τηλεορασεις OLED,LASER,3D,4K ή 200Hz?παμε πολεμο?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,747
Aθηνα
Τηλεορασεις 3D-200Hz!!!-4k

τι γινεται τι βλεπω?

150 ιντσες-4Κ? (150.000 $$$)

3D HDTV...

και 3D blu ray...

επισης και 200 Hz...

ξερω πολλα θεματα μαζι!

Re: Τηλεορασεις 3D-200Hz!!!-4k

μαλιστα λεει η φιλιπς εχει μοντελο 3D που λειτουργει και χωρις τα ειδικα γυαλια!

το 3d και το 4κ για μενα μονο για προτζεκτορα!
για καποιους δε και το full hd μονο για προτζεκτορα!

σε καθε περιπτωση ενα ποσταρισμα του spyrmak ειναι παντα καλοδεχουμενο και ετοιμο να προσφερει πολυ κουβεντα-bye-:grinning-smiley-043

μαλιστα λεει η φιλιπς εχει μοντελο 3D που λειτουργει και χωρις τα ειδικα γυαλια!
ΝΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ PUBLIC. ΕΧΕΙ 12.000 ΕΥΡΩ PHILIPS ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΤΟΡ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΑ....

Καπου διαβασα οτι η 150" της Panasonic για να δουλέψει μια ώρα είναι σαν να ψηνεις στο φούρνο 32 πιτσες. Μετα γινεσαι μεγας χορηγός της ΔΕΗ.

το 3d και το 4κ για μενα μονο για προτζεκτορα!
για καποιους δε και το full hd μονο για προτζεκτορα!

σε καθε περιπτωση ενα ποσταρισμα του spyrmak ειναι παντα καλοδεχουμενο και ετοιμο να προσφερει πολυ κουβεντα-bye-:grinning-smiley-043

για προβολεις η επσον παρουσιασε μια υλοποιηση 3D με δυο (υπαρχοντες) προβολεις... (TW 5000 συγκεκριμμενα)

ενω η ΤΙ παρουσιασε προβολη 3D με εναν μονο προβολεα!

και στις δυο περιπτωσεις χρειαζονται γυαλια...

τι τους εχει πιασει με το 3D δεν καταλαβαινω...

μεχρι και νεο profile ετοιμαζουν για να μπορει το blu ray player να παραγει δυο stream εικονας ωστε με τα γυαλια να δινεται η 3D αισθηση...

(ηδη φημολογειται οτι ετοιμαζεται fw update για το πσ3...!)

και ρωταω... αυτο με τις υπαρχουσες τηλεορασεις?

προς το παρών είμαστε στο 0.5Κ του DVD ...

ας καθιερωθεί πρώτα το 2D 1K και μετά βλέπουμε και για 3D 4K.

άσε που όπως είπε και ο Βασίλης ...

οι παραπάνω αναλύσεις θα έχουν αξία μόνο σε προβολέα

η δικια μου εχει 100 και αυτα πολλες φορες τα ξεχναω στο off!

τι 200,τι 300 εμενα φραγκα δεν μου ξαναπαιρνουν-bye-

κι εγω το ξεχναω στο οφφ...:operator:

:flipout::flipout::flipout::flipout:

200hz = 5ms MAXIMUM response time σε ολους τους συνδιασμους αλλαγων χρωματων.

Σε LCD panel? (και μαλιστα οχι ΤΝ, οχι πως αυτο τα πιανει αλλα λεμε τωρα...)
Το δουλεμα της αρκουδας πεφτει μου φαινεται...

200hz = 5ms MAXIMUM response time σε ολους τους συνδιασμους αλλαγων χρωματων.

Σε LCD panel? (και μαλιστα οχι ΤΝ, οχι πως αυτο τα πιανει αλλα λεμε τωρα...)
Το δουλεμα της αρκουδας πεφτει μου φαινεται...

Αυτό θα ίσχυε αν μιλάγαμε για υλικό 200fps.

Με υλικό 25fps (PAL) γίνονται διάφορες πατέντες όπως η επανάληψη ίδιων frames, η προσθήκη μαύρων κλπ

Αυτό θα ίσχυε αν μιλάγαμε για υλικό 200fps.

Με υλικό 25fps (PAL) γίνονται διάφορες πατέντες όπως η επανάληψη ίδιων frames, η προσθήκη μαύρων κλπ

Το Hz (herz) ειναι μοναδα στη φυσικη που σημαινει πολυ απλα "κυκλοι ανα δευτερολεπτο". Στην περιπτωση του refresh rate, ανανεωσεις το δευτερολεπτο. Αν μια τηλεοραση λεει οτι ειναι 200hz ισχυριζεται οτι μπορει να ανανεωσει την εικονα της 200 φορες το δευτερολεπτο (δηλαδη καθε 5ms). Αν δε το καλυπτει αυτο, πολυ απλα λεει μουφες. Σαν spec δεν εχει να κανει σε τιποτα με το υλικο που αναπαραγουμε. Στην πραξη φυσικα εχει, σαν spec ομως οχι γιατι δε μπορει να ξερει αν εγω θα δωσω μεθαυριο απο το htpc μου 200fps...

Αποκει και περα με υλικο 25fps ή 24 οπως ειναι τα bluray πολυ απλα φαινεται ποσο αχρηστο ειναι και το 200 αλλα και το 100 σαν specification (απο τη στιγμη που δεν εχουμε το φαινομενο flickering οπως στις crt) , αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα...

και η ιστορία επαναλαμβάνεται ...

ότι είχε γίνει την δεκαετία του 70 με τα 3D γυαλιά, τώρα σε ψηφιακά αλλά με την ίδια αρχαία τεχνολογία.

κοινώς, αρπαχτές!

Πρόσφατα είχα πάει στη Gardaland και ταξίδεψα σε 3D υπερθέαμα (time traveller). Όσοι δούν κάτι αντίστοιχο, θα αναθεωρήσουν τα περι μαύρου και FullHD και 4Κ και 200Hz και γενικά ότι αφορά τηλεοράσεις.
Το μέλλον είναι εκεί, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Το Hz (herz) ειναι μοναδα στη φυσικη που σημαινει πολυ απλα "κυκλοι ανα δευτερολεπτο". Στην περιπτωση του refresh rate, ανανεωσεις το δευτερολεπτο. Αν μια τηλεοραση λεει οτι ειναι 200hz ισχυριζεται οτι μπορει να ανανεωσει την εικονα της 200 φορες το δευτερολεπτο (δηλαδη καθε 5ms). Αν δε το καλυπτει αυτο, πολυ απλα λεει μουφες. Σαν spec δεν εχει να κανει σε τιποτα με το υλικο που αναπαραγουμε. Στην πραξη φυσικα εχει, σαν spec ομως οχι γιατι δε μπορει να ξερει αν εγω θα δωσω μεθαυριο απο το htpc μου 200fps...

Αποκει και περα με υλικο 25fps ή 24 οπως ειναι τα bluray πολυ απλα φαινεται ποσο αχρηστο ειναι και το 200 αλλα και το 100 σαν specification (απο τη στιγμη που δεν εχουμε το φαινομενο flickering οπως στις crt) , αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα...

+1

Πολύ artifact ρε παιδί μου!

Γνωρίζω τον ορισμό της συχνότητας. Η αύξηση του ρυθμού ανανέωσης στις LCD σε 100/200 Hz δεν γίνεται για να υποστηρίξουν το ανύπαρκτο υλικό με περισσότερα fps, ούτε για λόγους flickering. Γίνεται μόνο για μείωση του motion blur και συνεπώς βελτίωση της κίνησης. Kάποιοι κατασκευαστές κάνουν και 5:5 στα 24fps και το δείχνουν στα 120Hz, αλλά αυτό πρώτον δεν είναι τόσο σημαντικό αφού υπάρχει εναλλακτική λύση και δεύτερον δημιουργεί μια αίσθηση στις ταινίες που δεν αρέσει σε αρκετούς.

Τα 100Hz/200Ηz δεν είναι "μούφα" σαν χαρακτηριστικό αρκεί να ξέρεις πότε είναι χρήσιμα και πότε όχι και φυσικά να προτιμάς το οπτικό αποτέλεσμα των 100Hz/200Ηz από αυτό των 50Hz.

επισης το χαιτεκ μιλαει για τηλεορασεις που δεν συνδεουν τα καλωδια πανω τους αλλα εχουν μια ξεχωριστη συσκευη (media receiver)

στην οποια συνδεονται ολα και επικοινωνει μαζι τη ασυρματα...