ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 4 Κ VS 3D

barberix

New member
9 January 2015
20
ΞΑΝΘΗ
Γεια σας, ,υπαρχει ενδιαφερον για αγορα τηλεορασης ,το μπατζετ ειναι στα 700 με μαξ τα 800 ευρο. Αποσταση θεασης 3 μετρα.Ο προβλιματισμος εχει να κανειμε το αν θα ειναι 4κ η 3d μιας και το μπατζετ δεν επιτρεπει και τα 2. Η χρηση της θα ειναι βασικα για σημα digea και ταινιες. Οι ιντσες λογικα απο 48 και πανω.Εχει γινει ερευνα σε σχεση με τα λεφτα που διαθετουμε και υπαρχουν και κυρτες τηλεορασης εντος του μπατζετ,θα ηθελα μια γνωμη και για αυτο.

Ευχαριστω

Στα 3 μέτρα και στις 50-55" λογικά το 4K δε θα σε συγκλονίσει. Αν όμως είτε ανέβεις σε διάσταση είτε πέσεις σε απόσταση, η διαφορά είναι ουσιαστικότατη. Το 3D πάλι είναι take it or leave it, άλλοι το γουστάρουν, εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα, μ'αρέσει μόνο σε Animation films. Οι κυρτές τέλος, εκτός από το αισθητικό (που μ'αρέσει), δε νομίζω ότι έχουν κάτι να σου προσφέρουν επί της ουσίας.

Στη θέση σου θα κοίταγα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέγεθος, αφού στα 3m ακόμα και οι 60" δεν είναι κάτι που θα σε εντυπωσιάσει. Οπότε με σειρά προτεραιότητας:

1. Μέγεθος
2. 4Κ
3. 3D

Last edited:
Κι εγώ θα έλεγα, πρώτα κοίτα μέγεθος και μετά ποιότητα της εικόνας. Το 4K, το θεωρώ τελείως άχρηστο, μιας και δεν υπάρχει υλικό να δεις, αλλά και πάντα θα βλέπεις upscaled εικόνα, ακόμα και σε HD, οπότε θα στηρίζεσαι στο πόσο καλό scaler θα έχει η τηλεόραση.

Οπότε η δικά μου σειρά έχει ως:

1. Μέγεθος
2. Ποιότητα εικόνας
3. 3D
4. 4K

Γεια σας, ,υπαρχει ενδιαφερον για αγορα τηλεορασης ,το μπατζετ ειναι στα 700 με μαξ τα 800 ευρο. Αποσταση θεασης 3 μετρα.Ο προβλιματισμος εχει να κανειμε το αν θα ειναι 4κ η 3d μιας και το μπατζετ δεν επιτρεπει και τα 2. Η χρηση της θα ειναι βασικα για σημα digea και ταινιες. Οι ιντσες λογικα απο 48 και πανω.Εχει γινει ερευνα σε σχεση με τα λεφτα που διαθετουμε και υπαρχουν και κυρτες τηλεορασης εντος του μπατζετ,θα ηθελα μια γνωμη και για αυτο.

Ευχαριστω

Με βάση την απόσταση και το budget σου ούτε το 4Κ ούτε η κυρτή οθόνη, ούτε βέβαια το 3D θα προσφέρει κάτι στην ποιότητα θέασης σου.
Στη θέση σου θα κοίταγα κάποια απο αυτές
Το καλύτερο θα ήταν - αν μπορείς - να βρείς κάποιο μαγαζί για να τις δεις απο κοντά

Με το 3d θα ασχοληθείς καμία δεκαριά μέρες και μετά ουτε που θα το ξανά ακουμπήσεις....πεταμένα λεφτά. Η καλή εικόνα είναι 3d από μόνη της...

Άσε το 3d στην άκρη. Εδώ το φρέσκο 4k πρότυπο στα νέα δισκάκια το έχει αφήσει απέξω.

Πρώτα μέγεθος και ποιότητα πάνελ (μακριά από τα ips της LG).
Αν είναι και 4Κ με hdmi 2.0, ακόμα καλύτερα.

Άσε το 3d στην άκρη. Εδώ το φρέσκο 4k πρότυπο στα νέα δισκάκια το έχει αφήσει απέξω.

Πρώτα μέγεθος και ποιότητα πάνελ (μακριά από τα ips της LG).
Αν είναι και 4Κ με hdmi 2.0, ακόμα καλύτερα.

Γιατι αυτο με τα ips της LG ? Η συγκεκριμενη δεν ειναι σε καλο επιπεδο αποδοσης LG 55LF652V ?

Με βάση την απόσταση και το budget σου ούτε το 4Κ ούτε η κυρτή οθόνη, ούτε βέβαια το 3D θα προσφέρει κάτι στην ποιότητα θέασης σου.
Στη θέση σου θα κοίταγα κάποια απο αυτές
Το καλύτερο θα ήταν - αν μπορείς - να βρείς κάποιο μαγαζί για να τις δεις απο κοντά

Αυτο με το μαγαζι εχει γινει και το φιλαρακι μου επαθε πλακα με το 4Κ βεβαια του εξηγησα τι συμβενει με τα flashακια που εχουν 4 κ βιντεο και οτι με το σημα digea η τηλεοραση κανει upscale. Οσο για το 3d ναι δεν βλεπεις και καθε μερα αλλα οπως και να χει ολοι το θελουν. Απ οτι φενετε θα αποφυγουμε την κυρτη για αρχη.