TΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΡΑ HDMI

Re: Απάντηση: TΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΡΑ HDMI

Το θέλω ποιο πολύ για το XBMC

Αν η εξοδος του Minibox θα βγαζει στην hdmi του μεχρι και 1080p και απλο ηχο dd/dts δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Βεβαια στο εξωτερικο βρισκεις και converters που υποστηριζουν και hdmi 1.3 σαν εισοδο, υπαρχουν και ακριβοτερα σε τιμες κλπ κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι ειδους αρχεια θα παιζεις. ? 1080p και απλο dolby digital/dts. ?

Το tvbox σου δινει επιλογη απο το μενου να επιλεξεις αναλυση εξοδου. ? Μπορεις δηλαδη ενω παιζει ενα αρχειο 1080p, εσυ να επιλεξεις να βγαζει 720p. ?

MKV ,MP4,AVI ,με ταινίες 720p(μιας και η TV Δεν πάει παραπάνω)και απλό dolpy digital. Επίσης με ενδιαφέρει μεσώ XBMC και live streaming αγώνες ποδοσφαίρου.
Γι αυτό και ο λόγος αγοράς του adroid tv box (minix x8).

Λογικα δεν νομιζω οτι θα υπαρξει προβλημα. Απλα βλεπω οτι υπαρχουν στο εξωτερικο και νεοτερα μοντελακια που υποστηριζουν και hdmi 1.3 και νεοτερο HDCP και εχουν και χαμηλοτερες τιμες ορισμενα.
Σε Ελλαδα δεν βρηκα καποιο αλλο μοντελο, αλλα δυστυχως σε τετοιες συσκευες καποια καταστηματα δεν εχουν καν ιστοσελιδα και ιντερνετικες πωλησεις.

Δυστυχως μιας και δεν εχω χρησιμοποιησει εως τωρα καποιον τετοιον converter, δεν γνωριζω ΑΚΡΙΒΩΣ τι κανει με τον ηχο. Δεχεται τον ψηφιακο ηχο αλλα μονο σαν pcm. ? Γιατι δεν βλεπω καπου αυτοι οι converters να αναγραφουν καποια αποκωδικoποιηση dd/dts. Υπαρχει δηλαδη η πιθανοτητα να ακουσεις ηχο pcm απο π.χ. ενα pc, αλλα ΟΧΙ απο εναν media player που παιζει εκεινη την στιγμη καποια ταινια dd/dts.

Και εδω ειναι το κρισιμο ερωτημα:

Υποστηριζει το tv box σου μεσα απο τα μενου του, την επιλογη να βγαλει τον ηχο αποκωδικοποιημενο σαν stereo pcm. ?

Aν δεν γνωριζεις, δωσε ενα Link με το tv box σου να κατεβασουμε καποιο manual να δουμε.

A ok απο οτι βλεπω εχει εξοδο ακουστικων και υποστηριζει αποκωδικοποιηση. Οποτε στην χειροτερη, παιρνεις και ενα καλωδιακι mini jack σε rca και το κουμπωνεις στην tv και εχεις και τον ηχο σου.
ουφ. :smile:

O ήχος ας είναι απλός stereo.Το tv box που θέλω να αγοράσω είναι minix x8 , γιαυτό και θέλω να ξέρω αν με το convertrer θα παίξει στην tv που έχω.

Αν εχει και εξοδο ακουστικων οπως ενα μοντελο που γκουγλαρα, τοτε ελυσες και το πιθανο προβλημα του ηχου.
Aυτο που κοιτουσα τωρα ειναι το type plug του hdmi 1.2a το οποιο ειναι type b.
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...=jihc3vAzxXeZkv8T43vikg&bvm=bv.90491159,d.bGg

Οποτε δεν εχω καταλαβει αυτος ο converter που βρηκα Ελλαδα τι σοι εισοδο Plug εχει.
Η αγορα σου πρεπει να γινει οπωσδηποτε απο Ελλαδα. ? Γιατι εξω υπαρχουν converters που να υποστηριζουν hdmi 1.3.
Σε Ελληνικο ιντερνετικο καταστημα δεν εχω βρει ακομα.

Δεν έχω αγοραση απο εξωτερικό,αν αγοράσω και πάει κάτι στραβά και δεν κάνει ξανά επιστροφές κ.α. ενώ από Ελλάδα θα μπορώ να τους πω τηλεφωνικά τι θέλω.

Re: Απάντηση: Re: TΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΡΑ HDMI

Έστειλα μήνυμα στην easytechnology.gr για τον μετατροπέα HDMI to VGA YPbpr AV Video component converter HDTV Monitor pc 1080p.Τους παρέθεσα και το manual της τηλεόρασης, καθώς και τους εξήγησα τη θέλω ακριβώς για να μου πουν την άποψη τους αν πραγματικά με αυτό θα κάνω την δουλεία μου.

Υπάρχουν πιο απλές και πιο οικονομικές (σε βάθος χρόνου) λύσεις...
Αγόρασε άλλο tvbox που να έχει και αναλογική έξοδο, από 40 ευρώ ξεκινάνε, οι μετατροπείς πιθανόν να κοστίσουν περισσότερο.
Πάρε άλλη τηλεόραση, οι τιμές έχουν πέσει πολύ και, σε ποιότητα και δυνατότητες σε σχέση με αυτήν που έχεις είναι πολύ καλύτερες..