Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Στο site της One For All έχει ένα ωραίο wizard που δίνεις τις συσκευές που έχεις, με τη μάρκα τους και σου βγάζει ποια τηλεχειριστήρια είναι συμβατά.
Εγώ έβαλα 4 συσκευές (τηλεόραση LG, αποκωδικοποιητής Kaon, ενισχυτής Marantz και media player Logitech) και μου έβγαλε 3 συμβατά.
Έχω ήδη παραγγείλει ένα από αυτά, το URC 6440. Λογικά θα το πάρω αργότερα σήμερα. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις.

Μετα απο αρκετες πτωσεις το USB-300 παρεδωσε το πνευμα.
Ευτυχως ειχα ενα ακομη καβαντζα και το αντικατεστησα αμεσως.

Επισης ανικατεστησα την καβαντζα με ενα USB-100.

Ετσι εκανα μια δοκιμη learning προγραμματισμου με το USB-100 και διαπιστωσα οτι ειναi ακομα
πιο φιλικο στο χρηστη απο το USB-300, με πολυ αναλυτικο νεο software.
Τα αρχεια παντως που δημιουργουνται απο τα 2 τηλεχειριστηρια
δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους.

Το καλο με το learning mode ειναι οτι εβαλα την ιδια λειτουργια
καθε συσκευης στο ιδιο πληκτρο με αποτελεσμα να ελεγχω πλεον τρεις συκευες
κυρολεκτικα με κλειστα τα ματια.

Εκπληκτικα τηλεχειριστηρια
και με πεντε ευρω, εξωφρενικα φτηνα.

Εχει καταφέρει κανείς να λειτουργήσει κλιματιστικό με ενα universal remote control; Πάντως και με ενα One For All αλλα και ενα κατα πολύ ακριβότερο Logitech Harmony, δεν κατάφερα.

Οχι... Απλά μην αγοράσετε ποτέ OneForAll.
Ο προγραμματισμός είναι μια ταλαιπωρία. Το site που υποτίθεται ότι κάνεις εύκολο προγραμματισμός ή δε δουλεύει (βγάζει error o IIS) ή απλά ο προγραμματισμός που κάνει δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.
Το αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ δεν το βρίσκει με τίποτα και φυσικά η αντιγραφή εντολών δε δουλεύει σωστά.

Logitech Harmony και πάλι Logitech Harmony. Έχω το 300, αλλά έχει αρχίσει να χαλάει και να μην αποκρίνεται πάντα και τσιγκουνεύτηκα να δώσω λεφτά για ένα καινούργιο Harmony. Σκέφτηκα ότι κι ένα φτηνότερο θα κάνει τη δουλειά, τι στο καλό, δεν είναι καμία επιστήμη. Φαίνεται όμως πως είναι.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

skysound, πού βρήκες το USB-100 και σε τί τιμή;

Στο e-shop, 4,93 .
Παίρνει 2 μπαταριες, και προγραμματιζεται αυτη τη φορα χωρις να χρειαζεται να τις βγαλεις.

CRYSTAL AUDIO MICRO SD υπαρχει στο πρόγραμμα του TELLE RCCreator για το usb100

έχει 2 λίστες με "crystal audio "
τελικά ηταν στη δεύτερη ! θα το παραγγείλω και βλέπουμε

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Logitech Harmony και πάλι Logitech Harmony. Έχω το 300, αλλά έχει αρχίσει να χαλάει και να μην αποκρίνεται πάντα και τσιγκουνεύτηκα να δώσω λεφτά για ένα καινούργιο Harmony. Σκέφτηκα ότι κι ένα φτηνότερο θα κάνει τη δουλειά, τι στο καλό, δεν είναι καμία επιστήμη. Φαίνεται όμως πως είναι.
3-4 σελίδες πιο πίσω, κάποιος πήρε ένα κινέζικο με δυνατότητα εκμάθησης. Νομίζω πια είναι η καλύτερη λύση να χρησιμοποιούνται αυτά και να μένουν τα αυθεντικά στην άκρη.
Αν όμως δεν υπάρχουν πια τα αυθεντικά, τα Tele USB-100 συνήθως καλύπτουν την ανάγκη, αλλιώς τα Logitech Harmony είναι μονόδρομος. Αν είχαν και λίγο πιο προσιτή τιμή...

Στο e-shop, 4,93 .
Παίρνει 2 μπαταριες, και προγραμματιζεται αυτη τη φορα χωρις να χρειαζεται να τις βγαλεις.
Α τους... Νόμιζα τα είχαν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό, επειδή η αναζήτηση για Tele δεν επέστρεφε αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Γιατί το usb300 δεν δουλεύει με τα advance acoustic ?
Φαίνεται ότι κάποιες συσκευές έχουν «δύσκολα» σήματα που δεν μπορούν να τα διαχειρισθούν τα φθηνιάρικα τηλεχειριστήρια. Έχουν αναφερθεί κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, αλλά πολύ λίγες.

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Νόμιζα τα είχαν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό, επειδή η αναζήτηση για Tele δεν επέστρεφε αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Το εχουν στα ΟΕΜ τηλεχειριστηρια, οχι σαν Tele

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Α τους... Νόμιζα τα είχαν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό, επειδή η αναζήτηση για Tele δεν επέστρεφε αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Να' σαι καλα φιλε talos_2002 αν και κανονικα εγω πρεπει
να σε ευχαριστησω που ανοιξες το παρον νημα και μας εδωσες
τις πληροφοριες για το ΤΕLΕ usb. -bye-

Τελικά μετά από αρκετό κόπο, ένα reset, αρκετά backup κλπ σετάρισα το OneForAll URC 6440.
Τηλεόραση LG και Logitech Squeezebox Touch τα βρήκε άμεσα. Τον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ τον βρήκε όταν ανέβασα το settings.bin στο site τους. Το ενισχυτή Marantz δεν το βρήκε ποτέ και απλά αντέγραψα 1-1 τα κουμπιά που χρησιμοποιώ.
Βέβαια έχω 1-2 απώλειες. Πχ ενώ κατάφερα να αντιγράψω το volume up και volume down της τηλεόρασης όταν το remote είναι στον αποκωδικοποιητή, το mute δεν το αντιγράφει με τίποτα. Απλά αρνείται.

Τώρα που κατάφερα να το προγραμματίσω θα του δώσω μια ευκαιρία για ένα διάστημα και βλέπω... Γενικά θα έχω ανοιχτά τα μάτια μου για κανένα Harmony.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Σημερα παρελαβα το συγκεκριμενο τηλεκοντρολ RM-L14 http://www.ebay.com/itm/252077684792?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT , αν και ειχε οδηγιες στ αγγλικα δυσκολευτηκα να βρω τον τροπο εκμαθεσης , τωρα που εμαθα ειναι απλη διαδικασια :a0210: ,
με λιγη χρηση που εκανα σημερα μου αφησε πολλες θετικες εντυπωσεις ,αψογη ανταποκριση στην tv-δεκτη nova , εχω κανει σε μια επιλογη TV1 τις απαραιτητες ρυθμισεις tv-δεκτη , σε σχεση με το silvercrest που ειχα μεχρι τωρα το RM-L14 κερδιζει σε ολα τα σημεια εκτος απο ενα (για τις απαιτησεις που εχω,καθαρα προσωπικη αποψη) , στην αποσταση τηλεκοντρολ με την tv ,το RM-L14 εως και τα 4-5 μετρα δουλευει αριστα ενω το silver πιανει σχεδον σε διπλασια αποσταση
Με λιγα λογια το RM-L14 δουλευει σαν τα γνησια τηλεκοντρολ tv-nova , μου εκανε μεγαλη εντυπωση ,δεν το περιμενα , επισης ειναι παναλαφρο ,μικρο ,βολικο και ομορφο , ετοιμος ειμαι να κανω ακομη μια αγορα για ευνοητους λογους :firstprize:
Τα 4 ευρω τ αξιζει με χιλια :BDGBGDB55:

Παιδια θελω μια βοηθεια.Μολις παρελαβα και εγω το remote RM-L14. Περασα τον κωδικο για την Phlips LCD αλλα δεν εχω καταφερει να του κανω learning και να αντιγραψω το remote του FERRGUSON Τ650i.Παρολο που ακολουθω τις οδηγιες μαλλον κατι μου διαφευγει....

Καλησπέρα φίλε, τι κάνεις και δεν το έχεις καταφέρει; θα σου πω τι κάνω εγώ, πατάω το learn, πατάω παρατεταμενα το κουμπί που θέλω να προγραμματισω από το γνήσιο τηλεκοντρολ, δεν το αφήνω και πατάω ποιο κουμπί θέλω στο L14 3-4 δευτερόλεπτα και έπειτα το set, κάνε μία μία την καταχώρηση και όχι όλες μαζί

Εχθές προγραμμάτισα αυτό το προγραμματιζόμενο εκμάθησης: http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=302032367599
Το χρώμα εκτύπωσης σε όλα στα πλήκτρα είναι μαύρο, ενώ στην φωτογραφία είναι λευκό σε κάποια.
Το πλαστικό είναι ανομοιογενές. Εννοώ ότι ενώ σε κάποια σημεία είναι σαγρέ, σε κάποια άλλα είναι ουσιαστικά λείο. Επίσης, σχηματίζει κάτι σαν κηλίδες, σαν να μην ήταν ομοιογενές το πλαστικό που έριξαν στο καλούπι.
Το πάτημα των πλήκτρων είναι αρκετά σφικτό, ενώ τα αριθμητικά μου φάνηκαν σφικτότερα όλων.
Οι οδηγίες λένε να πατηθεί πρώτα το πλήκτρο του πληκτρολογίου αυτού και μετά του αυθεντικού. Φυσικά, πρέπει να γίνει ανάποδα.

Λέει ότι έχει δυνατότητα να αντιγραφεί ολόκληρο σε ένα δεύτερο ίδιο, δίχως να πρέπει να περαστούν τα πλήκτρα ένα προς ένα. Στέλνει το ένα και διαβάζει το άλλο.
Δεν ξεχνάει όταν του αφαιρεθούν και οι 2 μπαταρίες. (σημαντικό)
Λειτουργεί μια χαρά! Κανένα πρόβλημα και στον προγραμματισμό του από ένα Tele USB-300.
Ούτε καλώδια μίνι-USB για να μάθει, ούτε πρόγραμμα, ούτε υπολογιστής.
Για τα περίπου 4 μαζί με τα μεταφορικά, είναι υπέροχο για την 80χρονη που το χρησιμοποιεί.

Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι μαϊμού του Chunghop L336.
Νομίζω την επόμενη φορά θα δοκιμάσω της Chunghop, ίσως όμως άλλο μοντέλο, όπως αυτό που πρότεινε παλαιότερο ο dimtz.

Για τις samsung ακόμα και τις παλιές crt εύκολα βρίσκεις στο κωδικό. Έχω τρεις διαφορετικά μοντέλα και όλες δουλεύουν με τον ίδιο κωδικό και το ίδιο τηλεκοντρόλ.
Όλα τα πλήκτρα δουλεύουν σωστά..