Τηλεόραση για σαλόνι και χρήση HTPC

samplist

New member
24 January 2010
9
Γεια σας παιδιά, θα ήθελα τη συμβουλή σας για αγορά νέας τηλεόρασης για το σαλόνι. Η απόσταση θέασης είναι 2,7μ περίπου και η χρήση της θα είναι 50% τηλεοπτικό σήμα και 50% HTPC (ταινίες και youtube κυρίως). Budget max 500 ευρώ.

Χμμ ναι το ξέρω, τώρα είμαι με μια 32άρα οπότε οτιδήποτε μεγαλύτερο θα μου κάνει διαφορά, πιστέυω κάτι σε 40-42 ίντσες.
Δε θέλω 3D, αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο καλή ποιότητα εικόνας - γωνίες θέασης.

Μέχρι τα 600 ευρώ πάντως μπορείς να βρεις κάποιες plasma στις 50"....

Προσωπικά πιστεύω ότι 40-42 άντε και 46 ίντσες είναι ότι πρέπει. Οι έρευνες για το μέγεθος της τηλεόρασης είναι περισσότερο υποκιμενικές και για να πουλήσουν οι εταιρείες μεγέθη τηλεοράσεων που παλαιότερα δεν πωλούσαν ποτέ και τα οποία αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη. Ίσως να αποδεχόμουν ότι ισχύουν στην περίπτωση που προβάλλεται Hd υλικό υψηλής ευκρίνειας, όταν όμως στην ίδια τηλεόραση παρακολουθήσεις ταινίες Dvd ή ακόμη περισσότερο σειρές, ντοκυμαντέρ, ειδήσεις και άλλα περιεχόμενα του τυπικού τηλεοπτικού σήματος, ε τότε η εικόνα από αυτή την απόσταση δεν υποφέρεται. Το σπάσιμο κάνει μπαμ και είναι άκρως εκνευριστικό δίνοντας την αίσθηση πως η τηλεόραση δεν είναι καλή! Από εκεί και πέρα είναι προσωπικό ζήτημα και υποκειμενικό, προσωπικά πάντως αν και από μικρός μου άρεσε να χρησιμοποιώ μεγάλες οθόνες, οι 40-42 ίντσες για απόσταση από 2 περίπου μέχρι και 3 μέτρα με υπερκαλύπτουν. Τώρα αν πάμε σε μεγαλύτερη των 3 μέτρων, μάλλον θα πήγαινα σε μεγαλύτερη...

καλησπέρα σε όλη την παρέα, για να μην μακρηγορώ, είμαι υποψήφιος αγοραστής led tv. απόσταση θέασης 2.5μ περίπου και σήματα 80% καναλια(otetv μελλοντικά) 20% ps3+movies+3d.Μου άρεσε και την βρηκα σε ευκαιρία την panasonic 50st50 με 1 ζευγάρι γυαλιά στα 850ε αλλά λόγο του ότι το σαλόνι έχει φως από της 10 το πρωί μέχρι να βραδιάσει + τζαμαρίες περιμετρικά και φοβάμαι μην κάνω μαλ@κια αν την πάρω, πάω σε LED και εδώ χρειάζομαι τα φώτα σας.Για μεγεθος λέω 46-47-50 ιντσες led+smart+3d μεχρι 1000ε. κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ

Πάρε την ST50 και βάλε κουρτίνες. ;) Είναι πολύ καλή η τιμή που την βρήκες πάντως. Αν όμως θεωρείς πως είναι πολύ δυνατός ο φωτισμός στο χώρο σου και θα έχεις πρόβλημα με τις ανακλάσεις τότε πάρε κάποια LCD στις 46"-47".

Αυτές που σου πρότεινα εγώ είναι μοντέλα 2013 (κυκλοφορούν και θα είναι διαθέσιμες τέλος του μήνα) , αυτές που κοιτάς είναι 2012 και 2011.