TΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΡΑ HDMI

ramos1

New member
9 November 2013
41
Καλησπέρα στο forum,παρακαλώ τη βοήθεια σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την tv. Eχω την TV PLASMA SONY KE-42TS2E ,η οποία δεν διαθέτη θύρα hdmi ,η τηλεόραση έχει ανάλυση 1024Χ1024 και μπορεί να δόση 720p αλλά και 1080i,από το σήμα εισόδου RGB των υποδοχών (στο πίσω μέρος της tv)Y/G, PB/CB/B,PR/CR/R και των υποδοχών HD, VD, καθώς και σήμα εισόδου ήχου R,L.θέλω λοιπόν να συνδέσω ένα adroid tv box (minix x8)που έχει θύρα HDMI, με την συγκεκριμένη τηλεόραση. Ψάχνω κάποιο ανταπτορα που θα μου κάνει αυτή την δουλεία ώστε να πάρω τουλάχιστον 720P.

Last edited by a moderator:
Ψάχνοντας βρήκα αυτό, αυτό κι αυτό που έχει οπτική κι ομοαξονική σύνδεση για τον ήχο.

Υ.Γ. Θα παρακαλούσα να μη γράφετε με μαύρα γράμματα, είμαι σίγουρος ότι όπως κι εγώ κι άλλοι θα χρησιμοποιούν τη μαύρη έκδοση (black skin) του φόρουμ και πρέπει να υπογραμμίζουμε τα γραφόμενα για να μπορούμε να τα διαβάσουμε, ευχαριστώ.

Το τελευταιο μοιαζει να ειναι και audio extractor για να βγαλει τον ηχο ψηφιακο, ενω την εικονα αναλογικη. Ειναι ενα extra αν χρειαζεται.

Μια αλλη λυση ειναι εαν υπαρχει AV ενισχυτης στον χωρο να ελεγχθει μηπως υποστηριζει αυτος convertion. Υπαρχουν ενισχυτες που δεχονται hdmi, κανουν μετατροπη του σηματος σε αναλογικο και το δινουν. (αλλα μαλλον αν υπηρχε θα το ειχες αναφερει)

Re: Απάντηση: TΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΡΑ HDMI

Κωνσταντίνε, αυτοί οι μετατροπείς δείχνουν έξοδο HDMI. Δεν γνωρίζω αν λειτουργούν και αμφίδρομα.

Δυστυχώς ούτε εγώ το γνωρίζω, γνώμη μου ο φίλος να πάει ο ίδιος σε καταστήματα ηλεκτρονικών να ψάξει κάτι ανάλογο με τη δυνατότητα αν γίνεται να δοκιμάσει και επιστρέψει αν δεν κάνει γιατί σ αυτά τα θέματα με τους αντάπτορες και μετατροπείς δυστυχώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην λειτουργεί.

Το πρώτο φαίνεται να είναι σωστό, τα άλλα δύο κάνουν την ανάποδη μετατροπή.
Αλλά καλύτερα να το πάρεις υπό δοκιμή από ένα κατάστημα.

ΥΓ Χρειάζεσαι "hdmi to component video adaptor".

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις. Αλλά δυστυχώς είμαι από επαρχεία και εδώ σε όσα καταστήματα ηλεκτρονικών και να πήγα μου είπαν ότι αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Άλλοι μου λεγαν ότι δεν γίνεται μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό σημα .Η ότι δεν υπάρχουν ανταπτορες για την δουλεία που θέλεις. Ψάχνοντας αγόρασα την εβδομάδα που μας πέρασε από γνωστό ιντερνομαγαζο ένα ανταπτορα (YPBPR+AYDIO R/LT TO HDMI CONVERTER HM-CV003).Aλλα δυστυχώς όταν το έβαλα στο ρεύμα δεν δούλευε (δεν άναβε το λαμπάκι )έτσι το γύρισα πίσω . θέλω να βρω ρε παιδιά κάτι σίγουρο,και από Ελλάδα αν γίνεται , είναι κρίμα να έχω τηλεόραση πoυ να δίνει ανάλυση 720p και να μην μπορώ να πάρω αυτή την ανάλυση . όλες οι πήγες τωρα (player,adroid tv box,δορυφορική δέκτες ,κα)έχουν θυρα hdmi, και να μην μπορώ να βρω ένα ανταπορα για την μου τηλεόραση. Μου.

εσυ δεν θες μετατροπη ΑΠΟ αναλογικο ΣΕ ψηφιακο, αλλα το αντιθετο. Θες ψηφιακο ΣΕ αναλογικο.
Εχει σημασια λοιπον και η περιγραφη προιοντος.
ΟΧΙ analog to digital (hdmi) αλλα, hdmi to rgb, component.

Αυτο που αναφερεις πιο πανω ειναι το ΑΝΑΠΟΔΟ. Επιτρεπει σε παλιες συσκευες που δινουν αναλογικο σημα να συνδεθουν σε ψηφιακη εισοδο. Ψαχνεις για digital to analog και ΟΧΙ για analog to digital αγαπητε.

Έχεις δίκιο αγαπητέ warewolf73.Γιατι η τηλεόραση έχει component και πηγή hdmi.
Θα μπορούσα να βρω ένα τέτοιο μετατροπεα. Αυτός που ανεφερα ποιο πάνω εάν λειτουργούσε θα έκανε τη δουλειά που ήθελα. Κάποια ιδέα άλλη;

Μα δεν χρειαζεται αλλη ιδεα, απλα να αγορασεις τον σωστο converter. (hdmi to rgb) και η δουλεια σου θα γινει σωστα.

Το πρώτο φαίνεται να είναι σωστό, τα άλλα δύο κάνουν την ανάποδη μετατροπή.
Αλλά καλύτερα να το πάρεις υπό δοκιμή από ένα κατάστημα.

ΥΓ Χρειάζεσαι "hdmi to component video adaptor".
Τα´πες εσυ...

Δε μας λές απο που είσαι!
Εδώ πάντως στη Δράμα έχει και μαγαζάκι με ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια και για αγορές μέσω ιντερνετ. Απλά βρες το κατάλληλο καλώδιο...

Δες μια ματία στο ebay τι είναι αυτό που θα πάρεις και πάρτο απο ένα ελληνικό κατάστημα. Αυτό που λένε οτι δε γίνεται είναι χαζομάρες.

Last edited:

Από τη Λαμία είμαι stargr. Έχω πάει σε 3 καταστήματα με ηλεκτρονικά και μου λέγανε(ενώ τους εξηγούσα αναλυτικά και με το mamual της τηλεόρασης στο χέρι) οτι αυτό που ζήτω δεν γίνεται.
warewolf73 το συγκεκριμένο ανταπτορα τον είδα και εγώ.Για να συνδέσω το minix x8(hdmi 1.3) με αυτό τον ανταπτορα (hdmi 1.2a) και από εκεί με component στη tv θα δουλέψει?
καλησπέρα σας και χριστός ανέστη σε όλους σας.

Απλα το 1.2a δεν υποστηριζει τα hd 6.1 προτυπα ηχου, το 3d κλπ.
Ετσι κι αλλιως αυτα δεν τα υποστηριζει η tv σου οποτε δεν σε ενδιαφερει που δεν τα δινει. (Αλλωστε δικαναλο αναλογικο ηχο θα παρεις)
Δεν εχεις καποιο προβλημα συνδεσμολογιας με τον παραπανω converter δηλαδη.

ευχαριστώ warewolf73. Θα αγοράσω το συγκεκριμένο που είπες.

Προσοχη ομως. Επειδη δεν γνωριζω τι μπορει να αναπαραγει αυτο το mini box, ουτε γνωριζω τι αρχεια θα του βαζεις να παιζει, ισως υπαρξει προβλημα αν βαλεις αρχεια 4Κ ή αρχεια με ηχο dts hd και DD TRUEHD. Περιμενε να σου απαντησει και καποιος αλλος που γνωριζει καλυτερα και απο μενα και υστερα το παραγγελνεις. (επεσες και στο Πασχα που ολοι ειναι στις σουβλες)