Τηλεοπτικο σημα σε προβολεα??

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συνδεσα προχθες το Vhs με τον epson700,μεσω composite,για να δω το γαυρο...(πανω που ειχα ξεχαστει ρε γαμωτο...:bigcry:)..

Το αποτελεσμα ηταν κακο...

Υπηρχε γενικα θολουρα κ ασαφεια στην εικονα...Μονο στα κοντινα πλανα(προσωπα-αντιδρασεις παιχτων)εδειχνε ωραια...
Δοκιμασα με ολα το aspects(normal-squeeze-through-wide-squeeze through),με λιγο καλυτερα αποτελεσματα στο through(λογικο νομιζω αφου δεν επεμβαινει ο scaller του προβολεα)

Επαιξα κ με colour mode,χωρις επιτυχια ομως,οσον αφορα στην κακη εικονα...

Θα δοκιμασω με s-video κ scart(rgb),αν κ αποτι μου ειπαν σε αλλο thread,το βιντεο μου(sony slv se-600),μαλλον δεν βγαζει τετοιο σημα(στο manual δεν βρηκα κατι αρα πρεπει να το δοκιμασω)

Μηπως μου διαφευγει κατι στις ρυθμισεις του προβολεα?Να παρω ακριβοτερο καλωδιο rca(τωρα χρησιμοποιω απλο 5μετρο)?
Αγοραζοντας μια καρτα τηλεορασης για το htpc,θα εχω εμφανη διαφορα?

Υ.Γ Μονο για αγωνες θελω τηλεοπτικο σημα στον προβολεα...Ξενερωσα διπλά προχθες με τον αγωνα..Απο τη μια ως γαυρος κ απο την αλλη για την ποιοτητα εικονας(ειπα χιλιες φορες να παω στην lcd 37" αλλα με τραβουσαν οι ιντσες κ το surround ακουσμα του Βερνικου...τρομαρα του.....)

Με την άθλία ποιότητα που έχουν τα κανάλια μας επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο με σύνδεση composite . Δοκίμασε και με S-VHS και αν κα πάλι δεν είσαι ικανοποιημένος κυκλοφορούν κάτι εξωτερικοί δέκτες που υποστηρίζουν ακόμα και component η ακόμα και HDMI .
Στην υπάρχουσα κατάσταση τσίμπα λίγο το sharpness και παίξε όσο μπορείς με τις ρυθμίσεις του προβολέα . Το καλώδιο RCA που χρησιμοποιείς κανονικά θα πρέπει να είναι τα 75Ω

Συνδεσα προχθες το Vhs με τον epson700,μεσω composite,για να δω το γαυρο...(πανω που ειχα ξεχαστει ρε γαμωτο...:bigcry:)..

Το αποτελεσμα ηταν κακο...

Υπηρχε γενικα θολουρα κ ασαφεια στην εικονα...Μονο στα κοντινα πλανα(προσωπα-αντιδρασεις παιχτων)εδειχνε ωραια...
Δοκιμασα με ολα το aspects(normal-squeeze-through-wide-squeeze through),με λιγο καλυτερα αποτελεσματα στο through(λογικο νομιζω αφου δεν επεμβαινει ο scaller του προβολεα)

Επαιξα κ με colour mode,χωρις επιτυχια ομως,οσον αφορα στην κακη εικονα...

Θα δοκιμασω με s-video κ scart(rgb),αν κ αποτι μου ειπαν σε αλλο thread,το βιντεο μου(sony slv se-600),μαλλον δεν βγαζει τετοιο σημα(στο manual δεν βρηκα κατι αρα πρεπει να το δοκιμασω)

Μηπως μου διαφευγει κατι στις ρυθμισεις του προβολεα?Να παρω ακριβοτερο καλωδιο rca(τωρα χρησιμοποιω απλο 5μετρο)?
Αγοραζοντας μια καρτα τηλεορασης για το htpc,θα εχω εμφανη διαφορα?

Υ.Γ Μονο για αγωνες θελω τηλεοπτικο σημα στον προβολεα...Ξενερωσα διπλά προχθες με τον αγωνα..Απο τη μια ως γαυρος κ απο την αλλη για την ποιοτητα εικονας(ειπα χιλιες φορες να παω στην lcd 37" αλλα με τραβουσαν οι ιντσες κ το surround ακουσμα του Βερνικου...τρομαρα του.....)

Αν το video σου δεν είναι S-VHS τότε ΔΕΝ θα βγάζει σήμα s-video.
Tα κοινά VHS video βγάζουν μόνο composite έξοδο.
Πώς ξέρεις αν είναι S-VHS; 1ον Θα έπρεπε να το είχες αγοράσει πολύ ακριβά, πολύ ακριβώτερα από τα υπόλοιπα κοινά VHS. 2oν Θα το έγραφε φαρδιά πλατιά στην πρόσοψη S-VHS και 3ον Θα έπρεπε να αγοράζεις τις ειδικές S-VHS κασέτες για να γράφεις και όχι τις απλές VHS που χρησιμοποιούσαν οι κοινοί θνητοί.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ανήκεις κι εσύ στους κοινούς θνητούς που έχουν απλό VHS μην το ψάχνεις παραπάνω γιατί και από το scart πάλι composite σήμα θα πάρεις.

Γενικώς το composite είναι η χειρότερη μετάδοση σήματος video γιατί από ένα απλό RCA περνάνε όλες οι πληροφορίες σήματος φωτεινότητας, χρωμάτων κλπ. Δεν κάνει για πολλές ίντσες. Στην 14άρα της κρεβατοκάμαρας μια χαρά είναι. Μέχρι εκεί. Ούτε να το ψάξεις με ακριβώτερο καλώδιο δεν έχει νόημα. Βολέψου με την εικόνα που βλέπεις προσπαθώντας να βρεις κάποιες ρυθμίσεις του προβολέα σου που αμβλύνουν το πρόβλημα.
Αν το composite είχε αποδεκτή ποότητα εικόνας θα είχαν κανέναν λόγο να πάνε σε S-Video, Component, VGA, RGB κλπ. ???

Kαι αφού είσαι και γαύρος τι την θέλεις την καλύτερη εικόνα; Για να βλέπεις καθαρότερα την μπάλα στα δίχτια του Νικοπολίδη; ;)

Απάντηση: Re: Τηλεοπτικο σημα σε προβολεα??

εγω απο τρια μετρα βλεπω σε 40αρα κι εσυ σε προβολεα?
Οι 40 ίντσες για 3 μέτρα είναι πολύ μικρή . Η απόσταση θέσης θέασης και TVη πανί θα πρέπει να είναι ακριβός το διπλάσιο του πλάτους της TVη του πανιού αν βέβαια θέλουμε το απόλυτο και την πιο ξεκούραστη θέαση και αυτό συμβαίνει γιατί στην απόσταση αυτή καλύπτουμε όλο το οπτικό μας πεδίο ( αυτό που βλέπει το μάτι) .
Άρα αν μια 40άρα tvέχει πλάτος 1,10 cm, η ιδανική απόσταση είναι τα 2 με maximum 2,5m

δεν ειπα οτι ειναι πολυ κοντα γενικα αλλα οτι οπως και να χει σε προβολεα δε θα δεινει χαλια το τηλεοπτικο σημα?

Re: Απάντηση: Re: Τηλεοπτικο σημα σε προβολεα??

Οι 40 ίντσες για 3 μέτρα είναι πολύ μικρή . Η απόσταση θέσης θέασης και TVη πανί θα πρέπει να είναι ακριβός το διπλάσιο του πλάτους της TVη του πανιού αν βέβαια θέλουμε το απόλυτο και την πιο ξεκούραστη θέαση και αυτό συμβαίνει γιατί στην απόσταση αυτή καλύπτουμε όλο το οπτικό μας πεδίο ( αυτό που βλέπει το μάτι) .
Άρα αν μια 40άρα tvέχει πλάτος 1,10 cm, η ιδανική απόσταση είναι τα 2 με maximum 2,5m

φτουυυυυυυυυυυ. θα καθομαι πιο κοντα τοτε.

αλλα δεν υπηρχε περιπτωση για μεγαλυτερη ουτως η αλλως.

Ε ναι λοιπον....Ειμαι κοινος θνητος!!!!:music-smiley-005::Banane0:(εκοψες καθε ελπιδα μου να παρω s-video ή scart..απο το απλο vhs Μου..:frown:

Θα δοκιμασω λοιπον να παιξω με τις ρυθμισες του προβολεα..Αν κ ειμαι σιγουρος οτι στις διαφημισεις(ημιχρονο)η εικονα ηταν πολυ καλυτερη...Αρα το προβλημα πιθανον να δημιουργειται απο την γρηγορη κινηση στην εικονα.....
Πως να το κανουμε....αυτες οι αντεπιθεσεις του γαυρου ηταν φαρμακι!!!!!!!:music-smiley-005::Banane0:

να κανω μια χαζη ερωτηση? γιατι VHS?

για το δεκτη? αν ειναι για το δεκτη υπαρχει το avermedia tv box εννοειται, η κανενα dvd recorder.

Ναι για δεκτη το χρησιμοποιω.....

Γιαυτο ρωτησα παραπανω μηπως το αποτελεσμα θα ηταν καλυτερο αν επαιρνα καποια pci καρτα τηλεορασης.....

Τo avermedia το εχεις?Θα ψαξω να δω τι ακριβως ειναι γιατι δεν γνωριζω...:blush:

Τhanks για το link....Απλα δεν θελω να δωσω τοσα χρηματα για να βλεπω οταν τυχει αγωνες(δεν εχω nova)αρα λιγες φορες.....κ θελω να βρω μια λυση πιο οικονομικη

"ξεψαχνιζοντας" το φορουμ,ειδα να γινονται αναφορες για χρηση dscaller κ ffdshow....

Κ λεω εγω.....
Αν οδηγησω την εξοδο του vhs(composite)στην video-in της καρτας γραφικων(X1900xt)με τον αναλογο ανταπτορα που εχει,θα μπορεσω να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα παρακολουθησης καναλιων(δηλωνω ασχετος)που να συνεργαζεται με dscaller k ffdshow για deinterlacing k resize?

Y.Γ Η συνδεση htpc-projector ειναι με καλωδιο hdmi..

Το composite είναι στην ουσία άχρηστο. Εγώ το έχω διαγράψει από το μυαλό μου. Είτε παιρνεις βίντεο S-VHS για να έχει έξοδο S-Video είτε καλύτερα ένα DVD recorder όπου βγάζεις hdmi και μπορείς να πάρεις ότι καλύτερο γίνεται.
Μην περιμένεις και θαύματα από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σιγουρα δεν περιμενω τελεια ποιοτητα απο τηλεοπτικο σημα,κ μαλιστα σε πολλες ιντσες κ συνδεση composite, απλως αποδεκτη για την περιστασιακη χρηση που θα κανω...

Οι λυσεις που μου λες κυμαινονται (φανταζομαι)απο 100ευρω κ πανω....

Γιαυτο ρωτησα αν einai εφικτη η παραπανω σκεψη μου...οπου φανταζομαι οτι dscaller-ffdshow θα βελτιωναν αρκετα τα πραγματα κ χωρις να χρεαστει να αγορασω κατι εξτρα...

εγω παντως εβλεπα σε ενα ουζερι ταβερνα στην Ελλαδα το Μπασκετ καλοκαιρακι ...σε ενα προβολικο απλο φτηνο μαλον ΣΑΝΥΟ .. και εδειχνε πολυ καλα το παιχνιδι !!
Βεβαια το κοιταγαμε απο 6 μετρα.......

παρε ενα DVD ρεκορντερ φτηνο ! ειναι η καλυτερη λυση .......

Παρακολουθώ μ'ενδιαφέρον και η δικιά μου απορία είναι πως άκουγες surround τον Βερνίκο:nounder: