τηλεόραση 32' ή 37' για κανάλια και ταινίες με USB

gk17n

New member
21 March 2011
3
Καλησπέρα.Θέλω βοήθεια για αγορά TV για σαλόνι με χρήση κυρίως για κανάλια και να παίζει με υπότιτλους ταινίες από USB.Έχω καταλάβει ότι είναι καλύτερο να είναι LED και 100HZ. Έχω βρει σε καλές τιμές τις εξής: PHILIPS 32' 5605H 540ευρώ και LG 37' LE5300 600ευρώ. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη...

Στη θέση σου θα κοίταζα άλλες επιλογές και σε μεγαλύτερο μέγεθος. Εφόσον το budget σου είναι κοντά στα 650 ευρώ κοίτα και αυτή. Ή αν προτιμάς LCD κοίτα αυτή.

Last edited:
Edge LED=Λεπτη LCD αν δεν το εχεις καταλαβει ακομη.

Αρα εκτος απο το παχος/σχεδιασμο δεν κερδιζεις τιποτα σε σχεση με τις κλασσικες LCD.

Υποτιτλους απο USB παιζουν μονο Samsung και LG , μονο οι Samsung ομως παιζουν ηχο DTS.

Εγω συμφωνω με τις δυο επιλογες παραπανω. Ειναι καλυτερες απο τις δυο που αναφερεις.

Μην κολλας στο "LED" η οχι. Εδω κυκλοφορουν τηλεορασεις "LED" και καλα με 180 ευρω και εικονα της πλακας.

μια ερωτηση για να μη δημιουργω καινουργιο topic.
Οι Plasma που προτεινετε κανει για σαλονι με πολυ φωτισμο απο παράθυρα.
Θα εχει πολυ αντανάκλαση?

Η γνωμη σας για LG PJ550 Plasma TV 42".
Ψαχνω μια για τους γονεις οποτε μονο τηλεοραση ψηφιακα και καμια ταινια απο USB.

ΥΓ.Συγνωμη εαν βγηκα εκτος τοπικ.

Για τη χρήση που αναφέρεις μια χαρά είναι η LG. Τώρα, για αντανακλάσεις δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, αφού δεν έχει μπροστά το επιπλέον πλαστικό που βρίσκεις σε κάποια άλλα μοντέλα της εταιρίας.

ρωτησα για αντανακλασεις γιατι απ οσα διαβαζω εδω και λιγες μερες επειδη οι Plasma εχουν γυαλι μπροστα σε εντονα φωτισμενο περιβαλλον βλεπεις αντανακλασεις απο το γυρω χωρο.

Παρεπιπτωντος αυτη τη στιγμη εχουν 28αρα samsung CRT!

η pj550 γενικά έχει αντανακλάσεις. υπάρχει στημένη στα mm και αν δεν κάνω λάθος την έχει σε προσφορά στα 399. αν μένεις αθήνα πετάξου μια βόλτα να την δείς από κοντά και να αποφασίσεις.

Οι πλασμα εχουν ανακλασεις αλλα εγω τις προτιμω απο τα πλαστικα χρωματα και την μειωμενη αντιθεση που εχουν η συντριπτικη πλεοψηφια των LCD/LED ειδικα σε χαμηλη τιμη.

πέφτω απ'τα σύννεφα! δηλαδή μόνο samsung και lg παιζουν υπότιτλους και οι lg χωρίς ήχο εν ολίγοις? και όλη αυτή η κατεύθυνση που σου δίνουν οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα προς τις led τηλεοράσεις γίνεται μόνο από συμφέρον τελικά?μήπως η 40άρα είναι μεγάλη για απόσταση 2-2,5μ ?

πέφτω απ'τα σύννεφα! δηλαδή μόνο samsung και lg παιζουν υπότιτλους και οι lg χωρίς ήχο εν ολίγοις? και όλη αυτή η κατεύθυνση που σου δίνουν οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα προς τις led τηλεοράσεις γίνεται μόνο από συμφέρον τελικά?

Τι νομιζεις οτι ειναι τα καταστηματα? Κοινωφελη ιδρυματα?

Θα σου πουλησουν οτι εχει το μεγαλυτερο περιθωριο κερδους και τα υψηλοτερα bonus απο τις εταιρειες.

Οσο για τις εταιρειες φροντισαν να αλλαξουν ονομα στις LCD ωστε να πιασουν "Κωτσο" το 90% των καταναλωτων που ειναι ασχετοι με την τεχνολογια.

40" για 2 μετρα ειναι επαρκης για τηλεοπτικο και μικρη για HD.

Στα 2.5 μετρα θα σου ελεγα να πας σε 46" τουλαχιστον. Αν βλεπει καποιος μονο HD μπορει να αγορασει και 60" για την αποσταση αυτη.

Στα 2.5 μετρα θα σου ελεγα να πας σε 46" τουλαχιστον. Αν βλεπει καποιος μονο HD μπορει να αγορασει και 60" για την αποσταση αυτη.

φτιάξε yperion φτιάξε με - έσκασε και το review απέναντι

άσε τι λένε οι πωλητές.
κάνε ένα τεστ μόνος σου που εσύ στο κάτω κάτω θα σκάσεις το μαρούλι.

πήγαινε σε ένα κατάστημα με επαρκή αριθμό τηλεοράσεων - κάτσε απέναντι σε 32άρες ή 37άρες και κάνε το εξής.
απο 2 m ας πούμε μην κοιτάς τα ταμπελάκια (κλεβεις:smash:)
ξεκίνα αυτή led η lcd
η άλλη δίπλα led ή lcd.
κοκ.
σημείωσε τις απαντήσεις
πήγαινε στα καρτελάκια
βάλε σκορ πόσες σωστές στις πόσες ??? είμαι σίγουρος ότι θα δυσκολευτείς να απαντήσεις - το έκανα σε φίλο μου και είχε 40% σκορ και μου είπε κ@λοφαρδος ήμουν - στην τύχη τάλεγα γιατί δεν έβλεπα καμμια διαφορά. μόνο αν τις κοιτάς από το πλάι θα τις καταλάβεις

πέφτω απ'τα σύννεφα! δηλαδή μόνο samsung και lg παιζουν υπότιτλους και οι lg χωρίς ήχο εν ολίγοις?

Οι LG με ενσωματωμένο player παίζουν τα πάντα από εικόνα και ήχο, πλην DTS, που δε θα βρεις τόσο συχνά σε αρχεία. Μπορείς φυσικά να κοιτάξεις εκ των προτέρων αν το BR rip έχει DTS ήχο ή AAC, ενώ τα πλείστα δισκάκια BR και DVD έχουν επιλογές στον ήχο.

φτιάξε yperion φτιάξε με - έσκασε και το review απέναντι

άσε τι λένε οι πωλητές.
κάνε ένα τεστ μόνος σου που εσύ στο κάτω κάτω θα σκάσεις το μαρούλι.

πήγαινε σε ένα κατάστημα με επαρκή αριθμό τηλεοράσεων - κάτσε απέναντι σε 32άρες ή 37άρες και κάνε το εξής.
απο 2 m ας πούμε μην κοιτάς τα ταμπελάκια (κλεβεις:smash:)
ξεκίνα αυτή led η lcd
η άλλη δίπλα led ή lcd.
κοκ.
σημείωσε τις απαντήσεις
πήγαινε στα καρτελάκια
βάλε σκορ πόσες σωστές στις πόσες ??? είμαι σίγουρος ότι θα δυσκολευτείς να απαντήσεις - το έκανα σε φίλο μου και είχε 40% σκορ και μου είπε κ@λοφαρδος ήμουν - στην τύχη τάλεγα γιατί δεν έβλεπα καμμια διαφορά. μόνο αν τις κοιτάς από το πλάι θα τις καταλάβεις

Οι μονες που ξεχωριζαν απο χιλιομετρα οτι ειναι "LED" ηταν σειρα LE700/705 της Sharp αφου τα χρωματα ηταν τοσο "καμμενα" οσο δεν πηγαινε αλλο (προφανως για να εντυπωσιασουν τους καταναλωτες).

Επισης οι Quattron ξεχωριζουν λογω "κιτρινιλας" απο το 4ο subpixel.

Αν τωρα βαλουμε μια C750 διπλα σε μια C8000 και τις καλυψουμε ωστε να φαινεται μονο η οθονη μονο μηχανικος της samsung δεν προκειται να βρει ποια ειναι ποια.

μιας και αναφερθηκε το θεμα για τουσ υποτιτλουσ. με τισ sony ξερετε τι γινετε? παιζουν κανονικα υποτιτλουσ?
γιατι πιο πανω αναφερατε οτι αν θελουμε υποτιτλους μονο με lg kai samsung. και για ν γινω πιο συγκεκριμενος για τισ sony που κοιταζω ειναι: http://www.skroutz.gr/s/280754/Sony-KDL-46HX800-46.html
http://www.skroutz.gr/s/326361/Sony-KDL-46EX720-46.html

Οι Sony δεν υποστηρίζουν το σύνολο των format που υποστηρίζουν οι LG και Samsung. Αν όμως αποφασίσεις τελικά να πας προς Sony μπορείς να λύσεις αυτό το πρόβλημα με ένα εξωτερικό media player από 60-90 ευρώ.

Οι φετινες Sony και Panasonic με βαση τις προδιαγραφες θα παιζουν τα παντα και με υποτιτλους οπως οι Samsung απο περυσι.

Μενει να το δουμε και πρακτικα αν ισχυει.

Απάντηση: Re: τηλεόραση 32' ή 37' για κανάλια και ταινίες με USB

Οι φετινες Sony και Panasonic με βαση τις προδιαγραφες θα παιζουν τα παντα και με υποτιτλους οπως οι Samsung απο περυσι.

Μενει να το δουμε και πρακτικα αν ισχυει.

Πότε περίπου θα μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά;

Re: Απάντηση: Re: τηλεόραση 32' ή 37' για κανάλια και ταινίες με USB

Πότε περίπου θα μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά;

με σιγουριά μόνο από τους κατόχους τους. κάποιος θα την βάλει να παίξει κάτι και θα αναφέρει αν το έπαιξε ή όχι. στα reviews συνήθως δεν κοιτάζουν στην πράξη τις δυνατότητες των media players - αντε να κάνουν καμμία αναφορά στο τι παίζουν στα χαρτιά.

πάντως για τις panasonic, στο manual της g30 που κοιτούσα λεει mkv και δίπλα ac3, dts 2.0. τώρα για υπότιτλους εξωτερικούς και ελληνικούς δεν πρόσεξα. λογικά τον ίδιο player πρέπει να έχουν όλες (plasma και lcd).