Τηλεόραση από ένα παλιό Monitor, γίνεται???

hoakin1981

New member
20 October 2014
6
Καλησπέρα σε όλους. Απολογούμαι αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία ή έχει εξεταστεί ξανά αλλά δεν βρήκα κάτι.

Μου έχει ξεμείνει μια παλιότερη οθόνη υπολογιστή BenQ αναλογίας 4:3 την οποία θα ήθελα να χρησιμοποιήσω σαν τηλεόραση αλλά προς το παρόν δεν το έχω καταφέρει. Η οθόνη έχει 2 εισόδους, VGA & DVI. Πήρα ένα καλώδιο Scart-VGA αλλά η οθόνη δείχνει "No signal detected", δοκίμασα άλλο καλώδιο HDMI-DVI αλλα τώρα η οθόνη δείχνει "Out of range".

Πιστευώ πως με τον ήχο έχω βρεί λύση γιατί ο αποκ/της έχει έξοδο Coaxial και με έναν φτηνό μετατροπέα που είδα στο Ebay θα τον κάνω αναλογικό για σύνδεση με ηχεία. Αλλά με την εικόνα κάφε φορά βρίσκω "τοίχο".

Μπορεί να γίνει ή τζάμπα το παλεύω?

Ευχαριστώ πολύ.

Καλώς όρισες στην παρέα μας, hoakin1981 !!! :ernaehrung004:

Θα πρέπει να επιλέξεις μία ανάλυση εξόδου στον δέκτη που να είναι συμβατή με το monitor. Το πιο πιθανό είναι, το monitor να μη δέχεται άλλες συχνότητες πέραν των 60Hz, οπότε ξεκίνα με ένα 480p60 που λογικά θα πρέπει να το δει κι έπειτα δοκιμάζεις αν σηκώνει και κάποια από τις υπόλοιπες...

Καλώς όρισες στην παρέα μας, hoakin1981 !!! :ernaehrung004:

Θα πρέπει να επιλέξεις μία ανάλυση εξόδου στον δέκτη που να είναι συμβατή με το monitor. Το πιο πιθανό είναι, το monitor να μη δέχεται άλλες συχνότητες πέραν των 60Hz, οπότε ξεκίνα με ένα 480p60 που λογικά θα πρέπει να το δει κι έπειτα δοκιμάζεις αν σηκώνει και κάποια από τις υπόλοιπες...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι απο άποψη συχνοτήτων κλπ. στέκει? Δηλαδή τα 2 σήματα είναι συμβατά? Και με ποιό από ατα 2 καλώδια πρέπει να δοκιμάσω ή δεν έχει σημασία.

Ευχαριστώ πολύ, άρα απο ότι κατάλαβα όλο το μυστικό είναι στα refresh rates. Για την δική μου δίνονται οι παρακάτω τιμές

Horizontal Refresh Rate 31 kHz - 81 kHz
Vertical Refresh Rate 56 Hz - 76 Hz

Μα αυτές μπορεί να γίνει δουλειά?

Καλημέρα σε όλους. Σόρρυ που επαναφέρω το θέμα ρε παιδιά αλλά επειδή δεν καταλαβαίνω πολλά απο αυτά μπορεί κάποιος που ξέρει να δεί τα refresh rates της οθόνης μου πάνω και να μου πεί αν πρέπει να το ξεχάσω το θέμα ή όχι?

Ευχαριστώ.