιητή μου ερχόταν να βάλω... διόπτρα για να σημαδεύω σωστά και με αυτό δεν κοιτάζω καν προς τα που το έχω στραμμένο.
Το ίδιο και με την τηλεόραση, της οποίας βέβαια το αυθεντικό τηλεχειριστήριο είχε έτσι κι αλλιώς ικανοποιητική γωνία λειτουργίας.

Επομένως μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω ότι η γωνία απόκρισης δεν είναι θέμα μόνο του δέκτη και πως ένα τηλεχειριστήριο (φυσικά εξαρτάται από τις δυνατότητες του) μπορεί να τη βελτιώσει σημαντικά.

Παιδια υπαρχει καποιος οδηγος για το USB-300 (εκτος μανιουαλ) γιατι περασα μεν το αρχείο για το TELE USB-300 του talos, αλλα πως κλεινω / ανοιγω την tv μεσα απο το τ/κ..? πως αλλαζω απο tv σε box ?

Παιδια υπαρχει καποιος οδηγος για το USB-300 (εκτος μανιουαλ) γιατι περασα μεν το αρχείο για το TELE USB-300 του talos, αλλα πως κλεινω / ανοιγω την tv μεσα απο το τ/κ..? πως αλλαζω απο tv σε box ?

Σε ποιά θέση έβαλες τις εντολές του δέκτη;

Βάζεις την τηλεόραση στο TV και τον SAT\DTT.

Εβαλα στην tv. πως βαζω και στον SAT\DTT?

First things, first:

1. Σιγουρέψου οτι στο Configuration>Remote Control Model Set έχεις επιλέξει το σωστό τ\κ.
2. Με κλικ στα TV, DVD, SAT\DTT & AUX το πλαίσιο του κιτρινίζει και μπορεις να προγραμματίσεις την συγκεκριμένη συσκευή.
3. Επιλέγεις την συσκευή απο τη βάση δεδομένων. Κάτω απο τα TV, DVD, SAT\DTT & AUX εμφανίζεται κωδικός και μοντέλο συσκευής.
4. Επαναλαμβάνεις τα (2)(3) και για τις άλλες συσκευές.
5. Για να αρχίσει ο προγραμματισμός, πατάς το δεύτερο εικονίδιο με το τσιπάκι PPC (που το θυμήθηκαν...)

First things, first:

1. Σιγουρέψου οτι στο Configuration>Remote Control Model Set έχεις επιλέξει το σωστό τ\κ.
2. Με κλικ στα TV, DVD, SAT\DTT & AUX το πλαίσιο του κιτρινίζει και μπορεις να προγραμματίσεις την συγκεκριμένη συσκευή.
3. Επιλέγεις την συσκευή απο τη βάση δεδομένων. Κάτω απο τα TV, DVD, SAT\DTT & AUX εμφανίζεται κωδικός και μοντέλο συσκευής.
4. Επαναλαμβάνεις τα (2)(3) και για τις άλλες συσκευές.
5. Για να αρχίσει ο προγραμματισμός, πατάς το δεύτερο εικονίδιο με το τσιπάκι PPC (που το θυμήθηκαν...)

Μισο λεπτο. Δηλαδη περναω τις ιδιες ρυθμισεις (πχ LV 6 T BOX HD) 2 φορες? 1 για την tv και 1 για το SAT\DTT ?

Μισο λεπτο. Δηλαδη περναω τις ιδιες ρυθμισεις (πχ LV 6 T BOX HD) 2 φορες? 1 για την tv και 1 για το SAT\DTT ?

Όχι βρε, στο TV βάζεις το μοντέλο της τηλεόρασης σου και στο DTT τον ΒΟΧ

Done! Κωστη νασαι καλα βρε φιλε!! με ξελασπωσες απο πολυ ψαξιμο λεμε! :worshippy:

Μια ερωτηση ακομη γιατι δεν το ελυσα.. ειμαι σε tv mode, και παταω ειτε ηθελημενα ειτε κατα λαθος καποιο αριθμητικό πληκτρο και εχει χιονακια γιατι δεν εχει καναλια εκει. πως γυρναω παλι στο καναλι που ημουν και επαιζε το ψηφιακο..? χωρις να κλεισω την tv κλπ.