Τηλεόραση έως 43'' (έως 600ευρώ)

manolaskakis

Senior Member
17 January 2007
395
Γεια σας,
Ψάχνω τηλεόραση για το δωμάτιο έως 43'' και μέχρι 600ευρώ
Η χρήση της θα είναι κυρίως 60% ps3-ps4 και 40% συνδεση με υπολογιστή για ταινίες και παιχνίδια..
Σαν τηλεόραση για κανάλια sd δεν θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου..
Με ενδιαφέρει να έχει χαμηλό lag..
Περιμένω τις προτάσεις σας!

Αν η απόσταση θέασης είναι άνω των δύο μέτρων και δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός περιορισμός στην τοποθέτησή της, καλύτερα να δεις για μεγαλύτερη. Η Sony W705C είναι καλή λύση, όπως και οι (φθηνότερες) Samsung H5xxx, στις 48".

Ψάχνοντας και εγώ για μια τηλεόραση, στο ίδιο μέγεθος, έχω καταλήξει σε ορισμένα βασικά δεδομένα, όπως πχ το direct backlit, τα 100Hz για αθλητικά κλπ, και αυτά τα έχει η Samsung UE43J5500AWXXH (όπου XXH η κατάληξη των μοντέλων της Samy που προορίζονται για Ελλάδα). Σημειώνω ότι αγόρασα άλλο μοντέλο πρόσφατα, από μεγάλη αλυσίδα, που είχε κατάληξη XZT, όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων, και προοριζόταν για Ιταλία, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η ταξινόμηση των καναλιών κατ' επιλογή.

Η τιμή της, με εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, ξεκινάει από τα 480 με άμεση διαθεσιμότητα στους "μικρούς" πωλητές, και μέχρι 6 άτοκες δόσεις σε μερικούς από αυτούς και από 497 στις μεγάλες αλυσίδες με πολλές περισσότερες άτοκες δόσεις.

Πάντως, στα ίδια περίπου ποσά, βρίσκεις στο skroutz, μοντέλα της Samy του 2014 (Hxxx), και άλλων κατασκευαστών (LG, Panasonic) σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Διάβασε αυτό το post και κοίτα και τον πίνακα στο επόμενο post. Είναι κατά μεγάλο βαθμό αξιόπιστα, έχει κάποια λαθάκια όπως τα Hz της 6200, αλλά η σειρά 5 ανέκαθεν ήταν στα 50Hz δεν νομίζω να άλλαξε κάτι φέτος.

Μιας και έγραψες ότι είναι 100Ηz και μέχρι τώρα καμία σειρά 5 της Samsung δεν ήταν, θα ήταν ενδιαφέρον να βρείς εσύ ποιός το μέτρησε. Οποιο test και να κοιτάξεις απο την εποχή της Β5000 θα δείς 50ρι panel.

Ο ρυθμός ανανέωσης, για διάφορες τηλεοράσεις, αναγράφεται και στις μετρήσεις της σελίδας Displaylag.

Απάντηση: Re: Τηλεόραση έως 43'' (έως 600ευρώ)

Διάβασε αυτό το post και κοίτα και τον πίνακα στο επόμενο post. Είναι κατά μεγάλο βαθμό αξιόπιστα, έχει κάποια λαθάκια όπως τα Hz της 6200, αλλά η σειρά 5 ανέκαθεν ήταν στα 50Hz δεν νομίζω να άλλαξε κάτι φέτος.

Ευχαριστώ πολύ για το link, έστω και αφορά μόνο στη Samsung.
Από καιρό έψαχνα ένα πίνακα/κατάλογο/έρευνα κλπ, που να δείχνει το ρυθμό ανανέωσης των τηλεοράσεων, ώστε να ανατρέχουμε και εμείς οι μη ειδικοί και να ξέρουμε ποιο panel έχει κάθε σειρά τηλεόρασης. Έχω ζητήσει πολλές φορές, με σχετικά posts,πληροφορίες και links για παρόμοιες πηγές και είναι η πρώτη φορά που παίρνω τέτοια απάντηση.

Πρόσεξα και εγώ την κατάταξη της 6200 στα 50 και αυμπεραίνω ότι το σωστό είναι 100, όπως και των υπολοίπων της ίδιας σειράς.

ΥΓ
Με βάση τον πίνακα για τις Samy, αναθεώρησα το συμπέρασμα, που είχα καταλήξει, και ξεκινάω πάλι από την αρχή.

@Ducksong
Το "μέχρι τώρα καμία σειρά 5 της Samsung δεν ήταν (100)" το ξέρεις εσύ και όσοι απαντάνε στα καταιγιστικά νέα θέματα για αγορά τηλεόρασης, αλλά όχι οι υπόλοιποι που δεν έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία σας.
Έγραψα και παραπάνω ότι κάπου το διάβασα (για 100) αλλά δεν θυμάμαι που, από τα τόσα reviews και αναζητήσεις που έχω κάνει. Ζήτησα βοήθεια στο προηγούμενο post για να μου δώσεις κάποιο στοιχείο να το επιβεβαιώσω, και η απάντησή σου είναι "
θα ήταν ενδιαφέρον να βρείς εσύ ποιός το μέτρησε".

Ευχαριστώ για την "πολύτιμη και χρηστική" απάντηση.

@Michalis

Ευχαριστώ για το βοηθητικό link, αν και προορίζεται, όπως καταλαβαίνω, για όσους ψάχνουν για gaming monitor.

Last edited:
@Ducksong
Το "μέχρι τώρα καμία σειρά 5 της Samsung δεν ήταν (100)" το ξέρεις εσύ και όσοι απαντάνε στα καταιγιστικά νέα θέματα για αγορά τηλεόρασης, αλλά όχι οι υπόλοιποι που δεν έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία σας.
Έγραψα και παραπάνω ότι κάπου το διάβασα (για 100) αλλά δεν θυμάμαι που, από τα τόσα reviews και αναζητήσεις που έχω κάνει. Ζήτησα βοήθεια στο προηγούμενο post για να μου δώσεις κάποιο στοιχείο να το επιβεβαιώσω, και η απάντησή σου είναι "
θα ήταν ενδιαφέρον να βρείς εσύ ποιός το μέτρησε".

Ευχαριστώ για την "πολύτιμη και χρηστική" απάντηση.

Αν ξαναδιαβάσεις λίγο το πρώτο post σου, θα δεις ότι δεν ρωτάς κάτι, δηλώνεις.
Στο 2ο post σου ζητάς απο εμένα να τεκμηριώσω ότι αυτό που νομίζεις ότι διάβασες - κάπου - κάποτε, είναι λάθος..!!!
Μιας και είναι εργάσιμη μέρα και ώρα σου απάντησα εμπειρικά - απο μνήμης και ως αποτέλεσμα.. θίχτηκες!!!

Εσύ λοιπόν που ψάχνεις για τηλεόραση " χωρίς γνώση και εμπειρία " αν είχες διαβάσει post σαν το πρώτο σου και προχωρούσες σε παραγγελία μιας τηλεόρασης που " στο φόρουμ γράφουν ότι είναι 100hz " πως θα ένιωθες μετά?

Συγνώμη λοιπόν για τον άκομψο τρόπο απάντησης μου και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σου φανώ " πολύτιμος και χρηστικός"

Re: Απάντηση: Re: Τηλεόραση έως 43'' (έως 600ευρώ)

Ευχαριστώ πολύ για το link, έστω και αφορά μόνο στη Samsung.
Από καιρό έψαχνα ένα πίνακα/κατάλογο/έρευνα κλπ, που να δείχνει το ρυθμό ανανέωσης των τηλεοράσεων, ώστε να ανατρέχουμε και εμείς οι μη ειδικοί και να ξέρουμε ποιο panel έχει κάθε σειρά τηλεόρασης. Έχω ζητήσει πολλές φορές, με σχετικά posts,πληροφορίες και links για παρόμοιες πηγές και είναι η πρώτη φορά που παίρνω τέτοια απάντηση.

Πρόσεξα και εγώ την κατάταξη της 6200 στα 50 και αυμπεραίνω ότι το σωστό είναι 100, όπως και των υπολοίπων της ίδιας σειράς.

ΥΓ
Με βάση τον πίνακα για τις Samy, αναθεώρησα το συμπέρασμα, που είχα καταλήξει, και ξεκινάω πάλι από την αρχή.

Φίλε makfil αυτοί οι πίνακες είναι ενδεικτικοί και σχεδιάζονται στην αρχή της παρουσίασης των τηλεοράσεων από τους συντάκτες του συγκεκριμένου φόρουμ και φόρουμ σαν αυτών. Υπάρχουν και μοντέλα (της μεσαίας κυρίως κατηγορίας) που στα Ηz μπερδεύουν και αυτούς τους 'experts' στην αρχή, αν παρατηρήσεις πχ η JU6400 και η J6300 με άλλα Hz παρουσιάζονται στο πάνω πινακάκι με άλλα Hz στο πιο κάτω. Αλλά η J5500 και στις 3 αναφορές αναφέρεται ως 50Ηz, είναι κάτι που δεν είναι αμφιλεγόμενο. Αν θες ένα πολύ πιο έγκυρο πινακάκι για τα φετινά μοντέλα που έχει προκύψει από tests - reviews που έχουν γίνει στη διάρκεια της χρονιάς, και έχουν καταγραφεί από το μέλος του forum μας xavito είναι αυτό:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-κ-λ-π?p=1057538716&viewfull=1#post1057538716

Κανένα άλλο μοντέλο από αυτά που αναφέρονται για τις συγκεκριμένες εταιρίες δεν έχει φέτος 100Ηz και στο επιβεβαιώνω κι εγώ :p

αυτην που γράφετε την προτεινετε για την χρήση που την θέλω?

To "απόλυτο" για αυτά που ζητάς είναι η Sony 43W756C γιατί είναι οριακά μες στο budget σου και προσφέρει και 100Hz απο το panel.

H Samsung όμως είναι πιο vfm λύση δεδομένου ότι δεν βλέπεις ποδόσφαιρο και ότι έχει ικανοποιητικό lag.

Στο Displaylag αναγράφονται και τηλεόρασεις, όχι μόνο monitors, μεταξύ των οποίων και η J5500.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τηλεόραση έως 43'' (έως 600ευρώ)

Φίλε makfil αυτοί οι πίνακες είναι ενδεικτικοί και σχεδιάζονται στην αρχή της παρουσίασης των τηλεοράσεων από τους συντάκτες του συγκεκριμένου φόρουμ και φόρουμ σαν αυτών. Υπάρχουν και μοντέλα (της μεσαίας κυρίως κατηγορίας) που στα Ηz μπερδεύουν και αυτούς τους 'experts' στην αρχή, αν παρατηρήσεις πχ η JU6400 και η J6300 με άλλα Hz παρουσιάζονται στο πάνω πινακάκι με άλλα Hz στο πιο κάτω. Αλλά η J5500 και στις 3 αναφορές αναφέρεται ως 50Ηz, είναι κάτι που δεν είναι αμφιλεγόμενο. Αν θες ένα πολύ πιο έγκυρο πινακάκι για τα φετινά μοντέλα που έχει προκύψει από tests - reviews που έχουν γίνει στη διάρκεια της χρονιάς, και έχουν καταγραφεί από το μέλος του forum μας xavito είναι αυτό:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-κ-λ-π?p=1057538716&viewfull=1#post1057538716

Κανένα άλλο μοντέλο από αυτά που αναφέρονται για τις συγκεκριμένες εταιρίες δεν έχει φέτος 100Ηz και στο επιβεβαιώνω κι εγώ :p

Νομίζω ότι το post του xavito ξεκαθαρίζει τελείως το τοπίο, σε ότι αφορά τα φετεινά μοντέλα και τα 100Hz, πολύ περισσότερο αφού επιβεβαιώνεται από όλους σας.

Η μόνη tv που θα συμπλήρωνα στον πίνακα των 100Hz του xavito, η οποία προφανώς ξεχάστηκε εκ παραδρομής καθώς δεν είναι καθόλου διαδεδομένο μοντέλο στην ελληνική αγορά είναι η LG UG870V.

Αυτό που διαπιστώνω, όσο ενημερώνομαι, είναι ότι οι τηλεοράσεις με 100Hz ξεκινάνε από τις 50" και πάνω, με εξαίρεση, ίσως την J6200, για ένα μοντέλο της οποίας παίχτηκε ένα παιχνίδι χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα, στο ενημερωτικό του Κωτσόβολου που κυκλοφόρησε το βράδυ με τις μαγικές τιμές, περιλαμβανόταν και η 50" με "μαγική τιμή" στα 559 , αν θυμάμαι καλά, και τώρα (06.15) που το ξανακοίταξα την είχαν βγάλει.

Τελικά, η 48J6200 είναι backlit ή Edge;

Last edited:
Υπάρχουν κάποιες 40"-43" με 100Hz (40CS630, 42LF652, 40J6200, 40J6300, 43W755c, 43W756c, 43W805c, 43W807c, 43W808c, 43W809c). Αλλά όπως θα διαπιστώσεις οι περισσότερες είναι κάπως ακριβές. Είναι σαφώς προτιμότερο να πας σε μια αντίστοιχη 48"-50" αν την βρεις σε παραπλήσια τιμή.

H 48J6200 αν δεν κάνω λάθος είναι edge led.