Τηλεόραση Full HD : Θα παραμορφώνει πολύ την εικόνα?

DirectorC

Established Member
6 March 2007
237
Σκέφτομαι να πάρω μια HD Ready 1368x766 ή να προβώ σε αγορά μιας Full HD.
Να αναφέρω ότι δεν έχω κάποια συσκευή που μπορεί να αναπαράγει Full HD εικόνα.

Όμως με προβληματίζει το κατά πόσο θα παραμορφώνεται η εικόνα που θα δέχεται από τους Ελληνικούς σταθμούς η οποία θα είναι 625 γραμμών(720x576).

Νομίζετε ότι σε μια HD Ready θα υπάρχει λιγότερη παραμόρφωση από ότι σε μια Full HD?
Ούτε στην δορυφορική που ασχολούμαι εκπέμπουν κανονικά σταθμοί σε 1080. Έχει κάποια δοκιμαστικά κανάλια βέβαια αλλά αυτά που βλέπουμε είναι σε SD είτε Ελληνικά είτε ξένα.

Τι προτείνετε?

Last edited:
Εννοείς ότι με PLASMA με το τηλεοπτικό σήμα θα φαίνεται καλύτερη η εικόνα σε σύγκριση με την εικόνα της LCD?

H συγκεκριμένη που βρήκα είναι κοντά στα 1000 ευρώ Full HD. Δεν βρήκα σε plasma κάτι αντίστοιχο σε τιμή.
Για το ερώτημά μου στο πρώτο μήνυμα τι λες περί παραμόρφωσης? Θα φαίνεται pixelάτη η εικόνα πολύ?

SAMY 40 R86 η 40 Μ86 με κατιτις παραπανω ιφ γιου ντοντ λουκ δε ντονγκυ ιν δε τηθ ............... και ναι οι plasma θα φαινοντε καλυτερα σε αναλογικο σημα αλλα ζοριζοντε και στο δειχνουν οταν τους συμπεριφερεσε οπως τα ψυγεια .
Διαβασε τα σχετικα θεματα για τις 2 τεχνολογιες και μετα πηγαινε παρε μια Μ86 τωρα που εφθασε στα 1300 +.-bye-

προσπαθησε να βρεις καμια plasma με αναλυση 800Χ600 σαν και αυτες που πηραν χιλιαδες Ελληνες πριν 2 χρονια και ελεγαν οτι πηραν επιπεδη τηλεοραση..μπορει να προοριζονταν για μονιτορ σε αεροδρομια αλλα σιγουρα η αναλυση τους ειναι πιο κοντα στο τηλεοπτικα σημα..
περα απο την πλακα σκοπος σου δεν επρεπε να ειναι πως θα υποβιβασεις το μεσο για να δειχνει το ετσι και αλλιως αθλιο σημa αλλα πως θα εχεις αυτο το κατι παραπανω για τα λεφτα σου ωστε να μην στερηθεις εστω και αυτη τη μικρη οαση του full hd των bluray-hddvd που θα μπορεις να βλεπεις οποτε θελεις
η προταση μου παρε μια full hd και μην σκεφτεσαι τοσο πολυ τα καναλια γιατι σημερα ολες δειχνουν μια χαρα..αν δεν σε ενδιαφερει τιποτα αλλο περα απο τηλεοραση νομιζω οτι πουλανε ακομη καλες crt σε εξευτελιστηκες τιμες:flipout:

Last edited:
620 γραμμές το ελληνικό τηλεοπτικό σήμα ? Πιο κοντά στις 320 είναι :D

Πάντως κι εγώ plasma θα σου πρότεινα αν σε ενδιαφέρει καθαρά το τηλεοπτικό σήμα και δεν σκοπεύεις να αποκτήσεις HD πηγή σύντομα. Παίζουν καλές 42άρες στο χιλιάρικο.

-352x576 ανάλυση για την ακρίβεια έχουν τα περισσσότερα κανάλια μας.
-Στην δορυφορική FTA λήψη το πολύ 720x576 .

625 γραμμές είναι αυτό που στέλνουν...άλλο το αν μετατρέπουν το δικός τους 400άρι σε 625...κάτι δηλαδή σαν αυτό που ρωτάω για την παραμόρφωση του σήματος από τηλεοπτικό σε 1080...

Μήπως να μου προτείνεται και συγκεκριμένα μοντέλα γιατί με την θεωρία δεν βγαίνει τίποτα?

Τιμές μέχρι 1000 Ευρώ το μέγιστο...
Είτε HD Ready είτε Full HD.
Για Full HD να πω ότι είδα την Hitachi του Κοτσώβολου στο φυλλάδιο αλλά δεν ρώτησα στο κατάστημα να δω αν την έχουν. Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω?

Δεν θέλω να σας πιέσω αλλά προτείνεται κάτι σύντομα γιατί επείγει...
Μέχρι 1000 Ευρώ με DVB-T πάντα...
Ανάμεσα σε 32S3000 και 32P3000 Sony τι προτείνεται?
Επίσης ανάμεσα σε αυτές και στην Hitachi L37VP01 Full HD?
Βέβαια σας μπέρδεψα λίγο με τις ίντσες και τις αναλύσεις αλλά με ενδιαφέρει να δείχνει και καλά τα Ελληνικά και ξένα δορυφορικά κανάλια όπως είπα και πριν περί παραμόρφωσης της εικόνας και φυσικά και το θέμα του μαύρου που στις Sony είναι παραδοσιακά καλό.

Ουσιαστικά αν κάποια έχει καλύτερη μηχανή προσαρμογής της χαμηλότερης ανάλυσης εικόνας στην υψηλότερη...

Last edited:
Οποιαδήποτε πλάσμα σε καλύπτει ... Τρέχεις και ένα Digital Video Essentials που μπορείς να το βρεις σε πολλά μαγαζιά , με dvd player που βγάζει σήμα στην κεραία ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό απότελεσμα στα τηλ. κανάλια , και μετά θα σε ρωτάνε εαν την πήρες 3-4000 ευρώ ...

Δεν μας ειπες αποσταση θεασης παντως οπως παντα προτεινω απο Plasma:

Samsung 42C96
Philips 42PFP5532
Panasonic 42PX70

Και απο LCD:

Samsung 40R86
Sony 40S3000

Full HD για να παρεις πρεπει να δωσεις κατι παραπανω , η M86 αποτειλει για τα λεφτα της την καλυτερη προταση.

Για τηλεοραση 32" ουτε να το σκεφτεσαι. Αυτο το μεγεθος μονο για κρεβατοκαμαρα κανει.

Δεν θέλω να σας πιέσω αλλά προτείνεται κάτι σύντομα γιατί επείγει...
Μέχρι 1000 Ευρώ με DVB-T πάντα...
Ανάμεσα σε 32S3000 και 32P3000 Sony τι προτείνεται?
Επίσης ανάμεσα σε αυτές και στην Hitachi L37VP01 Full HD?
Βέβαια σας μπέρδεψα λίγο με τις ίντσες και τις αναλύσεις αλλά με ενδιαφέρει να δείχνει και καλά τα Ελληνικά και ξένα δορυφορικά κανάλια όπως είπα και πριν περί παραμόρφωσης της εικόνας και φυσικά και το θέμα του μαύρου που στις Sony είναι παραδοσιακά καλό.

Ουσιαστικά αν κάποια έχει καλύτερη μηχανή προσαρμογής της χαμηλότερης ανάλυσης εικόνας στην υψηλότερη...

Πηγαινε πάρε την Panasonic PX70 και θα ευχαριστηθείς τηλεόραση...
Τα καλύτερα 1150 Ευρώ που μπορεις να δώσεις για ΤV... :firstprize::firstprize:

Σε λιγότερο από 42 ιντσες είναι χαζό να ψάχνεις για Full-HD

Οι HD Ready από 37'' και πάνω μου φάνηκαν όχι καλά λόγω μεγαλύτερων pixels.

Δηλαδή ανάμεσα σε μια καλή 32'' HD Ready και στην Hitachi Full HD στα 990 Ευρώ να επιλέξω την HD Ready λέτε?Γιατί αυτό συμπεραίνω...Τόσο κακή είναι πια η συγκεκριμένη Full HD?

Οι HD Ready από 37'' και πάνω μου φάνηκαν όχι καλά λόγω μεγαλύτερων pixels.

Ποσο κοντα καθοσουν για να βλεπεις τα pixel? Στα 10 εκ απο την οθονη?

Nομιζω οτι πρεπει να διαβασεις εδω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1457

Ποση ειναι η αποσταση θεασης? Γιατι δεν κοιτας καποια σε 40-42"?

Το ανέφερα παραπάνω είναι από 2m έως 3 Ανάλογα με το πού κάθεσαι στο σπίτι.

Αλλά το συνηθισμένο θα είναι στα 2-2.5m.

Τα Pixels εννοώ τα τετραγωνάκια που φαίνονται στην εικόνα από τα Ελληνικά κανάλια επειδή είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης. Οπότε παραμορφώνεται η εικόνα. Για αυτήν την παραμόρφωση μίλησα πριν και σε μια Full HD νομίζω (δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν είδα) ότι θα είναι χειρότερα.

Τώρα από DVD θα φαίνεται καλά σε Full HD ή σε HD Ready?

Να αναφέρω τι δουλειές θα κάνει η τηλεόραση :

1. Ελληνικά κανάλια.
2. Δορυφορική. (όχι Full HD)
3. DVD Player.

Προτς το παρόν δεν υπάρχει καμία εργασία σε υψηλή ευκρίνεια.
Τώρα μπορείτε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο μέχρι 100 Ευρώ και με βάση όσα είπα και παραπάνω περί απόστασης και κριτηρίων.

Η τεχνολογία πλάσμα από μόνη της είναι περισσότερο κοντά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, άρα είναι μονόδρομος, ωστόσο προβλήματα με burn in, ( μηδαμινά όμως ), ακόμη δεν έχουν οριστικά επιλυθεί.

Αναφέρομαι στην L32VP01 ή και V01 γιατί έχει διάφορα ονόματα το ίδιο μοντέλο ανάλογα με την χώρα.(Κωτσόβολος)

Με προβληματίζει που λέει αντίθεση 800:1...Bέβαια διευκρινίζει ότι αυτό είναι καλό (για ακόμα βαθλυτερο μαύρο όπως λέει συγκεκριμένα) αλλά πόσο καλό να είναι όταν υπάρχουν πολλέ με αντίθεση 1600:1 και 1800:1. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό το 800:1 σε μια Full HD.
http://www.hitachidigitalmedia.com/product_techspec.do?pt=17&pg=69&proid=593
http://www.twenga.co.uk/prices-L37V01-HITACHI-LCD-TV-125298-0
http://www.pixmania.com/gr/gr/628812/art/hitachi/oceaunaoc-lcd-l37v01.html
http://www.askdirect.co.uk/uview?call=ask.productSearch&id=10051

Φιλε DirectorC, οπως περιγραφεις τα ΘΕΛΩ σου, πιστευω οτι μια τηλεοραση 42" plasma ειναι η ιδανικη λυση στην περιπτωση σου. Τα pixels που φοβασαι οτι θα δεις εχουν να κανουν και με τον επεξεργαστη εικονας που φοραει η καθε τηλεοραση, οπως και με την τεχνολογια (LCD, PLASMA). Οι PLASMA λογω τεχνολογιας εχουν πολυ μικρο response time κι ετσι ειναι ιδανικες για θεαση τηλεοπτικου σηματος. Την διαφορα μπορεις να την δεις ευκολα σε σκηνες με γρηγορη κινηση, οπως για παραδειγμα σε εναν ποδοσφαιρικο αγωνα. Οσο για την αποσταση, απο τα 2 μετρα δεν προκειται να δεις κανενα pixel οπως λες, εκτος κι αν εχεις ματια ΑΕΤΟΥ!!! :grinning-smiley-043
Προταση μου ειναι να κοιταξεις τις plasma που σου προτεινε κι ο φιλος Γιαννης (Rivers) και να διαλεξεις μια απο αυτες. Ολα αυτα στα λεω εγω που ειμαι κατοχος LCD τηλεορασης ;)