Τηλεόραση 46"

Pogolas

Senior Member
14 March 2012
439
Αχαρναί-Αττική
Χαιρετώ.
Αποφάσισα να αγοράσω τηλεόραση γιά το σαλόνι.

Απόσταση θέασης 2,5-3,0 μέτρα.

Κυρίως με ενδιαφέρουν οι ταινίες (από εξωτερικό σκληρό) και αθλητικά.Και λίγο τα ελεύθερα κανάλια.

Επίσης έχω δορυφορικό πιάτο οπότε πρέπει να έχει ψηφιακό δορυφορικό δέκτη (αλήθεια, είναι πρακτικό/αξιώπιστο ή να πάρω ξεχωριστά;τι πρέπει να προσέξω;)

Ποιά κατα την γνώμη σας είναι τα απαραίτητα στοιχεία και ποιά δεν σας φάνηκαν και τόσο χρήσιμα (π.χ. Smart TV ,Internet που αυξάνουν την τιμή).

Τα 100Ηz (refresh rate) είναι αρκετά;

Δίνω σημασιά και στην αισθητική.

Μέτρο σύγκρισης είναι η Samsung UE 32 D5000 που έχω και από την οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Έχοντας ξοδέψει κάποες ώρες στο φόρουμ τείνω προς την http://www.skroutz.gr/s/3006224/Samsung-UE46F6500.html

Πιστέυετε ότι με λιγότερα χρήματα μπορώ να πάρω κάτι εφάμιλλο;

Κοίτα καλύτερα για 50". Plasma αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο, αλλιώς LCD αν μπορείς να δώσεις τουλάχιστον 800 ευρώ.

Re: Απάντηση: Τηλεόραση 46"

Μετά από πολύ διάβασμα στο φόρουμ ήμουν έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά της SAMSUNG UE46F6500. Τις τελευταίες ημέρες όμως τείνω προς την Sony KDL-50W656A γιατί θεωρείται ότι έχει καλύτερη εικόνα (ειδικα στο τηλεοπτικό σήμα) και με 4 ίντσες παραπάνω έχει σχεδόν την ίδια τιμή (760 ευρώ). Την έλλειψη 3D δεν την θεωρώ σημαντική.
Έχει κάποια μειονεκτήματα όπως τις μόνο 2 εισόδους HDMI και 1 είσοδο USB .Επίσηςι δεν έχει προδιαγραφές VESA.
Είναι σημαντικά μειονεκτήματα κατα την γνωμη σας αυτά που ανέφερα ,και ποιά άλλα μου έχουν ξεφύγει;
Ευχαριστώ.

Η W656 είναι στα 50 Hz από το panel. Αν δε βλέπεις αθλητικά, μια χαρά επιλογή είναι. Ίσως και να είναι καλή η επεξεργασία της εικόνας όμως και να μη φαίνεται πολλή "θολούρα" στη γρήγορη κίνηση. Δες και το σχετικό thread κατόχων...

Μια χαρά τηλεόραση η W656 αλλά σε σχέση με την F6500 είναι χειρότερη σε αντίθεση και κίνηση όπως και σε άλλα που μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν (smart tv , media player, συνδέσεις κτλ). Παρόλα αυτά επειδή άλλο 50" και άλλο 46" μάλλον θα κάνεις σωστή κίνηση να την επιλέξεις , επίσης έχει χαμηλότερο input lag για παιχνίδια οπότε είναι προτιμότερη για hardcore gamers που παίζουν online.

Σχετικά με τα 50 hz. Όλοι οι κάτοχοι της συγκεκριμένης σειράς ανέφεραν την πολύ καλή κίνηση.Αλλιώς δεν θα ήταν καλή επιλογή γιά μένα (αθλητικά...).
Το input lag μου είναι άχρηστο δυστυχώς. Δεν ασχολούμαι με κονσόλες.
Yperion, ειδικά γιά την αντίθεση έχω διαβάσει καλά λόγια.Θεωρείς τόσο φανερά καλύτερη την f6500q

Από ποιότητα κατασκευής και χρόνο ζωής η Sony έχει καλό όνομα;

Ευχαριστώ γιά τον χρόνο σας.

Yperion, ειδικά γιά την αντίθεση έχω διαβάσει καλά λόγια.Θεωρείς τόσο φανερά καλύτερη την f6500q

Από ποιότητα κατασκευής και χρόνο ζωής η Sony έχει καλό όνομα;

Υπάρχει ένα τεστ για την συγκεκριμένη εδώ...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl42w653-201308113237.htm

Και για την 6500...

http://www.avforums.com/review/samsung-f6500-ue40f6500-led-lcd-television-review.9680

Γενικά η Sony θα έλεγα ότι είναι σε πολύ καλά επίπεδα με βάση την εμπειρία μου αλλά γενικά στα ηλεκτρονικά οι βλάβες είναι και θέμα τύχης.