Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Παιδιά λίγο τα φώτα σας γιατί είμαι άσχετος με το θέμα? Σκέφτομαι να αγοράσω και γω ενα usb300 μιας και οτι και να γίνει δεν θα το κλάψω. Έχω ομως μια απορία.
Έχω στην ντουλάπα έναν Nanoxx9500HD χωρίς τηλεχειριστήριο. Για να το κάνω να δουλέψει θα πρέπει ειτε να έχω το αυθεντικό ωστε να του κάνω εκμάθηση μέσω IR ειτε να το βρω στην database, σωστά; Αυτη η database που ειναι; Επίσης, επειδη ο Nano ειναι κλωνος, ίσως να δουλεύει και με αλλο τηλεκοντρολ εκτός απο το δικό του. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πως; Γινεται δηλαδη το usb300 να "μάθει" χωρίς να ξέρω ποιο ειναι το αυθεντικό τηλεκοντρολ;

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Τα έχουν κάνει πάλι κουλουβάχατα με το πρόγραμμα. Μετά την έκδοση 3.1.2.3 είναι μπερδεμένη η σειρά που αποθηκεύονται τα πλήκτρα. Επίσης αντί ονόματα πλήκτρων υπάρχουν κωδικοί όπως π.χ. D12. Κι έτσι πάλι έχουν πρόβλημα οι παλιές εκδόσεις, αλλά και ανοίγοντας το αρχείο txt δεν βλέπεις ονόματα οπότε δεν μπορείς να τις μεταφέρεις σε όποιο πλήκτρο θέλεις (ήταν που ήταν η μπερδεμένη σειρά...)
Τώρα χάλασαν και την συμβατότητα στις εκδόσεις σειράς 4;

Επίσης, επειδη ο Nano ειναι κλωνος, ίσως να δουλεύει και με αλλο τηλεκοντρολ εκτός απο το δικό του. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πως; Γινεται δηλαδη το usb300 να "μάθει" χωρίς να ξέρω ποιο ειναι το αυθεντικό τηλεκοντρολ;
Με την λειτουργία transmitting search.

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Με την λειτουργία transmitting search.
Σόρρυ αν κάνω χαζές ερωτήσεις, αλλά τι εννοείς και πως γίνεται αυτό που εννοείς;

Ευχαριστώ

Πάτα το 4ο κουμπί-εικονίδιο στο πρόγραμμα (μεγεθυντικός φακός), η καρτέλα «Transmitting search» εμφανίζεται δεξιά στον νέο παράθυρο.
Στο εικονικό τηλεχειριστήριο που εμφανίζεται πάτα μια λειτουργία, π.χ. Pow, μετά πάτα Search model. Θα πάρει ένα-ένα όλα τα τηλεχ/ρια της βάσης δεδομένων του και θα στέλνει το σήμα που έχουν για την λειτουργία Pow (On/Off).

Ειλικρινά, συνήθως οι απαντήσεις είναι χαζές...

Τα έχουν κάνει πάλι κουλουβάχατα με το πρόγραμμα. Μετά την έκδοση 3.1.2.3 είναι μπερδεμένη η σειρά που αποθηκεύονται τα πλήκτρα. Επίσης αντί ονόματα πλήκτρων υπάρχουν κωδικοί όπως π.χ. D12. Κι έτσι πάλι έχουν πρόβλημα οι παλιές εκδόσεις, αλλά και ανοίγοντας το αρχείο txt δεν βλέπεις ονόματα οπότε δεν μπορείς να τις μεταφέρεις σε όποιο πλήκτρο θέλεις (ήταν που ήταν η μπερδεμένη σειρά...)
Τώρα χάλασαν και την συμβατότητα στις εκδόσεις σειράς 4;
Εγώ έχω αφήσει την έκδοση 4.0.7.4 που έχω κατεβάσει. Δεν ξέρω που έχει φτάσει πια. Όταν βγήκε η επόμενη αναβάθμιση μετά από αυτήν που έχω, μου έβγαλε μήνυμα ότι υπάρχει αναβάθμιση. Την έκανα και όταν άνοιξε το πρόγραμμα μου ζήτησε να κάνω εγγραφή και μου ζήταγε email και άλλα στοιχεία. Επειδή έχω αλλεργία σε τέτοιους τσαμπουκάδες, το διέγραψα αμέσως και ξαναεγκατέστησα την 4.0.7.4 που είχα κατεβάσει. Πάντα όταν το ανοίγω μου βγάζει το παράθυρο για αναβάθμιση. Το κλείνω και τελειώνει η υπόθεση. Και γλυτώνω τα προβλήματα με τις αλλαγές και τις ασυμβατότητες στις διάφορες εκδόσεις.

Είμαι και εγώ ένας ευχαριστημένος αγοραστής του TELE USB-300. Η σουίτα προγραμματισμού παρόλο που δεν σε κερδίζει με την εμφάνιση της είναι σε σχετικά καλό επίπεδο ευχρηστίας και έχει μεγάλη βάση δεδομένων. Σου παρέχει την δυνατότητα να κάνεις και learning σε μεμονωμένα πλήκτρα από τα αρχεία που παίρνεις από την βάση δεδομένων, ώστε να κάνεις προσαρμογές για συνδυασμό τηλεόρασης-ψηφιακού δέκτη σε μια συσκευή ή για την αφαίρεση πλήκτρων που οδηγούν σε λειτουργίες που μπορεί να μπερδέψουν ηλικιωμένους. Ένα απρόοπτο που συνάντησα είναι ότι αφού προγραμμάτισα επιτυχώς το τηλεκοντρόλ έδινε μπερδεμένες εντολές στις συσκευές. Η αιτία του προβλήματος ήταν η μη καλή κατάσταση των μπαταριών που τοποθέτησα αλλά το αντιλήφθηκα άμεσα γιατί ήμουν ήδη υποψιασμένος για αυτό.
Δεν ξέρω ακόμα πως θα τα πάει το τηλεκοντρόλ στο θέμα της κατανάλωσης των μπαταριών, αλλά συνιστώ σε όποιον νέο χρήστη το προμηθευτεί να το δοκιμάσει με καινούριες μπαταρίες.

Καλησπέρα.έχω την HITACHI L37V01EA και αποκοδηκοποιητή της F&U,λόγο του ότι η γονείς μου μπερδευουν συνέχεια τα control και βασανίζονται για
να βρούν τα κανάλια κ.λ.π
θέλω να βρώ ένα control που να είναι συμβατό και με τα δύο για να μήν ταλεπωρούνται,έχει να μου προτείνη κανένας κάποιο control
να μπωρέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας και να μήν με ζαλίζουνε και εμένα

ευχαριστώ

Όπως έγραψε και stelakis πιο πάνω, το TELE USB-300 είναι η πιο καλή (και φτηνή) λύση. Βάζεις τις εντολές όπου και όπως θέλεις και δεν χρειάζεται να μπλέκεις με αλλαγή συσκευών.
Δοκιμασμένο σε ηλικιωμένο-τεχνοφοβικό. Αν είχε και macro, θα είχα πάρει 3-4.

Γιατί όταν συνδέω το 300 μου βγάζει συνεχώς Cannot be identified? Δεν μπορώ με τίποτα να το κανω να δουλέψει, ενώ ανάβει το power κουμπί. Αυτό πρέπει να είναι μονίμως αναμένο ή μόνο όταν συνδέεις το USB για 1 δευτερόλεπτο?

Βλέπω οτι ο Άγγελος πρόσθεσε στην πρώτη σελίδα το αρχείο IR για τον Apollo 121. To τηλεκοντρόλ του είναι κατα 99% συμβατό με τον Manta DVBT011 (αυτό του Manta έχει 2-3 πλήκτρα παραπάνω)

Καλησπέρα.έχω την HITACHI L37V01EA και αποκοδηκοποιητή της F&U,λόγο του ότι η γονείς μου μπερδευουν συνέχεια τα control και βασανίζονται για
να βρούν τα κανάλια κ.λ.π
θέλω να βρώ ένα control που να είναι συμβατό και με τα δύο για να μήν ταλεπωρούνται,έχει να μου προτείνη κανένας κάποιο control
να μπωρέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας και να μήν με ζαλίζουνε και εμένα

ευχαριστώ

εγώ με το pr-8200 που έχω (σαν το usb-300 αλλά θέλει και τον Ir-programmer του) βρήκα την υγειά μου :)
έχω βάλει στο tv την τηλεόραση και στο 2ο έναν συνδυασμό volume tv / νουμερα ch+- dvb-t / play stop -menu βελάκια από xbmc , βρήκα και κωδικούς για να πηγαίνει με ένα κουμπί στην κάθε hdmi Και πλέον δεν παιδεύονται :) σε ένα mode υπάρχουν όλα

λογικά το ίδιο μπορείς να κάνεις με το usb-300 απλά το Pr-8200 είχε 2 power button και για μένα έχει πιο ωραίο στήσιμο (από το πως είναι τα κουμπιά)

Από 16/12 στα Lidl

Τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Silvercrest

Για χειρισμό 10 συσκευών
Λειτουργία μενού φιλική προς το χρήστη
Εύκολος προγραμματισμός,
Δυνατότητα αποθήκευσης λειτουργιών άλλων τηλεχειριστηρίων

8,99 ευρώ

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το USB-300 στο Ηράκλειο Κρήτης; Από ότι καταλαβαίνω από το thread, είναι αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι.
Επίσης, αυτό το Silvercrest που δίνει το lidl, τι διαφορές έχει;

Τηλεκοντρολ όπως το Silvercrest είναι πιο δύσκολο στον προγραμματισμό. Αν δεν έχει συγκεκριμένο κωδικό συσκευής και σου έχει χαλάσει το εργοστασιακό, είναι άχρηστο λίγο-πολύ.

Το USB-300 είναι πιο βολικό: μπαίνεις στην βάση δεδομένων, βρίσκεις τη συσκευή και τελείωσε. Αν δεν τη βρεις, αφήνεις μήνυμα εδω και σου τη βρίσκουμε εμείς :)
Το μόνο που του λείπει είναι οι macro εντολες για να εκτελει πολλές λειτουργίες με ένα πάτημα πλήκτρου.

Πάντως όποιος ενδιαφέρεται, το Lidl στην πόλη μου έχει πολλά ακόμη σε προσφορά Silvercrest και είναι το καινούριο μοντέλο.
Και μπορώ να τα στείλω Αθήνα δωρεάν, απλά παραλαβή από Βοτανικό.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το USB-300 στο Ηράκλειο Κρήτης; Από ότι καταλαβαίνω από το thread, είναι αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι.
Επίσης, αυτό το Silvercrest που δίνει το lidl, τι διαφορές έχει;

Μπορείς να το πάρεις απο e-shop. Σήμερα πήρα 2.
Αν το παραλάβεις απο Το κατάστημα κοστίζει 6 .