Τηλεόραση 55''+ έως 1000 eur +/- κάτι :)

Sir Teraflop

New member
8 July 2018
74
Καλησπέρα παιδιά και σας εύχομαι Καλή Χρονιά!

Έχω ένα budget ~1000 eur προκειμένου να αντικαταστήσω την ταλαίπωρη πλέον LG42LH3000 (δουλεύει ακόμα μια χαρά!) και μιας και η χρήση είναι αποκλειστικά Netflix/Gaming(xbox one X-Nintendo Switch)/Άπειρες ώρες "γνωστού" παιδικού καναλιού προσανατολιζόμουν σε τηλεόραση 55'' εκ των NU8000/Q6FN. Θα ήθελα να αγοράσω τις αντίστοιχες στις 65'' αλλά ξεφεύγουν δυστυχώς αρκετά. Για Oled δεν το συζητάω καν ούτε στις 24'' μιας και η τηλεόραση δουλεύει 16/24/360

Όλα καλά αλλά ψάχνοντας παρατήρησα αυτήν:

https://www.skroutz.gr/s/14932803/LG-70UK6950.html?keyphrase=LG+70UK6950

και άρχισα να προβληματίζομαι για τον λόγο VFI - δηλαδή value for inch....

To συγκεκριμένο panel στις 70'' υποτίθεται ότι είναι VA, 60 ΗΖ με edge led. Τα Samsung είναι 120hz. Όμως ξέρω ότι η LG έχει πολύ χαμηλό latency για gaming καθολικά και έχω μπερδευτεί και μου αρέσει το WEB-OS όπως το είδα σε φίλο που έχει μια 8100UJ.

Όπως καταλαβαίνετε ο προβληματισμός μου είναι πως είναι τόσο καλύτερες οι NU/Q6 για να πάω σε λιγότερες ίντσες ή δεν αξίζει τον κόπο.

Μεγαλύτερο μπέρδεμα αποτελεί και η πολύ οικονομική 60UK6200 που διάβασα εδώ στο forum τα σχόλια με VA+DLED αλλά είναι μικρότερη σειρά από την 6950 αλλά και φυσικά τα μισά χρήματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Στις υποψήφιες τηλεοράσεις βάλε και την Pnasonic TX-65EX703E στα 800 ευρώ

https://www.you.gr/eikona-ichos/til...rasi-panasonic-65-4k-ultra-hd-tv-smart-dvb-t2

Η LG 70UK6500 έχει 949 ευρώ

https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/191028-lg-70uk6500-70

Όποια τηλεόραση και να επιλέξεις αγόρασε και τη 5ετή εγγύηση γιατί οι νέες τηλεοράσεις δε κρατάνε όπως οι παλιές, στα 3 χρόνια βγάζουν προβλήματα, ιδιαίτερα αν η τηλεόραση παίζει για 16 ώρες κάθε μέρα.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Εκεί που κολλάω είναι ότι η 69xx σειρά της LG είναι η μόνη που έχει VA panel εκτός των 50'' στις 70. Αυτή και η UK6200 στις 60''.

Το Panasonic όντως το κοιτάω και αυτό αλλά τι μοντέλο είναι? Στο HDR πως τα πάει και στο input lag?

Θα μου πεις εδώ δεν έχω δει μετρήσεις για το αντίστοιχο της LG γιατί δεν έχει IPS αλλά VA...

Και εκεί προβληματίζομαι να πάρω μια 55'' Q6/NU8000 που έχει και κάποια φωτεινότητα - μετρημένη δηλαδή.

/confused :(

Και η LG 70UK6500 VA έχει. Στις 40", 50", 60" και 70¨ μόνο VA Panel υπάρχουν σε όλους τους κατασκευαστές. Πραγματικό HDR θα δεις μόνο σε τηλεοράσεις με Full Array Local Dimming και σε OLED.

Ωραίος! Μου είχε διαφύγει αυτή. Προφανώς η 6500 έχει λιγότερα ηλεκτρονικά κτλ... σε σχέση με την 6900 και δεν έχει metal frame κτλ.... ζαμάν φοu.

Τώρα εδώ έρχεται ο προβληματισμός μου.

6200=60'' VA+DIRECT LED

6500=Edge led

55'' Samsung 120hz/VA/Q6 -Qled καλούτσικο HDR για games....

/sigh

Ελπίζω να με εννοείς...

Τότε απόφαση θα πάρεις ανάλογα με την απόσταση που βλέπετε τηλεόραση. Αν η απόσταση είναι μεγάλη και τη καλύτερη τηλεόραση να πάρεις σε λίγες ίντσες θα μετανιώσεις που δεν αγόρασες περισσότερες ίντσες.

Απάντηση: Re: Τηλεόραση 55''+ έως 1000 eur +/- κάτι :)

Τότε απόφαση θα πάρεις ανάλογα με την απόσταση που βλέπετε τηλεόραση. Αν η απόσταση είναι μεγάλη και τη καλύτερη τηλεόραση να πάρεις σε λίγες ίντσες θα μετανιώσεις που δεν αγόρασες περισσότερες ίντσες.

Σωστός σε αυτό που λες αλλά δεν είναι θέμα απόστασης. Αυτήν την κανονίζω να έρθει μέχρι και τα 2 μέτρα. Είναι θέμα εμπειρίας σε ίντσες (για την οικογένεια και εμένα) σε συνδυασμό με την κα!@@@ μου για καλή ποιότητα εικόνας.

Το middle ground ψάχνω όπως κατάλαβες.

Ευχαριστώ πολύ όμως για τον χρόνο σου να μου απαντήσεις.

Vengeance 28khz άλλο να παρακολουθείς σε 70" και άλλο σε 55" , η διαφορά σε αίσθηση θέασης είναι αρκετά μεγάλη,ειδικά για θέαση ταινιών.

Στις 55" που αναφέρεις έχεις τη δυνατότητα να "παίξεις" με τα 100Hz,αν σου αρέσει,
επίσης αν ο χώρος σου κατα τη διάρκεια της ημέρας γίνεται πολύ φωτεινός τότε θα ανταποκριθούν καλύτερα λόγω απόδoσης υψηλότερης φωτεινότητας
και παίζουν καλύτερο HDR σήμα (σε gaming και σε Netflix με την προυπόθεση γρήγορης σύνδεσης) λόγω χρώματος(WCG) και φωτεινότητας .