Τηλεόραση 4K 120Hz κυρίως για gaming & ταινίες.

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 4k hdr 100hz 43 έως 49 ιντσών. Ποια και γιατί?

Θέλω να προβώ σε αγορά τηλεόρασης που να είναι 100-120hz και όχι να πάω πάλι σε τηλεόραση 50-60hz.

Και απ´ότι βλέπω η ue49nu8000 είναι 50hz.

Re: Αγορά τηλεόρασης 4k hdr 100hz 43 έως 49 ιντσών. Ποια και γιατί?

Η lg έχει 100 hz αλλά έχει χαμηλό κοντραστ. Αν δεν θέλεις την σονυ πρέπει να αποφασίσεις τι θα θυσιάσεις κοντραστ η 100 hz. Εγώ θα θυσίαζα τα 100hz

Πάει πολλά η Sony για το μπάτζετ μου.
Αν είχα 900 ευρώ ίσως την κοίταγα αλλά ε 800 ευρώ μαξ δεν την κοιτάω καν.

Δηλαδή για εσένα η Sony που πρότεινες τα έχει όλα και δεν θυσιάζεις τίποτα?

Εσύ πια τηλεόραση έχεις σπίτι σου?

720 έχει μέχρι και την Κυριακή (καλύτερα αύριο πρωί-πρωί)
με χρήση κάρτας τράπεζας Πειραιώς. :firstprize:

Πάρτην και μην ξανα-ασχοληθείς. Το μόνο που θυσιάζεις είναι το μέγεθος (οι 65" είν' αλλιώς!)

*Εγώ έχω σπίτι μια Samsung και μια LG...
Απλά η μία είναι 11 χρονών και η άλλη 8.
Περιμένω να πέσει λίγο η τιμή της 65xf9005,
γιατί στη Μαύρη Παρασκευή δεν πρόκαμα... :drool1:

:ernaehrung004:

Δεν έχω κάρτα Πειραιώς, ούτε τα λεφτά πριν το τέλος του μήνα.

Δηλαδή όλοι πιστεύεται ότι η Sony kd-9xf9005 είναι η καλύτερη τηλεόραση 49 ιντσών 4κ hdr για το 2018?

Μετά από αυτή πια θα προτείνατε σαν 2η και 3η καλύτερη τηλεόραση 49 ιντσών 4k hdr για το 2018 και γιατί?

Δεν υπάρχει άλλη 4k hdr (~1000 nits) τηλεόραση 49" το 2018. :grandpa:
Οι υπόλοιπες 49άρες είναι "συμβατές" με HDR, αλλά με φωτεινότητες
και χρωματική γκάμα SDR (παλιό καλό bluray δηλαδή, που για μένα είναι αρκετό).

Σε ένα δυό χρόνια, το μέγεθος των 49" θα περάσει αποκλειστικά στις "λαικές"
τηλεοράσεις, όπως έγινε και με τις 40άρες και τις 43άρες.
Κι αυτό γιατί, πάρα πολύ λίγοι ψωνίζουν 49" όταν με μικρή διαφορά, παίρνεις 55".
Είδες καμμιά 49άρα OLED; Μήπως καμμιά 49άρα Q7 η Q9; Κι ούτε θα δείς.
Μέχρι να αρχίσουν να ζητούνται για PC monitor... :grinning-smiley-043

Μη κοιτάς που εδώ οι "λιανοπωλητές" προσπαθούν να βγάλουν απ' τη μύγα
αέρα κοπανιστό, και παραμορφώνουν τις τιμές τους. Θα στρώσουν.

το πρόβλημα είναι ότι με 900 παίρνεις 70ρα LG και έχεις αίσθηση σινεμα... :D

Και η Nu8002 έπεσε αντίστοιχα στα 640? πόσα είναι με Yellows: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue55nu8002txxh-1210676.html και είναι και 55"....

Το κακό της Sony για gaming που κοιτάει ο φίλος είναι το input lag της ειδικά σε 1080p με 40ms αλλά σε 4K είναι ok με 24ms αν και αρκετά περισσότερο από τις Samsung/LG.

Το καλό με την Samsung είναι το Freesync/ALLM, 1080-1440p/120hz που προς το παρόν δουλεύει μόνο με xbox one X και PC προφανώς και αν και δουλεύει μόνο στην συχνότητα 4Κ/48~60hz (VRR), θεωρώ ότι είναι πιο future proof για τις κονσόλες νέας γενιάς που θα βγουν και θα στοχεύουν 4Κ/60 λογικά και θα κάνουν τις "βουτιές" τους στα 50 τουλάχιστον.

Για ταινίες κλπ η Sony σπέρνει σίγουρα και έχει και καλό upscaling.

Καλησπέρα
εαν δεν κάνω λάθος η NU8000 ειναι 8 bit + 2 frc
επίσης ποια έχει πάνω από 1000 nits ??

Άσχετο, αλλά μια και το ανέφερε ο sat_guy,
αυτές οι LG 70uk6950 και LG 70uk6500,
έχουν trueRGB panels η έχουν τίποτα ψευτο-4Κ;;;
Άμα είναι να πα' να πάρω και εγώ καμιά! :BXVZCBXZ6:

VA trueRGB κατασκευής Sharp.

Μήπως βγήκαμε of topic λίγο παιδιά?

Ο τίτλος λέει για 49 ιντσών τηλεόραση και όχι για 70 που το πήγατε εσείς.

Πριν λίγο πήγα και είδα στα mediamarkt τα 3 βασικά μοντέλα που μάλλον θα αγοράσω.

Δηλαδή τις:
01. Samsung qe49q6fn - Άκυρη τελικά γιατί το πάνελ της είναι 50hz και στη θέση της μπαίνει αυτή που μου προτείνατε πολύ η Sony 49xf9005
02. Samsung ue49nu8000
03. Lg 49sk8500pla

Οφείλω να ομολογήσω ότι στο χώρο του mediamarkt που τις είδα και τις τρεις είχε πολύ φως και οι τρεις ίδιες μου φάνηκαν με πολύ μικρές διαφορές.
Αλλά και οι τρεις κορυφαίες και όλος περίεργος ακόμα και η Sony που δεν της είχα καμιά εμπιστοσύνη σαν μάρκα τουλάχιστον για τα 2-3 τελευταία χρόνια μπορώ να πω ότι η εικόνα της με εξέπληξε ευχάριστα σε σημείο που αν είχε μέχρι 800 ευρώ θα αγόραζα αυτήν αφού κι εκεί μου είπαν ότι ανάμεσα στα τρία - τέσσερα αφού έβαλα και την samsung qe49q6fn μέσα μοντέλα που τους είπα μου είπαν ότι η Sony είναι μακράν η καλύτερη.
Και ένα τεράστιο ατού της Sony είναι ότι έχει λειτουργικό android που συμπαθώ ιδιαίτερα αφού φαντάζομαι θα μπορεί να γίνει root.

Δεν ξέρω θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω τέλος του μήνα.

Πια από τα 3 πλέον μοντέλα έχει το feature picture in picture(Έτσι το λέει η Samsung) δηλαδή να μπορώ να δω ένα κανάλι τηλεόρασης ενώ π.χ. είμαι στον υπολογιστή ή στη κονσόλα.

γι αυτό πήγαμε από το full hd στο 4Κ και έβγαλαν νέα πρωτόκολλα για χρώματα και φωτεινότητα. Σε full hd μοιάζουν πολύ όλες

Δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει αυτό που λες?

Μα δεν είπα κάτι για απλό full hd εγώ.

Απάντηση: Re: Πρόταση από 43 ίντσες και άνω

The 7 Best 4k Gaming TVs - October 2018...https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/video-gaming

source:[rtings.com]

Πήγα και είδα και τις 3 τηλεοράσεις που σκέφτομαι να πάρω:
01. Sony kd-49xf9005
02. Lg 49sk8500pla
03. Samsung ue49nu8002(Ξέρω ότι δεν είναι 100hz αλλά λένε ότι είναι καλύτερη από την ue49mu7002 που έχω τώρα)

Όντως ενώ δεν το περίμενα η Sony έδειχνε καλύτερα και από τις 3 αλλά το θέμα είναι ότι είναι και η κατά πολύ ακριβότερη.

Εσείς τι θα κάνατε ρε παιδιά? Όσο αφορά το Sony service τι λέει?

Και αυτό ήταν το κορυφαίο μοντέλο της Sony για το 2018?
Έχει κανείς την συγκεκριμένη τηλεόραση να του κάνω κάποιες ερωτήσεις?

Re: Απάντηση: Re: Πρόταση από 43 ίντσες και άνω

Ειμαι κατοχος της sony 49xf9005. Οτι καλυτερο σε lcd για μενα. Τρομερη ποιοτητα εικονας. Διαθετει τον κορυφαιο επεξεργαστη x1 extreme που υπαρχει και στην ανωτερη σειρα Α oled της sony. Mοναδικο μειονεκτημα οι γωνιες θεασης δεν ειναι καλες αλλα ειναι επομενο εφοσον εχει va panel. Οσον αφορα το service ειναι πολυ καλο με εξυπηρετησαν αψογα οταν στο πρωτο κομματι που αγορασα διαπιστωσα οτι ειχε κολλημενα pixel... εγινε αντικατασταση με καινουργια απο το plaisio που την πηρα ( στο πλαισιο να διευκρινησω με παρεπεμψαν απευθειας στην sony και παλι καλα που εγκριθηκε η αντικατασταση απο την sony γιατι δεν εβλεπα φως απο το πλαισιο...). Εν κατακλειδι προτεινω sony xf9005 να εχεις το χρηματικο ποσο που απαιτειται... Ακριβη αλλα εδω πραγματικα εχει βαση το ρητο οτι δινεις παιρνεις... υγ την πηρα black friday σε πολυ καλη τιμη 900

Ερωτήσεις περί XF9005

To media player της τηλεόρασης υποστηρίζει όλους τους ήχους?
Π.χ. dts-hd, truehd, dolby atoms κ.τ.λ.

Και η τηλεόραση υποστηρίζει pip(Picture in picture) να μπορώ δηλαδή ενώ είμαι στο pc να βλέπω και σε μια γωνιά ένα κανάλι τηλεόρασης.

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχουν αποθέματα αυτού του μοντέλου στα μαγαζιά της Ελλάδας μπορείτε να μου πείτε πιο μοντέλο είναι ο αντικαταστάτης αυτής και αν είναι εξίσου τόσο καλή όσο αυτή?

------------------------------------

History : Αγορά τηλεόρασης 4k hdr 100hz 43 έως 49 ιντσών. Ποια και γιατί?

Last edited by a moderator:
Re: Ερωτήσεις περί XF9005

To media player της τηλεόρασης υποστηρίζει όλους τους ήχους?
Π.χ. dts-hd, truehd, dolby atoms κ.τ.λ.

Και η τηλεόραση υποστηρίζει pip(Picture in picture) να μπορώ δηλαδή ενώ είμαι στο pc να βλέπω και σε μια γωνιά ένα κανάλι τηλεόρασης.

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχουν αποθέματα αυτού του μοντέλου στα μαγαζιά της Ελλάδας μπορείτε να μου πείτε πιο μοντέλο είναι ο αντικαταστάτης αυτής και αν είναι εξίσου τόσο καλή όσο αυτή?

Η XF9005 δεν υποστηρίζει Dolby Atmos,τα πρώτα δύο ναι.

Λειτουργία Picture-in-picture...https://helpguide.sony.net/tv/faep1/v1/el/01-02_07.html,εφαρμογή(app) σε όλο το κάδρο και HDMI σε μικρή οθόνη.

Το μοντέλο XF9005 συνεχίζει και το 2019 σε 55" & 65", παράλληλα με την αναβάθμιση της που είναι η XG9505 στις αντίστοιχες ίντσες.

Sony XBR55X900F vs Sony XBR55X950G side-by-side comparison...https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900f-vs-sony-x950g/585/764

Επίσης στο νήμα -Sony TV Line-up 2019- μπορείτε να διαβάσετε τεστ και reviews για την XG95.