Τηλεόραση για το σαλόνι.

Andronidis Akis

Supreme Member
17 June 2006
3,006
Voula - Greece
Καλησπέρα είμαι στην αναζήτηση μια τηλεόρασης για το σαλόνι γύρω στις 42 ίντσες κυρίως για τηλεοπτικό προγραμμα.

Είμαι ανάμεσα στις:
1) Samsung 40B650
Την έχω δει και μου αρέσει.

2) Samsung 50PSC6500
Δεν την έχω δει. Είναι καλύτερη από την B650 σε εικόνα ώστε να πάω στις 50 ίντσες ?

3) Panasonic 42U20
Δεν την έχω δει αλλά αποτελεί μια value for money λύση.
Σε σχέση με τις άλλες 2 τι λέει ?

H τηλεόραση θα ειναι καθαρά για χρήση απο την γυναίκα μου και ελάχιστα από εμένα.
Επειδή όμως εχω καλομάθει στην εικόνα της Pioneer ποια κατά την γνώμη σας είναι καλύτερη σε εικόνα (δεν με ενδιαφέρουν οι ευκολίες).

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν μας ειπες αποσταση θεασης , αλλα λογικα αφου εξεταζεις και τις 50" , γιατι δεν κοιτας τις 50U20 & 50S20 και την LG 50PK550 ?

εχω την 40Β650 και την 50U20

:ernaehrung004:

Άκη μου άλλο οι 40 άλλο οι 50 μην τα μπερδεύουμε

στη θέση σου αν θέλεις κάτι έστω να σου θυμίζει την pioneer θα πήγαινα σε plasma 50 αποκλειστικά

αν πάλι θες να κάνεις τη σύζυγο χαρούμενη (και τη ΔΕΗ λυπημένη) δες καμιά λεπτή LED, φοβερό design, χαμηλή κατανάλωση-θερμότητα, όχι τέλεια εικόνα, με λογική όμως τιμή.

φίλε νίκο ...δεν υφίσταται πλέον το θέμα κατανάλωση ....η καραμέλα αυτή ήταν περισσότερο μαρκετινίστικο κόλπο για να αγοράζουν τις πρώτες lcd που βγήκαν που η είκόνα τους ήταν πραγματικά χάλια....

πάρε ακόμη και την τιμή που δίνει ο κατασκευαστής σαν κατανάλωση βρές ανάλογα με τις ώρες τις κιλοβατώρες που θα σπαταλήσεις στο χρόνο και πάρε στα χέρια σου το λογαριασμό της δεη που αναφερει την τιμή της κιλοβατώρας και υπολόγισε....νακερδίζεις τι;;;;;;;;;10 ευρό το χρόνο και αν....;;;είναι αστείο ...

αν θες να κάνεις και χρήση pc κοίτα σε lcd ...όσο αλεξίσφαιρά και αν είναι τα νέα πάνελ...θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

πάντως το δίλλημα δεν είναι το ίδιο έντονο όπως παλιότερα.. ητεχνολογία lcd έχει βελτιωθεί πολύ....

αν είσαι σε απόσταση θέασης πάνω απο 2.5 -3 μέτρα σίγουρα πας για 50αρα...

στις 50 ίντσες να πας γιατί θα έχεις 1.5 φορά μεγαλύτερο κάδρο....και όχι τόσο αν το ενα μαυρο θα είναι λιγοτερο ή περισσότερο γκρι...

φίλε νίκο ...δεν υφίσταται πλέον το θέμα κατανάλωση ....η καραμέλα αυτή ήταν περισσότερο μαρκετινίστικο κόλπο για να αγοράζουν τις πρώτες lcd που βγήκαν που η είκόνα τους ήταν πραγματικά χάλια....

πάρε ακόμη και την τιμή που δίνει ο κατασκευαστής σαν κατανάλωση βρές ανάλογα με τις ώρες τις κιλοβατώρες που θα σπαταλήσεις στο χρόνο και πάρε στα χέρια σου το λογαριασμό της δεη που αναφερει την τιμή της κιλοβατώρας και υπολόγισε....νακερδίζεις τι;;;;;;;;;10 ευρό το χρόνο και αν....;;;είναι αστείο ...

αν θες να κάνεις και χρήση pc κοίτα σε lcd ...όσο αλεξίσφαιρά και αν είναι τα νέα πάνελ...θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

πάντως το δίλλημα δεν είναι το ίδιο έντονο όπως παλιότερα.. ητεχνολογία lcd έχει βελτιωθεί πολύ....

αν είσαι σε απόσταση θέασης πάνω απο 2.5 -3 μέτρα σίγουρα πας για 50αρα...

Samsung LN52B750 (LCD)
$27.76
Panasonic TC-P50X1
$55.28
Samsung PN50B650
$62.71
Pioneer PRO-111FD
$63.13
Panasonic TC-P50V10
$63.53
Samsung PN50A650
$73.54

ο παραπάνω πίνακας είναι δανεισμένος από ένα review του cnet

όπως θα δεις οι plasma καίνε τουλάχιστον τα διπλά, και αν συνυπολογίσεις, ότι βγάζουν και τριπλάσια θερμότητα που στην ελλάδα σημαίνει πολλές ώρες κλιματισμού, τότε θα καταλάβεις πως η ποσότητα δεν είναι αμελητέα.

Έχω και plasma τηλεόραση και lcd, η διαφορά στη λειτουργία είναι σημαντική, και αν υπάρχουν και κάποιες οικολογικές ανησυχίες τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά.

Είναι επιπόλαιο να πεις ότι μια tv καίει 50 και η άλλη 100 και τι έγινε ?

δεν είναι όλα τόσο απλά..

την οικολογικκή ανησυχία να τη συμεριστώ ...μέχρι εκεί όμως....

τα 50 ευρώ που μου φαντάζει και μέγιστη διαφορά μια και έχω διαβάσει και εγώ εκτενώς το συγκεκριμενο είναι 4 ευρο το μήνα....

και με βάση την οικολογική συνείδηση που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι πρέπει να υπάρχει θα έπρεπε να κινούμαστε και σε μικρότερες οθόνες έστω και lcd....

τέλος πάντων εγώ απλά ήθελα να θέσω τα πράγματα στη σωστή τους βαση...κατα τη γνώμη μου πάντα και να σταματήσω να ακούω συνεχως.....

απαπα πλάσμα;;;αυτές καίνε σαν ταχυθερμοσίφωνες....ή φιλαράκι θες την απόλυτη είκόνα να νομίζεις ότι πρωταγωνιστείς και εσύ στην ταινία..;;;πάρε πλάσμα...........λολ

όσον αφορά τη θερμότητα τα ευρό που χάνεις το καλοκαίρι ....τα κερδίζεις το χειμώνα....χεχεχε!!

Μόλις διαπίστωσα ότι samsung plasma σε 40 δεν υπάρχει πλέον.

Η εμπειρία σας ανάμεσα σε Samsung και Panasonic σε πλάσμα τι λέει ?

Δεν μας ειπες αποσταση θεασης , αλλα λογικα αφου εξεταζεις και τις 50" , γιατι δεν κοιτας τις 50U20 & 50S20 και την LG 50PK550 ?

εχω την 40Β650 και την 50U20

Isokrati την b650plasma εχεις ?

Σε σύγκριση με την u20 τι βλεπεις ?

αν συνυπολογίσεις, ότι βγάζουν και τριπλάσια θερμότητα που στην ελλάδα σημαίνει πολλές ώρες κλιματισμού, τότε θα καταλάβεις πως η ποσότητα δεν είναι αμελητέα.

Αυτό δεν ισχύει πλέον Νίκο, έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα και κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα.

Για παράδειγμα, σε περυσινά μοντέλα, οι Sony 40S5600 και Samsung 40B530, που είναι LCD, είναι σαφώς πιο ζεστές από την Panasonic 42U10, που είναι Plasma και έχει μεγαλύτερη κατανάλωση...

Μόλις διαπίστωσα ότι samsung plasma σε 40 δεν υπάρχει πλέον.

Η εμπειρία σας ανάμεσα σε Samsung και Panasonic σε πλάσμα τι λέει ?

η πανασόνικ σαφώς έχει την υπεροχή στις πλάσμα...μετά και την μετακίνηση του προσωπικού απο την pioneer..kuro recipy...

Isokrati την b650plasma εχεις ?

Σε σύγκριση με την u20 τι βλεπεις ?

δεν υπαρχει Β650 πλασμα σε 40"
την Lcd εχω , η οποια ειναι πολυ καλη , για την κατηγορια της...
Αν αγοραζα παντως φετος παλι , θα ξαναεπαιρνα πλασμα και οχι lcd...
Θα το γραψω αλλη μια φορα , οι 2 τους σε μια τηλεοραση θα ηταν κοντα στο τελειο !

Last edited:
η πανασόνικ σαφώς έχει την υπεροχή στις πλάσμα...μετά και την μετακίνηση του προσωπικού απο την pioneer..kuro recipy...

Εντάξει, η συνταγή KURO αναμένεται από του χρόνου και αν, προς το παρόν γνήσιες Panasonic παραμένουν, χωρίς αυτό να αποτελεί αρνητικό παράγοντα.

Άλλωστε, η Panasonic μαζί με την Fujitsu, ήταν οι εταιρείες που, πρακτικά, εφηύραν τα έγχρωμα πάνελ πλάσματος...

@Andronidis Akis: FullHD Plasma κάτω από τις 50", μόνο η Panasonic βγάζει...

Last edited:
η αλήθεια είναι ότι έχουν πεί ότι εχουν χρησιμοποιήσει κάποια στοιχεια της kuro στην 2010 σειρά ..αλλά τπτ σπουδαίο...αλλά πιστεύω ότι από του χρόνου σίγουρα...άλλωστε οι πατέντες της pioneer εχουν κόστος και δεν ειναι σωστό να μην τις χρησιμοποιήσει....για εμάς...!!!

για τη 40αρα θα συμφωνήσω με τον isokratis....την έχει συγγενικό μου πρόσωπο..πραγματικά πολύ καλή......με πολύ όμορφα χρώματα και σου έδινε την αίσθηση ίσως και λόγω μεγέθους βέβαια της πολύ συμπαγούς εικόνας..

η αλήθεια είναι ότι έχουν πεί ότι εχουν χρησιμοποιήσει κάποια στοιχεια της kuro στην 2010 σειρά ..αλλά τπτ σπουδαίο...

Τιποτα σπουδαιο?

Η VT20 για πολλους ειναι ανωτερη και απο την τελευταια σειρα Kuro και η μονη τηλεοραση που τις πλησιαζει σε μαυρο (εχει μετρηθει εως και 0.006 nits)...

(εχει μετρηθει εως και 0.006 nits)...

Για ξανατσέκαρέ το αυτό... ;)

Η VT20 είναι Panasonic μέχρι το κόκκαλο, απλώς είναι βασισμένη στα επαγγελματικά πάνελ της εταιρείας...