Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

επιτέλους βρήκα το ir-50 και είναι super το χειριστήριο μέχρι στιγμής :) (όσο δοκίμασα)
μακάρι να γινόταν να προγραμματιστεί και το tv power Και το σκέτο Power αλλά δεν τα κατάφερα :) (σαν επιλεγμένη συσκευή το tv εννοώ)

Τελικά δεν ήταν θέμα απόστασης. Κατέβασα το software από το διεθνές σάιτ και μετά από μερικές προσπάθειες το προγραμματισα. Τώρα δουλεύει τέλεια! Αν κανείς θέλει το ir file για MCE remote μου λέει.

στείλε το μια αν μπορείς να χώσω κι αυτό στο σύστημα :)

Παιδιά τα φώτα σας. Αγόρασα κι εγώ το USB 300 και προσπαθώ εδώ και ώρα να το κάνω προγραμματισμό. Εγκατέστησα το πρόγραμμα από το σάιτ της ΤΕLE αλλά όταν συνδέω το χειριστήριο, δεν το βλέπει το πρόγραμμα και δείχνει ότι προσπαθεί να κάνει συγχρονισμό ενώ μου λέει να το συνδέσω (ενώ είναι συνδεμένο).
Εγκατέστησα το ίδιο πρόγραμμα από το σάιτ της κινεζικής εταιρείας http://www.clurc.net/soft.aspx και όταν συνέδεσα το χειριστήριο το είδε κανονικά κι έκανε συγχρονισμό, ενώ βρήκα και τα 2 χειριστήρια που ήθελα να περάσω, 1 για την TV Panasonic TH42PX70E κι 1 για το δέκτη Lifeview boxhdA2 που επίσης αγόρασα προ 3ημέρου.
Ενώ όλα δείχνουν να πάνε κανονικά, μόλις αποσυνδέσω το χειριστήριο και πάω στην TV, τα πλήκτρα του δεν έχουν απόκριση, εκτός από το shift το οποίο όταν πατιέται κάνει το πλήκτρο standby/Off του χειριστηρίου να μένει μόνιμα αναμμένο και μόνο αν ξαναπατηθεί σβήνει το κόκκινο φως σε αυτό. Φυσικά για εντολές στις συσκευές ούτε λόγος να γίνεται.
Ειλικρινά έχω απογοητευτεί πλήρως. Τι λέτε να συμβαίνει; Παρακαλώ τα φώτα σας παιδιά..
Ευχαριστώ

Αν δεν κάνω λάθος όταν κανεις τον προγραμματισμό πρέπει μετά να πατήσεις κάτι για να στείλει τις εντολές στο τηλεχειριστήριο. Αλλά δεν θυμάμαι τώρα πιο πλήκτρο είναι. F9 ίσως ή κάποιο πλήκτρο μέσα απο το πρόγραμμα.

Ακριβώς, το F9 ή το 2ο κουμπί της μπάρας.
Και βεβαιώσου πριν την αποσύνδεση ότι έχει προγραμματισθεί με τα πλήκτρα των συσκευών, με το 1ο κουμπί της μπάρας.

Παιδιά καλημέρα. Εννοείται ότι πάτησα το πλήκτρο F9 προτού κλείσω το πρόγραμμα και μάλιστα μου βγάζει σχετική ένδειξη ότι είναι εντάξει. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνω λάθος; Το θέμα είναι για μένα καταρχάς, γιατί δε βλέπει το χειριστήριο το πρόγραμμα που κατεβάζω από το σάιτ της TELE; Επίσης το πρόγραμμα που βλέπει το χειριστήριο από το σάιτ της clurc εμφανίζει στην αριστερή άκρη ένα χειρηστήριο που δεν έχει την ίδια αντιστοιχία και διάταξη πλήκτρων με το USB 300. Αν κλικάρετε πάνω σε αυτό το link: http://www.clurc.net/soft.aspx , είναι στην πρώτη φωτογραφία που γράφει IR Mode and USB mode Software, αυτό που μου βγάζει το πρόγραμμα.
Κάνω κάτι λάθος;

Επίσης το πρόγραμμα που βλέπει το χειριστήριο από το σάιτ της clurc εμφανίζει στην αριστερή άκρη ένα χειρηστήριο που δεν έχει την ίδια αντιστοιχία και διάταξη πλήκτρων με το USB 300

Δοκιμασε χειροκινητη αναγνωριση μεσω configuration - remote control model set και αλλαξε τον τυπο του χειριστηριου.

skysound ευχαριστώ πολύ, τελικά αυτό έφταιγε, επέλεξα το σωστό τηλεχειριστήριο και ΟΚ. Μόνο που τώρα δοκιμάζοντας το χειριστήριο στην TV είδα ότι είναι ΟΚ αλλά δε βλέπει το δέκτη τον οποίο προγραμμάτισα απο το μενού της ΝΟΤ ONLY TV επιλέγοντας LV6TBOXHD. Δυστυχώς δε φαίνεται με αυτή την επιλογή να επικοινωνεί το χειριστήριο με το δέκτη. Έχω βάλει τους κωδικούς του δέκτη στο πλήκτρο SAT-DTT του χειριστηρίου αλλά δεν αποκρίνεται ο δέκτης όταν το επιλέγω. Τι μπορεί να φταίει;

Υπ' οψιν οτι οταν πατησεις F9 πρεπει ηδη να εχεις ανοιξει στο προγραμμα τα αρχεια και των δυο συσκευων, οχι μια-μια.
Αν το εχεις κανει με αυτο το τροπο και δεν δουλεψε, τοτε δοκιμαζεις χειροκινητο προγραμματισμο απο το δικο σου
χειριστηριο του δεκτη.

Καλο μεσημερι.Πηγα σημερα να ξαναπρογραμματισω το κοντρολ,αλλα πατωντας το F9 δεν γινεται συγχρονισμος.Αλλαξα usb port αλλα δεν γινεται τιποτα.Εχω το τυπο του usb. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Δοκίμασε με ξεκουμπωτο το τελε να πατήσεις κάποιο κουμπί και μετά βάλε το στο PC. Το γράφει κάπου και στο manual

αποσυνδεσε το τελε απο το η/υ και βγαλε τις μπαταριες. Πατα λιγο καποιο κουμπι του και μετα συνδεσε το παλι με τον η/υ. Το ειχα δει στο troubleshooting του manual, το εκανα και εγω καποια στιγμη που δεν το αναγνωριζε και δουλεψε.

gkp κι εδώ πρόβλημα έχεις ;;;; :) (πλάκα κάνω)

Έχω ξεχάσει να βάλω το power στο MCE. Θα το βάλω και αυτό και θα στο στείλω

δεν το θέλω το Power άχρηστο είναι :)) (για raspberry-pi και xbmc το θέλω το control)

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ τα μέγιστα φίλε skysound. Τελικά έκανα προγραμματισμό χειροκίνητα για το χειριστήριο του Lifeview δέκτη (λειτουργία learn του software) και δούλεψε. Πλέον το USB 300 είναι το βασικό (και μοναδικό) χειριστήριο για TV + δέκτη και δουλεύει άψογα μέχρι στιγμής. Χίλα ευχαριστώ για τη βοήθεια και το χρόνο. Και πάλι μπράβο στους διαχειριστές και σε όλους τους φίλους που γράφουν εδώ και προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σε άλλους χρήστες.:2thumb22sup:

δεν το θέλω το Power άχρηστο είναι :)) (για raspberry-pi και xbmc το θέλω το control)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3260689/hama.txt

το αφηνω εδω μπας και θελει να το παρει και κανενας αλλος. Λειπουν κανα δυο πληκτρα.. το power σιγουρα και νομιζω οτι εχω ξεχασει να βαλω και αυτο που κανει refresh library στο xbmc. θα τα βαλω και τα 2 καποια στιγμη γιατι τα θελω. Το εχω φτιαξει με το "ξενο" προγραμμα και οχι το ελληνικο.. δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο

δε πειράζει , έτσι κι αλλιώς θα κάνω κάποιες μικρο-αλλαγές
ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3260689/hama.txt

το αφηνω εδω μπας και θελει να το παρει και κανενας αλλος. Λειπουν κανα δυο πληκτρα.. το power σιγουρα και νομιζω οτι εχω ξεχασει να βαλω και αυτο που κανει refresh library στο xbmc. θα τα βαλω και τα 2 καποια στιγμη γιατι τα θελω. Το εχω φτιαξει με το "ξενο" προγραμμα και οχι το ελληνικο.. δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο
Προσπάθησα σε TELE USB-300, κωδικό που είχα φτιάξει με το ξένο πρόγραμμα, να το περάσω μετά με το ελληνικό. Ενώ το τηλεκοντρόλ είχε συνδεθεί κανονικά, δεχόταν προγραμματισμό κτλ, δεν δεχόταν τον κωδικό που είχα φτιάξει με το άλλο πρόγραμμα. Δεν ξέρω αν κάτι πήγε λάθος, αλλά αυτό δείχνει ότι οι κωδικοί των δύο προγραμμάτων είναι ασύμβατοι μεταξύ τους. Γιαυτό χρησιμοποιώ μόνο το ξένο, γιατί με αυτό ξεκίνησα και έχω φτιάξει τους κωδικούς. Με το ξένο πρόγραμμα έχω προγραμματίσει επανειλημμένως το τηλεκοντρόλ γιατί με κάθε νέο δέκτη αλλάζω και τους κωδικούς (ή την σειρά τους) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Μία φορά προσπάθησα να περάσω ένα από αυτούς με το ελληνικό, και δεν το δέχτηκε. Γιαυτό λέω ότι μάλλον υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των προγραμμάτων.