Τηλεφωνικες προσφορες......φερτε μου το δικαννο

Offtopic... Μου έχει τύχει αρκετές φορές να πάρει τηλέφωνο στο σπίτι αυτόματος τηλεφωνητής με κείμενο διαφημιστικού περιεχομένου. Στην περίπτωση αυτή δεν δείχνω την σχετική ανεκτικότητα/κατανόηση που δείχνω στα παιδιά που κάνουν το ίδιο πράγμμα, και απλά κλείνω το τηλέφωνο... Ε, λοιπόν, τις μισές φορές, αν σηκώσω το ακουστικό μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ο αυτ.τηλεφωνητής ακόμα μιλάει... Δεν θα έπρεπε να έχει κλείσει αμέσως η γραμμή? Πως ξεπερνούν τον ΟΤΕ ?

αναλόγως τι γραμμή είναι. στις παλιές pstn γραμμές αυτός που καλεί αν δεν κλήσει το τηλέφωνο δεν σταματάει η σύνδεση στο τηλέφωνο του άλλου συνδρομητή.

παλαιότερα έκανα πλάκες έτσι στους φίλους μου. τους έπαιρνα το άφηνα ανοιχτό και όταν ήθελαν να καλέσουν δεν μπορούσαν !! με έπαιρναν στο κινητό και γινόταν πανηγύρι. (παιδικές μ@λ@κ#ες βλέπετε)

δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που καλούμε εμείς, πληρώνουμε ή φορολογούμαστε για αυτό και απαιτούμε μια συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά για αυτούς που το έχουν κάνει επάγγελμα και ενοχλούν τον καθημερινό κοσμάκη (με τα τόσα ήδη προβλήματά του) ξανά και ξανά.

Αναφέρεστε στους τηλεφωνητές και την συμπεριφορά τους.
Προς ενημέρωση και όσοι εξυπηρετούν εισερχόμενες κλήσεις, τηλεφωνητές είναι.
Και σε κάθε περίπτωση δεν κάνουν του κεφαλιού τους.
Άπλα είναι τα «σκουπόξυλα» !
Αναζητήστε το « χέρι» στον πελάτη τους (αυτόν του οποίου το προϊόν προωθούν) ή στον εργοδότη τους (αυτόν που έχει αναλάβει να το προωθήσει για λογαριασμό του)

Εμείς δεν αναφερόμαστε στους τηλεφωνητές που δέχονται εισερχόμενες κλήσεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μας ενοχλούν αλλά περιμένουν να τους καλέσουμε εμεις !!!

Για τους άλλους λέμε που μας παίρνουν όποτε γουστάρουν και μας ενοχλούν και που δεν θέλουμε να μας καλούν και από την στιγμή που δεν μπορώ να βρω αυτον που έχει την εταιρεία για να του κάνω κάτι το κάνω σε αυτούς που με ενοχλούν άμεσα για να σταματήσουν να το κάνουν ώστε να μείνει χωρίς άτομα ο εργοδότης για να μην βάλει άλλους. Αλλά από ότι φαίνεται το σύστημα δουλεύει μια χαρά και πελάτες βρίσκουν και όλα μέλι γάλα !!!

«Αυτοί» και οι «Άλλοι» είναι το ίδιο και το αυτό.
Σαν να λέμε : πουλάς software που εσύ γράφεις ή γράφεις software που πουλά κάποιος άλλος.
Και στις δυο περιπτώσεις είσαι προγραμματιστής Η/Υ.
Ασχέτως αν στην πρώτη περίπτωση οι περισσότεροι σε θεωρούν «έμπορο».

Και ξαναλέω.
Δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που καταντούν κουραστικοί / ενοχλητικοί κι ας φαίνεται με την πρώτη ματιά έτσι.
Αναζητήστε αυτούς που τους καθοδηγούν (ή δεν τους καθοδηγούν) έτσι.

"«Αυτοί» και οι «Άλλοι» είναι το ίδιο και το αυτό.
Σαν να λέμε : πουλάς software που εσύ γράφεις ή γράφεις software που πουλά κάποιος άλλος.
Και στις δυο περιπτώσεις είσαι προγραμματιστής Η/Υ.
Ασχέτως αν στην πρώτη περίπτωση οι περισσότεροι σε θεωρούν «έμπορο»."

Δεν είναι έτσι γιατί στο δικαστήριο αυτός που πληρώνει για να σκοτώσει κάποιος άλλος κάποιον θα φάει λιγότερα χρόνια από αυτόν που θα διαπράξει το έγκλημα και είναι λογικό. Επειδή εγώ σου είπα δεν σημαίνει πρέπει να το κάνεις κιολας !!! Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν πεις σε κάποιον πέρνα με κόκκινο και αυτός περάσει ποιος θα φάει την κλήση, ο συνοδηγός που προέτρεψε ή ο οδηγός που έπραξε ?
Άλλο αυτός που δημιουργεί κάτι και άλλο αυτός που το κατασκευάζει. Αυτός που φτιάχνει όπλα δεν πάει φυλακή, αυτός που τα χρησιμοποιεί λάθος πάει !!! Έτσι και στο software αν φτιάξω εγώ ένα worm δεν πάω φυλακή γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό σκοπό. Αν το πάρεις εσύ όμως και το χρησιμοποιήσεις για άλλο σκοπό τι να πω.

Ρε συ Σταύρο όλα καλά και ωραία, γιατί όμως να μπω στη διαδικασία αυτή ?

Να χάσω τα μεροκάματά μου για να ψάξω να βρω αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποια αρχή που να το κάνει αυτό και όχι εμείς οι καταναλωτές.

Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλα τα θέματα που καταλήγει η κουβέντα αντίστοιχα όπως εδώ τώρα.

Έτσι έχει γίνει το σύστημα και δεν αλλάζει γιατί και να αλλάξει αυτοί που θα το αλλάξουν πάλι έτσι θα γίνουν, έτσι είναι η εξουσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το δέχομαι και μου αρέσει. Εγώ αντιδράω έτσι, κάποιος άλλος αντιδράει διαφορετικά.

Αν δεν μου αρέσει το σύστημα η καλύτερη λύση για να μην το παίζω Ρομπέν των Δασών και στο τέλος απλά με θυμούνται κάποιοι σαν αυτόν που ηταν ο άνθρωπος του λαού μπορώ να σηκωθώ να φύγω και να τους αφήσω μόνους τους να κυβερνάνε ένα κράτος που δεν έχει κόσμο. Η αδιαφορία είναι ότι καλύτερο.

Επειδή έφτασε το θέμα στα πολιτικά (δυστυχώς που έφτασε εδώ............δεν το επιδίωκα αλλα εκεί κατέληξε) να αναφέρω πως στις τελευταίες εκλογές είχαμε κοντά 30% αποχή. Είδατε να συγκινηθεί κανείς ? Όχι αφού έχουν κάνει έτσι το σύστημα όπου με όσο το δυνατόν λιγότερους ψηφοφόρους τόσο πιο εύκολα βγάζεις κυβέρνηση. Ας πήγαινε στο 80% η αποχή να δούμε μετά πόσα απήδια χωράει ο σάκος (θα ήθελα να παρακαλέσω να μη με παρεξηγήσετε πως κάνω προπαγάνδα, απλά υποθετικά μιλάω).

Στο φινάλε τι θα γινόταν αν κάτσει να δει κάποιος τις συνέπειες όλων αυτών, μάλλον εμφύλιος όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές σε πολλά έθνη. Οι διαφωνίες πάντα καταλήγουν στην βία και επειδή εγώ δεν θέλω να διαφωνώ προτιμώ να αδιαφορώ. Όταν με ενοχλούν όμως δεν αδιαφορώ αλλά αντιδράω.
Έτσι και εγώ αναφέρω το πως αντιδράω και δεν προτρέπω κανέναν να κάνει το ίδιο, απλά αναφέρω ένα γεγονός.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για ακόμα μια φορά για το μακροσκελέστατο off-topic. :grandpa:

Last edited:
Ρε συ Σταύρο όλα καλά και ωραία, γιατί όμως να μπω στη διαδικασία αυτή ?

Κι αν σου πω ότι αυτό που τραβάμε (μαζί και γω) στηρίζεται ακριβώς εκεί ?
Γιατί ο πελάτης (η x τράπεζα π.χ που θέλει να προωθήσει προϊόντα της), όσο δεν βλέπει αντιδράσεις για πράγματα που ανήκουν στην γκρίζα ζώνη (*) (όπως η τηλεφωνική όχληση που αναφέρουμε) δεν θα ενδιαφερθεί για τον τρόπο που ο outsourcer συνεργάτης της (ή αυτή η ίδια) φέρνουν αποτελέσματα.
Και θα βρίσκονται πάντα κάποιοι «αλεξιπτωτιστές» του κλάδου, να διαιωνίζουν τέτοιες συμπεριφορές...
Αν όμως δέχονταν η ίδια τις διαμαρτυρίες για το είδος της προσέγγισης ?
Θα συνέχιζε ?

Τέλος πάντων.
Μου φαίνεται ότι και οι δυο μας χρειαζόμαστε άμεσα διακοπές …
-bye-

(*)
Η ζώνη στην όποια ανήκουν πράγματα όχι παράνομα με το γράμμα του νόμου (γιατί αυτά τα προσέχουν ιδιαιτέρως σε κάθε σοβαρή επιχείρηση), αλλά ας πούμε παράνομα από ηθικής άποψης, όπως π.χ. η μη τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας …

Στα ISDN, και στα ζημενς και στα ιντρακομ, υπάρχει μια ρυθμιση με κωδικό

**71#

και ριχνει την γραμμή αμέσως στον καλούντα, σαν να τον ειχες πάρει εσύ. Δινει δλδ κατειλημμένο αμέσως στον καλούντα και διδει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση οτι του εκλεισες το τηλ στα μουτρα.

Netmod manual

http://www.intracom-telecom.com/helpdesks/netmod/product_documentation/gr_users_manual.htm

Code:
Εγχειρίδιο Χρήσης Συσκευής netMod-USB
35
Όταν έχει εγκατασταθεί µια κλήση και ο συνδροµητής-Β (καλούµενος) αποθέσει το
ακουστικό του, τότε θα αρχίσει µια χρονική επίβλεψη 90 δευτερολέπτων. Αν σ’ αυτό το
χρονικό διάστηµα ο συνδροµητής ξανασηκώσει το ακουστικό του, η υπάρχουσα κλήση
αποκαθίσταται. Με την λήξη της επίβλεψης η κλήση διακόπτεται.
• Για την ενεργοποίηση της καθυστέρησης ελευθέρωσης γραµµής πατήστε:
**70#
• Για την απενεργοποίηση της καθυστέρησης ελευθέρωσης γραµµής πατήστε:
**71#
  Πρέπει να τονισθεί ότι η υπηρεσία αυτή είναι αρχικά
ενεργοποιηµένη και στις δύο αναλογικές θύρες του netMod.

Last edited: