Tileorasi 32" gia pc

Κατ' αρχάς, Χρόνια Πολλά σε όλους-ες.

Επειδή κι εγώ ψάχνω 32" tv για αντικατάσταση του pc monitor και επειδή με πείσατε για 1080p, δεν ξέρω πού να κατευθυνθώ, με τα τόσα (συχνά αντιφατικά) review που διάβασα εδώ μέσα. (Με τόσο διάβασμα 2 μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό θα είχα κάνει !)
Αν και δεν έχω βάλει κάποιο συγκεκριμένο όριο τιμής, κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι αυτή την εποχή δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 500 για 32" .
Εν πάσει περιπτώσει, θα ήθελα προτάσεις για κάποια 32άρια μοντέλα κατάλληλα για:
1. pc monitor
2. tv θέαση
3. mkv κλπ 1080p

Παρόλο που κλίνω προς 32 LG7000, με προβληματίζει αυτό που λέει στο εγχειρίδιο χρήσης, αν και δεν είναι για τη σειρά 7000 (συνημμένη φωτό).
α) Τι εννοεί ότι δίνει 1920χ1080 μόνο σε HDMI-DTV ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΕ HDMI-PC ? (παρόμοια λέει και στο εγχειρίδιο της SONY)
β) το desktop σε τι ανάλυση θα μου το δίνει με HDMI καλώδιο ?
γ) τα 1080p mkv σε τι ανάλυση θα παίζουν ?
το παρακάτω quote μήπως έχει σχέση ?

Σημαίνει πως δεν θα παίρνεις την μέγιστη δυνατή ευκρίνεια με υλικό 1080.

Πάντως συνεχίζω να πιστεύω πως μάλλον είναι παράλειψη ή λάθος στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το 1:1 είναι αυτονόητο πλέον στις FullHD και αν δεις στα χαρακτηριστικά της περσινής PF95 υπάρχει κανονικά.

Προς το παρόν πάντως αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των παρακάτω:

1. LG-M2794D
http://www.skroutz.gr/s/63044/LG-M2794D-PZ-27%27%27.html?keyphrase=M2794D

2. Toshiba 32XV555DG 32''
http://www.skroutz.gr/s/59445/Toshiba-32XV555DG-32%27%27.html?keyphrase=32XV555DG

3.Sony KDL-32W4000
http://www.skroutz.gr/s/44206/Sony-KDL-32W4000-32%22.html?keyphrase=KDL-32W4000

4.LG 32LG7000
http://www.skroutz.gr/s/56068/LG-32LG7000-32%22.html?keyphrase=32LG7000

5. Sharp LC-32DH65E
http://www.skroutz.gr/s/63686/Sharp-LC-32DH65E-32%27%27.html?keyphrase=LC-32DH65E

Βοηθείστε, please, για να μην την πατήσω όπως πέρυσι με τη 37άρα Philips 1080p που μου κόστισε από Σαραφίδη 1700 παρακαλώ! (Ακόμα την ξεχρεώνω)

Attachments

• LG Γβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒΉΓŽΒΆΓΕ’ΓŽΒΌΓŽΒ΅ΓŽΒ½ΓŽΒ· ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ¬ΓŽΒ»Γβ€¦ΓΖ’ΓŽΒ·.jpg
    LG Γβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒΉΓŽΒΆΓΕ’ΓŽΒΌΓŽΒ΅ΓŽΒ½ΓŽΒ· ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ¬ΓŽΒ»Γβ€¦ΓΖ’ΓŽΒ·.jpg
    101.6 KB · Views: 17
Θα αναφερω μονο αυτο που εχω διαπιστωσει με τα ματια μου,με τις συσκευες μου,στο χωρο μου και αφηνω τα συμπερασματα σε εσας

Εδω και 1+ χρονο εχω μια 1080p 42'' plasma Panasonic(42PZ70EA) με κορυφαια specs για την εποχη της(κατηγορια 2Κ) κι οποτε τη χρησιμοποιησα αντι για το 2 ετων 30'' Dell monitor (Dell 3007WFP) μου βγηκαν τα ματια στα πρωτα 5 λεπτα.Μπορει να ειναι θεμα συνηθειας ή να υπαρχει θεμα με τα ματια μου,παντως εγω δεν συνιστω με τιποτα TV για monitor

ΥΓ και τα 2 πανελς χωρις σοβαρο καλιμπραρισμα-σχεδον out of the box

εχω μια 1080p 42'' plasma Panasonic(42PZ70EA) με κορυφαια specs για την εποχη της(κατηγορια 2Κ) κι οποτε τη χρησιμοποιησα αντι για το 2 ετων 30'' Dell monitor (Dell 3007WFP) μου βγηκαν τα ματια στα πρωτα 5 λεπτα.

Μη μου λες τέτοια!
Τι εννοείς " σου βγήκαν τα μάτια". Αν θες γίνε λίγο πιο σαφής.
Η πρώτη μου επιλογή, πάντως, είναι τα νέα pc monitors της LG, με ενσωματωμένο tv tuner. Λες να καταλήξω εκεί ?

Απάντηση: Re: Tileorasi 32" gia pc

Η πρώτη μου επιλογή, πάντως, είναι τα νέα pc monitors της LG, με ενσωματωμένο tv tuner. Λες να καταλήξω εκεί ?
Θα ελεγα να εκανες μια μικρη ερευνα για τα συγκεκριμενα monitors....:ears:
κατι ακουσα για κατι χρωματιστες γραμμουλες στην αρχη και το τελος του πανελ.

Ειχα την αισθηση οτι κοιταζα CRT οθονη κι οχι plasma,αλλα οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου,μπορει να ειναι απλα θεμα συνηθειας ή ρυθμισεων ή αποστασης απο την οθονη ή...............
Για παιχνιδια ή ταινιες δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα,αλλα για "δουλεια" στο PC (πχ να διαβασεις ενα μεγαλο κειμενο/thread) ....ειναι καπως κουραστικο.

Τωρα για τα νεα pc monitors-TV της LG,απεκτησε το 27'' ενας φιλος προ 15 ημερων και ειναι πολυ ευχαριστημενος,αλλα δεν μπορω να βασιστω στις εντυπωσεις του με σιγουρια,καθως ειναι παντελως ασχετος με το αθλημα

Απάντηση: Re: Tileorasi 32" gia pc

μολις πηρα την 5700 και ειναι σουπερ fullhd παντα.μολις 590ευρω-bye-
για χρηση desktop monitor κατα τη γνωμη μου επιβαλεται το 1080p αλλιως δε θα βλεπεις καθολου καθαρα γραμματα. Η πιο φτηνη 32" 1080p ειναι παλι LG οπως σου προτειναν παραπανω, απλα οχι η σειρα 3000 , ειναι η 5600 :

http://www.skroutz.gr/s/54928/LG-32LG5600-32".html

Ισως πολλα τα 545 αλλα για τετοια χρηση τα αξιζει 100% κατα τη γνωμη μου.

Re: Απάντηση: Re: Tileorasi 32" gia pc

Θα ελεγα να εκανες μια μικρη ερευνα για τα συγκεκριμενα monitors....:ears:
κατι ακουσα για κατι χρωματιστες γραμμουλες στην αρχη και το τελος του πανελ.

gzoun Ευχαριστώ για πληροφορία. Δυστυχώς εδώ (Εδεσσα) δεν υπάρχει σε κάποι από τα καταστήματα, για να ελέγξω.

cptkoulis: Όταν κι αν μπορέσεις, δώσε προσωπική εμπειρία από "άσχετο" φίλο.

Blinky: Ως PC MONΙΤΟΡ την δοκίμασες? Εντυπώσεις?

Ευχαριστώ όλους για απαντήσεις

καταρχημ ο johny την πηρε, οχι εγω :D απλα εχει κανει quote δικο μου....οποτε απο αυτον εντυπωσεις!

cptkouli δε μου φαινεται πολυ περιεργο οτι σου βγηκαν τα ματια, για 2 λογους.
1ον η 30αρα που εχεις για desktop εχει αναλυση 2560χ1600, ασσυλιπτη δηλαδη, και οταν απο αυτην ητν αναλυση σε 30" πας +50% σε ιντσες και -30% σε αναλυση, ε ειναι λογικο να σε ξενερωσε...
Θεμα συνηθειας ειναι, οταν εχεις δει το "πιο ευκρινες" , ξαφνικα το "απλα ευκρινες" σου φαινεται θολο :D αλλα ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει 30αρα με τετοι αναλυση στο desktop του για να εχει "καλομαθει" :D . Οσοι εχουν monitor με 1280χ1024 (τα κλασικα 17/19αρια 4:3) νομιζω θα ειναι υπερευαριστημενοι με την 1080π 32". Οσοι εχουν τα 20/22" με 1680χ1050 παλι θα ειναι ευχαριστημενοι πιστευω αλλα δε θα νιωσουν μεγαλη αναβαθμιση σε ευκρινεια (ισως νιωσουν οτι χανουν και λιγο) σε μεγεθος παντως θα τους αποζημιωσει!
Ε, οι παραπανω ειναι το 95% της αγορας, μετα το 4% εχει CRT και το 1% εχει οθονη σαν τη δικη σου :D οποτε δεν εισαι και τοσο καλο μετρο συγκρισης για συμπερασματα...

Ο δευτερος λογος που σου φανηκε οτι πηγαινες απο LCD σε CRT, ειναι οτι η 42pz ειναι plasma, και οι plasma γενικοτερα σαν εικονα εχουν μια μικρη ταση προς τις CRT. Εχουν μια "αναλογικιλα" (αν υπαρχει τεοτια λεξη :P) στην εικονα τους που διπλα σε μια LCD κανει την LCD να φαινεται ψυχρη ψηφιακη και την plasma να φερνει λιγο προς CRT. Επισης ειναι η μορφη των pixels τους τετοια που τις κανει να χανουν ελαχιστα σε ευκρινεια (αν δειτε και τα reviews των panasonic που μιλανε για λιγο soft εικονα πραγμα θεωρητικα μη λογικο για fixed pixel display). Αυτο ειναι πιστευω που τις κανει τοσο καλυτερες στη θεαση αναλογικης TV και που εντεινε την εντυπωση σου για μεταβαση σε CRT, διπλα στην 30αρα σου.

Ο κυριος λογος ειναι ο πρωτος, η αναλυση δηλαδη, κατα 90% ας πουμε, αλλα μετα κατα 10% βοηθησε και αυτη η ιδιαιτεροτητα των plasma να σου δημιουργηθει αυτη η εντυπωση...

δεν εχω ασχοληθει πολυ γιατι απλα πηρα μια tv οχι για ταινιες αλλα για τηλεοραση οποτε οποια και να επαιρνα καλη θα ηταν .
απο την αλλη ομως το κασινο σε 1080 24π απο vaio βγαζει ματι κλασεις ανωτερο απο τη bravia που εχω.
προσοχη ομως η tv δεν εχει diakopth οn.off και ειναι φτηνη κατασκευαστηκα γιαυτο κανει και μονο τοσα λιγα λ7

Re: Απάντηση: Tileorasi 32" gia pc

δεν εχω ασχοληθει πολυ γιατι απλα πηρα μια tv οχι για ταινιες αλλα για τηλεοραση οποτε οποια και να επαιρνα καλη θα ηταν

johny1989 Αν μπορούσες να την συνδέσεις με PC και να μας πεις εντυπώσεις και τι ανάλυση δίνει με HDMI, θα βοηθούσες τα μέγιστα.

Blinky το post με καθησύχασε κάπως.

Τελικά 32LG5700 ή 32LG7000 ?
Έχουν καμιά ουσιώδη διαφορά (πέρα από την έκδοση του HDMI 1.3 vs 1,2 και την ύπαρξη bluetooth-άχρηστο για μένα) ?

Αν εχεις καταληξει στις LG, θα επαιρνα την 5600, γιατι φαινεται να ειναι ιδια σε specs εικονας με την 7000 και υποψιαζομαι οτι διαφερουν μονο σε extras και εμφανηση. Και η 7000 ειναι 100 ευρω ακριβοτερη κατι που τη φερνει κοντα σε αλλα χωραφια που μετα συζηταμε και για samsung 32A558/32A656, sony 32W4000. Οχι οτι εχουν ιδια τιμη, αλλα η 5600 ειναι στα 550, η 7000 στα 650, και η samsung αρχιζει στα 650/740, η sony 770 οποτε αν παρεις την 7000 μπορει να σκεφτεσαι οτι με λιγα παραπανω επαιρνες τη samsung/sony , ενω με την 5600 εισαι χαλαρα 200 ευρω κατω που ειναι σεβαστη διαφορα. Αρα αν οπως ειναι φυσιολογικο εχουν ιδιο panel οι 5600/7000 και οι διαφορες ειναι στα περιφερειακα σιγουρ αθα πηγαινα για τη φτηνη...

ΥΓ: επισης ειδα μια διαφημηση για μια samsung 1080p 40" στο electroworld στα 649...πιθανοτατα ειναι η 40Α536 που την εχουν ξεσκισει στις προσφορες, αλλα σε καθε περιπτωση αν το μεγεθος δεν ειναι προβλημα, αξιζει σε αυτα τα λεφτα περισσοτερο απο οποιαδηποτε 32αρα αξιζει τα λεφτα της...

Last edited:
Ιδού και τα χαρακτηριστικά τους από το επίσημο έντυπο της LG.

Ποια η διαφορά της 5600 από την 5700? Η δεύτερη υπάρχει μόνο sto TEchnixx

Attachments

• LG Audiovisual 2008.jpg
    LG Audiovisual 2008.jpg
    148.8 KB · Views: 13
Πάντως η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι στα 100
LG 32LG5600 543.00
Samsung LE32A656A 643.00

Δεν έχω πρόβλημα να τα διαθέσω. Πιστεύεις όμως ότι για τη δουλειά που τη θέλω αξίζει τον κόπο? Η Samsung (με πολύ χαμηλότερο contrast ratio 15000 vs 50000 της LG) θα έχει αισθητά καλύτερη εικόνα?

Καταρχην, το 643 ειναι τιμη pixmania. Δε λεω "μην παρεις αποκει" , απλα για να εχουμε ενα κοινο μετρο συγκρισης, παντα κοιταζω στο skroutz την χαμηλοτερη τιμη στο πρωτο ελληνικο μαγαζι για να εχει εγγυηση αντιπροσωπιας και να μιλαμε για ομοια πραγματα. Αρα με αυτη τη λογικη η τιμη της ειναι 740, τιμη βεβαια που θα πρεπει να αναδιαμορφωθει συντομα κατω απο 700 γιατι ειανι τσιμπημενη.

Αφηνοντας τωρα στην ακρη την τιμη, θεωρω τη samsung καλυτερη απο την LG. Τα specs δε μου λενε τιποτα, αφου ολοι γραφουν οτι θελουν. Αν θες να βγαλεις πιο πολλα συμπερασματα, η LG εχει S-IPS panel και η samsung S-PVA.
Αυτο σημαινει οτι η samsung θα εχει καλυτερο μαυρο (και contrast γενικοτερα) ασχετα τι δηλωνουν οι εταιρειες. Η LG απο την αλλη θα εχει γενικοτερα χαμηλοτερο response time χωρις να θυσιαζει ποιοτητα χρωματων (αυτο το κανουν τα φτηνιαρικα TN panels που ευτυχως καμια απο τις 2 δεν φοραει). Γενικα σε οθονη για υπολογιστη θα προτιμουσα το S-IPS, σε τηλεοραση το S-PVA οποτε δε σημαινει οτι καποια απο τις 2 ειναι ξεκαθαρα καλυτερη απλα στο λεω για να μη κρινεις απο αυτο το 50.000:1 που δηλωνει η LG σε σχεση με το 15.000:1 της samsung.

Η samsung παντως εχει και glossy επιφανεια που ή την λατρευεις ή σε ενοχλει..

Σαν μια πιο μεση λυση υπαρχει και η samsung 32A558 που δεν εχει γυαλιστερο panel, ειναι ελαχιστα glossy και δεν ενοχλει ενω δινει κατι-τις εξτρα στη ζωντανια των χρωματων...

Γενικα αν επαιρνα την LG θα επαιρνα σιγουρα την φτηνη (5600) αλλιως θα πηγαινα σε μια απο τις samsung.

Η μαχη ειναι sips vs spva , ή response time vs black :P

Blinky Βάλθηκες να με τρελάνεις στο... διάβασμα. Πάω για δεύτερο ντοκτορά, στα είδη πάνελ αυτή τη φορά. Φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο για τα περί sips vs spva, με τα πρώτα να θεωρούνται κατά τι ανώτερα και αρκετά ακριβότερα (περίεργο για την LG που είναι από τις..."φτηνές"). Στην ολονύχτια έρευνά μου ανακάλυψα επίσης από μια γερμανική κριτική για το LG-M2794D ότι φοράει πάνελ ΤΝ... (κρίμα γιατί λόγω χώρου στο γραφείο πάνω ίσως θα με βόλευε καλύτερα.
Αξιοσέβαστε (sic!) (δια τις γνώσεις σου) Blinky, έκανα και μια βόλτα από Σαραφίδη, να ξελαμπικάρει το μυαλό μου απ´το πολύ διάβασμα, μπας και βγάλω άκρη δια γυμνού οφθαλμού. Ήταν όλες εκεί LG5600, LG7000 και Samsung656 και για καλή (-κακή) μου τύχη δίπλα-δίπλα. Με κάκιστο σήμα από ψηφιακά ΕΡΤ (τόσο κάκιστο σήμα που διακοπτόταν συνεχώς) χρώματα υπερκορεσμένα, σκουρότατη εικόνα, τελικά το μόνο που κατάλαβα είναι ότι οι γαλαζοπράσινοι οφθαλμοί μου έγιναν κατακόκκινοι. (Μιλάμε για πολύ Deep Colour) Τις βάζω κάτω όλες σε χρωματική παλέτα !!!
Στην έκκληση μου προς υπάλληλο να πειράξουμε λίγο τις ρυθμίσεις, έφαγα χυλόπιτα : "τα τηλεκοντρόλ τα 'χουμε στα κουτιά τους για να μην τα ...χάνουμε" !!!

Anyway, δεν μπόρεσα να διαπιστώσω την ανωτερότητα της 656 και να προβώ στην αγορά της.

Απλώς αναρωτιέμαι αν τελικά όλα αυτά τα tests-reviews, technical specifications, συγκρίσεις κ.ο.κ καθώς και το διάβασμα που 'ριξα αυτές τις μέρες αξίζουν τον κόπο, όταν για την περίπτωσή μου τουλάχιστο, οι όποιες διαφορές δε θα 'ναι ούτε καν αντιληπτές.

Οντως στις οθονες για υπολογιστη, τα S-IPS ειναι τα ακριβοτερα. Η LG ειναι φτηνη γιατι ειναι πολιτικη της εταιρειας. Το οτι φοραει S-IPS δεν της κοστιζει κατι παραπανω αφου τα panels τα φτιαχνει η ιδια (κοινοπραξια LG-Philips χρησιμοποιουν τα δικα τους Panels που συνηθως ειναι S-IPS τεχνολογιας, οπως αντιστοιχα η samsung φτιαχνει τα δικα της που ειναι S-PVA και δινει και σε αλλους οπως Sony).
Γενικα ανεκαθεν ημουνα υπερ των S-IPS, περισσοτερο επειδη οταν πηρα την πρωτη μου TFT για υπολογιστη μετα απο πολλα χρονια με CRT φοβομουνα πολυ το θεμα response time/ghosting αλλα ταυτοχρονα δεν ηθελα τα ξεπλυμενα χρωματα των ΤΝ panels. Ετσι το S-IPS ηταν ιδανικο και η DEll 2005FPW που πηρα τοτε με τετοιο panel με ικανοποιησε πληρως. Ωστοσο σημερα που εχουν εξελιχθει αρκετα τα πραγματα, θεωρω οτι και τα S-PVA panels με καλυπτουν στο θεμα response time, αρα δεν υπαρχει λογος να μην εκμεταλευτω τη δυνατοτητα τους για καλυτερο μαυρο/contrast. Αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο, αλλον μπορει ακομα να μην τον καλυπτουν σε ταχυτητα...βλεπεις και αποφασιζεις.

Τωρα οσον αφορα τα καταστηματα, δυστυχως δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασματα με το υλικο που παιζουν οι τηλεορασεις και τις ρυθμισεις που εχουν. Στην καλυτερη περιπτωση να παιζουν ενα bluray ολες και να βγαλεις καποια χοντρικα συμπερασματα, ας πουμε παρατηρεις οτι μια εχει καλυτερο μαυρο, μετα προσεχεις λιγο να δεις αν ειναι γενικοτερα πιο σκοτεινη οποτε θα καταλαβεις οτι αυτο οφειλεται σε μεγαλο βαθμο σε ρυθμισεις φωτεινοτητας αρα δεν ειανι κριτηριο πχ...

Γενικα ισχυει οτι ολα τα μοντελα ειναι πολυ καλα και πιθανοτατα θα σε ικανοποιησει οποια και να παρεις, απλα εμεις εδω το ψειριζουμε οσο δεν παει, μαλλον γιατι θελουμε να ξοδεψουμε τον ελευθερο χρονο μας :D Με τις τωρινες τιμες πιστευω η LG 5600 ειναι πολυ καλη αγορα. Προσωπικα αν δεν ειχα κολημα με το glossy των samsung μπορει και να την ειχα παρει πριν λιγο καιρο...τελικα πλεον κινουμαι και για μεγαλυτερη απο 32...

Εχετο και αυτο υποψην σου γιατι εχουν αρχισει και σκοτωνουν πολλες 40αρες στις προσφορες. Πχ 40Α558 που για λιγες μερες επαιζε στα 649-699 ηταν τρελη ευκαιρια μπροστα στις 32αρες που συζηταμε τωρα...

Επισης εχε υποψην σου οτι η 32Α656 ναι μεν εχει S-PVA panel αλλα δεν ειναι εντελως τελευταιας γενιας (γιαυτο και το δηλωνει 15.000:1 ασχετα αν γενικα τα specs ειναι για τα πανηγυρια ουτως η αλλος). Η samsung τα "καλα" panels τα εχει στις 40αρες και πανω. Μη φανταστεις τωρα καμια τρελη διαφορα, και μονο το οτι ειναι S-PVA ειναι εγγυηση, απλα το λεω σαν ενα εξτρα πλεονεκτημα μιας 40αρας αν πας σε samsung σε σχεση με τις μικροτερες...

Γνωμη μου αν δε χωραει πανω απο 32" στο χωρο, παρε την LG και ξεμπερδευε, το γεγονος οτι ειναι και η φτηνοτερη σημαινει οτι πολυ δυσκολα θα το μετανιωσεις κιολας...ασε που ετσι που πεφτουν οι τιμες δε θα νιωσεις σε 6 μηνες οτι αυτο που πηρες εχασε τα μισα λεφτα του...και τα 100-200 ευρω που θα κρατησεις στην τσεπη σου δεν ειναι καθολου λιγα οταν σε 1 χρονο με 400 θα παιρνεις παλι 32αρα καλυτερη απο οποιαδηποτε τωρινη ;) αν θες λοιπον βαζεις τοτε αλλα 200 και μαζι με τα 200 που φυλαξες τωρα αναβαθμιζεις και σου μενει και μια δευτερη καβατζα...
Τωρα, αν σου αρεσει το glossy, σκεψου και τη σειρα 6 των samsung, αλλα σκεψου να πας και σε μεγαλυτερη γιατι τουλαχιστον αυτη τη στιγμη η τιμη της 32Α656 δεν ειναι και πολυ σωστη...πρεπει να την αναδιαμορφωσουν οπωσδηποτε...

Επανέρχομαι, μετά από ένα χρόνο σχεδόν, με ακριβώς το ίδιο ερώτημα-διλημμα (τρίλημμα ίσως και και τετράλημμα) αλλά και ολίγον σοφότερος πλέον.

Τον Ιανουάριο 2009, μετά και από την πολύτιμη βοήθεια εδώ μέσα, ιδιαιτέρως του Blinky, αγόρασα την LG5600 (489 προσφορά Σαραφίδη) και δεν το μετάνιωσα καθόλου (ειδικά στην απόδοση ως pc monitor). Τώρα όμως ενόψει και Digea/MPEG4, η 5600 θα φύγει για γονείς. Οπότε ψάχνω πάλι για 32άρα που η κύρια χρήση της θα είναι pc monitor :

1. Internet (streaming video etc)
2. Mkv hd ταινίες
3. Περιστασιακά παρακολούθηση τηλεόρασης
4. Καθόλου Gaming

Τι έχετε να προτείνετε για την περίπτωσή μου;

Πάντως από μια πρόχειρη έρευνα εντόπισα τις εξής 2:

LG 32LH3000 περίπου 435.00
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169378

SAMSUNG LE32B650 περίπου 200 ακριβότερη (κλασσικά!)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156581

Ο μόνος μου ενδοιασμός για τις LG στο τηλεοπτικό σήμα, τόσο αναλογικό όσο και κυρίως ψηφιακό, είναι ότι σε σύγκριση με την υποδεέστερη σε προδιαγραφιές 37άρα PHILIPS 37PFL7662D 1080p του σαλονιού (ακριβοπληρωμένη 1700 πριν από 2 χρόνια) η LG5600 δεν έχει την ευκρίνεια και τη ζωντάνια της PHILIPS (παρά τις πάμπολλες δυνατότητες της LG για calibration που πειραματίστηκα αρκετά). Γιαυτό φοβάμαι μήπως απογοητευτώ κάπως με την LG στα ψηφιακά που έρχονται σ' ενα μήνα, απ' ό,τι γράφεται.

Περιμένω τη βοήθειά σας.

ΥΓ Ξέρω ότι ο Blinky μου πει να πάω για την Samsung και μάλιστα μεγαλύτερη.
:chef:

Δεν είμαι σίγουρος αν αξίζουν όμως τα 200 παραπάνω