Τηλεόραση 50'' για τηλεοπτικό σήμα

stonec

Established Member
23 September 2008
124
Καλή χρονιά με υγεία,
Σκοπεύω να αγοράσω μια τηλεόραση για το καθιστικό γύρω στις 50'' (κόστος γύρω στα 650 ευρώ). Η χρήση της θα είναι κατά 90% τηλεοπτικό σήμα (Digea-nova) και κατά 10% DVD και ενδεχομένως καμιά ταινία 3D για τα παιδιά. Σκέφτομαι την Panasonic P50UT50. Έχετε καμιά καλύτερη πρόταση;
Ευχαριστώ

Σε αυτά τα χρήματα δε θα βρεις κάτι καλύτερο. Δεν ξέρω μόνο αν προλαβαίνεις να την βρεις σε αυτή την τιμή...

Μοναδική εναλλακτική σε αυτά τα χρήματα είναι η LG PA5500, οπότε πάρε όποια από τις δύο σου αρέσει περισσότερο.

Η οποία δεν είναι και 3d. Οπότε πας για pany...
Προσοχή όμως στο συνδυασμό 3d και παιδιά. Δεν ενδείκνυται!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Την panasonic την σκεφτόμουνα λόγω 3d ειδάλλως θα επέλεγα την samsung, που από ότι έχω διαβάσει έχει καλύτερη επεξεργασία του τηλεοπτικού σήματος, αλλά τώρα με προβλημάτισε ο chris με αυτό που ανέφερε για το 3d και τα παιδιά...

Κάτι έχει αρχίσει με την ut50 και δεν μου αρέσει και εμένα ... Πέφτει και άλλο η τιμή της ...

Επειδή η UT50 δεν υπάρχει διαθέσιμη (άσε που βλέπω και πολλά προβλήματα να αναφέρονται στο νήμα της) δες και αυτές...

http://www.skroutz.gr/s/449000/Samsung-PS51E530A3W.html
http://www.skroutz.gr/s/449535/LG-50PA5500.html

Δεν είναι 3D αλλά στα λεφτά αυτά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Κάτι έχει αρχίσει με την ut50 και δεν μου αρέσει και εμένα ... Πέφτει και άλλο η τιμή της ...

Kαπου πηρε το αυτι μου και για κατοχους ut που απηχθησαν απο εξωγηινους.
Τους εκαναν πειραματα!!!
Στο τελος τους εκαναν και πλυση εγκεφαλου και τωρα κοιταζοντας την tv τους βλεπουν να εχει
καλυτερο μαυρο και χρωματα απο τις τοπ ανταγωνιστικων εταιριων με 2500 και βαλε.
Μεχρι και οι πιο σοβαροι reviewers το παθανε.
Παναία βόηθα.
Μην σας τυχει...

Ωραίο είναι να κοιτάμε το δεντρό αλλά να μην χάνουμε και το δάσος που υπάρχει από πίσω.

Αν ήταν τόσο ρόδινα τα πράγματα σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στο μαύρο σε σκοτεινό χώρο δεν θα έπρεπε να πέσει στα 600 ευρώ για να πουλήσει. Θα είχε ξεπουλήσει και από τα 1000.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι κακή σαν εικόνα. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα για την τιμή αυτή (600) είναι ευκαιρία.

Απάντηση: Re: Τηλεόραση 50'' για τηλεοπτικό σήμα

Ωραίο είναι να κοιτάμε το δεντρό αλλά να μην χάνουμε και το δάσος που υπάρχει από πίσω.

Αν ήταν τόσο ρόδινα τα πράγματα σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στο μαύρο σε σκοτεινό χώρο δεν θα έπρεπε να πέσει στα 600 ευρώ για να πουλήσει. Θα είχε ξεπουλήσει και από τα 1000.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι κακή σαν εικόνα. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα για την τιμή αυτή (600) είναι ευκαιρία.

Φιλε αυτα που λες ισχυουν για την τιμη ολων των πλασμα, που ειναι ως γνωστον κατα κανονα
χαμηλοτερη απο των led στις ιδιες ιντσες. Τα πραγματα δεν ειναι ροδινα για καμμια πλασμα,
αλλα αυτο δεν τις εμποδιζει να εχουν καλυτερη εικονα απο τις led.
(και φυσικα δεν ειπα ποτε οτι ειναι ροδινα τα πραγματα)
Οπως αλλοι λογοι -και οχι η ποιοτητα της εικονας- οδηγουν τις πλασμα να ριχνουν την τιμη σε σχεση
με τον ανταγωνισμο των led που τις εχει παρει παραμαζωμα, ετσι και η ut ριχνει την τιμη
για να πουλησει ενω εχει πολυ καλυτερη εικονα απο τον ανταγωνισμο στις ιντσες αυτες σε πλασμα.
Γιατι οι ανταγωνιστες αυτοι την εχουν παρει παραμαζωμα χωρις να εχουν ουτε κατα διανοια καλυτερη εικονα.
Προσπαθησε να το βλεπεις απο την οπτικη του καταναλωτη, δεν μας νοιαζει για τις εταιριες.
Το ειχες κανει σε αλλη μια κουβεντα μας, που εγω αναφερομουν στους εργαζομενους των εταιριων
και εσυ παρεξηγησες και μου απαντουσες για την ιδια την εταιρια.
Το λεω και στον αλλο φιλο στον οποιο αναφερθηκα πριν, μην σας νοιαζει τι κανουν οι εταιριες
για το κερδος τους ή τη μειωση της χασουρας τους. Ειμαστε καταναλωτες!
Εμενα με νοιαζει μια tv που να εχει την καλυτερη δυνατη εικονα χωρις να πληρωσω ενα νεφρο.
Την βρηκα. Εσυ βρηκες αυτο που ζητουσες στη δικη σου samsung. Εκει ειναι ολη η ουσια.
Οσο για αυτο που αναφερεις για το σκοτεινο χωρο, εχω αρχισει να πιστευω οτι τα παραλενε πολυ.
Εξηγουμαι. Ειναι αληθεια οτι κι εγω ο ιδιος στα μαγαζια εχω δει αρκετα διαφορετικη συμπεριφορα
απο tv σε tv οσον αφορα στις αντανακλασεις.
ΟΜΩΣ οι φωτογραφιες που ειδα προσφατα απο το τοπ μοντελο της samsung του polakis ηταν αποκαλυπτικες.
Στην αντανακλαση στην tv φαινοταν ολο το δωματιο του. Εγω μπορουσα ανετα να ξυριστω εκει μεσα.
Αν προσθεσεις σε αυτο την -μικρη ενδεχομενως- επιδραση προς το χειροτερο που εχει το φιλτρο
σε χρωματα και μαυρο, πιστευεις οτι αξιζει τον κοπο να παρεις μοντελο που αξιζει απο 200 εως 2000
παραπανω μονο για να εχεις αυτο? Και ευτυχως που ακουσα ανθρωπους που μου το ειπαν αυτο
πριν ψωνισω, γιατι και εγω εκλινα στην αρχη προς μοντελο με φιλτρο.
Αυτα ολα δεν ειναι μεσα στο δασος στο οποιο αναφερεσαι?
Παρεμπιπτοντως η 50αρα ut50 ειναι αυτη τη στιγμη στα 559 με επισημη εγγυηση αντιπροσωπειας.

Kαπου πηρε το αυτι μου και για κατοχους ut που απηχθησαν απο εξωγηινους.
Τους εκαναν πειραματα!!!
Στο τελος τους εκαναν και πλυση εγκεφαλου και τωρα κοιταζοντας την tv τους βλεπουν να εχει
καλυτερο μαυρο και χρωματα απο τις τοπ ανταγωνιστικων εταιριων με 2500 και βαλε.
Μεχρι και οι πιο σοβαροι reviewers το παθανε.
Παναία βόηθα.
Μην σας τυχει...

Επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση , βασιζόμενη σε στοιχεία και αποδείξεις ...

Η UT50 καλύπτει καλά κάποιες ανάγκες. Για όποιον θέλει να βλέπει σε ημι-σκοτεινό/σκοτεινό χώρο , δεν τον ενδιαφέρει ο σχεδιασμός και κάνει και κάποιες υποχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας λόγω κάποιων ελαττωμάτων που έχουν όλες οι πλάσμα αλλά ορισμένες από αυτές όπως το line bleeding και το contouring τις έχει η UT50 παραπάνω από κάποιες άλλες.

Αυτά όμως θα μπορούσαν αποτελέσουν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στα 900-1000 ευρώ και πολύ λιγότερο στα 600 ευρώ που δίνει στην τηλεόραση εξαιρετικό value for money.

Άλλο όμως value for money και άλλο σύγκριση με αρκετά ακριβότερα μοντέλα LED LCD ή και πλάσμα από τα οποία εκτός από το μαύρο σε σκοτεινό χώρο στα υπόλοιπα υστερεί.

Έπεσε στα 560 ευρώ.Ξεφτίλα...
Αν σου κάτσει και καλούτσικο κομμάτι είσαι άρχοντας

Επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση , βασιζόμενη σε στοιχεία και αποδείξεις ...

Ακριβως αυτο ειπα και εγω για το ποστ σου #8, απλα το ειπα πιο χιουμοριστικα.
Αυτο που λες ισχυει και για τα δυο ποστ μας. Η διαφορα μας ειναι οτι εγω εκανα πλακα
ενω εσυ πιστευεις αυτο που ελεγες. Στον Υπεριωνα που μιλαει πιο τεκμηριωμενα εδωσα κι εγω πιο τεκμηριωμενη τη γνωμη μου. Για να μην παρεξηγηθω, ολα αυτα τα λεω φιλικα. Απλα δεν πιστευω οτι ειναι πρεπον
να εκτοξευουμε θεωριες συνωμοσιας σε ενα φιλο που μπηκε να ρωτησει για μια tv.

Η UT50 καλύπτει καλά κάποιες ανάγκες. Για όποιον θέλει να βλέπει σε ημι-σκοτεινό/σκοτεινό χώρο , δεν τον ενδιαφέρει ο σχεδιασμός και κάνει και κάποιες υποχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας λόγω κάποιων ελαττωμάτων που έχουν όλες οι πλάσμα αλλά ορισμένες από αυτές όπως το line bleeding και το contouring τις έχει η UT50 παραπάνω από κάποιες άλλες.

Αυτά όμως θα μπορούσαν αποτελέσουν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στα 900-1000 ευρώ και πολύ λιγότερο στα 600 ευρώ που δίνει στην τηλεόραση εξαιρετικό value for money.

Άλλο όμως value for money και άλλο σύγκριση με αρκετά ακριβότερα μοντέλα LED LCD ή και πλάσμα από τα οποία εκτός από το μαύρο σε σκοτεινό χώρο στα υπόλοιπα υστερεί.

-O σχεδιασμος τον οποιο αναφερεις συχνα πυκνα ειναι κατι μη μετρησιμο και υποκειμενικο.Εσενα μπορει να μην σου αρεσει ο σχεδιασμος της ut50, σε καποιον αλλο δεν θα αρεσει ο σχεδιασμος της δικιας σου επιλογης.
Απο εκει μεχρι να φτασεις να πεις οτι για να παρει την ut πρεπει να μην τον ενδιαφερει ο σχεδιασμος
ειναι ενα λογικο αλμα και φυσικα δεν ισχυει εν γενει, οπως το παρουσιαζεις.
-Για το σκοτεινο χωρο και τα φιλτρα ειπα καποια πραγματα στο προηγουμενο ποστ μου, τα οποια παρεβλεψες.
-Ο βαθμος στον οποιο αναφερεις οτι εχει τα συγκεκριμενα ελαττωματα παραπανω απο αλλες ειναι μετρημενος
καπου? Προσφατα ας πουμε διαβασα απο τον JL αν θυμαμαι καλα οτι contouring εχει σε σχεση με το τοπ
περσινο μοντελο της Πανασονικ αυξημενο στο τηλεοπτικο σημα και μειωμενο σε hd υλικο. Η δικη σου πηγη?
-Αν λοιπον τα ελαττωματα αυτα ειναι σε συγκρισιμο τουλαχιστον βαθμο με τις περσινες των 2500 πως προ-
κυπτει οτι θα αποτελουσαν ανασταλτικο παραγοντα στα μολις 900-1000 ?
(Παρεμπιπτοντως θα προσεξες οτι ο φιλος στον οποιο κανουμε τις προτασεις μας εχει μπατζετ γυρω στα 650,
αλλα μιλαμε μαλλον απο ακαδημαικο ενδιαφερον τωρα,ε?)
-Οσο για τη συγκριση με ακριβοτερα μοντελα lcd/led, υστερει οντως σε ανομοιομορφια. Γιατι ακομα και
ΑΝ πετυχεις μοντελο με banding, ή ακομα πιο σπανια με dse, αυτο θα ειναι λιγοτερο σε σχεση με
το clouding, το torchlight και τα αλλα καλουδια των led σε τιμες μεχρι και 1000 (αλλα συχνοτατα και
πολυ παραπανω). Επισης δεν ξερω αν πιστευεις οτι ως πλασμα (συν το ifc) θα υστερει απεναντι τους σε κινηση.
Μηπως θα υστερει σε delta?
H γενικευση σου λοιπον δεν ισχυει. Σε θεματα ποιοτητας εικονας η τηλεοραση ειναι συγκρισιμη με
παρα πολυ ακριβοτερα μοντελα. Δεν λεω οτι ειναι καλυτερη, αλλα ειναι συγκρισιμη.
Χειροτερη σε καποιους τομεις και καλυτερη σε καποιους αλλους.
Αυτο στο οποιο ειναι σιγουρα καλυτερη ειναι στην τιμη.

Re: Απάντηση: Re: Τηλεόραση 50'' για τηλεοπτικό σήμα

Προσφατα ας πουμε διαβασα απο τον JL αν θυμαμαι καλα οτι contouring εχει σε σχεση με το τοπ
περσινο μοντελο της Πανασονικ αυξημενο στο τηλεοπτικο σημα και μειωμενο σε hd υλικο. Η δικη σου πηγη?

Από όλες τις πλάσμα οι Panasonic έχουν το περισσότερο contouring. Είτε VT50 είναι αυτή είτε UT50. Είπαμε κάπου κερδίζει κάποιος και κάπου χάνει , δεν γίνεται διαφορετικά.

Δηλαδη μια 850 η μια 7000 και 8000 ειναι χειροτερες απο την ut50;

Αν ρωτας εμενα, γιατι δεν βλεπω quote, δεν νομιζω να ειπα κατι τετοιο.
Απαντησα στην ελφρως ισοπεδωτικη ατακα οτι ειναι χειροτερη σε ολα πλην ενος απο τις ακριβες led
δειχνοντας (πιστευω) οτι ειναι καλυτερη σε περισσοτερους του ενος τομεις.
Εκεινες ειναι αντιστοιχα ανωτερες σε καποιους αλλους.
Το συμπερασμα μου για τη συγκριση της με πολυ ακριβοτερες πλασμα ισχυει και
για πολυ ακριβοτερες led. Eιναι συγκρισιμη μαζι τους, σε καποια καλυτερη
και σε καποια χειροτερη. Καθενας μπορει να κανει την επιλογη του με βαση
τα χαρακτηριστικα στα οποια αυτος επιθυμει να υπερεχει η tv του.
Αλλα ειναι σιγουρα καλυτερη απο αυτες σε τιμη. Αυτα. Τιποτα λιγοτερο ή περισσοτερο.

Re: Απάντηση: Re: Τηλεόραση 50'' για τηλεοπτικό σήμα

Προσφατα ας πουμε διαβασα απο τον JL αν θυμαμαι καλα οτι contouring εχει σε σχεση με το τοπ
περσινο μοντελο της Πανασονικ αυξημενο στο τηλεοπτικο σημα και μειωμενο σε hd υλικο.

Από μένα σίγουρα δεν διάβασες κάτι τέτοιο...

Contouring δεν εμφανίζει καμμία από τις Plasma που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, τουλάχιστον στα κινηματογραφικά τους mode και χωρίς να το έχει προκαλέσει κανείς με κραυγαλέα λάθος ρυθμίσεις ή να εμπεριέχεται στο σήμα...

To Dynamic False Contouring πάλι, δεν σχετίζεται με την ανάλυση του εισερχόμενου σήματος...

Για σύγκριση του Dynamic False Contouring της UT50 με της VT30, αναμείνατε στο ακουστικό σας... :p