Τηλεόραση 4K 120Hz κυρίως για gaming & ταινίες.

Η 55" Sony XF9005 είναι διαθέσιμη, με λιγότερα από 800 ευρώ...

https://www.skroutz.gr/s/13735490/Sony-KD-55XF9005.html
Δεν μπορώ να αγοράσω τηλεόραση μεγαλύτερη των 49-50 ιντσών για 2 σημαντικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι καθόμαστε αρκετά κοντά στην τηλεόραση(1-2 μέτρα) με αποτέλεσμα ότι αν πάρω μεγαλύτερη των 49-50 ιντσών θα είναι υπερβολική πιστεύω και ο δεύτερος λόγος είναι το οικονομικό.

η xf9005 υπάρχει στα μεγάλα καταστήματα διαθέσημη, και έχει 800 ευρώ... πάνω κάτω τόσο έχει μια καλή 55ρα και από την samsung.
θέλεις κάτι πιο οικονομικό; αν ναι τότε κοίτα προς την samsung Q60R
Πως μπορώ να διαπιστώσω αν μια τηλεόραση είναι πραγματικά 120hz και όχι ψεύτικα και p.r. μαρκετιστικα κόλπα των εταιριών?
Π.χ. για την samsung q60r που λες εδώ βλέπω ότι λέει 60hz και όχι 120hz.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: 4K 120 Hz

Δεν μπορώ να αγοράσω τηλεόραση μεγαλύτερη των 49-50 ιντσών για 2 σημαντικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι καθόμαστε αρκετά κοντά στην τηλεόραση(1-2 μέτρα) με αποτέλεσμα ότι αν πάρω μεγαλύτερη των 49-50 ιντσών θα είναι υπερβολική πιστεύω και ο δεύτερος λόγος είναι το οικονομικό.

Για να μην ανακυκλώνεται συζήτηση πολλών μηνών...

https://avclub.gr/forum/showthread....-4k-hdr-100hz-43-έως-49-ιντσών-Ποια-και-γιατί

η πρόταση μου, εν συντομία, είναι η ακόλουθη: μην πάρεις/αλλάξεις τηλεόραση.

Πιο αναλυτικά: (α) Οι 55" πλέον δεν είναι ακριβές. (β) Η 55" XF9005 στα 800 ευρώ είναι value for money λύση, όχι ακριβή. (γ) Το "1-2 μέτρα" είναι μάλλον ασαφές και εφόσον είναι εντάξει μια 49" για full HD υλικό, μια 55" για 4Κ υλικό θα είναι επίσης εντάξει, στην ίδια απόσταση θέασης. (δ) Δεν αξίζει να αλλάξεις τηλεόραση, με κάποιαν άλλη, ίδιου μεγέθους, για μεγαλύτερη ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης, για τη χρήση που αναφέρθηκε.

Απάντηση: 4K 120hz

Μα ποιος είπε ότι θα αλλάξω.

Όπως λέω και στο αρχικό μου ποστ θέλω μια 2η τηλεόραση για το σαλόνι γιατί η samsung ue49mu7000 είναι για το δωμάτιο.

Re: 4K 120hz

Άρα λοιπόν θέλεις μια τηλεόραση 49 ιντσών ?
Σε αυτές τις ίντσες οι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να μην βγάζουν καλά μοντέλα. Τα ελάχιστα καλά μοντέλα που υπάρχουν έχουν τιμή κοντά στις 55 και πολλές φορές έχουν χειρότερα πανελ από τις αντίστοιχες εκδόσεις 55.

Νομίζω sony, XG83 είναι και VA panel και 100Hz (θέλει επιβεβαίωση)
https://www.skroutz.gr/s/18326936/Sony-KD-49XG8377.html

και XF9005 https://www.skroutz.gr/s/18204749/Sony-KD-49XG9005.html

Αν θες να περιμένεις θα βγουν και OLED φέτος στις 48 ίντσες, λογικά θα έχουν τιμή λίγο κάτω από 1000 ευρώ.

Τώρα μου κάνεις πλάκα έτσι?

Είναι δυνατόν οι εταιρίες να μην φτιάχνουν καλά μοντέλα σε τηλεοράσεις κάτω των 55 ιντσών?
Είναι δυνατόν αυτό?

Ειδικά όταν οι τηλεοράσεις κάτω των 55 ιντσών είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως σε σχέση με αυτές των τηλεοράσεων 55 ιντσών και πάνω που στην ουσία τόσο μεγάλες τηλεοράσεις αγοράζουν οι εταιρίες και όχι τόσο οι ιδιώτες.

Απάντηση: Re: 4K 120hz

Δεν σου κάνει καθόλου πλάκα δυστυχώς είναι αλήθεια και ισχύει εδώ και αρκετό καιρό.
Μα τόσο μεγάλες σε ίντσες τηλεόραση αγοράζουν κυρίως οι εταιρίες και όχι οι ιδιώτες.

Σοβαρά πιστεύεται οτι τόσο μεγάλες τηλεοράσεις σε ίντσες αγοράζουν οι ιδιώτες για προσωπική χρήση και όχι οι εταιρίες?

Προσωπικά εχω 55ρρα απο το 2006 και όποιος ξέρω εδώ μέσα έχει 55ρα εδω και 10ετια. Υπάρχει κοσμος που αγορραζει μικροτερες αλλα κυρίως ειναι επειδη πρεπει να μπει μεσα σε επιπλο ή υπάρχει έλλειψη χώρου...ή επειδή είναι για την κρεβατοκάμαρα σαν δεύτερη. Όταν βλεπεις τα τελευταία χρόνια η 49 να έχει την ιδια τιμή με την 55 στα ιδια specs πάνω κάτω...λογικό είναι να στραφεί ο κόσμος σε μεγαλύτερα μοντέλα. Η τιμολόγηση από μεριάς των εταιριών είναι που διαμορφώνει την αγορά στην τελικη. Τώρα θα μου πεις εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ και τα μέλη είναι ίσως ενα κλικ πιο μπροστά απο τον μεσω καταναλωτή αλλα και παλι και εξω απο το φορουμ τα ιδια βλεπω πανω κατω....ισως ζω σε παράλληλο σύμπαν.

Re: Απάντηση: Re: 4K 120hz

πάντως αν θες μια καλή 49ρα δεν θα απογοητευτείς από την sony XG90.
υπάρχει κάτι που σε χαλάει σε αυτή την επιλογή;

Εξηγήστε μου όμως γιατί όλες οι 120hz στο site και ακόμα και στο σκρουτζ λένε ότι είναι 60hz και όχι 120hz.

στην ευρώπη οι τηλεοράσεις είναι ή 50 ή 100Hz. τουλάχιστον έτσι βλέπω στα τεχνικά χαρακτηριστικά πάντα...
πχ η sony στα τεχνικά χαρακτηριστικά γράφει "εγγενής ρυμός ανανέωσης" και αναφέρουν δίπλα 50 ή 100Hz.
H LG στα χαρακτηριστικά της οθόνης γράφει "refresh rate" και δίπλα 50 ή 100
να λέει 60 ή 120 δεν είναι σωστό γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες τηλεόρασεις εδώ

Δηλαδή δεν υπάρχει τηλεόραση 120hz????

Η Samsung τι γράφει για να ξέρω ότι μια τηλεόραση της είναι πραγματικά 120hz και όχι 50hz.

Οι Samsung Q60R δεν είναι καλές?
Είναι 120hz?

Μια τηλεοραση μπορει να παιξει 50/60hz ή 100/120hz αναλογως του τι θα της δωσεις στα αναλογικα συστηματα. (NTSC/PAL/SECAM υλικο)
Στην Ελλαδα θα παιξει pal (25 fps) με 50/100hz.

Ομως αν συνδεθει π.χ. με μια καρτα γραφικων ενος Pc , μπορει να υποστηριξει refresh rate 120hz με αναλυση 1080p μεχρι και αναλυση 2560Χ1440p. (αν και αυτη την αναλυση πιθανως δεν θα την απεικονισει σωστα στο Text)

120hz με αναλυση 3840Χ2160 δεν υποστηριζει.

Aναφερομαι συγκεκριμενα για την sony xf9005 μιας και εγινε λογος για αυτην.

Το μοντέλο που έχω ήδη samsung ue49mu7000 είναι 100hz?

Εσείς θα προτείνατε λοιπόν μόνο την Sony xf9005?

Κάποια φτηνότερη υπάρχει σε 100hz?

Οι Samsung Q60R δεν είναι καλές? Είναι 120hz?

Και κάτι άλλο τα αμέσως επόμενα hz από τα 100 είναι τα 240hz που είναι και οι αίθουσες σινεμά?

Το μοντέλο που έχω ήδη samsung ue49mu7000 είναι 100hz?

Oχι,ειναι 50/60Hz.
120/120hz ειναι η ue55mu7000.

edit:

Μολις παρατηρησα οτι στο Post #14, αναφερεις και εσυ ο ιδιος πως γνωριζεις πως 120Hz ειναι το μοντελο των 55" ιντσων.

Απάντηση: 4K 120 Hz

Επανάληψη, λοιπόν...

Τα 100 Hz κυρίως χρειάζονται για παρακολούθηση αθλητικών. Για gaming, μπορούν να φανούν χρήσιμα, με την εισαγωγή καρέ, σε αθλητικούς και racing τίτλους, για μείωση της όποιας "θολούρας" ενδέχεται να υπάρχει, ίσως με μικρή αύξηση στο lag (αφού γίνεται επεξεργασία εικόνας). Οι ταινίες/σειρές, καλύτερα να προβάλλονται χωρίς motion interpolation για να αποφεύγεται το soap opera effect και για να είναι πιο ρεαλιστική η κίνηση. Όσον αφορά τη διαγώνιο, δεν εξαρτάται από τον χώρο σου, αλλά από την απόσταση θέασης και την ανάλυση στην τηλεόραση/οθόνη. Δηλαδή, όσο αυξάνεται η ανάλυση ή/και η απόσταση, αυξάνεται και η (ιδανική) διαγώνιος για το μέσο στο οποίο προβάλλεται το ανάλογο περιεχόμενο. Από μοντέλα στις 55", αν πετύχεις έως 800 ευρώ τις περσινές MU7000 και Sony XE85xx, θα είναι καλές λύσεις. Εναλλακτικά, περιμένεις να πέσει η τιμή στη φετινή 55" Samsung NU8000.

Στα 24 fps είναι γυρισμένες οι ταινίες, όπως και οι (περισσότερες) σειρές. Κοινώς, προβάλλονται μια χαρά σε τηλεοράσεις 50 Hz, χωρίς motion interpolation (εισαγωγή καρέ). Όπου υπάρχει ενεργοποίησή του (σε τηλεοράσεις με 100/200 Hz ρυθμό ανανέωσης), εμφανίζεται soap opera effect, δηλαδή μη ρεαλιστική κίνηση, που είναι πιο εύκολα αντιληπτή σε υλικό με πραγματικό περιβάλλον και ανθρώπους, μεταξύ άλλων. Ο μεγαλύτερος ρυθμός ανανέωσης επιτρέπει προβολή περισσότερων καρέ ανά δευτερόλεπτο (με τη συνδρομή software υλοποίησης), ούτως ώστε να γίνεται πιο ομαλή και καθαρή η κίνηση, κάτι που είναι επιθυμητό σε υλικό που το χρειάζεται, όπως τα αθλητικά. Συνεπώς, για τη χρήση που αναφέρθηκε, δεν είναι απαραίτητη η αγορά μιας τηλεόρασης με 100/200 Hz ρυθμό ανανέωσης. Τέλος, οι τηλεοράσεις με 200 Hz έχουν εξαφανιστεί από την αγορά και οι αίθουσες σινεμά προβάλλουν 24 fps/Hz ή σπανίως 48 (και άνω) fps/Hz.

Oχι,ειναι 50/60Hz.
120/120hz ειναι η ue55mu7000.

edit:

Μολις παρατηρησα οτι στο Post #14, αναφερεις και εσυ ο ιδιος πως γνωριζεις πως 120Hz ειναι το μοντελο των 55" ιντσων.

Επομένως όσες τηλεοράσεις λένε 60hz δεν είναι 100 ή 120hz?

Τότε γιατί ο sat_guy μου πρότεινε την Samsung Q60R ενώ ξέρει οτι ψάχνω μόνο 100-120hz τηλεοράσεις?

Σε όλα τα forum του εξωτερικούς διαβάζω πως η q60 υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120hz, οπότε ορθά σου την πρότεινε ο sat_guy.

Το ξανά έβαλα και σε προηγούμενο ποστ μου αλλά κανείς δεν απάντησε.
Εδώ που πιστεύω είναι πολύ αξιόπιστο site λέει ότι είναι 50-60hz όχι 100-120hz.