Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Tele USB 300. Οικονομικό και δοκιμασμένο από πολλούς χρήστες.

Ναι, οι περισσότεροι αυτό προτιμάμε, λόγω ευκολίας προγραμματισμού του, και αποθήκευσης των κωδικών. Για τον Lifeview LV6TBOXHDA2 σίγουρα, αφού στην πρώτη σελίδα του thread υπάρχει και ο κωδικός για αυτόν τον δέκτη. Για τον Digital world HDT-990 δεν βλέπω να υπάρχει κωδικός, αλλά δεν ξέρω αν τον έχει ενσωματωμένο. Γιατί έχει και μεγάλη βάση κωδικών, που ανανεώνεται κιόλας. Αλλά δεν ξέρω αν έχει τον κωδικό για αυτόν τον δέκτη. Ίσως να πρέπει να ρωτήσεις και στο thread του δέκτη. Αν υπάρχει γιατί δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή. Αλλά αν δεν τον έχει αυτό το τηλεκοντρόλ, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον έχει κάποιο άλλο τηλεκοντρόλ.
Ευχαριστω τους φιλτατους για τις απαντησεις.

Αν βρω ακρη θα το κανω. Παντως το τηλ/ριο του
DigiView BHT1606 δεν ειναι εξωτερικα το ιδιο με το αλλο που αναφερθηκε, για να δειτε ποιο ειναι (αν και τιποτα δεν ειναι σιγουρο εσωτερικα), δειτε εδω http://www.smart-tech.gr/DiGiView-BHT-1606-HD-DVB-T-MPEG4..html
Δεν ξέρω σε ποιο άλλο τηλεκοντρόλ αναφέρεσαι. Αν εννοείς ότι το τηλεκοντρόλ του DigiView BHT1606 δεν μοιάζει με το τηλεκοντρόλ του Crypto REDI 215A ή του Lifeview LV6TBOXHDA2, όντως δεν μοιάζουν το πρώτο με τα άλλα δύο που είναι ίδια. Τώρα πια ο δέκτης σου είναι ένας Crypto REDI 215A και δουλεύεται με το τηλεκοντρόλ του Crypto ή το τηλεκοντρόλ του Lifeview. Και μάλιστα έχεις χάσει την δυνατότητα να χειρίζεσαι και κάποια πλήκτρα της τηλεόρασης. Το τηλεκοντρόλ του DigiView βλέπω έχει αυτή την δυνατότητα, ενώ τα τηλεκοντρόλ του Crypto και του Lifeview δεν έχουν. Αλλά δεν έχει σημασία αφού δεν έχεις τα άλλα δύο τηλεκοντρόλ. Εμείς σου προτείναμε το TELE USB-300 που είναι προγραμματιζόμενο και δεν έχει σημασία η εμφάνιση του. Σημασία έχει ότι εκτός από τους κωδικούς που περιλαμβάνει στην βάση δεδομένων του, μπορεί να προγραμματιστεί και να πάρει και εξωτερικούς κωδικούς. Στην 1η σελίδα του θέματος θα βρεις τον κωδικό του Lifeview LV6TBOXHDA2. Έτσι θα μπορέσεις να χειριστείς τον δέκτη σου, που όπως είπα πια έχει γίνει ένας Lifeview LV6TBOXHDA2. Και το TELE USB-300 μπορεί να προγραμματιστεί σε άλλο πλήκτρο του να έχει και των κωδικό της τηλεόρασης σου. Ή θα βρεις τον κωδικό της τηλεόρασης σου στην βάση δεδομένων του, ή θα αντιγράψεις μόνος σου όλα τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σου, και μετά μπορείς να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου τον κωδικό για την τηλεόραση σου που θα έχεις φτιάξει με αυτόν τον τρόπο. Είναι η πιο βολική λύση.

Οκ. Λυπαμαι για το μπερδεμα! Περιμενω να ερθει το tele usb 100 το 300 δεν υπάρχει πια (δε ξέρω αν καταργήθηκε) αποτι μου ειπαν στην αντιπροσωπεια αν και νομιζω κυκλοφορουν ακομη μερικα στο εμποριο αρκει να ψαξει κανεις. Μαλλον πρεπει να ειναι το ιδιο πανω κατω.
Τηλεοραση δεν έχω εδω και κάμποσα χρόνια, συνέδεσα το δέκτη με μια παλιά οθόνη, HDMI σε DVI και ήχο από SCART, οπότε αν ξεκολήσει το μενού μάλλον είμαι οκ. ευχαριστώ για τις επιπλέον διευκρινήσεις

Last edited:
Ναι, το έχω γράψει και παλιότερα, αλλά δυστυχώς όχι εδώ που θα ήταν πιο χρήσιμο. Το είχα γράψει στο θέμα του T65.
Το TELE USB-300 εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει πια στο eshop που ήταν η κύρια πηγή μας. Ούτε σε skroutz και bestprice δεν υπάρχει πια. Αλλά το έχω δει σε μερικά μαγαζιά στην 3ης Σεπτεμβρίου και στην Πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα, που έχει μερικά μαζεμένα μαγαζιά ηλεκτρονικών, κινητών κτλ. Αν το βάλεις στο Google θα σου βγάλει μερικά μαγαζιά. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Με την πρώτη ευκαιρία θέλω να πάρω κάνα 2 ακόμα. Έχω ήδη 2 έτοιμα καβάντζα.

Οκ. Λυπαμαι για το μπερδεμα! Περιμενω να ερθει το tele usb 100 το 300 δεν υπάρχει πια (δε ξέρω αν καταργήθηκε) αποτι μου ειπαν στην αντιπροσωπεια αν και νομιζω κυκλοφορουν ακομη μερικα στο εμποριο αρκει να ψαξει κανεις. Μαλλον πρεπει να ειναι το ιδιο πανω κατω.
Τηλεοραση δεν έχω εδω και κάμποσα χρόνια, συνέδεσα το δέκτη με μια παλιά οθόνη, HDMI σε DVI και ήχο από SCART, οπότε αν ξεκολήσει το μενού μάλλον είμαι οκ. ευχαριστώ για τις επιπλέον διευκρινήσεις
Φαινομενικά δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα έχουν τον ίδιο τρόπο προγραμματισμού. Μόνο που είναι πιο νέο μάλλον, και δεν ξέρουμε αν έχει την μεγάλη βάση δεδομένων που είχε ήδη το USB-300. Αν και στο eshop σχολιάζουν ότι έχει και αυτό μεγάλη βάση δεδομένων.
Μόνο που νομίζω ότι δεν δέχεται τους κωδικούς του USB-300, οπότε αν ισχύει αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κωδικοί που έχουμε ήδη για το USB-300. Σου προτείναμε δηλαδή το USB-300 με τον κωδικό για τον Lifeview LV6TBOXHDA2 που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του θέματος. Δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός αυτός στο USB-100. Αν δεν υπάρχει ενσωματωμένος ο κωδικός στην δική του βάση δεδομένων, τότε πάλι δεν θα έχεις το τηλεκοντρόλ του Lifeview LV6TBOXHDA2 που χρειάζεσαι.

Θα το δω συντομα και θα σας απαντησω. Παντως και τα 2 τηλ/ρια που αναφερουμε εδω τα crypto και not only tv υπαρχουν στη βαση του 100 και αλλα χιλιαδες παρομοια που δε τα ξερει ουτε η μανα τους. Οσο για αλλα δεδομενα αν δε τα εχει, πιθανο να υπαχουν μετατροπεις ανα εντολη (οχι αρχειου) στο νεο φορμα. . εχω δει τυχαια τετοιες μετατροπες σε εφαρμογη android. Αν εγκαταστεισετε το λογισμικο του 100 θα το καταλαβετε ακομη και αν δε ειναι συμβατο με το 300. Ειναι τo rcccreator. www.rccreator.com

Ο δέκτης επανήλθε, δουλευει με το crypro firmware και το τηλ/ριο usb-100. Πανω κάτω τα ίδια, πλεονέκτημα στο media player οι υπότιτλοι δεν έχουν πια ένα τραγικά μεγάλο κενό ανάμεσα στις γραμμές (ο αρχικός λόγος προς το φιάσκο της αναβάθμησης), μειονέκτημα το οτι δεν υπάρχουν πια οι ρυθμίσεις φωτεινότητας, χρωματος και οξύτητας. Μετά από αυτή τη μικρή σπαζοκεφαλιά ίσως δοκιμάσω και το firmware του Lifeview Not only tv.

Ο αρχικός δέκτης θυμίζω είναι ο DigiView BHT1606. Και είχε ρυθμίσεις φωτεινότητας, χρωματος και οξύτητας σύμφωνα με τον pentajazz που τον έχει. Τέτοιες ρυθμίσεις μόνο σε δέκτες της GIEC έχω δει, και στον FERGUSON T650i. Και δέχτηκε αυτός ο δέκτης ένα λογισμικό από δέκτη της Panodic, όπως ο Crypto 215A. Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ειδικά αφού βλέπω ότι από το site της Crypto έχουν φύγει τελείως οι ψηφιακοί δέκτες.

Μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο pentajazz να δοκιμάσεις και το λογισμικό του Lifeview. Έχω δοκιμάσει και τα δύο στον δικό μου Lifeview A2, και έχω κρατήσει το λογισμικό του Crypto.

Ναι, μάλλον θα σταματήσω εδώ για λίγο, αλλά ένα θεμα είναι πως δεν έχω πια τα record/stop πλήκρα, απλά γιατί ξέχασαν να τα εντάξουν στην σιγκεκριμένη εγγραφή και δε θα βγάλω ευκολα άκρη. Αν βρώ το προτότυπο firmware θα ξαναγυρίσω πίσω, αν και η ιστορία με τους υπότιτλους είναι αηδία. Όσο για τις ρυθμίσεις, η πιο σημαντική είναι η οξύτητα, μπορεί κάποιος να προσαρμόσει κάπως τα τεχνουργήματα και τις πιξελιές της συμπίεσης ειδικά σε HDMI, ανάλογα της πηγής, ειδικά σε περιπτώσεις όπως εδώ που δεν υπάρχει τηλεόραση αλλά οθόνη χωρις τηλ/ριο. Στη βάση πάντως στις εγγραφές "Not only tv" δεν υπάρχει καποια με τις ίδιες εντολές του crypto 215Α, υποθέτω το firmware του Α2 θα υπακούει στις ίδιες εντολές. Οι εντολές είναι σε μια μορφή διαφορετική από του 300, παράδειγμα: MENU=3155FBCA1E828C59E51

Το τέλος του 300 είναι επίσημο. Απάντηση σε ερώτηση που έθεσα στην Tele:
Το USB-300 το αντικαταστήσαμε με το USB-100.

Είναι πιο σύνχρονο και οικονομικότερο.

Μόνο χειρότερο είναι, τί πιο σύγχρονο είδαν;

Και αν βγάλεις άκρη και βρεις τηλεκοντρόλ που συνεργάζεται με το νέο λογισμικό που έχεις βάλει στον δέκτη σου, καλό θα ήταν αν μπορούσες να μας αναφέρεις αν ο DigiView BHT1606 σου δουλεύει κανονικά με το λογισμικό του Crypto που έχεις βάλει. Αν πιάνει κανάλια, αν μπορείς να δοκιμάσεις κάποια αρχεία βίντεο με ήχο AC3 (Dolby) για να δεις αν έχουν ήχο κτλ. Αν έχεις πάντως κάποιο πρόβλημα κάπου, θα χρειαστεί να βρεις το original λογισμικό από τον εισαγωγέα (όπως λέει και ο talos_2002) για να επανέλθεις στο αρχικό λογισμικό του δέκτη σου.

Όχι δεν αναπαράγει ήχο AC3 (Dolby) σε 2.0 downmix, πιθανό να στέλνει μόνο το αντίστοιχο digital από την ψηφιακή έξοδο

Αυτό είναι κακό. Τουλάχιστον να το ξέρουμε. Και ένας παλιότερος DigiView που είχα πάρει εγώ πάλι δεν υποστήριζε AC3. Φαίνεται έτσι τους φέρνει ο εισαγωγέας τους, μάλλον για οικονομία.
Ναι, μάλλον θα σταματήσω εδώ για λίγο, αλλά ένα θεμα είναι πως δεν έχω πια τα record/stop πλήκρα, απλά γιατί ξέχασαν να τα εντάξουν στην σιγκεκριμένη εγγραφή και δε θα βγάλω ευκολα άκρη. Αν βρώ το προτότυπο firmware θα ξαναγυρίσω πίσω, αν και η ιστορία με τους υπότιτλους είναι αηδία. Όσο για τις ρυθμίσεις, η πιο σημαντική είναι η οξύτητα, μπορεί κάποιος να προσαρμόσει κάπως τα τεχνουργήματα και τις πιξελιές της συμπίεσης ειδικά σε HDMI, ανάλογα της πηγής, ειδικά σε περιπτώσεις όπως εδώ που δεν υπάρχει τηλεόραση αλλά οθόνη χωρις τηλ/ριο. Στη βάση πάντως στις εγγραφές "Not only tv" δεν υπάρχει καποια με τις ίδιες εντολές του crypto 215Α, υποθέτω το firmware του Α2 θα υπακούει στις ίδιες εντολές. Οι εντολές είναι σε μια μορφή διαφορετική από του 300, παράδειγμα: MENU=3155FBCA1E828C59E51
Δεν ξέρω πως γράφονται οι εντολές στο πρόγραμμα τους, αλλά το τηλεχειριστήριο του Α2 είναι ίδιο με το τελεχειριστήριο του 215Α. Εγώ έχω βάλει το λογισμικό του 215Α στον Α2 μου, και τον χειρίζομαι με το τηλεχειριστήριο του Α2 που έχω. Ή μάλλον με το TELE USB-300 μου με τον κωδικό του Α2. Με βολεύουν καλύτερα τα προγραμματιζόμενα από τα original τηλεκοντρόλ.
Οπότε δοκίμασε στο USB-100 σου και τον κωδικό για τον Α2. Πάλι θα δουλεύει, και ίσως να έχει και τα 2 πλήκτρα που λείπουν.

Επεσε στα χερια μου ενα Logitech Harmony One+, ελαφρως μεταχειρισμενο με 10ευρω μονο και εχω πολυ καλες εντυπωσεις. Εχει μια τεραστια λιστα απο συσκευες που μπορουν να εγκατασταθουν στο τηλεκοντρολ και καλη αποκριση. Ισως αν η μπαταρια ηταν καλύτερη να του εβαζα καλύτερο βαθμο.

Γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να μετατραπεί η κωδικοποίηση που χρησιμοποιεί στα αρχεία του το 300 προς την μορφή που χρησιμοποιεί το 100;

Βασικα θελω να το χρησιμοποιω με τον Lifeview Α2.Εχεις ανεβασει ενα txt στην πρωτη σελιδα που αφορα αυτον τον δεκτη και το USB-300.Αυτο το αρχειο μπορω να το χρησιμοποιησω και για το USB-100;Επισης αν μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται η διαδικασια.Εχω τις οδηγιες του USB-100 αλλα δεν εχει τον δεκτη στην βαση δεδομενων και δεν ξερω τι το κανω αυτο το txt.

Δεν μπορω να το προγραμματισω με τιποτα.Δεν ξερω αν δεν κανω κατι καλα αλλα δεν εχει αποτελεσμα.Δοκιμασα να βαλω ενα πληκτρο για δοκιμη αλλα ο Α2 δεν ανταποκρινεται

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    75.1 KB · Views: 93