Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Και ομως εχει δικιο ο Νασος.

Ακριβως επειδη οι Κuro ηταν προιοντα που βασιζονταν στην ακριβεια της κατασκευης , την χρησιμοποιηση εξελιγμενων υλικων και την υψηλη τεχνογνωσια (κατι το οποιο ειχε αντανακλαση και στην τιμη αγορας βεβαια) ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστουν πολλα χρονια για να ξεπεραστουν και ηδη εχουν γινει θρυλος...

Τηλεόραση μαζικής παραγωγής θρύλος δεν θα υπάρξει, όπως δεν θα υπάρξει και PC θρύλος (εκτός των "ιστορικών" κομματιών).
Μην ξεχνάμε ότι και η 427 ΚΟΥΡΟ ήταν και τώρα είναι ξεπερασμένη και αδιάφορη. Η μέγιστη πιθανη διατήρησή της στην κορυφή της απόδοσης είναι δύο γενιές.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι άλλοι δεν είναι τόσο μακριά αν πιστέψουμε αυτό

TH-65VX100E
It improves on Panasonic's already mighty fine plasma picture quality in almost every area, resulting in pictures which for my money actually better even those of Pioneer's mighty KURO models!
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=692906&postcount=50

και αυτό

55X4500
With a clearly superior performance to Samsung's 55in LE55A956 and a less controversial image processing system - and much bigger screen - than Philips' 42in 42PF9803, the 55X4500 is the all-round best LED-based TV I've seen so far. And as such, it's also the first TV to genuinely threaten Pioneer's established position as the previously undisputed king of picture quality.

I've had my problems with various Sony TVs over the past 12 months, but the 55X4500 is a truly landmark product that finally elevates the brand to the same sort of heights in the flat TV world that it once enjoyed in the CRT world. Honestly, it's that good. Whether anyone can actually afford to buy one right now, though, is sadly another matter
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=748858&postcount=59

Last edited:
Καλά, περιμένετε 1-2 χρονάκια max και θα δούμε αν οι Kuro (μόνο οι Plasma βέβαια – γιατί οι LCD δεν ήταν ποτέ κάτι το σπουδαίο) θα παραμένουν αξεπέραστες…

Εκτός των άλλων, θεωρώ πιθανότατο η Pioneer να πουλήσει με κάποιον τρόπο την τεχνογνωσία της (βλ. ‛ιστορία’ με την Panasonic).

Το σίγουρο είναι πως θα βγουν πιο λεπτές, πιο "πράσινες", με μπλουτούθ, με γουάιζλινκ, με ασύρματο HD, με ξεχειλωμενένες διαστάσεις και αμπιλάιτ στο χειριστήριο, αδιάβροχες, αλεξίσφαιρες κλπ κλπ ...

Για την εικόνα δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος πάντως. Η Pioneer έδειχνε να είναι η μόνη εταιρία που είχε σαν επίκεντρο την απόλυτη εικόνα και όχι τα παρελκόμενα μπλιμπλίκια.

Γιώργο πλην των δύο τελευταίων γενεών ΚΟΥΡΟ, δεν νομίζω να είχε άλλοτε η Πιο το απόλυτο πλεονέκτημα σε ποιότητα εικόνας. Ήδη η επόμενη σειρά Πανασόνικ θα "ισοφαρίσει" πιστεύω με τα κορυφαία μοντέλα της τις 9 Κουρο.
Έρχονται και οι OLED, ίσως εξελιχθούν και οι Laser....Αν μείνεις πίσω στις εξελίξεις για μια γενιά, δημιουργείται χάσμα τέτοιο που πρέπει να επενδύσεις χοντρά για να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Πιθανόν να το κάνει αυτό η Πιο με την επόμενη τεχνολογία, να βγάλει πάλι 2 κορυφαία μοντέλα και να ξαναπέσει έξω...Είναι η μοίρα των niche κατασκευαστών.

Είναι ανώφελο να πιστεύουμε πως δε θα ξεπεραστούν. Σε μια-δυο γενιές τηλεοράσεων θα έχει ήδη συμβεί αυτό.

Ξέρετε όμως κάτι? Χέστηκα. Γιατί αυτό που βλέπω μου είναι υπέρ αρκετό. Γιατί δε θα κάτσω μια ζωή απέναντι από μια tv να κρίνω πόσο καλύτερο contrast έχει η super-duper 11ης γενιάς Panasonix/LG/Samsung από το ήδη εξαιρετικό 120.000:1 της Kuro. Γιατί πήρα μια tv με 2500-3000 ευρώ και αποτελεί αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς για άλλες πολύ ακριβότερες (TH-65VX100E στα 8 χιλιάρικα και 55X4500 στα 5 χιλιάρικα, όπως έγραψε ο φίλος παραπάνω). Γιατί το τηλεκοντρόλ στα χέρια μου είναι αλουμινένιο και όχι πλαστικό όπως στις Sony. Γιατί το design της είναι σοβαρό και λιτό, όχι καραγκιοζίστικο με κόκκινες λωρίδες και διαφανή πολυκαρβονικά με logo που αναβοσβήνουν. Γιατί αυτό ήθελα ρε γμτ. Εν τέλει σ' αυτή τη ζωή τί έχει σημασία? Να έχεις πάντα το καλύτερο για να τη βγαίνεις στους άλλους? Ή να είσαι ικανοποιημένος με αυτό που επέλεξες να έχεις?

Γιώργο πλην των δύο τελευταίων γενεών ΚΟΥΡΟ, δεν νομίζω να είχε άλλοτε η Πιο το απόλυτο πλεονέκτημα σε ποιότητα εικόνας. Ήδη η επόμενη σειρά Πανασόνικ θα "ισοφαρίσει" πιστεύω με τα κορυφαία μοντέλα της τις 9 Κουρο.
Έρχονται και οι OLED, ίσως εξελιχθούν και οι Laser....Αν μείνεις πίσω στις εξελίξεις για μια γενιά, δημιουργείται χάσμα τέτοιο που πρέπει να επενδύσεις χοντρά για να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Πιθανόν να το κάνει αυτό η Πιο με την επόμενη τεχνολογία, να βγάλει πάλι 2 κορυφαία μοντέλα και να ξαναπέσει έξω...Είναι η μοίρα των niche κατασκευαστών.

Θεωρώ τις Pioneer από την 5η, 6η γενιά και μετά (δεν έχω άποψη για πριν το 2004/2005) ότι καλύτερο υπάρχει. Η 7η γενιά μπορεί να είχε "τυπικό" μαύρο, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ήταν κορυφή. Από την 8η και μετά απλά δεν είχαν ανταγωνιστή. Δεν είμαι το ίδιο αισιόδοξος με τις Panasonic, αλλά μακάρι να πέσω έξω. Άλλωστε για τους περισσότερους από εμάς τους "πλασματάκηδες" η Panasonic θα είναι η πρώτη προτίμηση.

Αυτό που ήθελα να πω είναι πως κατά την γνώμη μου οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν βαρύτητα σε άλλους τομείς και όχι στην εικόνα. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά σίγουρα έχει να κάνει και με το τι ζητάνε οι καταναλωτές.

Καλά τα λες Usual.
Απλά αν ΔΕΝ είχαμε την αρρώστια που περιγράφεις, δεν θα ήμασταν μέλη εδώ και δεν θα γνωρίζαμε την ύπαρξη των ΚΟΥΡΟ εξ αρχής. Έτσι θα καλοβλέπουμε και την επόμενη και την μεθεπόμενη "ΚΟΥΡΟ", ιδιοκτήτες της παλιάς και μη.

Οι "αξεπέραστες" και οι "αναντικατάστατοι" έχουν γεμίσει τα νεκροταφεία.
Τα πάντα ξεπερνιούνται και σχετικά εύκολα.
Προσωπικά σαν εικόνα δεν περιμένω τίποτε καλύτερο από την 500Α που έχω. Υπέροχα χρώματα και το απόλυτο μαύρο, τί άλλο να ζητήσω;
Τι άλλο; Χμμ.... Για να δούμε...
Λιγότερη κατανάλωση ίσως; Βεβαίως...
Καλύτερη κίνηση μήπως; ΒΕΒΑΙΩΣ !!!!!!!!!!!!! Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι....:grandpa:

Καλύτερη κίνηση μήπως; ΒΕΒΑΙΩΣ !!!!!!!!!!!!! Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι....:grandpa:

Δουλεύουν πάνω σε αυτό το κομμάτι (είναι κάτι που παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν δώσει την πρέπουσα βαρύτητα), θα υπάρξουν εξελίξεις τους προσεχείς μήνες......Stay tuned.

Δουλεύουν πάνω σε αυτό το κομμάτι (είναι κάτι που παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν δώσει την πρέπουσα βαρύτητα), θα υπάρξουν εξελίξεις τους προσεχείς μήνες......Stay tuned.

Ποιοί δουλεύουν ? Αναφέρεσαι σε κάποιο πιθανό firmware update ?

Ποιοί δουλεύουν ? Αναφέρεσαι σε κάποιο πιθανό firmware update ?

Pioneer και αναφέρομαι στις 500Α και 600Α, και όχι δεν θα είναι Firmware update, απλά λόγω των πρόσφατων γεγονότων υπάρχει μεγάλη αναδιοργάνωση και τα πάντα όσο αναφορά τους χρόνους είναι ρευστά.
Πάντως δεν έχουν σταματήσει την εξέλιξη, δεσμεύομαι όμως για περαιτέρω δημόσιες αποκαλύψεις.

Ποια τιβι δινει αυτην την στιγμη καλυτερη κινηση απο την κουρο ?

Για πολλά φημήζεται η KURO αλλά η κίνηση δεν είναι ένα από αυτά, αξιοπρεπής μεν αλλά όχι κορυφαία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Pioneer και αναφέρομαι στις 500Α και 600Α, και όχι δεν θα είναι Firmware update, απλά λόγω των πρόσφατων γεγονότων υπάρχει μεγάλη αναδιοργάνωση και τα πάντα όσο αναφορά τους χρόνους είναι ρευστά.
Πάντως δεν έχουν σταματήσει την εξέλιξη, δεσμεύομαι όμως για περαιτέρω δημόσιες αποκαλύψεις.

Όσοι έχουμε ήδη αγοράσει 500Α ή 600Α αυτό μας αφορά;
Γιατί αν έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις καινούριες αυτό δεν μου λέει και πολλά... Πάλι θα τα "σκάσω".
icon9.gif

Εντύπωση μου κάνει αυτό, ειδικά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Αναμένουμε στο ακουστικό μας :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Όσοι έχουμε ήδη αγοράσει 500Α ή 600Α αυτό μας αφορά;
Γιατί αν έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις καινούριες αυτό δεν μου λέει και πολλά... Πάλι θα τα "σκάσω".
icon9.gif

Αφορά τις υπάρχουσες ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ....αλλά δεν είπα ότι θα είναι δωρεάν.:operator: