Είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Άλλη η χρήση του προβολέα,άλλη της τηλεόρασης.Αν-όπως λες-τον θες μόνο για νυχτερινές προβολές,ο προβολέας είναι μονόδρομος.
Υπάρχουν όμως και άλλα θεματάκια που προκύπτουν.
Π.χ.,ο προβολέας δεν έχει ήχο,άρα θα πρέπει για να δεις μια ταινία να παίζει παράλληλα και κάποιο σύστημα ήχου το οποίο θα είναι μοιρασμένο σε όλο τον χώρο,άρα ο ήχος αυτός θα ακούγεται και στο υπόλοιπο σπίτι πολύ περισσότερο από μία τηλεόραση.
Θα ενοχλεί κάποιους αυτό;
O προβολέας απαιτεί πλήρη συσκότιση.
Θα ενοχλεί κάποιους αυτό;
Aν η απάντηση είναι ΝΑΙ στις 2 παραπάνω ερωτήσεις,να είσαι σίγουρος ότι μάλλον ΔΕΝ θα βλέπεις τόσο συχνά όσο φαντάζεσαι ταινίες με τον προβολέα.
Αν μένεις μόνος σου,όλα είναι εύκολα.Αν όχι,ο προβολέας απαιτεί αποδοχή τόσο από τους συγκατοίκους σου όσο και από την καθημερινότητά σου.
Στα γράφω αυτά λαμβάνοντας υπ´όψιν τη δική μου εμπειρία χρήσης προβολέα,που έχοντας καταφατικές απαντήσεις στα 2 παραπάνω ερωτήματα,ανάθεμα και αν έχω δει 10 ταινίες στα 2 χρόνια που τον έχω.
Στα γράφω επίσης γνωρίζοντας την περίπτωση του κουμπάρου μου.
Είναι από τους πρώτους που είχε εγκαταστήσει προβολέα στο σπίτι του,όντας λάτρης της μεγάλης εικόνας.
Σήμερα υπάρχει εγκατεστημένος στο ταβάνι του αλλά δεν λειτουργεί ποτέ και η αιτία είναι μια 65´ τηλεόραση.
Πλεονεκτήματα;
Πολλά.
Δεν απαιτεί συσκότιση.
Μπορεί να ακούσει τόσο από την ίδια όσο και από το σύστημα ήχου.
Απολαμβάνει μεγάλη εικόνα όλες τις ώρες της ημέρας και όχι μόνο όταν βλέπει ταινίες(για να προλάβω σχόλια του τύπου "δλδ βλέπει ΕΙΔΗΣΕΙΣ σε μεγάλη εικόνα,σας λέω ότι βλέπει από δορυφορική,αθλητικά,ταινίες,ντοκυμαντέρ,όλα σε FULL HD).
Ελπίζω να σε μπέρδεψα...