Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Re: Pioneer Τέλος ?

Διακοπή αποκλείεται να γίνει! Θα γίνει μια αναστολή..... της παραγωγής! Φυσικό δεν είναι? Είναι δυνατόν να παράγει τηλεοράσεις για το 2010 αξίας 500-1000 ευρώ? Το ίδιο ισχύει και για τις Sony και Philips. Αν οι τιμές για μια 42 ιντσών πρέπει να είναι γύρω στα 300 - 600 ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια και φυσικά θα διακόψουν ή περιορίσουν τη παραγωγή. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, περιορίζοντας την παραγωγή όταν οι τιμές των crt έπεφταν συνεχώς. Θα περιμένουν τη νέα τεχνολογία για να αρχίσουν να πωλούν ξανά συσκευές αξίας άνω των 2000 ευρώ. Τώρα είναι η ώρα του κινέζικου φασόν. 42' μόνον 250 ευρώ!

Δηλαδή το θεωρούν υποτιμητικό στην Pioneer να επικεντρωθούν ΚΑΙ στον περιορισμό του κόστους; Ήδη έχουν την καλύτερη τβ του κόσμου. Ας κρατήσουν αυτήν στην παραγωγη τα επόμενα δύο χρόνια με πτώση της τιμής της.
Ο σνομπισμός της την έφαγε δυστυχώς για όλους μας...με τους γκολντ ντήλερς και ναχαμε να λεγαμε.

Γινετε ο χαμος ακομα και η LG εχει ανακοινωσει ζημιαες του 1,7 δις και παει για περικοπες. Περιμενουμε και την Samsung :grinning-smiley-043

Απάντηση: Pioneer Τέλος ?

και μεσα στο γενικο χαμο των πτωσεων ολων των δεικτων.. η Bang & Olufsen πως τα καταφερνει να κρατιεται που εχει τριπλασιες σε αξια τιμες απο οτι η Pioneer?

Re: Απάντηση: Pioneer Τέλος ?

και μεσα στο γενικο χαμο των πτωσεων ολων των δεικτων.. η Bang & Olufsen πως τα καταφερνει να κρατιεται που εχει τριπλασιες σε αξια τιμες απο οτι η Pioneer?

Ε... τι κρατιέται.. την κρατάνε οι Δανοί :flipout::

Απάντηση: Re: Pioneer Τέλος ?

Αν ηθελε να ειχε μεγαλύτερο market share θα έπρεπε να ειχε καλύτερες τιμές και σοβαρό μαρκετινγκ.. Εχει brand name ? Εχει positioning στην αγορα ; Πόσοι μη ειδικοί ξερουν τις Kuro ; Για τους περισσοτερους (και οχι μονο στην Ελλάδα) η Pioneer ειναι συνυφασμενη με τα ... radiocd

Εχει μπει δυνατά να σπονσοράρει μεγάλες φιέστες (Μουντιαλ, Ολυμπιαδα, EURO κλπ) να δειξει το ονομά της και το έργο της ; Eχει ηγηθει σε ενεργειες που μπορουν να δειξουν την εικονα της παραέξω (Social Responsibility π.χ) ; Το Ευρωπαικό της web-site μεχρι πριν 6-8 μηνες ήταν μετριότατο ..

Και πανω σε ολα αυτά πας και χτιζεις ενα κυριλε δικτυο μεταπώλησης με exclusive retailers (by invitation only οπως έλεγε και η American Express σε καποιες high-end πιστωτικές κάρτες της) για να πουλήσεις τι ;
Τηλεοράσεις και Bluray ;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ
.. ειδικά σε αγαθα που ειναι pure technology και δεν εχουν το χαρακτήρα και την υφή του status symbol.
Γιατί μπορεί π.χ ενα VC ή ενα Rolex να μην ειναι φτηνό ουτε τεχνολογικά να είναι τόσο superior σε σχέση π.χ με ενα Tag Heuer αλλά καλύπτει άλλες ανάγκες του μελλοντικου αγοραστή του ο οποιος ειναι διατεθιμένος να τις πληρώσει για να καταξιωθει στον κυκλο του στην γκομενά του στην δουλειά του κλπ.. Γιαυτο το λόγο τέτοια luxury προιόντα δεν θίγονται ιδιαίτερα από περιόδους οικονομικής ύφεσης (εκτος εαν γινει το κράχ του 1929 )

Εν ολιγοις κατ εμέ η Pioneer ειναι ενας εξαιρετικος κατασκευαστής cosnumer electronics με αριστους μηχανικούς , ικανοτατο R&D αλλά πολύ κακό marketing & sales.. Χωρις τα 2 τελευταία ομως δεν πάς πουθενα σήμερα... πόσο μάλλον αν δεν ακους το σφυγμό της αγοράς..

Εμένα μου θυμίζει την Nakamichi (σιγουρα θα την ξερετε ειδικά οι πιο παλαιοί) .. Στην αποθήκη εχω ένα BX-300 που παιζει ακομα (από το 1988 αν θυμαμαι καλά) .. Καμμια φορά το βγαζω από την κούτα του το ξεσκονισω και το κοιτάζω για καμποση ώρα γιατί μου θυμιζει ενα σημαντικο κομμάτι της ζωής μου .. Κανένα γήινο κασετόφωνο δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει σε απόδοση και (κυρίως) ποιότητα κατασκευής... Αλλά ο κατασκευαστής του δεν έβλεπε τις εξελίξεις και ... game over..

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες -bye-
+100:grandpa:

Δηλαδή το θεωρούν υποτιμητικό στην Pioneer να επικεντρωθούν ΚΑΙ στον περιορισμό του κόστους; Ήδη έχουν την καλύτερη τβ του κόσμου. Ας κρατήσουν αυτήν στην παραγωγη τα επόμενα δύο χρόνια με πτώση της τιμής της.
Ο σνομπισμός της την έφαγε δυστυχώς για όλους μας...με τους γκολντ ντήλερς και ναχαμε να λεγαμε.

Νομίζω την αδικείς! Παράδειγμα, δεν μπορεί η Rolls Royce να μειώσει το κόστος καταασκευής και να πωλείται αντί 200.000 για 50.000? Όχι φυσικά διότι η τιμή αυτή δεν αφορά τα καθαρό κόστος του αυτοκινήτου. Το μισό είναι πρεστίζ και διαφοροποίηση απο τους άλλους και το άλλο μισό κέρδος, κόστος χειροποίητης παραγωγής κλπ.

Τώρα η Pioneer για να μπορεί να πωλεί τηλεοράσεις αξίας 500 ευρώ θα πρέπει να έχει τεράστιο δίκτυο διανομής παγκοσμίως και να μπορεί να εφοδιάζει την αγορά. Νομίζει κανείς οτι υπήρχε εμπόρευμα διαθέσιμο τα τελευταία 2 χρόνια? Ετσι κι αλλιώς ότι ήταν να προσφέρει το έχει προσφέρει και οι ανταγωνιστές μπορούν πλέον να παρουσιάζουν τηλεοράσεις σχεδόν ίδιες με τη Pioneer. Θα ξανάρθει πιστεύω με τη μαζική παραγωγή οθονών τύπου κουρτίνας! Άντε πάλι απο την αρχή! Αναλύσεις, τέστ κλπ ....

Γιατί λέμε ότι όταν πληρώνεις Pioneer πληρώνεις όνομα?

Δηλαδή η 46Z4500 αξίζει τα 2500 ευρώ της γιατί είναι Sony, τρέχει στα 200Hz και έχει φωτιζόμενα μπλιμπλίκια στο πολυκαρβονικό της πλαίσιο ενώ η 5090H όχι?

Ο Denon Α1HD αξίζει τα 6000 ευρώπουλά του ενώ με τον Susano πληρώνεις όνομα?

Η μήπως γενικά πληρώνεις όνομα σε όλες αυτές τις μάρκες?

Αν η Kuro πριν από μερικά χρόνια κόστιζε τα διπλάσια ήταν γιατί πλήρωνες το R&D για να έχεις την καλύτερη τηλεόραση που κυκλοφορούσε τότε. Από τη στιγμή που η τεχνολογία επέτρεψε στις LCD να την πλησιάσουν, λογικά έπεσε και η τιμή της.

Το εύκολο στη βιομηχανία (και σε κάθε επάγγελμα) είναι να αντιγράφεις. Το δύσκολο και οικονομικά επώδυνο είναι να κάνεις R&D. Βγάζει η Pioneer μια καλή plasma? Βγάζεις κι εσύ. Βγάζει η Sony μια tv στα 200Ηz? Βγάζεις κι εσύ. Βγάζει η Samsung ένα ωραίο design? Βγάζεις κι εσύ.

Μη με παρεξηγείτε, δεν έχω κάτι με την LG ή την όποια LG. Αλλά αν θέλετε 42'' με 400 ευρώ μόνο σε τέτοιες εταιρείες θα βρείτε. Η Pioneer καλά κάνει και απευθύνεται στο κοινό που απευθύνεται. Αν ξεπουλούσε μόνο κακό θα έκανε στον όνομά της που δίκαια και με κόπο έχτισε τόσα χρόνια.

Έτσι είναι όμως. Αν εκτιμάς τη δουλειά σου, έχεις κάθε δικαίωμα να πουλάς ακριβά αυτό που κατασκευάζεις ή που έχεις εφεύρει γιατί έτσι δείχνεις και στους άλλους την αξία του. Με την ίδια λογική, αυτός που θα το αγοράσει θα το κάνει γιατί αναγνωρίζει τα ανωτέρω.

Το θέμα του marketing είναι πάντα ένας καθοριστικός παράγοντας αλλά ας μην κατηγορούμε για σνομπισμό την Pioneer ή την Bang & Olufsen με την ίδια ευκολία που αφορίζουμε στον δρόμο όποιον οδηγεί BMW, M-B και Porsche.

Και αν η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να δείχνει για τα καλά τα δόντια της όχι μόνο στην Pioneer αλλά και στην Philips, τη Sony κλπ, γιατί είμαστε τόσο σίγουροι πως η λύση θα ήταν οι εταιρείες αυτές να συνεχίσουν να πωλούν για χρόνια ξεπερασμένα τεχνολογικά μοντέλα σταματώντας το R&D, ή να αρχίσουν να πωλούν κοψοχρονιά για να βγάλουν τα σπασμένα? Με την ίδια λογική κακώς η Mercedes εξελίσει νέα μοντέλα με καινούργια τεχνολογία. Να αρχίσει τα facelift μέχρις ότου ανακάμψει οικονομικά και να ρίξει τις τιμές της SL στα επίπεδα ενός EOS.

H σύγκριση πάντως που γίνεται μεταξύ αυτοκινήτων και τηλεοράσεων είναι ατυχής, αλλά ας μην βγούμε οφ τόπικ.

Η Pioneer με απλά λόγια πούλησε μούρη (πλέον της άριστης εικόνας και ποιότητας) σε προιόν που δεν αξίζει - δεν πουλάει να το κάνεις, καθώς οι τβ είναι αρκετά "χαμηλά" στην καταναλωτική λίστα προιόντων γκλάμουρ και πολυτελείας και δεν πρόκειται να ανέβει όσο καλή εικόνα και αν έχει, όσο ακριβή και αν είναι.

Για να επιζησει εμπορικα μια εταιρεια πρεπει να εχει ενα συγκεκριμενο ποσοστο της αγορας ωστε να κανει οικονομιες κλιμακας. Οταν πχ. η Samsung πουλαει πχ. 10 εκ. αντιτυπα απο ενα συγκεκριμενο μοντελο μπορει να πετυχει απο τον Α προμηθευτη μια τιμη Χ για ενα συγκεκριμενο τμημα της τηλεορασης. Η Pioneer πουλωντας 1 εκ. αντιτυπα αν παει να αγορασει το ιδιο κομματι απο τον ιδιο προμηθευτη θα το αγορασει στα 2Χ η στα 3Χ.

Με λιγα λογια ορισμενες εταιρειες ειναι ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι καταδικασμενες καθως το μεγεθος τους ειναι μικρο και οσο κερδος και να βγαζουν απο ενα συγκεκριμενο μοντελο ποτε δεν προκειται να μπορεσουν να ειναι ανταγωνιστικες ως προς τις υπολοιπες.

Ειναι κριμα παντως η εταιρεια που κατασκευαζει τις κορυφαιες τηλεορασεις παγκοσμιως να χαθει ετσι...

Εγώ πάντως δεν έχω πειστεί ακόμα πως η εταιρία θα αποχωρήσει εντελώς από την αγορά. Δεν μου φαίνεται λογικό. Καταλαβαίνω την διακοπή της παραγωγής που αποφασίστηκε πέρυσι, αλλά δεν νομίζω πως η αγορά έτοιμων πάνελ από την Panasonic αποτελεί άνοιγμα. Η τεχνογνωσία υπάρχει και χωρίς καθόλου έρευνα μπορούν να δώσουν τουλάχιστον ανταγωνιστικές τηλεοράσεις.

Επίσης θα διαφωνήσω με τους περισσότερους για τους λόγους που η εταιρία είναι προβληματική. Δεν νομίζω πως είναι θέμα brand name ή marketing. Όσο απλοικό και αν ακούγεται, κατά την γνώμη μου η Pioneer πέφτει έξω γιατί δεν υπάρχει αρκετός κόσμος που να ενδιαφέρεται για καλή/σωστή εικόνα.

Εγώ πάντως δεν έχω πειστεί ακόμα πως η εταιρία θα αποχωρήσει εντελώς από την αγορά. Δεν μου φαίνεται λογικό. Καταλαβαίνω την διακοπή της παραγωγής που αποφασίστηκε πέρυσι, αλλά δεν νομίζω πως η αγορά έτοιμων πάνελ από την Panasonic αποτελεί άνοιγμα. Η τεχνογνωσία υπάρχει και χωρίς καθόλου έρευνα μπορούν να δώσουν τουλάχιστον ανταγωνιστικές τηλεοράσεις.

Επίσης θα διαφωνήσω με τους περισσότερους για τους λόγους που η εταιρία είναι προβληματική. Δεν νομίζω πως είναι θέμα brand name ή marketing. Όσο απλοικό και αν ακούγεται, κατά την γνώμη μου η Pioneer πέφτει έξω γιατί δεν υπάρχει αρκετός κόσμος που να ενδιαφέρεται για καλή/σωστή εικόνα.

If there is not an established strong consumer need, then create it

-bye-

Last edited:
Απάντηση: Pioneer Τέλος ?

Ακριβώς. Είπαμε, πρώτα κοιτάει ο κόσμος το ταμπελάκι με την τιμή και μετά τι δείχνει η τηλεόραση. Και αυτό ισχύει όχι βέβαια μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Απάντηση: Re: Pioneer Τέλος ?

If there is not an established strong consumer need, then create it

-bye-

Σωστό κι αυτό αλλά εντελώς λάθος εποχή. Εδώ ψάχνουν για δουλειά για να ζήσουν, την καλή εικόνα θα κοιτάξουν να μάθουν τώρα;
Και ξαναλέω, δεν μιλάω για ελλάδα που δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι γίνεται από απολύσεις κλπ...

Και εγώ επιμένω είναι θέμα τιμής. Αν η τιμή της LX5090 ήταν 2000 Ευρώ ποιος δεν θα την προτιμούσε αντί των 50"-52" που έχει γεμίσει η αγορά.

Last edited:

Υπομονή παιδιά θα δουμε τι θα γινει.. Παντως η τεχνογνωσια της εταιρειας δεν θα χαθει.. πιστεύω οτι θα περάσει στην Panasonic ..

Τάσο για την κατάσταση εχεις δικιο.. Ερχεται το κυμα και στην Ελλάδα πάντως, μην τρέφουμε αυταπάτες ...

Και εγώ επιμένω είναι θέμα τιμής. Αν η τιμή της LX5090 ήταν 2000 Ευρώ ποιος δεν θα την προτιμούσε αντί των 50"-52" που έχει γέμιση η αγορά.

Γιώργη πιστεύεις πως η 5090 είναι ακριβή για αυτά που προσφέρει ? Εγώ πάντως όχι και νομίζω πως οι κάτοχοι της συγκεκριμένης είναι αρκετοί στο φόρουμ για αυτόν τον λόγο ακριβώς. Είναι η κορυφαία τηλεόραση που κυκλοφορεί και πάει γύρω στα 2500 όταν υπάρχουν πολλές 52άρες LCD και κάποιες 46άρες γύρω στα 2 χιλιάρικα.

Όμως όσο ανεβαίνει η τιμή, φτάνουμε σε κάποιο όριο "ελαστικότητας" που το value for money ισχύει λιγότερο από την απόλυτη τιμή Γιώργο. Φαίνεται πως η Πιο χτύπησε αυτό το ταβάνι. -bye-:ernaehrung004:

Ναι δεν είπα πως είναι value for money, κανένα κορυφαίο προϊόν δεν είναι άλλωστε. Απλά πιστεύω πως η τιμή της αντικατοπτρίζει την απόδοση της.

Μια χαρα ειναι τιμολογημενη η κουρο πλεον
απλα η εταιρια δεν εχει καταφερει να δημιουργησει το λεγομενο brand equity στον μεσο καταναλωτη οτι τα προιοντα της ειναι τα κορυφαια και οτι αξιζει να τα ψαξεις και να τα προτιμησεις

συμφωνω με τον Γιωργος οτι ο κοσμος δεν ενδιαφερετε για εικονα αλλα για 200hz, νεο PDP και τα τοιαυτα...αν δεν χρησιμοποιεισαι μαρκετινιστικα κολπα και η pioneer δεν την σωζουν ουτε το selective distribution ουτε τιποτα