Τηλεόραση για wii,xbox,nova

kavouras5

New member
3 May 2010
64
Καλησπέρα σας!
Μπράβο για το πολύ χρήσιμο forum σας παιδιά...!

Είμαι λίγο άσχετος στο θέμα της τηλεόρασης,αλλα μόλις μετακόμισα και αποφάσισα να πάρω μια καινούρια τηλεόραση.
Εως τώρα έβλεπα ταινίες απο το mac pro σε μια dell 2707 και καμιά φορά για να έχω μεγαλύτερη εικόνα σε ενα προτζέκτορα της πλάκας τον viewsonic PJ513D.
Τώρα μετακόμισα σε άλλο σπίτι και ο υπολογιστής είναι σε άλλο δωμάτιο,οπότε θέλω να πάρω μια τηλεόραση για το σαλόνι...

Σε αυτή θα βλέπω κυρίως ταινίες, κανένα ντοκυμαντέρ απο nova, και καμια φορά κανενα παιχνιδάκι στο wii ή στο xbox...
Να πω οτι για ηχεία έχω τα logitech z-5500 και θέλω όλες τις συσκευές που προανέφερα(τηλεόραση,νova,wii,xbox) να τις συνδέσω πάνω τους.Μου φαίνεται λίγο δύσκολο βέβαια αλλα αυτή είναι η πρώτη απορία μου.

Και πάμε στο βασικό θέμα...Τηλεόραση!
Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 4-4,5 μέτρα!
Γιαυτό το λόγο σκέφτομαι οπωσδήποτε 50 ίντσες...
Επίσης απο ότι διάβασα σε σχετικά posts δε χρειάζεται να πάω σε full hd γιατί πρώτον μιλάμε για πολύ μεγάλη απόσταση,δεύτερον δε θα βλέπω blue-ray(κυρίως ταινίες σε divx απο internet) και τρίτον και βασικότερο δεν έχω να δώσω πολλά χρήματα(κρίση βλέπετε!).. :)
Επίσης με προβλημάτισε το γεγονός που διάβασα οτι οι plasma μπορεί να αφήσουν σημάδι μετά απο ώρες ακίνητου φωτεινού σημείου στην οθόνη(πχ μπάρες απο παιχνίδια κτλ).Βέβαια δεν είμαι πολύ fan των παιχνιδιών.Κυρίως θα βλέπω ταινίες...

Υπολογίζω οτι με παίρνει να δώσω μόνο μέχρι 500 ευρώ,γιαυτό δε λέω όχι και σε μεταχειρισμένες...Ένας γνωστός μου πουλάει την LG 50PX4R που είναι 50" plasma HD 1366x768, αλλα μοντέλο 2006, 300 ευρώ.
Το ερώτημα είναι αν αξίζει να πάρω τόσο παλιό μοντέλο και βέβαια αν θα καταφέρω να συνδέσω πάνω της όλες τις συσκευές που σας είπα...
Ή αξίζει να βρω κάποιο άλλο μεταχειρισμένο μοντέλο...

Συγνώμη για το μακροσκελές post...Σας ευχαριστώ προκαταβολικά...

Kαλως ηρθες , αλλα 50" μεχρι 500 ευρω δεν υπαρχουν...
Μεταχειρισμενη πλασμα παλιας τεχνολογιας , προσωπικα δεν θα επαιρνα για αρκετους λογους...
Η ανεβαινεις στα 600-650 ευρω και βρισκεις μια απο τις 50αρες της σειρας PQ απο LG , η παιρνεις αυτη που λες .

Υ.Γ. Μιλωντας για τηλεορασεις , το 2006 μου ακουγεται σα να προκειται να αγορασεις αυτοκινητο του 80....

Έχεις δίκιο φίλε μου...
Οπότε αποκλείω την παλιά 50"...

Βρήκα σε μεταχειρισμένες τις εξής(samsung)
LE46A786R
LE46B553
LE46A656
Βέβαια είναι με κάποιες γρατζουνιές ή λίγα καμμένα pixel αλλα είναι πολύ μακριά η οθόνη και δε θα φαίνονται...
Γύρω στα 600 ευρώ...Πιστεύετε αξίζουν πιο πολύ απο μια καινούρια 50PQ της LG?

Last edited:
Έχεις δίκιο φίλε μου...
Οπότε αποκλείω την παλιά 50"...

Βρήκα σε μεταχειρισμένες τις εξής(samsung)
LE46A786R
LE46B553
LE46A656
Βέβαια είναι με κάποιες γρατζουνιές ή λίγα καμμένα pixel αλλα είναι πολύ μακριά η οθόνη και δε θα φαίνονται...
Γύρω στα 600 ευρώ...Πιστεύετε αξίζουν πιο πολύ απο μια καινούρια 50PQ της LG?

Η καινούρια δε συγκρίνεται με τις μεταχειρισμένες IMHO - πόσο μάλλον όταν αναφέρεις οτι κάποιες έχουν και καμένα pixel, τα οποία μετα από πολύ λίγο καιρό "συμβίωσης" θα σε ενοχλούν σίγουρα!! Τώρα δεν ξέρω εαν θα ήθελες ,για να κατεβασεις λίγο το κόστος, να κοιτάξεις και κάτι σε καινούρια 46" ή κοιτάς αποκλειστικά για 50αρα.

Στα 4-4,5 μετρα και οι 50 , λιγες ειναι , συνεπως , δεν αξιζει για να γλιτωσει μερικα ευρω να μην βλεπει τιποτα !
:2thumb22sup:

πάρε LG 50PQ ή 50PJ και δεν θα πιστεύεις την εικόνα που έχεις για τόσα χρήματα

Παιδιά πήγα σήμερα και είδα απο κοντά τα εξής μοντέλα και τα βάζω με τη σειρά απο το καλύτερο ως το χειρότερο(για το μάτι μου)..
1.LG 50PS3000
2.LG 50PJ550
3.LG 50PQ

Η PS3000 δεν παίζεται...Πολύ καλή ποιότητα,φωτισμός κτλ...Ήταν δίπλα απο μια lcd των 1200 ευρώ και ήταν πολύ λίγο υποδεέστερη...Το κακό είναι οτι είναι ακριβή για τα δεδομένα μου...800 ευρώ στο skroutz...

Οι διαφορές των PJ και PQ είναι λίγες με την PJ να είναι πιο καινούριο μοντέλο αν δεν απατώμαι...Οι τιμές τους απο 630 ευρώ...

Και μια ερώτηση κρίσεως...Η 50PX4R που σας είπα στην αρχή έχει όσο καλή εικόνα έχουν οι PJ και PQ ή καμία σχέση?

Η 50PX4R που σας είπα στην αρχή έχει όσο καλή εικόνα έχουν οι PJ και PQ ή καμία σχέση?

Καμια σχεση...
Οι πλασμα σε πολυ φωτινο περιβαλλον καταστηματος , αδικουνται...
σε οικιακες συνθηκες θα ειναι πιθανοτατα καλυτερες απο την lcd που ειδες...
Αν μπορεις παρε την PJ η την PS που σαν περσινο μοντελο μπορει και να την πετυχεις σε καποια καλη προσφορα...

Η PS3000 δεν παίζεται...Πολύ καλή ποιότητα,φωτισμός κτλ...Ήταν δίπλα απο μια lcd των 1200 ευρώ και ήταν πολύ λίγο υποδεέστερη...

Παντως περυσι που την ειχα δεν κοντα στην LH9000 εδειχνε πολυ καλυτερα...

Να χεις υποψην σου οτι οι πλασμα δειχνουν καλυτερα σε οικιακο περιβαλλον (χωρις υπερβολικα πολλα φωτα) , ενω οι LCD χειροτερα απο οτι στο καταστημα...