Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

τα κοντρολ μαζευτηκαν πολλα και κατι πρεπει να γινει.
θελω ενα πολυκοντρολ,που να περνει 6-7 συσκευες και να ειναι ευκολο στην χρηση του.
λογικα με οθονη.
αυτο μας κανει?
http://www.oneforall.com/urc8620-xsight-plus.html

Τώρα είδα το post σου. Δεν ξέρω αν έχεις προχωρήσει σε αγορά.

Έχω το URC 6440.
Η εμπειρία στερίσματος δεν ήταν και η καλύτερη της ζωής μου, ειδικά σε σχέση με ένα logitech harmony που είχα πριν.
Τελικά το σετάρισα με 1-2 απώλειες πχ δε μπορώ να ορίσω το mute του αποκωδικοποιητή να κάνει mute στην τηλεόραση.
Η αίσθηση του τηλεκοντρόλ είναι καλή και έχει το καλό όταν το σηκώνεις να φωτίζονται τα πλήκτρα του. Αυτό με έχει βολέψει.
Η εμβέλεια είναι μέτρια και θα πρέπει να έχεις στρέψει το τηλεκοντρόλ να κοιτάζει ακριβώς τη συσκευή. Ειδικά με τον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ πολλές φορές δεν πιάνει.

Σημαντικό... Στο site της OneForAll έχει ένα ωραίο wizard. Δίνεις τις συσκευές που έχεις και σου βγάζει ποιο ή ποια remote είναι συμβατά.
Έτσι βλέπεις και ποιες συσκευές υποστηρίζει.
Πηγαίνεις εδώ και πατάς wizard.

Πες μας κι εσύ τις εμπειρίες σου από όποιο τηλεκοντρόλ καταλήξεις.

Παιδιά χρειάστηκε μετά από τρία χρόνια να επαναπρογραμματίσω κάποια μεμονωμένα πλήκτρα σε ένα USB-300 και δεν εφαρμόζω σωστά την διαδικασία.

Αφού προγραμματίσω με την λειτουργία εκμάθησης τα πλήκτρα που με ενδιαφέρουν να τροποποιήσω, κάτι δεν κάνω σωστά στην λειτουργία αποθήκευσης.

Οι εντολές προγραμματίζονται σωστά αλλά κάπου πρέπει να κάνω λάθος στο timing ταυτόχρονου πατήματος των δυο πλήκτρων (αριστερό και δεξί βέλος). Δοκίμασα να τα πατήσω πριν, ενδιάμεσα και μετά της επιλογής του πλήκτρου προγραμματισμού (PPC στο πρόγραμμα) αλλά φως δεν είδα.

Αν κάποιος που μας διαβάζει θυμάται την διαδικασία, θα του ήμουν υπόχρεος αν με βοηθούσε. Ευχαριστώ.

Τώρα είδα το post σου. Δεν ξέρω αν έχεις προχωρήσει σε αγορά.

Έχω το URC 6440.
Η εμπειρία στερίσματος δεν ήταν και η καλύτερη της ζωής μου, ειδικά σε σχέση με ένα logitech harmony που είχα πριν.
Τελικά το σετάρισα με 1-2 απώλειες πχ δε μπορώ να ορίσω το mute του αποκωδικοποιητή να κάνει mute στην τηλεόραση.
Η αίσθηση του τηλεκοντρόλ είναι καλή και έχει το καλό όταν το σηκώνεις να φωτίζονται τα πλήκτρα του. Αυτό με έχει βολέψει.
Η εμβέλεια είναι μέτρια και θα πρέπει να έχεις στρέψει το τηλεκοντρόλ να κοιτάζει ακριβώς τη συσκευή. Ειδικά με τον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ πολλές φορές δεν πιάνει.

Σημαντικό... Στο site της OneForAll έχει ένα ωραίο wizard. Δίνεις τις συσκευές που έχεις και σου βγάζει ποιο ή ποια remote είναι συμβατά.
Έτσι βλέπεις και ποιες συσκευές υποστηρίζει.
Πηγαίνεις εδώ και πατάς wizard.

Πες μας κι εσύ τις εμπειρίες σου από όποιο τηλεκοντρόλ καταλήξεις.

Τωρα σε ειδα...δεν εχω παρει ακομα κατι.ψαχνω..

Παιδιά χρειάστηκε μετά από τρία χρόνια να επαναπρογραμματίσω κάποια μεμονωμένα πλήκτρα σε ένα USB-300 και δεν εφαρμόζω σωστά την διαδικασία.

Αφού προγραμματίσω με την λειτουργία εκμάθησης τα πλήκτρα που με ενδιαφέρουν να τροποποιήσω, κάτι δεν κάνω σωστά στην λειτουργία αποθήκευσης.

Οι εντολές προγραμματίζονται σωστά αλλά κάπου πρέπει να κάνω λάθος στο timing ταυτόχρονου πατήματος των δυο πλήκτρων (αριστερό και δεξί βέλος). Δοκίμασα να τα πατήσω πριν, ενδιάμεσα και μετά της επιλογής του πλήκτρου προγραμματισμού (PPC στο πρόγραμμα) αλλά φως δεν είδα.

Αν κάποιος που μας διαβάζει θυμάται την διαδικασία, θα του ήμουν υπόχρεος αν με βοηθούσε. Ευχαριστώ.
Δεν θυμάμαι ποτέ να πάτησα τα δυο αυτά πλήκτρα. Νομίζω ήταν για την περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται από το πρόγραμμα.
Μετά την ανάγνωση των πλήκτρων από το αυθεντικό τηλεχειριστήριο, απλώς πατάς το κουμπί που περνάει τους κωδικούς στο USB-300.
Βεβαιώσου ότι δεν έχει μέσα τις μπαταρίες.

Δεν θυμάμαι ποτέ να πάτησα τα δυο αυτά πλήκτρα. Νομίζω ήταν για την περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται από το πρόγραμμα.
Μετά την ανάγνωση των πλήκτρων από το αυθεντικό τηλεχειριστήριο, απλώς πατάς το κουμπί που περνάει τους κωδικούς στο USB-300.
Βεβαιώσου ότι δεν έχει μέσα τις μπαταρίες.

Από όσο θυμάμαι εγώ τα πατούσα τα δυο πλήκτρα σαν τελευταίο βήμα μετά την καταχώρηση του προγραμματισμού.
Μπαταρίες δεν είχα μέσα σίγουρα.

Γενικώς μέσα στις άπειρες δοκιμές που έκανα δεν μπόρεσα να βρω τι δεν πήγαινε σωστά. Τα προηγούμενα χρόνια είχα κάνει διατριβή στον προγραμματισμό αυτού του τηλεχειριστηρίου. Τώρα δεν έχω κάποια εξήγηση και για την ώρα το άφησα στην άκρη.

Ένας φίλος έχασε τις οδηγίες χρήσης του URC-22B (TZAMBO ) TV κοντρόλ που πουλάει γνωστή εταιρία παιχνιδιών. Επειδή τις βρήκα, έκανα αρχείο pdf και όποιος θέλει να μου στείλει μήνυμα στο Imbox να του τις στείλω.

http://www.logitech.com/en-us/product/harmony-350-control

στο Search for Your Device μου βγαζει ολες τις συσκευες μου συμβατες.
αξιξει το 50αρι που ζηταει?ειναι πρακτικο και ευκολο στην χρηση ή θα ψαχνω κουμπια μεσα στο σκοταδι?

στο software που εχει για download,βλεπω συμβατοτητα μεχρι και windows 8.windows 10 δεν..(?)

...μπορει ας πουμε να δουλευει συγχρονως 2 συσκευες χωρις να χρειαστει καθε φορα να παταω την επιλογη πηγης που θελω?
για πεστε..:drool1:

Μπορείς να του ορίσεις ποιες συσκευές χρειάζονται να λειτουργούν όταν πχ βλέπεις τηλεοραση ( η τηλεόραση, ο αποκωδικοποιητής για αλλαγή καναλιών και ο ενυσχιτης για αυξομειώσεις φωνής)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μπορείς να του ορίσεις ποιες συσκευές χρειάζονται να λειτουργούν όταν πχ βλέπεις τηλεοραση ( η τηλεόραση, ο αποκωδικοποιητής για αλλαγή καναλιών και ο ενυσχιτης για αυξομειώσεις φωνής)

δηλαδη παιζει η τηλεοραση και εχω τον ενισχυτη ανοιχτο μαζι με το media player(zidoo).
του λεω π.χ οτι με το -/+ θα αυξομειωνεις το volume του ενισχυτη και με το Pause/play θα χειριζεσαι το zidoo?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

δηλαδη παιζει η τηλεοραση και εχω τον ενισχυτη ανοιχτο μαζι με το media player(zidoo).
του λεω π.χ οτι με το -/+ θα αυξομειωνεις το volume του ενισχυτη και με το Pause/play θα χειριζεσαι το zidoo?

Σωστά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Σωστά

να το παμε αλλη μια φορα για να μην παραγγελνω τσαμπα.
το εχω προγραμματισει..οκ.
ειμαι σε ενα Mode A,και χωρις να αλλαξω πηγη απο το κοντρολ χειριζομαι τις συσκευες που παιζουν εκεινη την στιγμη?
καθοριζω εγω το τι θα κανει στην καθε συσκευη?
volume στον ενισχυτη Pause/play στο zidoo και κοκ..?
δηλαδη ουσιαστικα η αλλαγη σε συγκεκριμενη πηγη ειναι για πιο εξειδικευμενες λειτουργιες?

Εχει κουμπί Devices και κουμπί Activities.
Όταν επιλέγεις Devices διαλέγεις ποιας συσκευής το remote θέλεις να προσομοιώσεις και γίνεται το τηλεκοντρόλ της συσκευής που επέλεξες.
Όταν επιλέξεις Activities διαλέγεις ποια σειρά συσκευών θέλεις να χειριστείς. Αυτές τις συσκευές τις έχεις επιλέξει στο σεταρισμα που κανεις την πρώτη φορά στον υπολογιστη σου και του δίνεις μια ονομασία.
Π.χ.
Θέλεις να δεις DVD στην τηλεόραση και ο ήχος να βγαίνει απο τα ηχεία που έχεις συνδέσει στον ενισχυτή σου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά το σεταρισμα της συγκεκριμένης λειτουργίας θα σε ρωτήσει ο οδηγός εγκατάστασης απο ποια συσκευή θα αναπαράγεις το DVD, που θα το προβάλεις, απο που θα βγαίνει ο ήχος και τι ονομασία θα δώσεις π.χ. DVD-HC.
Όταν εσυ μετά πατάς Activities και μετά DVD-HC και θα ανοίξουν όλες αυτές οι συσκευές. Όταν πατάς το πλήκτρο play θα στέλνει εντολή στο DVD, όταν πατάς Volume + θα στέλνει εντολή στον ενυσχιτή, όταν πατάς το κουμπί off θα κλείνουν όλες αυτές οι συσκευές εκτός και αν του έχεις ορίσει οτι πχ τον ενυσχιτή δεν τον κλείνεις ποτέ.
Αυτά...
Έχω δοκιμάσει 2-3 remote και μόνο αυτό μπορούσε να μου λειτουργήσει ένα προενυσχιτη και ένα cdplayer της Advance Acoustics.