Τηλεόραση - Home cinema

ck13

New member
16 December 2008
57
Καλησπέρα σας παιδιά. Θέλω την βοήθεια σας για την επιλογή τηλεόρασης και home cinema.

Για την τηλεόραση δίνω μέχρι 1500 για 46'' το ανώτερο. Με το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει σκέφτομαι για την 46HX800. Για να προλάβω ορισμένους, δεν θέλω plasma και δεν νομίζω ότι έχω την δυνατότητα με 1500 να αγοράσω κάτι πολύ καλό από τα νέα μοντέλα που αναμένονται σύντομα, οπότε αποκλείω και αυτήν την περίπτωση.
Η χρήση της θα είναι λίγο απ'όλα, αναλογικά-ψηφιακά κανάλια, PS3, σειρές και ταινίες από ένα WD media player (που πρέπει να αλλάξω κάποια στιγμή), και φυσικά dvd και Blu ray.

Εκεί που δεν έχω καθόλου ιδέα είναι το θέμα του home cinema. Ψάχνοντας μια λύση που μου άρεσε είναι το bdv-370 το οποίο έχω βρει στα 350 . Να πω ότι απορρίπτω τελείως τα συστήματα με ηχεία πύργους για δύο λόγους (1ος λόγος αριστερή παντόφλα 2ος λόγος δεξιά παντόφλα, αν με καταλαβαίνετε!!). Οπότε αναγκαστικά πρέπει να έχει 4 μικρά ηχεία που θα τα μοιράσω στο χώρο. Επίσης δεν θέλω να ξεφύγω πολύ στην τιμή, αφού τα 350 τα θεωρώ αρκετά. Και τέλος βλέπω ότι με το συγκεκριμένο θα μπορώ να βλέπω και blu ray, οπότε δεν αποφεύγω και την διαδικασία να αγοράσω blu ray player, αφού και το PS3 το έχω για αποκλειστική χρήση παιχνιδιών.

Αυτά τα λίγα και περιμένω τις προτάσεις σας.

Υ.γ. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα να γίνει συζήτηση για το home cinema στο ίδιο thread με αυτό για την TV.

Μα το PS3 είναι μια χαρά Blu-ray 3D player...Γιατί να αγοράσεις και άλλη συσκευή πλέον του media player??

achillesgk Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Στην τηλεόραση οι μόνες διαφορές που βλέπω στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι το "True Cinema 24 fps" που έχει η ΗΧ800 η οποία είναι και LED και όχι LCD όπως η C750. Η δεύτερη διαφορά δεν με ενοχλεί σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο φόρουμ. Για το "True Cinema 24 fps" δεν ξέρω αν είναι κάτι που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Για το Home Theater είναι μια καλή πρόταση αν και 100 ακριβότερη.

doomlouder Δυστυχώς τα "μάτια" που διαβάζουν CD, DVD και Blu Ray έχω καταλάβει ότι είναι ευαίσθητα. Ίσως η σύγκριση να είναι λάθος που θα κάνω αλλά έχω αλλάξει κάμποσα cd και dvd players επειδή δεν μπορούσαν να διαβάσουν καλά τα δισκάκια. Κάτι άλλο που ξέρω είναι ότι στο PS3 στα παιχνίδια το μάτι δεν διαβάζει συνέχεια σε αντίθεση με την περίπτωση που βλέπεις ένα dvd - Blu Ray που διαβάζει όλη την ώρα. Οπότε θεωρώ κρίμα να χαλάσω ένα μηχάνημα που το πήρα για να παίζω παιχνίδια με το να το βάζω να βλέπω ταινίες.

nikosn14 Την πλάσμα την απορρίπτω κυρίως επειδή δεν θέλω να φοβάμαι πόσες ώρες θα παίζω PS3 ή να σκέφτομαι πόσο χρόνο θα συνδέσω ένα PC-laptop σε αυτή. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έχω αποφασίσει να απορρίψω plasma tv.

Κάτι άλλο που ξέρω είναι ότι στο PS3 στα παιχνίδια το μάτι δεν διαβάζει συνέχεια σε αντίθεση με την περίπτωση που βλέπεις ένα dvd - Blu Ray που διαβάζει όλη την ώρα. Οπότε θεωρώ κρίμα να χαλάσω ένα μηχάνημα που το πήρα για να παίζω παιχνίδια με το να το βάζω να βλέπω ταινίες.

Από που προκύπτει ότι θα το χαλάσεις;

Αντρέα, αν ισχύει ότι όταν βλέπεις ταινία το μάτι δουλεύει περισσότερο λογικά θα κουραστεί πιο γρήγορα από το να παίζεις μόνο παιχνίδια, πόσο μάλλον αν βλέπεις και ταινίες που έχεις νοικιάσει από video club και που συνήθως είναι κακομεταχειρισμένες.

Υπερίων: Για την 46ΗΧ800 ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα που θα κάνω την αγορά να έχει πέσει και άλλο η τιμή της.

Καλά γυαλιά για 3d και που να μην ξεφεύγουν βέβαια πολύ στην τιμή ποια πιστεύετε ότι είναι για την SONY?

Αν και δεν είναι ακριβής η ορολογία, το "μάτι κουράζεται" περισσότερο κατά την ανάγνωση παιχνιδιών, όπου η κεφαλή μετακινείται συνεχώς και η φόρτωση πρέπει να γίνει με την μέγιστη ταχύτητα, παρά στις ταινίες, όπου ο δίσκος διαβάζεται σειριακά, με την ελάχιστη ταχύτητα... ;)

Σε PS2 πάντως που το είχα παρατηρήσει όταν έπαιζε παιχνίδια δεν διάβαζε το cd όλη την ώρα αλλά συνήθως όταν έκανε loading σε άλλο menu, πίστα κλπ, ενώ όταν έπαιζε ταινία δούλευε συνέχεια. Φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το PS3.

Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι να μην χαλάσω ένα μηχάνημα που το πήρα για να παίζω παιχνίδια βάζοντας το να κάνει και άλλα πράγματα, τα οποία σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητες του. Αν λοιπόν έχουμε την πρώτη περίπτωση που παίζω μόνο παιχνίδια χωρίς να βλέπω blu-ray και την δεύτερη που παίζω παιχνίδια και βλέπω και blu ray, λογικά με την δεύτερη περίπτωση μειώνω το χρόνο ζωής του μηχανήματος. Λέω εγώ τώρα. Μπορεί να κάνω λάθος, δεν ξέρω.

Υ.Γ. Sorry για την ορολογία. Το λέω μπακαλίστικα για να γίνεται πιο κατανοητό.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο...πολλά άτομα χρησιμοποιούν το ps3 και σαν blu ray player χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Και να μη χρειαστείς bluray player θα χρειαστέις set home cinema για τον ήχο, οπότε η παίρνεις ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία ή παίρνεις ένα set. Eγώ σου πρότεινα ένα που να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανεξάρτητο κ αργότερα (π.χ. μελλοντική αναβάθμιση ή σε άλλη τηλεόραση). Όσο για το ps3 όταν έψαχνα να βρω κ εγώ τι να πάρω για blu ray player, και τελικά κατέληξα στο panasonic bd85 (που δεν είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή) είχα διαβάσει πολλά αρνητικά τόσο για την ποιότητα εικόνας του ps3 όσο και ότι σε πολλούς χάλασε η συσκευή ανάγνωσης.

Επανέρχομαι με νέες απορίες.

Όπως έχω γράψει η τηλεόραση που έχω επιλέξει είναι η 46HX800. Μια λεπτομέρεια που δεν είχα γράψει στο αρχικό post είναι ότι την αγορά θα την κάνω για το καινούργιο μου σπίτι στο οποίο θα μετακομίσω το αργότερο στο τέλος Μαρτίου. Οπότε έχω περιθώριο για την αγορά μέχρι τότε περίπου.

Η ερώτηση μου είναι πότε περίπου υπολογίζεται ότι θα βγουν στην αγορά τα νέα μοντέλα από SONY και Samsung?
Σύμφωνα με αυτά που έχετε διαβάσει αξίζει να περιμένω τα νέα μοντέλα? Διαβάζοντας το παρακάτω:

http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1295523238

με τα 1500Ε που σκοπεύω να διαθέσω το μοντέλο που θα μπορώ να αγοράσω θα είναι ένα από τα ΕΧ720, ΝΧ720 ή ΗΧ720 στις 46''. Τι παραπάνω έχουν να προσφέρουν οι παραπάνω σε σύγκριση με την ΗΧ800?

Από Samsung δεν έχω δει τιμές αλλά θεωρώ ότι πλέον πληρώνεις και το όνομα οπότε για ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά η Sony είναι φθηνότερη.

Aφου δεν βιαζεσαι παρε καποια απο τα νεα μοντελα που θα εχουν καλυτερη επεξεργασια για τηλεοπτικο σημα (X-Reality) καλυτερο media player και γενικα βελτιωμενη εικονα.

Οι τιμες θα ειναι διαφορετικες απο αυτες που βλεπεις και προς τα κατω λογικα.

Αν και μάλλον είναι λίγο νωρίς για την σχετική συζήτηση, όλες οι Sony xx720 (HX720, NX720, EX720) φαίνεται να αξίζουν την αναμονή, καθώς έχουν και καλύτερη επεξεργασία εικόνας από πέρυσι και λογική αρχική τιμολόγηση, που παραδοσιακά ήταν λίγο 'τσιμπημένη' στις Sony. Η NX μάλιστα έχει εξαιρετικό design.

Να δούμε και την Samsung που φαίνεται να 'στηρίζεται' σιγά-σιγά στο όνομα που με κόπο και ιδρώτα απέκτησε, και αυξάνει τις τιμές. Κελεπούρια μάλιστα (CCFL), τύπου C650 και C750 μάλλον θα πάψουν να υπάρχουν φέτος (περιμένουμε και την αυριανή επίσημη ανακοίνωση των μοντέλων), οπότε οι Sony θα γίνονται όλο και πιο ανταγωνίσιμες.

Σε ότι αφορά την ερώτηση σου η HX720 φαίνεται να είναι overall αρκετα βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με την HX800. Κύρια πλεονεκτήματα η επεξεργασία x-reality pro, τα διάφορα καλούδια (integrated wi-fi, PVR κλπ), και ένα τυπικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το Motionflow 400 που διαθέτει, σε γρήγορες σκηνές.

YΓ. συγνώμη για το συνεχόμενο post, δεν πρόλαβα το edit.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που με προβληματίζει είναι η τιμή των καινούργιων μοντέλων επειδή δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 1500Ε. Πότε περίπου θα έρθουν τα καινούργια μοντέλα? Έχει ανακοινωθεί κάτι?

Εδώ είμαι πάλι. Εξακολουθώ να είμαι προβληματισμένος για το θέμα της αγοράς μια 46''. Το ερώτημα, για όσους έχουν δει από κοντά την ΕΧ720 ή έχουν διαβάσει σχόλια από εξωτερικό, είναι ΗΧ800 ή ΕΧ720? Τιμή σχεδόν παρόμοια. Η ΕΧ720 νομίζω είναι 100 Hz ή κάνω λάθος? Οι ακόμα πιο καινούργιες φαντάζομαι θα ξεφεύγουν αρκετά πάνω από τα 1500Ε που έχω βάλει ως ταβάνι.

Και δύο ακόμα θεμάτακια που θέλω την βοήθεια σας.

1)Ψάχνω μια φθηνή TV 32'' για το υπνοδωμάτιο. Για τηλεοπτικό πρόγραμμα και σειρές από το wd media player ή κάνα dvd αν μετακινώ το player από το σαλόνι στο δωμάτιο. Μια περίπτωση που κοιτάζω είναι η Samsung LE32C530. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο σε αντίστοιχα χρήματα?

2)Η 46'' μαζί και το PS3, Home cinema κλπ. που θα μπουν στο σαλόνι και θα έχουν από πίσω τους καλοριφέρ. Πιο συγκεκριμένα θα είναι πάνω σε έπιπλο το οποιο θα είναι διαγώνια σε 2 τοίχους που σχηματίζουν γωνία. Το ερώτημα είναι πόση απόσταση πρέπει να έχει το έπιπλο από το καλοριφέρ για να μην έχω θέματα. Ως γνωστό η θερμότητα φεύγει κυρίως προς τα πάνω αλλά....
Λίγο μπακαλίστικα για να γίνω πιο κατανοητός το έπιπλο είναι το \ και το σώμα του καλοριφέρ το κ.

|\
| \
|κ \
|κ_\_

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Γιώργος

Last edited: