Τηλεόραση 65" με μικρό budget

_Trapper_

New member
30 October 2021
4
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι νέος στο forum και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας για την επιλογή τηλεόρασης.

Προέρχομαι από μία Panasonic Plasma 42" που είχα εδώ και 12-13 χρόνια και τώρα πήγε στους γονείς.

Στη θέση της θέλω να πάρω μία 65" που θα μπει στο σαλόνι, το budget ωστόσο είναι περιορισμένο. Συγκεκριμένα στα 500 με 600 ευρώ.

Η τηλεόραση θα μπει σε επιτοίχια βάση. Η απόσταση θέασης διαφέρει ανάλογα με το που θα καθίσεις στο σαλόνι, το σύνηθες όμως είναι περίπου 3 μέτρα.

Η χρήση είναι περιστασιακή (τύπου ανοίγει 3-4 φορές τη βδομάδα, για 3-4 ώρες max κάθε φορά), και αφορά κυριώς τανιά/netflix και ps4, και σπάνια τηλεόραση (αν έχει μπάλα για μένα ή κανένα reality όταν μαγειρεύει η κοπελιά).

Γνωρίζω ότι το budget δεν είναι μεγάλο και δεν έχω τρελές προσδοκίες, ωστόσο θα ήθελα να πάω σε όσο το δυνατόν καλύτερη λύση.

Ψάχνοντας είδα αυτή ,LG 65UM7050PLA στα 479 €,
https://2bshop.gr/index.php?route=product/product&product_id=124872 ,
αλλά γράφει κατόπιν παραγγελίας και επειδή στα μεγάλα καταστήματα είναι εξαντλημένη φοβάμαι ότι δεν θα έρθει ποτέ.
Είδα επίσης εδώ στο φόρουμ να προτείνεται αρκετά η TCL σαν εταιρεία. Ποια είναι η άποψή σας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλωσόρισες. Για LCD με IPS panel, οι (φετινές) LG UP7800 και Nano75 πιθανώς θα βρεθούν κοντά στα 600 ευρώ στις επόμενες εβδομάδες. Για LCD με VA panel, αν δεν πετύχεις κάποια Samsung (AUxxxx τα οικονομικά μοντέλα για το 2021) κοντά στο budget σου, κοιτάζεις για Hisense, Metz, TCL. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα είναι να δεις συγκεκριμένα μοντέλα από κοντά. Πάντως, μην περιμένεις γωνίες θέασης και ομοιομορφία όπως με την plasma, ενώ θα κερδίσεις σε μερικά σημεία, με μια σύγχρονη LCD.

Όπως στα ειπε και ο Μιχαλης. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε μαγαζι να τις δεις απο κοντα. Βεβαια εξαρταται και το μαγαζι διοτι επηρεαζει ο φωτισμος του μαγαζιου και οι ρυθμισεις που μπορει να εχουν ή και να μην έχουν κανει στη τηλεοραση. Οταν ειχα αγορασει εγω τηλεοραση ειχα φερει μαζι μου και σκληρο δισκο με διαφορα αρχεια να παιξω. Στο μαγαζι που πηγα ετυχε και με αφησε ο υπαλληλος να τον συνδεσω. Αυτο με βοηθησε αρκετα στην επιλογη μου.

Σε αυτο το budget μην περιμενεις πανελ με ακριβεια στα χρωματα, καλο HDR και γωνιες θεασης.

• Like
Reactions: _Trapper_
Αφου είχες plasma, καλύτερα παρε va panel ώστε να έχεις τουλάχιστον ποιο βαθυ μαύρο ωστε να μη σου φανεί τοσο διαφορά. Εκτός και κοίτας απο μεγάλη γωνία, γιατί υπο μεγάλη γωνία οι va χάνουν, πας σε ips τότε με χειρότερο μαυρο.

• Like
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Σας άκουσα και μόλις επέστρεψα από Πλαίσιο.
Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά δεν είδα σχεδόν καμία διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα της Samsung και της LG. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι τα χρώματα της Samsung ήταν ένα κλικ πιο ζωντανά.
Έψαξα λοιπόν βάσει των συμβουλών σας και είδα αυτή τη Samsung,UE65AU7172,
https://www.mediamarkt.gr/product/t...ed-tv-samsung-ue65au7172-uhd-4k-smart/1594337.
Με την επιστροφή 20% βγαίνει στα 560, που δεν τα λες και άσχημα.
Να το προχωρήσω; Αξίζει να περιμένω για κάτι άλλο;

....
Ψάχνοντας είδα αυτή ,LG 65UM7050PLA στα 479 €,
https://2bshop.gr/index.php?route=product/product&product_id=124872 ,
αλλά γράφει κατόπιν παραγγελίας και επειδή στα μεγάλα καταστήματα είναι εξαντλημένη φοβάμαι ότι δεν θα έρθει ποτέ.
Είδα επίσης εδώ στο φόρουμ να προτείνεται αρκετά η TCL σαν εταιρεία. Ποια είναι η άποψή σας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Προσοχή λίγο!!!
Για το κατάστημα διάβασε λίγο εδώ :

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά πουλάω μια LG OLED 65b7 του 2017 (αγορασμένη από το πλαίσιο €3.000,00).
Κάνω χρήση περίπου όπως κι εσύ και είναι σε άψογη κατάσταση.
Έχει τα πάντα που μπορείς να ζητήσεις και magic remote φυσικά.
θέλει βάση 30x20 για τη στήριξη στον τοίχο αλλά έχω και την επιτραπέζια βάση της (δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Έχουμε όμως διαφορά στην τιμή (τη δίνω €950,00), οπότε δεν ξέρω αν θες / μπορείς κι εσύ να ανέβεις τόσο.
Αν ενδιαφέρεσαι στείλε μου μήνυμα. (βρίσκομαι Αθήνα).

Προσοχή λίγο!!!
Για το κατάστημα διάβασε λίγο εδώ :

Σ ευχαριστώ! Με είχε ήδη προβλημάτισει ότι δεν την είχαν τα υπόλοιπα μεγάλα καταστήματα, με αυτό που παρέθεσες ακόμα χειρότερα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, για τη Samsung από τα Mediamarkt με βλέπω, επώνυμο κατάστημα και δελεαστική τιμή για το μπάτζετ μου.

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά πουλάω μια LG OLED 65b7 του 2017 (αγορασμένη από το πλαίσιο €3.000,00).
Κάνω χρήση περίπου όπως κι εσύ και είναι σε άψογη κατάσταση.
Έχει τα πάντα που μπορείς να ζητήσεις και magic remote φυσικά.
θέλει βάση 30x20 για τη στήριξη στον τοίχο αλλά έχω και την επιτραπέζια βάση της (δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Έχουμε όμως διαφορά στην τιμή (τη δίνω €950,00), οπότε δεν ξέρω αν θες / μπορείς κι εσύ να ανέβεις τόσο.
Αν ενδιαφέρεσαι στείλε μου μήνυμα. (βρίσκομαι Αθήνα).
Σ ευχαριστώ αλλά δεν μπορώ να ανέβω τόσο.

Εφόσον έχεις δει την AU7172 από κοντά (για να ξέρεις τι να περιμένεις) και σε βολεύει η προαναφερθείσα προσφορά (με την "επιστροφή" χρημάτων), προχωράς άμεσα για αγορά, αφού ισχύει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Πολύ δύσκολα θα βρεθούν σύντομα 65" τηλεοράσεις, μοντέλα 2021, από την ίδια (οικονομική) κατηγορία, στα 500 ευρώ ή πιο κάτω.

• Like
Εφόσον έχεις δει την AU7172 από κοντά (για να ξέρεις τι να περιμένεις) και σε βολεύει η προαναφερθείσα προσφορά (με την "επιστροφή" χρημάτων), προχωράς άμεσα για αγορά, αφού ισχύει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Πολύ δύσκολα θα βρεθούν σύντομα 65" τηλεοράσεις, μοντέλα 2021, από την ίδια (οικονομική) κατηγορία, στα 500 ευρώ ή πιο κάτω.
Την παράγγειλα, αναμένω τώρα την παραλαβή. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!