Τηλεφακοί τεστ

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
αύριο μάλλον έχω ρεπό. θα πάρω το τριπόδι, τη μηχανή, τον AFS 80-200, τον CZJ 180 2.8 σε μοντούρα PENTACON και με μετατροπέα PENTACON>NIKON F, τον CZJ 200 2.8 M42 και μετατροπέα M42>NIKON F (με οπτικό στοιχείο) .

Αν δει ο Λεωνίδας (leonkoum) και φέρει και τον 70-200...

Ωραία. Ο Λεωνίδας επικοινώνησε μαζί μου και θα μου δώσει τον ΝΙΚΟΝ 70-200 και τα δυο tc (1,4 KENKO και 1,7 NIKON). Αν θέλει κι έχει χρόνο θα του δώσω με τη σειρά μου το πακέτο των φακών, ώστε να κάνει το ίδιο τεστ το ΣΚ πάνω στη D300 ώστε να έχουμε δυο σετ μετρήσεων σε FF και APSC.

Κοιτάξτε τί είχε η τσάντα σήμερα

attachment.php

Μια μηχανούλα NIKON D700
έναν τηλεφακό NIKON AFS 80-200 2.8
έναν τηλεφακό NIKON AFS 70-200 2.8 VR προσφορά του leonkoum
έναν τηλεφακό CARL ZEISS SONNAR 180 2.8 για PENTACON SIX (μεσαίου φορμά)
έναν τηλεφακό CARL ZEISS SONNAR 200 2.8 για Μ42 (μακροχρόνιος δανεισμός από το Μάριο Δασκαλάκη) με μετατροπέα που επιτρέπει την εστίαση στο άπειρο
και δυο τηλεμετατροπείς τον NIKON TC 17 και τον KENKO 300 PRO (1,4) προσφορά του leonkoum.

Attachments

• DSCF1405.JPG
    DSCF1405.JPG
    186.1 KB · Views: 181
Σήμερα έκανα μια πρώτη δοκιμή τους φακούς με εστίαση στο άπειρο (13 μέτρα), και τη μηχανή στο τρίποδο. Αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου καθώς σε κάποια στιγμή έπεσε το φως και το ίδιο και οι ταχύτητες.

Θα ξαναδοκιμάσω αύριο και με εστίαση στο άπειρο και σε μικρή απόσταση. Επίσης θα δούμε και τη συμπεριφορά τους σε βινιέτα.
Κάθε μέρα παραμέρα θα έχουμε και από μια σειρά μετρήσεων.

Stay tuned

-bye-

Με τον 135ρη και τον 200ρη τι έγινε τελικώς?

Κατέληξες πουθενά; Αν και το θέμα ίσως δεν προσφερόταν για δοκιμές.

Κοιτάξτε τί είχε η τσάντα σήμερα

attachment.php

Μια μηχανούλα NIKON D700
έναν τηλεφακό NIKON AFS 80-200 2.8
έναν τηλεφακό NIKON AFS 70-200 2.8 VR προσφορά του leonkoum
έναν τηλεφακό CARL ZEISS SONNAR 180 2.8 για PENTACON SIX (μεσαίου φορμά)
έναν τηλεφακό CARL ZEISS SONNAR 200 2.8 για Μ42 (μακροχρόνιος δανεισμός από το Μάριο Δασκαλάκη) με μετατροπέα που επιτρέπει την εστίαση στο άπειρο
και δυο τηλεμετατροπείς τον NIKON TC 17 και τον KENKO 300 PRO (1,4) προσφορά του leonkoum.

Φιλε Βλαση την τσαντα την βλεπω παραφουσκωμενη.......:flipout:
Κανε και μια συγκριση ως προς το θεμα του βινιεταρισματος μεταξυ των 70-200 και 80-200 σε παρακαλω στην D700 να δουμε στην πραξη αν τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα οσο τα παρουσιαζουν καποιοι

Βλασση μέχρι πότε θα συνεχιστεί το τεστ? Δευτέρα που ανεβαίνω προλαβαίνω να σου φέρω και άλλους δύο να δοκιμαστουν?
Τον NIKON 70-210 AF 4-5.6 και τον PALINAR 300 5.5 Preset

Βλασση μέχρι πότε θα συνεχιστεί το τεστ? Δευτέρα που ανεβαίνω προλαβαίνω να σου φέρω και άλλους δύο να δοκιμαστουν?
Τον NIKON 70-210 AF 4-5.6 και τον PALINAR 300 5.5 Preset

Τρίτη πρωί θα είσαι ελεύθερος να βοηθήσεις;

Βινιέτα οπωσδήποτε, αλλά να είναι ανέφελος ο ουρανός για να φανεί πιο καθαρά. Σήμερα μετά το μεσημέρι το φως πήγε περίπατο.

Θα ανέβω με τρένο και όχι με το αμάξι οπότε ο 300αρης θα μείνει σπίτι. Να τον πάρω τον 70-210 να τον δοκιμάσουμε την τρίτη?

Αν θέλεις ναι. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάθε απόγευμα που μπορώ ο καιρός είναι συννεφιασμένος...

Βλάση προσφέρω και εγώ τον ΝΙΚΟΝ 180μμ/2,8 ΑF.

Θα σε παρακαλούσα, αν είναι δυνατόν, να συμπεριλάβεις στο τεστ τον MF 200mm/4 και τον 105/2.5. Θα μπορούσα να στους στείλω και αυτούς αλλά τους έχει ο Τάσος.