Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Ευχαριστώ natna θα το δοκιμάσω.
Μια ακόμα απορία από τον αποκωδικοποιητη not τα πλήκτρα για media play (stop-paus-play)
μπορούν να μπουν κάπου ?

Δεν υπαρχουν 2 σετ πληκτρων, ξεχωριστα για player και χρωματιστα.
Προγραμματιζεις οπως σε βολευει. Μεγαλο μειον και για το tele και για το silvercrest.

Ευχαριστώ και πάλι natna.
Το βρήκα ήταν προγραμματισμενα απλός έπρεπε να πατήσω πρώτα shift
για να λειτουργησουν.

Καλησπέρα , θέλω να αλλάξω το tele usb300 που χρησιμοποιώ για nova hd 831 και samsung c630 επειδή χάλασε με κάποιο άλλο συμβατό και με τις δυο συσκευές. Ποιο προτείνετε;

Δοκιμασμένα με τον HD 831 και πολύ αξιόπιστα είναι τα MADE FOR YOU WEB.Δεν τα έχω δοκιμάσει με την συγκεκριμένη τηλεόραση,
αλλά το θεωρώ απίθανο να μην είναι συμβατά και με αυτή.

πολύ ωραίο που μπηκα λιγο στο σιτε τους, θα το δω απο υπολογιστή αυριο, δεν καταλαβα πως προγραμματιζε μεσω υπολογιστή με το audio καλωδιο.

Δοκίμασε κωδικούς για δέκτες Lifeview/NotOnlyTV και Legent.
Ουσιαστικά ψάχνεις πια στα τυφλά ανάμεσα στους διαθέσιμους δέκτες.

Φιλε talos_2002 σε ευχαριστω πολυ!
Για τον Netvil HD3 κανει ο κωδικος του LEGENT HD 20705

qsgrbl2.png

Έχω αρκετά χρόνια ένα τηλεχειριστήριο silvercrest από το lidl.
Εντυπώσεις: Στα θετικά του είναι η ύπαρξη οθόνης, η δυνατότητα εκμάθησης και οι πολλές συσκευές που μπορεί να διαχειριστεί. Eίμαι αρκετά ικανοποιημένος από την αξιοπιστία του, τις δυνατότητες και το πλήθος των κουμπιών που έχει. Από πλευράς ποιότητας κατασκευής και design υστερεί αλλά μπορούμε να συμβιβαστούμε.
Στα αρνητικά του η απουσία αποκλειστικά έγχρωμων πλήκτρων καθώς αυτά που έχει έχουν διπλή χρήση και σαν πλήκτρα χειρισμού stop, play κλπ. Επίσης στα αρνητικά του το ότι δεν υπακούν πάντα μερικά πλήκτρα και δυσκολεύεται να χειριστεί ικανοποιητικά τον δέκτη της Nova και του ΟΤΕ αλλά αν διάβασα σωστά εδώ μέσα, νομίζω ότι είναι γενικό πρόβλημα και συμβαίνει και με άλλα χειριστήρια. Σημειώνω ότι τον προγραμματισμό του χειριστηρίου τον έχω κάνει με εκμάθηση από το γνήσιο, στις περισσότερες συσκευές. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτό, θα το ήθελα.
Το κύριο ερώτημα μου προς τους φίλους εδώ μέσα είναι το εξής:
Απ ότι έχω διαβάσει μπορεί να γίνει λίστα με τα favourites. Στην τηλεόραση μου (samsung smart) στην είσοδο hdmi 1 έχω τον Οτε και στην hdmi 2 έχω τη Nova. Αντίστοιχα στο χειριστήριο στην θέση dsat έχω τον ΟΤΕ και στη θέση cbl τη Nova. Όμως όταν κάνεις zapping και ενδιαφέρεσαι να δεις τι παίζουν τα κανάλια που έχουν πχ ταινίες αναγκάζεσαι να αλλάξεις πηγή στην τηλεόραση (από hdmi1 σε hdmi2) και μετά να αλλάξεις και την πηγή στο τηλεχειριστήριο (από d-sat σε cbl) και μετά αν δεν βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει να αναγκαστείς να ξαναλλάξεις πηγή στην τηλεόραση και στο χειριστήριο :bigcry:. Ίδρωσα και μόνο στη σκέψη !!
Υπάρχει τρόπος να ομαδοποιηθούν (μέσω του τηλεχειριστηρίου ή της τηλεόρασης) τα κανάλια που προβάλλουν ταινίες από τον ΟΤΕ και τη Νοβα σε κάποια ίδια λιστα ?
Αν αυτό δεν γίνεται από το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο, υπάρχει μήπως κάποιο που το κάνει ?

Αυτό που ζητάς Δεν γίνεται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι σε μια άλλη συσκευή, όχι αυτές που ήδη έχεις προγραμματίσει, να εκμάθεις τα πλήκτρα που σε ενδιαφέρουν για ζάπινγκ και από τα δύο χειριστήρια. Θα γλιτώσεις μόνο την αλλαγή της συσκευής στο Silvercrest και θα σε βολέψει ότι σε ένα πρόγραμμα θα έχεις τα βασικά από 2 χειριστήρια.

Κατ' αρχήν, σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου από το Silvercrest. :smile:
Δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι για του μεγάλους κωδικούς. Αν θυμάμαι καλά, έχουν ασυνήθιστα μεγάλους κωδικούς για κάθε πλήκτρο, οπότε ίσως αυτό παίζει ρόλο στο πρόβλημα.
Για OTE+Nova, δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Πρέπει να αλλάζει η πηγή εισόδου της τηλεόρασης κάθε φορά, κάτι που δεν γίνεται με ένα πλήκτρο της. Μετά, θα πρέπει να έχεις στο ίδιο προφίλ/συσκευή (DSAT, CBL κτλ) του Silvercrest μαζί τα απαραίτητα πλήκτρα για την χρήση των μενού που θέλεις και στους 2 αποκωδικοποιητές.

Βασικά, μόνο κάτι «τρελούτσικο» βλέπω να αξίζει να δοκιμάσεις. Όχι αυτοματοποιημένο, αλλά που θα διευκολύνει την αλλαγή. Π.χ. ένα νέο προφίλ στο Silvercrest με τα απαραίτητα πλήκτρα και των 3 συσκευών τοποθετημένα σε διάφορες θέσεις του. Το σκέπτομαι κάπως έτσι:
-κουμπί Input της TV, π.χ. στον αριθμό 5 (επειδή έχει εξογκώματα και το εντοπίζει εύκολα το δάκτυλο)
-κουμπιά δεξιά/αριστερά ή πάνω/κάτω της TV, ώστε να μετακινείσαι στο παραπάνω μενού Input. Αυτά μπορεί π.χ. να είναι τα 4 και 6 ή 2 και 8 στο Silvercrest. Ή όποια άλλη θέση και σειρά σε βολεύει στην κίνηση των δακτύλων σου. Π.χ. μπορεί να είναι τα 1,2,3 ή τα 3,6,9 κτλ.
-για ΟΚ, βάλε το ακριβώς επόμενο ή διπλανό κουμπί, όποιο σε βολεύει στην κίνηση.
Με αντίστοιχο σκεπτικό βάζεις τα πλήκτρα των Νόβα και ΟΤΕ που είναι απαραίτητα για την δουλειά που θέλεις.

Αν σου φαίνονται μεγάλες οι ακολουθίες πλήκτρων ή δεν μπορείς να τις συνηθίσεις, μπορείς να τις «πακετάρεις» σε μία μακροεντολή, δηλαδή σε μόλις 2 πλήκτρα. Κοίτα στο εγχειρίδιο του Silvercrest, όπου τα λέει καλύτερα.
Το κακό με τις μακροεντολές είναι ότι αφήνουν αρκετό χρόνο μεταξύ των εντολών/πλήκτρων που στέλνουνε, οπότε αργούνε αρκετά.

Μάλλον δεν σε βοήθησα, αλλά ελπίζω να σου έδωσα κάποια ιδέα που έστω να σε βοηθήσει στο πρόβλημα. :smile:

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπέρα,
Σας ευχαριστώ και τους δυο σας για τις πολύ καλές ιδέες σας. Τις ακολούθησα και ομολογώ ότι στην ευκολία χειρισμού η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ. Βέβαια χρειάστηκαν πολλές επαναλήψεις στον προγραμματισμό των πλήκτρων γιατί παρ ότι φαινόταν η διαδικασία αντιγραφής να είναι επιτυχής όταν τα δοκίμαζα στη χρήση δεν δούλευαν. Ίσως να φταίει το ότι έχω προγραμματίσει ήδη πολλά (με αντιγραφή πολλών πλήκτρων) TV-SAT-SAT2-DVD-BLURAY και AV RECEIVER με SURROUND εντολές και RADIO και και ίσως η μνήμη του χειριστηρίου να είναι αρκετά γεμάτη.
Διατήρησα στην source του τηλεχειριστηρίου Dsat τον ΟΤΕ TV και στην source CBL την Nova TV.
Επέλεξα την source AUX2, για την ΜΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΤΕ TV και NOVA TV.
Για την περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται σας περιγράφω τι έκανα και πως αντιστοίχισα τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου για να ελέγχω και τις 2 συσκευές:
Τα αναφέρω αναλυτικά επειδή το τηλεχειριστήριο δεν έχει 2 "οκ" ούτε 2 "info", ούτε 2 "exit", κλπ. (*)

Στην τηλεόραση έχω:
HDMI1 OTE TV
HDMI2 NOVA

Κουμπιά τηλεχειριστηρίου Silvercrest SFB 10.1 C3
Source AUX2 = Μικτός χειρισμός ΟΤΕ TV και NOVA TV
Volume + και Volume - = Volume + και Volume - της τηλεόρασης

Arrows Up - Down - Left - Right = OTE Arrows Up - Down - Left - Right
OK button = OTE OK button

Button 2 - 8 - 4 - 6 = Nova Arrows Up - Down - Left - Right
Button 5 (κεντρικό στον νοητό σταυρό των 2,8,4,6) = Nova OK button

(*) Τα υπάρχοντα πλήκτρα 1 - 3 - 7 - 9 - 0, τα P+ και P- (programm up - down) και τα πλήκτρα MENU και EXIT του χειριστηρίου δεν τα προγραμμάτισα γιατί πιστεύω ότι θα δημιουργούσαν περισσότερη σύγχυση.

Από την προτελευταία σειρά των 3 πλήκτρων, για τα Info επέλεξα το 2ο για τον ΟΤΕ tv και το 3ο για τη Nova tv.
Αντίστοιχα από την τελευταία σειρά των 3 πλήκτρων, για το Exit επέλεξα το 2ο για τον ΟΤΕ tv και το 3ο για τη Nova tv.

Το πλήκτρο AV το χρησιμοποίησα να ελέγχει στην τηλεόραση την επιλογή source : hdmi1 - 2 κλπ.

Από τη μέχρι τώρα χρήση βλέπω ότι έτσι είναι αρκετά εργονομικός ο διαχωρισμός των χρήσεων. Ακόμα και αν ξεχαστώ και επιμένω να πατάω λάθος κουμπί δεν έχει καμία επίπτωση σε αυτό που βλέπω, ούτε μου τα κάνει μαντάρα να με "πάει" εντελώς αλλού.
Παράδειγμα: Βλέπω ΟΤΕ και επιλέγω από το av να αλλάξω σε nova. Μετά ξεχνιέμαι και επειδή το έκανα πριν, πατάω το ΟΚ του χειριστηρίου (που όμως αντιστοιχεί σε χειρισμό του ote). Ευτυχώς αυτό το λάθος δεν έχει καμία επίπτωση σε αυτό που βλέπω, καταλαβαίνω το λάθος μου και πατάω το σωστό "5" που αντιστοιχεί στο ΟΚ της nova.

Με τον παραπάνω διαχωρισμό των λειτουργιών ελέγχω τα πάντα πλην των menu των ρυθμίσεων των δεκτών αλλά δεν νομίζω οτι είναι απαραίτητο για την καθημερινή μας χρήση. Επιπλέον, αναφέρθηκα τόσο αναλυτικά γιατί μπορείτε να κάνετε παρόμοιο διαχωρισμό και με άλλες μάρκες χειριστηρίων.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

Άλλο ένα TELE USB-300 αγοράστηκε, και έχω πια αρκετά στην άκρη καβάντζα για να βγάλω αρκετό καιρό. Μπορώ πια να μοιραστώ το μυστικό ότι υπάρχει ακόμα διαθέσιμο στο κατάστημα Τάτσης, Στοά Φέξη 29 στην Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα. Υπάρχει και site για επικοινωνία.
http://www.tatsis-electronics.gr/
https://www.shopcenter.gr/

Έχω έναν Lifeview LV6TBOXHDA2 με περασμένο το firmware του Redi 215 και μου έσπασε το τηλεκοντρόλ :rip:

Ειπα να παραγγείλω ένα TELE USB-300 αλλά δεν υπάρχει πουθενα απ' ότι βλέπω. Άσε που δεν ξέρω αν θα παίξει με το firmware του Crypto...

Κάποιο άλλο συμβατο τηλεχειριστήριο που να μη χρειάζεται το παλιο control για εκμάθηση υπάρχει;