Τηλεοραση για καφενειο

Cmad

New member
24 January 2010
23
Παιδια καλησπερα ενας φιλος θελει να παρει τηλεοραση 40" για καφενειο.Τον περιοριζει ο χωρος τοποθετησης της.Τι προτεινετε?LCD η PLASMA?
Μπορειτε να προτεινετε καποιο οικονομικο μοντελο?Ο θειος δεν ξερει απο στρωσιμο σε plasma.Επισης η αποσταση θεασης θα ειναι απο πολυ κοντα εως μακρια αναλογα με το που καθονται οι πελατες!
Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη.

Πες μας μέχρι πόσα μπορεί να διαθέσει...ένα μοντέλο οικονομικό σε lcd είναι η 40C530..

50PJ550 στα 600+

50άρα για να βλέπουν όλοι, και να τη 'φχαριστιούνται!
- και να πάει ο άλλος στο καφενείο και να βλέπει σε λίγο μεγαλύτερη απ' αυτη που έχει σπίτι του!

άψογη στο τηλεοπτικό (και νοβα) και απόλυτο value for money

με την plasma δεν χρειαζεται περιοδο στρωσιματος?Το ξερω οτι σαν ποιοτητα εικονας ειναι καλυτερα απο lcd.

όχι.. δεν είναι απαραίτητο το στρώσιμο
Αν ήταν, θα το έκαναν στο εργοστάσιο πριν τα βγάλουν στην αγορά.

μια U20 που πήρα στους γονείς μου, δεν τους είπα ποτέ για στρώσιμο, και η tv παίζει μια χαρά,
και πολλά παιδιά απο εδώ δεν έχουν στρώσει τα πλάσματα και δεν είχαν κανένα πρόβλημα

Re: Απάντηση: Τηλεοραση για καφενειο

Plasma με περιβάλλον φως ξέχνα το.
Ξεπλυμενα χρωματα θα εχει.

Δεν ειναι σωστο αυτο. Εκτος και πεφτει το φως απευθειας πανω στην επιφανεια.

Αλλα αν ειναι ετσι ακομη και οι LCD με ματ επιφανεια τα βρισκουν σκουρα , καλυτερα ,μεν απο την πλασμα αλλα και παλι...

Last edited:
Για να δούμε και την άποψη ενός Philipsάκια (:D) περί του θέματος, που έχει και Plasma και LCD στο σπίτι του...

Την U20 την αγόρασα μόνο και μόνο επειδή είδα την προσφορά των 629, και να πω την αλήθεια την περίμενα χειρότερη από ότι τελικά βγήκε. Περίμενα ότι θα με ενοχλούσαν οι ανακλάσεις, θα ξεπλενόταν η εικόνα την μέρα, και θα έβλεπα συνέχεια το IR. Οι ανακλάσεις υπάρχουν αλλά δεν με ενοχλούν όσο φανταζόμουν, οι εικόνα δεν χαλάει σημαντικά την ημέρα (τελικά ο χώρος σηκώνει πλάσμα παρότι δίπλα σε παράθυρο), και IR ακόμα δεν είδα. Τώρα, λίγο dithering από κοντά, λίγο contour, λίγο APL, λεπτομέρειες μπροστά στις 50 αξιοπρεπέστατες ίντσες με 620 ευρώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοραση για καφενειο

Δεν ειναι σωστο αυτο. Εκτος και πεφτει το φως απευθειας πανω στην επιφανεια.

Αλλα αν ειναι ετσι ακομη και οι LCD με ματ επιφανεια τα βρισκουν σκουρα , καλυτερα ,μεν απο την πλασμα αλλα και παλι...

Έχει μεγάλη διαφορά πάντως. Τουλαχιστον στις tv που έχω στο σπίτι μου.
Εκτός ότι η plasma δείχνει με ξεπλυμένα χρώματα (σε σχεση με την lcd πάντα), αντανακλάει στην οθόνη και όλο το δωμάτιο.

Οντως μακρυα απο πλασμα εχουν πολλες ανακλασεις.

Μια Samsung LCD ειναι η καλυτερη λυση οπως φαινεται και στην εικονα παρακατω...:p

180106d1274357853-samsung-c750-lcd-tv-photo164.jpg

Μια Samsung LCD ειναι η καλυτερη λυση οπως φαινεται και στην εικονα παρακατω...:p

Αχ αυτό το ultra clear panel....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοραση για καφενειο

Έχει μεγάλη διαφορά πάντως. Τουλαχιστον στις tv που έχω στο σπίτι μου.
Εκτός ότι η plasma δείχνει με ξεπλυμένα χρώματα (σε σχεση με την lcd πάντα), αντανακλάει στην οθόνη και όλο το δωμάτιο.

ποια εχει ρε φιλε μου ξεπλυμενο χρωμα?
μηπως το "πιο φυσικο",το μπερδευετε με το "θεαματικο και υπερβολικο" των lcd?
μου θυμιζει την περιπτωση των ενισχυτων ,που καποιοι με ενεργοποιημενο bass boost ενθουσιαζονται και καποιοι αλλοι κλεινουν τα αυτια τους.
δεν υπαρχει ξεπλυμενο/πλυμενο.λαθος/σωστο ρυμθισμενο υπαρχει.
μην παραπλανουμε υποψηφιους αγοραστες...

Ορισμένες "LED" τις βάζουν να δείχνουν τόσο έντονα που βλέπεις το πρόσωπο του άλλου να ειναι τόσο κόκκινο που να μοιάζει με Ινδιάνος.

Και πάει και τις αγοράζει μετα ο κόσμος και μπαίνει στο forum και ζητάει τι ρυθμίσεις να τις βάλει μπας και δει ανθρωπινά.

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου όμως ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοραση για καφενειο

ποια εχει ρε φιλε μου ξεπλυμενο χρωμα?
μηπως το "πιο φυσικο",το μπερδευετε με το "θεαματικο και υπερβολικο" των lcd?
μου θυμιζει την περιπτωση των ενισχυτων ,που καποιοι με ενεργοποιημενο bass boost ενθουσιαζονται και καποιοι αλλοι κλεινουν τα αυτια τους.
δεν υπαρχει ξεπλυμενο/πλυμενο.λαθος/σωστο ρυμθισμενο υπαρχει.
μην παραπλανουμε υποψηφιους αγοραστες...

Μιλάω πάντα για την lg που εχω.
Την έχω ρυθμίσει μόνος μου με τον φασματογραφο της spyder και με το γνωστο freeware προγραμμα HCFR.
Φυσικά και με το μάτι.
Όντως στο σκοτάδι μια χαρά φυσικά είναι τα χρώματα, όταν ανάψεις το φως όμως.....
Τώρα σε καφενείο που λέει ο φίλος τι δουλεια έχουν τα φυσικά χρωματα κλπ.
Ταινία θα δούνε;
Εκεί θέλεις άφθονο ansi contrast

η εικονα αυτη δεν ξερω απο ποιο μοντελο ειναι αλλα η δικια μου samsung(c750) exei ultra clear panel και δεν εχει ανακλασεις.
χλωμο το κοβω να ειναι απο καποιο καινουργιο samsung μοντελο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοραση για καφενειο

Μιλάω πάντα για την lg που εχω.
Την έχω ρυθμίσει μόνος μου με τον φασματογραφο της spyder και με το γνωστο freeware προγραμμα HCFR.
Φυσικά και με το μάτι.
Όντως στο σκοτάδι μια χαρά φυσικά είναι τα χρώματα, όταν ανάψεις το φως όμως.....
Τώρα σε καφενείο που λέει ο φίλος τι δουλεια έχουν τα φυσικά χρωματα κλπ.
Ταινία θα δούνε;
Εκεί θέλεις άφθονο ansi contrast

ναι ρε Σωτο-μην τα παιρνουμε ολα σβαρνα ομως..
στην 5090Η που εχω εγω,το παραθυρο ειναι δεξια της.για να χασεις εικονα,θα πρεπει να εχει νταλα ηλιο και να εχω ορθανοιχτα τα πατζουρια.
σε νορμαλ φωτισμο,δεν εχει κανενα απολυτως θεμα.
γενικως και σ`αυτο το κομματι,εχει βελτιωθει πολυ η τεχνολογια.
η panasonic VT20 που διαβαζα,εχει μια πολυ καλη επιστρωση,που ξεχνας τις αντανακλασεις.
αναλογως που θα την τοποθετησεις,φερεται και αναλογα η τηλεοραση.
λογικο νομιζω..