Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ

Καλησπέρα,

Αγόρασα το τηλεκοντρόλ TELE USB-300 και δοκίμασα να βρω τον κωδικό του τηλεκοντρόλ για το F&U DTR2221 PVR

Η συσκευή που έχω είναι το F&U DTR2221 PVR και δουλεύει με το ίδιο τηλεκοντρόλ με τα F&U DTR-2339 PVR και UNITED DVBT-1190.

Μπορείτε να με βοηθήσετε που μπορώ να κατεβάσω ή να βρω τον κωδικό για το F&U DTR2221 PVR ώστε να δοκιμάσω να τον βάλω στο τηλεκοντρόλ TELE USB-300 για να δουλέψει με το F&U DTR2221 PVR ;

Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

Το λειτουργικό μου σύστημα είναι windows 7 professional.

Εγκατέστησα το πρόγραμμα:http://www.remotecontrols.gr/file/PRCTELE.zip για το τηλεκοντρόλ TELE USB-300 και δεν αναγνωρίζεται η σύνδεση USB θύρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει το τηλεκοντρόλ με το πρόγραμμα. Υπάρχει άλλος τρόπος για να συγχρονίσω το τηλεκοντρόλ με το πρόγραμμα;

Ευχαριστώ

Το πιο πάνω πρόβλημα επιλύθηκε.

υπαρχει το αρχειο για το παρακάτω τηλεκοντρόλ να μπει σε usb-300

ff96263d129eda7dda63465c35f36b22.jpg

Μάλλον πρέπει να μας πεις από ποιον δέκτη είναι. Πολλοί δέκτες χρησιμοποιούν όμοια οπτικά τηλεκοντρόλ, που όμως έχουν διαφορετικό σήμα εκπομπής, και δεν δουλεύουν σε άλλους δέκτες. Ή αντίθετα άσχετα οπτικά μεταξύ τους τηλεκοντρόλ αποδεικνύεται ότι στέλνουν το ίδιο σήμα και ταιριάζουν.

Δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος, γιατί εδώ ασχολούμαστε κυρίως με επίγειους ψηφιακούς δέκτες, αν και ίσως κάποιος φίλος μπορεί να ασχολείται και με Android boxes.
Αν δεν βοηθήσει κανένας ίσως να πρέπει να ρωτήσεις στις ειδικές κατηγορίες για android. Όπως εδώ που είναι γενικά για διάφορες android συσκευές εκτός από κινητά και τάμπλετς.
http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/178-%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82?order=desc
Ή εδώ που είναι για android media players.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/101129-Android-Media-Player
Βέβαια εκεί δεν ξέρω αν γνωρίζουν το τηλεκοντρόλ TELE USB-300, αλλά ίσως κάποιος να μπορεί να βοηθήσει.

Καλησπέρα σας, έχω πάει πρόσφατα για service το τηλεκοντρόλ TELE USB-300 και αφού το παρέλαβα σήμερα έκανα κανονικά την εγκατάσταση για να είναι συμβατό με τον LV6TBOXHDA1. Αφού έβαλα τις μπαταρίες το δοκίμασα, ανάβει κανονικά το κόκκινο λαμπάκι επάνω που δίχνει πως λειτουργεί αλλά δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του, επίσης δοκίμασα να το συνδέσω μέσω του USB καλώδιου με τον υπολογιστή και αλλάζει κανονικά τα κανάλια, τι να φταίει εδώ;

Χαιρετε.Εχω τους δεκτες Lifeview LV6TBOXHDA2 και Digital world HDT-990.Επειδη το thread ειναι αρκετα μακροσκελες για να ενημερωθω μηπως θα μπορουσε να μου πει καποιος ποιο τηλεκοντρολ να επιλεξω για να μπορεσω να χειριστω αυτους τους δεκτες;

Ναι, οι περισσότεροι αυτό προτιμάμε, λόγω ευκολίας προγραμματισμού του, και αποθήκευσης των κωδικών. Για τον Lifeview LV6TBOXHDA2 σίγουρα, αφού στην πρώτη σελίδα του thread υπάρχει και ο κωδικός για αυτόν τον δέκτη. Για τον Digital world HDT-990 δεν βλέπω να υπάρχει κωδικός, αλλά δεν ξέρω αν τον έχει ενσωματωμένο. Γιατί έχει και μεγάλη βάση κωδικών, που ανανεώνεται κιόλας. Αλλά δεν ξέρω αν έχει τον κωδικό για αυτόν τον δέκτη. Ίσως να πρέπει να ρωτήσεις και στο thread του δέκτη. Αν υπάρχει γιατί δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή. Αλλά αν δεν τον έχει αυτό το τηλεκοντρόλ, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον έχει κάποιο άλλο τηλεκοντρόλ.

Re: Crypto ReDi 215A

Μια πολύ απλή ερώτηση για όποιον γνωρίζει: έκανα μια αργόσχολη χαζομάρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, δοκίμασα το crypto 1.0.7 firmware που βρήκα εδώ σε διαφορετικό δέκτη με ali m3801 (DigiView BHT1606). Τωρα εμφανίζεται η πρώτη σελίδα του Crypto με επιλογή γλώσσας αλλά το τηλεχειριστήριο δε λειτουργεί. Είναι για πέταμα στην ανακύκλωση? Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει άλλο τηλ/ριο ή κάποιο λογισμικό μέσω υπολογιστή για επαναφορά?

Απάντηση: Crypto ReDi 215A

Βρε, γιατί δεν ρώτησες πρώτα εδώ; :smile:
Θα δουλέψει με ένα Tele USB-300. Είναι προγραμματιζόμενο και θα μπορέσεις να συνεχίσεις.
Εν τω μεταξύ, ζήτα το firmware του 1606 από τον εισαγωγέα, ίσως θα το χρειαστείς.

Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215A

Βρε, γιατί δεν ρώτησες πρώτα εδώ; :smile:
Θα δουλέψει με ένα Tele USB-300. Είναι προγραμματιζόμενο και θα μπορέσεις να συνεχίσεις.
Εν τω μεταξύ, ζήτα το firmware του 1606 από τον εισαγωγέα, ίσως θα το χρειαστείς.

Σ´ευχαριστώ, ναι θα έπρεπε να ρωτήσω, τρεχα γυρευε τωρα :ADFADF1:σπαζοκεφαλιά χωρίς αιτία.
Θα προσπαθήσω να βρω το τηλ/ριο που προτείνεις, έχω κανα 2 παλια προγραμματιζόμενα αλλά δεν αναγράφουν κάπου dvb...
όσο για τον εισαγωγέα μάλλον θα ρωτήσω καποιο καταστημα, το δεκτη απλά μου τον εδωσαν και ούτε προέλευση ξερω ούτε στο δίκτυο εντόπισα κάτι.

Αν ήξερα τους κωδικούς (hexadecimal commands?) ίσως να μπορούν να εισαχθούν σε κάποια εφαρμογή για android έχω μια ταμπλέτα με υπέρυθρες, λες να υπαρχει τέτοια δυνατότητα? Τουλάχιστον για τα 4 βελάκια και το "ΟΚ"

Ο εισαγωγέας είναι εδώ: http://www.kal-electronics.gr/index.php/dvb-t/dvb-t-dektes-digiview/bht1606-hd-mpeg4-detail
Υπάρχουν οι κωδικοί που χρησιμοποιεί στο 1ο μήνυμα του θέματος αυτού, στο αρχείο του LV6TBOXHDA2 (χρησιμοποιούν ίδια τηλεχειριστήρια), αλλά δεν δεκαεξαδικοί, ούτε γνωρίζω κάτι για το σύστημα που χρησιμοποιείτο αρχείο. Ίσως σε βοηθήσει κάποιος προγραμματιστής αντίστοιχης εφαρμογής για Android.

Ευχαριστώ talos_2002, ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες, θα προσπαθήσω να βρώ το σιγκεκριμένο τηλ/ριο φαινεται βολικό λόγω usb, τωρα καταλαβα περι τίνος πρόκειται, αλλά και οι κωδικοί που δινει η πρώτη σελίδα ίσως κάνουν και σε κάποια εφαρμογή android. Θα γράψω ξανα αν βρώ κάποια λύση.

Και αν βγάλεις άκρη και βρεις τηλεκοντρόλ που συνεργάζεται με το νέο λογισμικό που έχεις βάλει στον δέκτη σου, καλό θα ήταν αν μπορούσες να μας αναφέρεις αν ο DigiView BHT1606 σου δουλεύει κανονικά με το λογισμικό του Crypto που έχεις βάλει. Αν πιάνει κανάλια, αν μπορείς να δοκιμάσεις κάποια αρχεία βίντεο με ήχο AC3 (Dolby) για να δεις αν έχουν ήχο κτλ. Αν έχεις πάντως κάποιο πρόβλημα κάπου, θα χρειαστεί να βρεις το original λογισμικό από τον εισαγωγέα (όπως λέει και ο talos_2002) για να επανέλθεις στο αρχικό λογισμικό του δέκτη σου.

Και αν βγάλεις άκρη και βρεις τηλεκοντρόλ που συνεργάζεται με το νέο λογισμικό...
Αν βρω ακρη θα το κανω. Παντως το τηλ/ριο του
DigiView BHT1606 δεν ειναι εξωτερικα το ιδιο με το αλλο που αναφερθηκε, για να δειτε ποιο ειναι (αν και τιποτα δεν ειναι σιγουρο εσωτερικα), δειτε εδω http://www.smart-tech.gr/DiGiView-BHT-1606-HD-DVB-T-MPEG4..html