Τηλεοράσεις & εμπειρίες τα τελευταία χρόνια

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Θυμάστε τι λέγαμε πριν 2-3 χρόνια? Τι βλέπαμε στις τηλεοράσεις τότε, τι συνδέσεις με υπολογιστές κάναμε για να προσπαθήσουμε να δούμε έστω ένα HD trailer στη νέα μας τηλεόραση, προσπαθούσαμε να μάθουμε τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε για να δούμε καλύτερη εικόνα, πόσες συζητήσεις για το τι είναι HD Ready, FULL HD, 720p, 1080i, 1080p,... ξενύχτια και μέρες ολόκληρες συζητήσεων :rolleyes:

Η πρώτη μου τηλεόραση ήταν αρχές του 2006, η Samsung LE32R71B. Αγορά τότε, υποτίθεται σε πολύ καλή τιμή, στα 1300 , ενώ στα περισσότερα καταστήματα την έβρισκε κανείς κοντά στα 1500. Πρώτη εντύπωση μόλις την είχα δει στο σπίτι: WOWWW!!! Τι τεράστια τηλεόραση είναι αυτή?!!! :speechless-smiley-0
Σε σύνδεση με ένα DVD Player που έκανε και upscaling, η εικόνα στα μάτια μου μου φαινόταν καταπληκτική. Μιλούσαμε οι κάτοχοι των νέων τηλεοράσεων τότε και ανταλλάσσαμε απόψεις θαυμασμού για την νέα τεχνολογία που μπήκε στα σπίτια μας.
Πέρασε ο καιρός μετά, τα μοντέλα έβγαιναν πιο συχνά και σε καλύτερες τιμές και το σημαντικότερο αυτών: αυξήθηκαν οι διαστάσεις των τηλεοράσεων και παράλληλα το μάτι μας συνήθισε τις διαστάσεις της δικιάς μας τηλεόρασης και όλοι μας θέλαμε μεγαλύτερη :AFADF0:
Φέτος, 2 χρόνια μετά, έχω καταλήξει με μια 32" στην κρεβατοκάμαρα (Toshiba 32R3500) και μια 42" στο καθιστικό (Panasonic 42PX80) και σε απόσταση θέασης κοντά στα 3μ. Εκεί λοιπόν που οι 32" κοσμούσαν κάποτε τα σαλόνια μας και περηφανευόμασταν στους φίλους μας που μας επισκέπτονταν για τη μεγάλη μας τηλεόραση, τώρα έχει καταλήξει η τότε "μεγάλη" να είναι μια "μεσαία" για την κρεβατοκάμαρα. Πώς περνάει ο καιρός όμως... :AFADF0:
Καθιστικό ή σαλόνι τώρα δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον 42" τηλεόραση. Οι περισσότεροι επιλέγουν 46" και κάποιοι ακόμα και 50" και ίσως μεγαλύτερες.
Η απόκτηση HD πηγών επίσης μας έχει κάνει απαιτητικούς στην ποιότητα της εικόνας και να μην μπορούμε να βλέπουμε το άθλιο τηλεοπτικό σήμα, αφού οι νέες μας τηλεοράσεις βγάζουν όλες τις ατέλειες στη φόρα.

Τελικά θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε με όλα αυτά ή από εδώ και εμπρός θα είμαστε στο "τρυπάκι" να αγοράζουμε συνέχεια νέες και μεγαλύτερες τηλεοράσεις? Θα κάνει μια παύση η τεχνολογία στα 1080p ή σε 2-3 χρόνια θα βγουν νέες τηλεοράσεις ανάλυσης 4Κ (όχι ότι δεν έχουν βγει ήδη, λέμε τώρα...), στις τωρινές τιμές?? Μας κάνει καλό όλο αυτό ή είναι απλά για να κερδίζουν οι εταιρίες και εμείς να τρέχουμε σαν τα πρόβατα? Δηλαδή πρώτα που έβλεπα σε απλό DVD δεν ήμουνα ευχαριστημένος? Τώρα γιατί θέλω δηλαδή να βλέπω μόνο BLURAY ταινίες και να έχω και ήχο ασυμπίεστο και απαιτώ και format ήχου 7.1? :grinning-smiley-043

Εσείς τι άποψη έχετε για την πορεία σας / ενασχόλησή σας στο χώρο της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια και γενικότερα στο χώρο του Home Video Entertainment? :operator:

Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού Πάνο. Και σαφώς έχουμε το μικρόβιο της τεχνολογίας όλοι μας. Πριν 13 χρόνια κάνaμε ουάου με τις βιντεοκασέτες με surround prologic που έδινε το hitech....τι να λέμε τώρα...
Οσο για την τεχνολογία , αυτή είναι η δουλειά τους: να την εξελίσσουν συνέχεια και το σημαντικότερο να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να τους τα σκάμε συνέχεια.

Οσο για τα μεγέθη των τηλεοράσεων πιστεύω ακράδαντα ότι ΟΛΟΙ μας ΠΑΝΤΑ θέλαμε μεγαλύτερα μεγέθη, απλά ήταν οικονομικό το θέμα. Κακά τα ψέματα.

Οταν έφτασαν οι 50άρες 1000 ευρώ λογικό είναι να ξεσαλώνουν όλοι.

Σίγουρα η τιμή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην διάδοση και εξέλιξη των νέων τηλεοράσεων. Τα μεγέθη μπορώ να πω ότι εξαρτώνται από τις ανάγκες που μας δημιουργεί το μάρκετινγκ παρά οι πραγματικές μας ανάγκες. Απλά όσοι είμαστε "άρρωστοι" δεν πρόκειται να ησυχάσουμε με λίγα λόγια...

Πώς ήμασταν όμως πριν 5-10 χρόνια, που είχαμε 21" στην κρεβατοκάμαρα ή ακόμα και 14"? Την δουλειά τους δεν την κάνανε?

Τέτοια καταναλωτικά όντα που είμαστε (και κακά αγόρια:D) όσο οι τηλεοράσεις χωράνε να περάσουν απο την πόρτα εμείς θα αγοράζουμε.
Έτσι όπως πάει σε 2-3 χρόνια οι 65άρες θα είναι το στάνταρτ για τα σαλόνια μας...

Ποιες lcd/plasma hd και τριχες τωρα.... εγω θυμαμαι το 2000 με μια crt 32αρα wide και ενα dvd δεν πιστευαμε στα ματια μας οτι υπηρχε τετοια εικονα. Κανω λαθος μηπως...? και ομως το 2000 (μολις 8 χρονια μετα) φανταζει να ειναι πολυ μακρινο απο το σημερα.

Η πρωτη εισοδος στις νεες tv ηταν στο τελος του 2006 η samsung le26r71b με περιπου 900 ευρω για την οποια καμαρωνα αρκετα. Απο τον Οκτωβρη του 2007 κοσμει πλεον την κρεβατοκαμαρα μου και καμια φορα νιωθω πως δε θα με χαλαγε 32αρα και βαλε (περνανε και τα χρονια ρε ...γμτ... και δε βλεπουμε και καλα πλεον). Οσο για το καθιστικο εκει πλεον υπαρχει η philips 42pfl9732 (απο τις 26 στις 42 μεσα σε ενα μονο χρονο πλεον).

Συμπερασμα? Ναι ειναι αρρωστια και σε προχωρημενο σταδιο μου φαινεται.

Τελικα ποτε θα παψουμε ν'ασχολουμαστε με το τι καινουργιο βγηκε και απλα ν'απολαυσουμε αυτο που εχουμε???:shot::shot::shot:

Last edited:
Για να αναπτύξουν οι εκάστοτε εταιρίες τα προιόντα τους και να κυνηγήσουν την εύρεση νέων και καλύτερων τεχνολογιών, χρειάζονται ένα κίνητρο. Αυτό το κίνητρο, καλώς ή κακώς, στις μέρες μας ειναι το χρήμα. Όσο εμείς αγοράζουμε τόσο αυτοί θα συνεχίσουν να βγάζουν νέα προιόντα που θα ενσωματώνουν νέες προηγμένες τεχνολογίες.
Αυτό που με προβληματίζει προσωπικά, είναι εαν αυτά που μας προσφέρουν ειναι πραγματικά και ουσιαστικά "βήμματα" μπροστά, ή απλά ξεπέτες. Θεωρώ λίγο παράλογο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, μια εταιρία να έχει βγάλει 9 διαφορετικές σειρές προιόντων, οι οποίες στηρίζονται στην ίδια τεχνολογία(LCD) με την κάθε μια να ειναι λίγο καλύτερη από την προηγούμενη. Θα προτιμούσα να παρουσιαζόταν στην αγορά μια και καλή, μια συγκεκριμένη σειρά προιόντων από κάθε εταιρία και φουλ ολοκληρωμένη.
Δηλαδή τα βήμματα να μην ήταν: LCD--> LCD+1080p--> LCD+1080p+100Hz--> LCD+1080p+100Hz+HDMI v1.3 κτλ κτλ, αλλά:
LCD-->OLED-->3D TV-->Hologram TV κτλ κτλ.

Μέτρον άριστον δηλαδή. Ούτε να αγοράζουμε μια τηλεόραση και να μην ασχολούμαστε με τις νέες προηγμένες τεχνολογίες που παρουσιάζονται, αλλά ούτε και κάθε χρόνο να αλλάζουμε TV επειδή πρόσθεσαν ένα φίλτρο παραπάνω.

Ωραίο θέμα Πάνο :a0210:

671.jpg

Εγώ εισήλθα στον κόσμο των flat panels αρχές 2006 με μια Philips 32PF9966. HDReady, Ambilight, PixelPlus 2 και η πολυπόθητη DVI :D Τιμή δεν αναφέρω γιατί προσπαθώ να ξεχάσω ;)

Όπως μπήκα ... βγήκα ... αφού άλλα περίμενα και άλλα είδα τελικά και έτσι μετά από ένα χρόνο και κάτι με την Philips επέστρεψα στην παλιά (10ετιάς +) γεματούλα 29άρα Sony CRT. Δεν μετανιώνω όμως, αφού η αποτυχημένη κατά τα άλλα αγορά ήταν ο λόγος που βρήκα το φόρουμ και άρχισα να ψάχνομαι περισσότερο. Προς το παρών βολεύομαι με μια 37άρα Panasonic PX8 που την θεωρώ την πιο value αγορά που έχω κάνει. Για το σύντομο μέλλον ελπίζω σε κάποια 50άρα πλάσμα για το σαλόνι :a0210:, εκτός κι αν γίνει κάποια έκπληξη και μπλέξω με πανιά ;)

Όσον αφορά την εξέλιξη και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε θα παραφράσω τον Τάσο (με μια φράση που πιστεύω πως θα του αρέσει) και θα πω πως εχθρός του μεγάλου είναι το μεγαλύτερο -bye-

Τέτοια καταναλωτικά όντα που είμαστε (και κακά αγόρια:D) όσο οι τηλεοράσεις χωράνε να περάσουν απο την πόρτα εμείς θα αγοράζουμε.

Και αν δεν χωράνε θα τις γκρεμίσουμε!!!!!!!

Τι στο καλό......πιο έξυπνοι ήταν οι Τρώες από 'μας????????:D:D