Τηλεφωνικες προσφορες......φερτε μου το δικαννο

Ο Ρεπουμπλικάνος Προεδρος της Γερουσίας σε όσους του ανέφεραν πώς 35εκατ.Αμερικανοί δεν τρέφονται καλά είπε'Mήν μάς σκοτίζετε με τις απαισιόδοξες αναλύσεις σας γιά τους τεμπέληδες που φθονούν την επιτυχία τών άλλων..´
Ντάξει Νάτ??
Μην μας σκοτίζεις βραδυάτικα μέ τούς ´τεμπέληδες ´πού ,τι κρίμα,δεν μπορούν να γεμισουν το πεινασμένο στομάχι τους με αέρα κοπανιστό.....................

:lollypop::lollypop:
:goodnight::goodnight:

Θαθελα πολυ να δηλωνει ο καθε κριτικος ... ποθεν εσχες καμμια φορα.....και κυριως οχι που τα βρηκε αλλα πως μεγαλωσε.

θαχε ενδιαφερον....για την πορεια της συζητησης...

Όταν ήμουν φοιτητής ήταν η εποχή των προσφορών με τα κινητά τηλέφωνα. Μαζί με μια σύνδεση έπαιρνες δώρο ένα σετ μαχαιροπίρουνα ή ένα σετ σεντόνια!

Είχα πάρει τηλέφωνο να δω τι παίζει, γιατί έψαχνα απεγνωσμένα για δουλειά (δεν ήξερα βέβαια τί γινόταν). Όταν πήγα για συνέντευξη ήταν η ουρά μέχρι τον διάδρομο. Ο υπεύθυνος θυμάμαι μου είχε πει ότι δεν είχε η θέση μισθό γιατί η εταιρεία σε θεωρούσε συνεργάτη και κάθε μήνα θα μας έδιναν μετοχές.
Ακόμα θυμάμαι που δεν ήξερα από που να φύγω.

Η αγγελία ζητούσε υπεύθυνους Μάρκετινγκ.:flipout:

Οι τελευταίοι που φταίνε είναι αυτά τα παιδιά.

και από την πλύση εγκεφάλου αφού δεν τους λένε τα ψιλά γράμματα, αγοράζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οι ενοχλημένοι και εξαπατημένοι έχουν το δίκιο.

Εξαπατημένοι από ποιους;Στο κάτω κάτω, κλείσε το τηλέφωνο.Δεν είναι υποχρεωτική η πλύση εγκεφάλου,είναι επιλογή του καθένα.

Κάθε εταιρία που ασχολείται με τέτοιου είδους πωλήσεις είναι υποχρεωμένη να έχει κάποια, τυπικά έστω, στοιχεία(δνση,τηλ.κλπ.).Σε περίπτωση εξαπάτησης, είναι στην ευχέρεια οποιουδήποτε να προχωρήσει μέσω νομικής οδού.

Τώρα θα μου πείτε σιγά μην βγάλει άκρη.Εκεί ακριβώς βασίζονται τέτοιου είδους εταιρίες.Στο ότι θα τα παρατήσεις.

Φυσικά και δεν παίζει ρόλο κανένας ηθικός φραγμός για το κέρδος.Τα περί ηθικής είναι πολύ ωραία,αλλά δεν ξέρω κανένα που θα πείναγε για να μην ενοχλεί τους άλλους.

Απάντηση: Re: Τηλεφωνικες προσφορες......φερτε μου το δικαννο

...που χιλιάδες οδηγούνται σε αγορές που δεν χρειάζονται ή δεν μπορούν μετά να πληρώσουν, που εξαπατούνται από τις φανφάρες και από την πλύση εγκεφάλου αφού δεν τους λένε τα ψιλά γράμματα, αγοράζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οι ενοχλημένοι και εξαπατημένοι έχουν το δίκιο...

Αν ο καταναλωτης ειναι τοσο ταγαρι - για να μη το πω αλλιως - ωστε δε ψαχνει το τι αγοραζει, τοτε καλα να παθει που τον εξαπατουν. Δεν παιρνεις τσιχλες, δανειο παιρνεις, οφειλεις να το ψαξεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να μη πρηζεις τους υπολοιπους οτι εξαπατηθηκες. Τα θελες και τα παθες τοτε (οχι εσυ προσωπικα, ο καθενας μας)

Re: Απάντηση: Τηλεφωνικες προσφορες......φερτε μου το δικαννο

Επειδή έχω μια φίλη που τυχαίνει να δουλεύει σε τέτοια εταιρεία, μην λέει ο καθένας ότι του κατέβει.
Τα παιδιά εκεί δουλεύουν χωρίς μισθό, αλλά με bonus, σε άθλιες συνθήκες και με τον φόβο της απόλυσης. Συνθήκες μεσαίωνα.
Το ότι ενοχλούν, ενοχλούν και πολύ μάλιστα (ακόμα κι εγώ βρίζω).
Αλλά με τέτοια ανεργία, με όλα τα πράγματα να ακριβαίνουν, με τους μισθούς πείνας και με τα δικαιώματα των εργαζόμενων συνέχεια να μειώνονται, είναι απαράδεκτο να λέμε ότι ψάχνουν την εύκολη λύση κλπ κλπ

Εύκολη λύση είναι, γιατί όλοι θέλουν μια θέση σε ένα γραφείο να πέρνουν καλά λεφτά και να μην ιδρώνει ο πισινός τους. Έλεος δηλαδή.

Ας ανοίξει κανείς καμία εφημερίδα του Στυλ Χρυσή Ευκαιρεία να δεις δουλειές με το τσουβάλι. Όχι ότι έχουμε ανεργία απλά δεν γουστάρουμε να πάμε να δουλέψουμε γιατί απλά οι δουλειές δεν είναι αυτες που θέλουμε ή δεν είναι καλές. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όπως επίσης στους άεργους (και όχι άνεργους) θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται οι φοιτητές που δεν εργάζονται.

Γιατί υπάρχει και κοσμάκης που και εργάζεται αλλά και σπουδάζει !!! Αυτοί ναι όντως ψάχνουν την εύκολη λύση γιατί δεν έχουν χρόνο και καλά κανουν !!!

Αλλά μη μου πείτε ότι όσι τηλεφωνούν είναι φοιτητές, εμένα μόνο κάτι κυράτζες με παίρνουν που θέλουν (πιθανών) να έχουν extra εισόδημα εκτός του άντρα για να κάνουν τα ψώνια τους.

και μιας και μιλάμε για την εύκολη λύση ας πούμε και την δύσκολη (sorry για το off topic). Η δύσκολη είναι το να δουλεύεις για όσο χρειαστεί σε μια "κωλο-δουλειά" εξίσου να σπουδάζεις (ότι και αν ειναι αυτό) και όταν τελειώσεις να κυνηγάς με όλη σου τη δύναμη το να πετύχεις αυτό που έχεις ονειρευτεί !!
Μέχρι τότε θα έχεις δουλέψει από τζάμπα έως απίστευτες ώρες χωρίς προϋπηρεσίας θα έχεις κάνει οικονομίες και κάποτε θα δικαιωθείς.

Τουλάχιστον σε εμένα έπιασαν τόπο τόσες θυσίες. Ας προσπαθήσουν να το κάνουν και άλλοι, το αποτέλεσμα αξίζει !!

Πάντως μέχρι να τα πετύχω όλα αυτά δεν ενόχλησα κανενός την προσωπική ζωή και το μόνο που ζήτησα ηταν ευκαιρίες στις οποίες απέδειξα αυτά που υποσχέθηκα. Εν τέλει δεν είναι το θέμα τι έκανα εγώ απλά το δείνω ως παράδειγμα..............για να αποδείξω με επιχειρήματα ότι τελικά αυτοί που μας "ενοχλούν" στα τηλέφωνα ψάχνουν την εύκολη λύση. Χωρίς να θυσιάσουν πολλά θέλουν πολλά.

Συγγνώμη αν το ύφος μου φαίνεται κάπως. Δεν έχω με κανέναν κάτι ούτε έχω πρόθεση, απλά έτσι βγήκε.

Συγγνώμη αν τα γραφόμενα προσβάλουν κάποιους αλλά δεν έχω καμία πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ,

Άγγελος

Το καλό του συνόλου έχει πάντοτε τη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Οτιδήποτε βλάπτει το σύνολο, είναι απορριπτέο, είναι άδικο ή έχει δεύτερη προτεραιότητα. Από τη στιγμή που χιλιάδες κόσμου ενοχλούνται καθημερινά από τέτοιου είδους "δουλειές" προκειμένου να τους επιβάλουν τα παλιο-προϊόντα τους κάποιες εταιρίες, που χιλιάδες οδηγούνται σε αγορές που δεν χρειάζονται ή δεν μπορούν μετά να πληρώσουν, που εξαπατούνται από τις φανφάρες και από την πλύση εγκεφάλου αφού δεν τους λένε τα ψιλά γράμματα, αγοράζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οι ενοχλημένοι και εξαπατημένοι έχουν το δίκιο. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Προκειμένου να βγάλει πέντε φράγκα ο αμειβόμενος, δεν μπορεί να ενοχλεί το σύμπαν ούτε προς δικό του όφελος, ούτε της επιχείρησης! Επιλογές έχει και άλλες: Να πεινάσει, να τρέξει και να "φάει" τον κόσμο να βρει άλλη δουλειά, να κάνει μια πιο βαριά δουλειά που θα γυρίζει πτώμα στο τέλος της μέρας, να κάνει δεύτερη δουλειά, να κινητοποιηθεί τελικά και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Είναι θέμα ηθικής του αμειβόμενου όπως και της επιχείρησης. Όπως και θέμα ηθικής του κράτους για περισσότερους από έναν λόγους. Δικαιολογώντας τους μετέχοντες, δικαιολογούμε την κατάσταση και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να την συντηρήσουμε.

Πες τα χρυσόστομε !!!

Ο καπιταλισμός ξέρετε γιατί έπιασε εύκολα ? Γιατί χωρίς να κάνεις κάτι είχες τόσα πολλά. απλά σηκώνεις ένα τηλεφωνάκι, βάζεις μια-δυο υπογραφούλες σε κανένα δάνειο και αγοράζεις σε χρόνο dt ότι θέλεις που σε φυσιολογικές συνθήκες θα είχες αγοράσει μόνο το 1 προϊον και όχι 20 και θα έκανες οικονομίες για να αγοράσεις αργότερα τα άλλα (όπως έκαναν οι παππούδες μας). Δυστυχώς μάθαμε να τα θέλουμε όλα έτοιμα, στο πιάτο και προπάντων ΤΩΡΑ, μη περιμένουμε και λίγο θα πάθουμε τίποτα.

Βέβαια τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στις ημέρες μας που οι κατασχέσεις έχουν γίνει πλέον πιο πολλές από τις αιτήσεις δανείων καθημερινά. Αλλά δεν πειράζει αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις έτσι είναι ο κοσμάκης, βέβαια μετά φταίει το κράτος, οι βουλευτές, οι γείτονες, οι συγγενείς, το γήπεδο, η μπασκέτα, το παρκέ.......εμείς δεν φταίμε ποτέ που βάζουμε υπογραφές !! Γειά σου ρε Ζιλμπέρτο με την :guitarist:

Δεν μάς λές βρέ Αγγελε τις πολλές επιλογές εργασίας πού έχουν οι νέοι??
Kαί έτσι όπως τά λές μάλλον οι πολίτες είναι υπεύθυνοι γιά τον καπιταλισμό που πέτυχε..
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθώωση τού συστήματος πάντως μέσω αυτής τής λογικής.

Eγω δεν εχω προβλημα να κανει μια δουλεια ο αλλος που να μην ιδρωνει ο πωλος του (οπως αναφερθηκε ).Ουτε παραβλεπω το γεγονος οτι μερικοι μπορει να εχουν και μεγαλη οικονομικη αναγκη (οι περισσοτεροι ).Αυτο δεν σημαινει ομως οτι θα τους δικαιολογησω κιολας, οτι θα νιωθω και τυψεις για τα κακομοιρα παιδια.
Και τι φταιω εγω να με παρενοχλουν καθε μερα ? Και τι φταιω εγω να με παιρνουν καθε μερα στις 3,4 (που συνηθως εχουν ολοι σχολασει ) και να μην με αφηνουν να κοιμηθω ?

Θες δουλεια ευκολη ? Πολυ ωραια..βρες αλλα μην ενοχλεις τους αλλους !! Δεν το καταλαβαινω αυτο που λετε..με το σκεπτικο της οικονομικης αναγκης να δικαιολογησουμε τοτε ολους τους αγενεις πωλητες-υπαλληλος στο κοσμο.

Γιατι αυτο ειναι πολλοι απο αυτους , ενοχλητικοι αγενεις και πολλες φορες και με ενα υπεροπτικο υφακι (του στυλ εγω θα σου πω το καλο σου γιατι εσυ δεν ξερεις ).Υπαρχουν και εξαιρεσεις..με εχουν παρει και ανθρωποι που ειναι ευγενεστατοι και τους εχω απαντησει ευγενεστατα.Και οι εξαιρεσεις αυτες με κανει να αναρωτηθω κιολας αν του πιεζει η τραπεζα πχ να ειναι τοσο φορτικοι η παιρνουν δικια τους πρωτοβουλια για τα bonus (που προαναφερθηκαν ).

Και εγω οταν δεν εβρισκα δουλεια καποτε πηγα και εκανα delivery .Mια μερα εριχνε τοσο πολυ βροχη και κρυο που ελεγα στους πελατες να αφηνουν τα λεφτα στην τσεπη του αδιαβροχου και να παιρνουν ρεστα μονοι τους.Γιατι δεν αισθανομουνα τα χερια μου.Και τα λεφτα...απο τα μπουρμπουρ περιμενα και εγω (ακα ''bonus '').Aλλα δεν εβρισα , ουτε λοξοκοιταξα , ουτε δυσανασχετησα ποτε με πελατη.
Παντα ειμουνα ευγενεστατος.

Ελεος πια...υπαρχουν και καποια ορια πια.

Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που κάνουν αυτή τη δουλειά.Υπάρχει περίπτωση μερικοί να κάνουν και 2η και 3η δουλειά.Τι είναι αυτό που τους εμποδίζει;

Όλοι έτσι είναι;

Η ενόχληση είναι απαράδεκτη.Όλοι έχουμε τσαντιστεί με αυτήν.Αυτό είναι αρκετό να υποστηρίζουμε ότι διάλεξαν να ενοχλούν τους άλλους για να μην κάνουν χειρωνακτική εργασία;

Υπάρχει κάποιο άλλο οικονομικό σύστημα το οποίο να "έπιασε" δύσκολα;

Ο καπιταλισμός είναι υπεύθυνος για το φαινόμενο "αγοράζω από το τηλέφωνο" ή αυτοί που διαλέγουν αυτό τον τρόπο να κάνουν τα ψώνια τους ή να πάρουν δάνειο;Για να υπάρχει, προφανώς υπάρχει και μερίδιο αγοράς γι' αυτό.

Οι παππούδες μας είχαν κι άλλα πράγματα στη ζωή τους.Η πρόοδος δεν φαινόταν τόσο από τα υπάρχοντά σου, όσο από άλλου είδους πράγματα:
Αν μεγάλωσες σωστά τα παιδιά σου, αν έγιναν "χρήσιμοι στην κοινωνία" και άλλα τινά.

Όταν οι ανάγκες και οι κοινωνικές δομές αλλάζουν, καλό είναι να προσαρμόζεσαι.

Το αυγό τού φιδιού επωάζεται.
Για ποιά ευκολη δουλειά μιλάμε.
Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς προσοντα,συνταξιούχοι που παιρνουν 500 ευρω και πανε να συμπληρωσουν αλλα 300 μαυρα.
Φοιτητές που συμπληρωνουν για να πληρωσουν σπουδες.
Και φυσικά και οι ιδιοι γνωρίζουν οτι θα τούς βριζουν οι περισσοτεροι...
Δεν ήξερα οτι θα υπάρχουν και τιμητές για την μορφή εργασίας που επιλεγει κάποιος ..
Πάλι αθωωόνονται οι εργοδότες και φταινε οι άνεργοι...
Οσο για την τεράστια προσφορά εργασίας στην Ελλάδα ούτε οι προπαγανδιστές τού Αλογοσκούφη δεν θαγραφαν τέτοια...
Οι τεμπεληδες οι Ελληνες,που ολως τυχαιως δουλευουν σε δυό και τρεις δουλειες ημερησίως συμφωνα με ολες τις διεθνεις στατιστικές και βγάζουν λιγοτερα συνολικά απο την μιά δουλειά τού Γερμανού..

οι προσωπικες μας ιστοριες δακρυβρεχτες η οχι, με πονο η οχι, αληθινες η οχι δεν παιζουν ρολο στο πως μοιραζεται ο πλουτος και με τι κριτηρια.....

Η αναγκη του καθε εργαζομενου δεν σημαινει οτι το αφεντικο μπαινει στο απυροβλητο επειδη προσφερει την εργασια....

Απο την αρχη του νηματος ειμουν σαφης......αναζητω τροπο να απαλλαγω απο το να βρισκουν τροπο και προσβαση οι εταιρειες να προωθησουν τηλεφωνικα.

Το θεμα του εργατη που σε παιρνει κακως αναμιχθηκε και θαλεγα οτι ειναι και ντροπη μας που το το συζηταμε περαν της καποιας πλακας.......

Γιατι την αναγκη του καθενα πραγματικα δεν την γνωριζουμε.

Και αν τα δικα μας χερια αντεχουν στο κρυο δεν ειμαι σιγουρος οτι αντεχουν και τα χερια των παιδιων του διπλανου μου.

Ελεος με το τσουβαλιασμα της ανθρωπινης αξιοπρεπειας.

Οι προσωπικες μας ιστοριες εχουν πολυ μεγαλη σημασια.

Και οι μπραβοι σε καποια μαγαζια (αλλο θεμα ) οικονομικη αναγκη εχουν και αυτοι..

Ελεος πια μονο με τους εργοδοτες.Τι αλλη φορα που θα πατε να ψωνισετε πχ σε ενα πολυκαταστημα να αφησετε τον υπαλληλο να σας βρισει και εσας και την οικογενεια σας.Γιατι στο κατω κατω αναγκη εχει..και καποιος του εχει επιβαλλει να πουλησει ( η μηπως και να παρενοχλησει ..?)

Ε αφού οι μπράβοι μοιάζουν με τούς τηλεφωνητές πάμε παρακάτω...Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα...
Εμένα με ενοχλεί και ο νεωκόρος που βαράει την καμπάνα τής εκκλησιάς στο χωριό ...
Οξω και αυτός...Στην πυρά.

Re: Απάντηση: Τηλεφωνικες προσφορες......φερτε μου το δικαννο

Ε αφού οι μπράβοι μοιάζουν με τούς τηλεφωνητές πάμε παρακάτω...Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα...
Εμένα με ενοχλεί και ο νεωκόρος που βαράει την καμπάνα τής εκκλησιάς στο χωριό ...
Οξω και αυτός...Στην πυρά.

Δεν ειπα αυτο.Εννοω οτι δεν μπορεις να δικαιολογησεις ολες τις συμπεριφορες (δεν μιλαω για ολους φυσικα , και οχι αναγκαστικα για αυτα τα δυο επαγγελματα οπου σαφως θα υπαρχουν και ανθρωποι που την κανουν καλα τη δουλεια τους ,και ανθρωποι που νιωθουν και οι ιδιοι ασχημα οταν γινονται ενοχλητικοι ) επειδη υπαρχει ανεργια (που σαφως υπαρχει ).

Τεσπα...ειναι ενα αναγκαιο κακο υποθετω και αυτο.Φυσικα και οι εργοδοτες εχουν το μεριδιο τους.Αλλα δεν ειμαι και υποχρεωμενος να μου αρεσει.Καθολου...

Και οι μπραβοι σε καποια μαγαζια (αλλο θεμα ) οικονομικη αναγκη εχουν και αυτοι..

Ελεος πια μονο με τους εργοδοτες.Τι αλλη φορα που θα πατε να ψωνισετε πχ σε ενα πολυκαταστημα να αφησετε τον υπαλληλο να σας βρισει και εσας και την οικογενεια σας.Γιατι στο κατω κατω αναγκη εχει..και καποιος του εχει επιβαλλει να πουλησει ( η μηπως και να παρενοχλησει ..?)

απο ποτε οι ωρομισθιοι υπαλληλοι εξισωνονται με την Μαφια και τους εκτος νομου??

Αυτο ουτε η κυβερνηση δεν τολμα να ξεστομισει ουτε καν το ακροδεξιο ΛΑΟΣ....

Σε παρακαλω αν θες να συζητησεις για πορτιερηδες και τις τακτικες τους το καταλληλο νημα ειναι δεν ειναι αυτο.

Ούτε εμένα μού αρέσει πού μέ ενοχλούνε αλλά δεν θα τούς καταταξω σε ´σκουπίδια´.
Πάντως και επί τής ουσίας δουλειες οχταώρου, χωρίς διάλειμα, με ενα τηλεφωνο στο αυτί δεν είναι καθόλου εύκολες.
Και η πίεση γιά ´αποτελέσματα´είναι μεγαλη..

απο ποτε οι ωρομισθιοι υπαλληλοι εξισωνονται με την Μαφια και τους εκτος νομου??

Αυτο ουτε η κυβερνηση δεν τολμα να ξεστομισει ουτε καν το ακροδεξιο ΛΑΟΣ....

Σε παρακαλω αν θες να συζητησεις για πορτιερηδες και τις τακτικες τους το καταλληλο νημα ειναι δεν ειναι αυτο.

Καλα διαβασε το ποστ 57 πρωτα..