Τηλεόραση 32 ιντσών

Whitelighter

New member
6 September 2009
6
Σκέφτομαι να αγοράσω μια τηλεόραση 32" για το νέο μου φοιτητικό σπίτι. Είναι μικρό, αλλά πιστεύω ότι οι 32" είναι καλές, άλλωστε δε θέλω να ξοδέψω πάνω από 400 .

Έχω μία οθόνη 22", οπότε σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να πάρω τηλεόραση 4 ιντσών παραπάνω (26") και πήγα κατευθείαν στις 32", αφού είναι η αμέσως επόμενη κατηγορία.

Δεν ψάχτηκα πάρα πολύ, αλλά εντόπισα αυτές που φεύγουν λίγο από τα 400 , όμως νομίζω αξίζουν.
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=108981
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=102021

Κλίνω προς LG.
Τα fps τους ποια είναι; Δεν τα βρήκα στα χαρακτηριστικά.

Υπ' όψιν, πήρα πρόσφατα PS3 Slim και η τηλεόραση προορίζεται για θέαση (ελληνικά κανάλια), αλλά και video games (κυρίως PS3 και PS2, άντε και Wii αν τυχόν πάρω του χρόνου).

Γενικότερα, εσείς τι προτείνετε;

Στις ιντσες και τα χρηματα αυτα , οι διαφορες θα ειναι μικρες αντικειμενικα.
Αν δεν σκοπευεις να κανεις χρηση "ατοκων" δοσεων , σε αυτα τα χρηματα καλυτερα κοιτα αυτην
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=1468

Ευχαριστώ, Isokratis, αλλά παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση που πρότεινες στον Κωτσόβολο κοστίζει 600 (!).
Γιατί τέτοια διαφορά;
Εν τω μεταξύ, μερικά από τα χαρακτηριστικά δεν τα καταλαβαίνω αλλά παρατηρώ ότι η LG που ανέφερα εγώ έχει Dual XD Engine™ FullHD, 24p Real Cinema, WGC (Wide Gamut Capability), Fresh White , ενώ για την άλλη λέει μόνο XD ENGINE. Επίσης, αυτή που ανέφερα έχει μία θύρα USB 2.0 που αυτή από το tsampas.gr δεν έχει, αν και η τελευταία έχει 80.000:1 αντίθεση έναντι της άλλης με 50.000:1. Και εδώ προκύπτει άλλη μια ερώτηση:
Πόσο σημασία έχει η αντίθεση; Το ακούω συχνά ως χαρακτηριστικό και έχω λάβει την εντύπωση ότι είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς καθορίζει. Επίσης, η ποιοτική διάκριση της αντίθεσης από τη SAMSUNG σε ποιες αριθμητικές τιμές αντιστοιχεί; Π.χ. η «υψηλή» αντίθεση πόσο περίπου είναι;

Ευχαριστώ, Isokratis, αλλά παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση που πρότεινες στον Κωτσόβολο κοστίζει 600 (!).
Γιατί τέτοια διαφορά;
Εν τω μεταξύ, μερικά από τα χαρακτηριστικά δεν τα καταλαβαίνω αλλά παρατηρώ ότι η LG που ανέφερα εγώ έχει Dual XD Engine™ FullHD, 24p Real Cinema, WGC (Wide Gamut Capability), Fresh White , ενώ για την άλλη λέει μόνο XD ENGINE. Επίσης, αυτή που ανέφερα έχει μία θύρα USB 2.0 που αυτή από το tsampas.gr δεν έχει, αν και η τελευταία έχει 80.000:1 αντίθεση έναντι της άλλης με 50.000:1. Και εδώ προκύπτει άλλη μια ερώτηση:
Πόσο σημασία έχει η αντίθεση; Το ακούω συχνά ως χαρακτηριστικό και έχω λάβει την εντύπωση ότι είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς καθορίζει. Επίσης, η ποιοτική διάκριση της αντίθεσης από τη SAMSUNG σε ποιες αριθμητικές τιμές αντιστοιχεί; Π.χ. η «υψηλή» αντίθεση πόσο περίπου είναι;

Τα χαρακτηριστικα της τηλεορασης απο την LG δειχνουν οτι εχει ολα αυτα που δεν ειδες στη σελιδα του τζαμπα (τα 24ρ νομιζω λειπουν)...
Αυτη που σου προτεινω βεβαια ειναι φετινο μοντελο ενω η αλλη νομιζω οχι...
http://hellas.lge.com/prodmodeldeta...d=0102&parentId=01&modelCodeDisplay=32LH3000#
Το υψηλοτερο κοντραστ δινει καλυτερη εικονα σε μαυροκαι χρωματα...
Τις τιμες του κοτσοτετοιου τωρα , κρινε τις μονος σου...
-bye-

Last edited:
Whitelighter να σε ενημερώσω ότι το Mediamarkt έχει την LG lf2500 429 ευρώ μείον μια επιστροφή χρημάτων που θα δώσει μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ γύρω στα 70-100 ευρώ. Την πήρα πριν λίγες μέρες και νομίζω ότι συμφέρει αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις αυτήν. Δεν την έχω συνδέσει όμως ακόμα για να σου δώσω πληροφορίες αν αξίζει, αλλά αν το αποφασίσεις πιστεύω ότι θα πρέπει να βιαστείς γιατί θα εξαντληθούν.
Ελπίζω να βοήθησα.

Καλύτερο contrast και μία HDMI επιπλέον η LH3000

Και τα δύο καινούργια μοντέλα είναι.

Ενδιαφέρομαι και εγώ για 32άρα οθόνη αλλά με βλέπω να αγοράζω Sony γιατί αρέσει το φινίρισμα...στους δικούς μου :damnyou:. Ποια προτείνετε? Δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 600e. Είμαι ανάμεσα στην 32S5600 και 32V550E :BDGBDGB53:

H KDL 32V5500 είναι ένα σκαλί παραπάνω από την 32S5600.
Έχει επεξεργαστή BRAVIA ENGINE 3 αντί για BRAVIA ENGINE 2.
CONTRAST 60000:1 αντί για 33000:1.
4 HDMI αντί για 3.
Το USB της διαβάζει και ταινίες, αντίθετα με την 5600 που βλέπει μόνο φωτογραφίες και μουσική.
Και μερικές ακόμα μικροδιαφορές.

.......και για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω κι εγώ μία φθηνή 32" για τους γονείς μου 90% για αναλογικό σήμα. Γνωρίζει κάποιος να παίζει κάποια προσφορά;

Δεν θα μπορω νατα πιανω με τον mpeg-2 αποκωδικοποιητη που ηδη εχει πανω?
Αν οχι,ποια η χρησιμοτητα του?

Όταν ξεκίνησε να εκπέμπει η ERT τα ψηφιακά, ήταν με κωδικοποίηση MPEG2. Από τότε όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια και τα ιδιωτικά κανάλια έκαναν δικό τους "Team" και αποφάσισαν να εκπέμψουν(όταν το κάνουν με το καλό) με κωδικοποίηση MPEG4. Και το ίδιο μάλλον θα κάνει και η ERT. Οπότε, με λίγα λόγια σε λίγο καιρό οι τηλεοράσεις με αποκωδικοποιητή MPEG2 δεν θα μπορούν να "βλέπουν" τηλεοπτικά κανάλια, εκτός κι αν συνδεθεί εξωτερικός αποκωδικοποιητής.

Όταν ξεκίνησε να εκπέμπει η ERT τα ψηφιακά, ήταν με κωδικοποίηση MPEG2. Από τότε όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια και τα ιδιωτικά κανάλια έκαναν δικό τους "Team" και αποφάσισαν να εκπέμψουν(όταν το κάνουν με το καλό) με κωδικοποίηση MPEG4. Και το ίδιο μάλλον θα κάνει και η ERT. Οπότε, με λίγα λόγια σε λίγο καιρό οι τηλεοράσεις με αποκωδικοποιητή MPEG2 δεν θα μπορούν να "βλέπουν" τηλεοπτικά κανάλια, εκτός κι αν συνδεθεί εξωτερικός αποκωδικοποιητής.

Ούτε οι υπάρχοντες τηελοράσεις με Mpeg4 θα μπορούν να παίξουν σωστά αν υπάρχουν ασυμβατότητες με ότι θα εκπέμπεται και αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τις προδιαγραφές από την Πολιτεία,και εκπέμψουν κάποιοι ότι τους βολεύει.Ασυμβατότητες παρουσιάστηκαν και με τις πρωτες τηλεοράσεις με Mpeg2 και όπου δεν υπήρχε αναβαθμιση λογισμικού παλι κάποιοι πήραν εξωτερικό δέκτη.

Επίσης το τι θα κάνει η ΕΡΤ,καθώς ως τώρα διαφωνεί με την όλη κατάσταση,είναι θεμα κυβέρνισης ,και λόγω εκλογών κάποιοι υπόσχονται αναβαθμιση της ΕΡΤ.