Τηλεόραση κατάληλη για pc games?

Myronas

New member
20 December 2007
58
Σέρρες
Έχω προϋπολογισμό περί τα 2.000 έως 2.500 ευρώ και θέλω να πάρω τηλεόραση όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, από 46" και πάνω, υψηλής ανάλυσης, που θα χρησιμοποιώ πρωτίστως για pc gaming και δευτερευόντως για θέαση ταινιών blue-ray.
Διευκρινίζω πως το pc μου έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει ανάλογες αναλύσεις σε αποδεκτά fps, κι αν αποδειχθεί στην πράξη ότι κάπου υστερεί, φυσικά θα του γίνει η ανάλογη αναβάθμιση. Επιπλέον διευκρινίζω ότι δεν με ενδιαφέρουν τα monitor για το pc μου ούτε οι projectors, αυτά που ήδη έχω είναι αρκούντος ικανοποιητικά. Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για τηλεόραση που δεν έχω, ούτε καν crt.

Υπάρχουν εδώ φίλοι που να χρησιμοποιούν την τηλεόρασή τους για gaming? και ποιές οι σχετικές σας εντυπώσεις;
Γενικά, τις lcd θεωρείτε πλέον κατάλληλες για τον σκοπό αυτό ή τις plasma?
Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο, τηλεόρασης πάντα, που να σας έχει εντυπωσιάσει όσον αφορά τις δυνατότητές του για gaming?

Αφού θα την χρησιμοποιείς κυρίως για Games καλύτερα να πιάσεις LCD. Εγώ θα σου προτείνω την Sony 52W4000/52W4500.

Η Sony χρησιμοποιεί panel με απόκριση 8ms νομίζω;
Μήπως αυτά είναι λίγα για gaming? Την έχεις δοκιμάσει, πώς σου φάνηκε; Μήπως μια τηλεόραση με γρηγορότερο panel είναι πιο κατάλληλη;

Υπαρχουν πολλοι τροποι μετρησης...

GTG=grey to grey
BTW= black to white
BEW=Blur edge width

Συνοπτικα ολα περικλειονται σε αυτες τις δυο προτασεις...

"In the present, however some manufacturers still report the "fastest possible" response time, instead of the average or typical response time that you and I would see in daily use."

"The lack of standard specifications for measuring LCD response time means that manufactures can choose to quote, or in that case even leave out, whatever suits them best."

Οποτε στην πραγματικοτητα ενα πανελ με 8 ms μπορει να ειναι πιο γρηγορο απο ενα που ο κατασκευαστης δινει 6 ms!!!

Πρακτικα επειδη ειμαι gamer πολλα χρονια σου λεω οτι οποιαδηποτε επωνυμη LCD και να παρεις θα ειναι αρκετα γρηγορη για οποιοδηποτε παιχνιδι.

Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να παρεις και μια καλη κονσολα (=ΧΒΟΧ 360) ωστε να μπορεις να παιξεις τα τοπ παιχνιδια που κυκλοφορουν και τα οποια συνηθως δεν θα βρεις στο PC η και να κυκλοφορουν δεν θα εχουν την ιδια αισθηση.

Τρανη αποδειξη το Call Of Duty 4 το οποιο στην εκδοση για 360 ειναι πολυ ανωτερο σε gameplay απο την αντιστοιχη εκδοση σε PC.

Σ' ευχαριστώ Γιάννη, η συμβουλή ενός gamer είναι πολύτιμη, ειδικά όταν αυτός ασχολείται με first person shooters που είναι πιο απαιτητικά σε frames per second από τα παιχνίδια που παίζω εγώ, δηλαδή σχεδόν αποκλειστικά rpg, κυρίως on-line (LotRO, AoC και Mass Efect αυτόν τον καιρό).
Συνεπώς η πρόταση του Γιώργου θα πρέπει να είναι αξιόλογη, ανεξαρτήτως της ονομαστικής απόκρισης του πάνελ της Sony.
Κάποια άλλη πρόταση; Εσύ ποιά τηλεόραση χρησιμοποιείς τώρα Γιώργο; Είσαι ικανοποιημένος από τις επιδώσεις της;

Εγώ έχω μια Samsung PS42C96HD εδώ και ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα λόγο απόσταση θέασης είμαι στο ψάξιμο για 58"+.

Απάντηση: Re: Τηλεόραση κατάληλη για pc games?

Εγώ έχω μια Samsung PS42C96HD εδώ και ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα λόγο απόσταση θέασης είμαι στο ψάξιμο για 58"+.

Πόση απόσταση έχεις;

Ποιά τηλεόραση 58"+ έχεις υπόψιν Γιώργο;
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει αξιόλογο μοντέλο σε αυτές τις διαστάσεις και τιμή που να μην θεωρούσα υπερβολική...

Ποιά τηλεόραση 58"+ έχεις υπόψιν Γιώργο;
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει αξιόλογο μοντέλο σε αυτές τις διαστάσεις και τιμή που να μην θεωρούσα υπερβολική...

Σε LCD δεν πρέπει να υπάρχει κάτι.

Η πιο προσιτή πάνω από 52'' που μου έρχεται στο μυαλό παίζει στα 4000

Τoshiba 57Ζ3030

Σωστά λέει ο Γιώργος, στις LCD δύσκολα θα βρείς σε λογική τιμή πάνω από 52". Εγώ προτιμώ τις Plasma αν και έχω Ps3 & Wii δεν παίζω ιδιαιτερα γιαυτο δεν έχω πρόβλημα. Εσύ λόγο ότι είσαι Gamer καλύτερα η μείνεις στις LCD.

Συνεπώς η πρόταση του Γιώργου θα πρέπει να είναι αξιόλογη, ανεξαρτήτως της ονομαστικής απόκρισης του πάνελ της Sony.
Κάποια άλλη πρόταση; Εσύ ποιά τηλεόραση χρησιμοποιείς τώρα Γιώργο; Είσαι ικανοποιημένος από τις επιδώσεις της;

Προσωπικα εχω εμπειρια μονο απο κονσολες (PS1 , PS2 , XBOX , XBOX 360) και οχι απο την συνδεση με PC για games.

Eιδικα για το 360 μπορω να σου πω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα αρκει να παρεις μια τηλεοραση επωνυμη. Κυριως βεβαια σου συνιστω να δεις καποια Sony , Samsung , Sharp , Toshiba η LG.

Oι Philips συνηθως εχουν lag λογω επεξεργασιας εικονας και οι gamer δεν τις προτιμουν.

Καλά που το ανέφερες, για Philips το σκεφτόμουν σοβαρά γιατί σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που οι ίδιοι δημοσιεύουν, έχουν πολύ μικρό χρόνο απόκρισης κι έτσι είχα την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν γρήγορα panels, άρα κατάλληλα για παιχνίδι.

Γιατί όμως οι plasma θεωρούνται ακόμη κακή επιλογή για σύνδεση με pc?
Και ειδικά μάλιστα όχι για pc που θα δουλεύει, επεξεργασία κειμένου π.χ., αλλά παιχνίδια; Νόμιζα ότι η τεχνολογία τους έχει επίσης προχωρήσει.

Καλά που το ανέφερες, για Philips το σκεφτόμουν σοβαρά γιατί σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που οι ίδιοι δημοσιεύουν, έχουν πολύ μικρό χρόνο απόκρισης κι έτσι είχα την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν γρήγορα panels, άρα κατάλληλα για παιχνίδι.

Οι Philips συνηθως εχουν τα ιδια πανελ με τις LG (πχ. 32PFL9603 που εχει Sharp) απλως μετρανε αλλιως το response time ωστε να το βγαζουν λιγοτερο απο τους αλλους...

Γιατί όμως οι plasma θεωρούνται ακόμη κακή επιλογή για σύνδεση με pc?
Και ειδικά μάλιστα όχι για pc που θα δουλεύει, επεξεργασία κειμένου π.χ., αλλά παιχνίδια; Νόμιζα ότι η τεχνολογία τους έχει επίσης προχωρήσει.

Σίγουρα η Plasma βελτιώθηκαν τα τελευταία χρονια στον τομέα αυτόν και όσο βελτιώνονται τόσο σπανιότερα παρουσιάζουν προβλήματα. Εγώ για παράδειγμα εκτος από το PS3 & Wii έχω και HTPC στην δικη μου Plasma χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα. Όμως εσύ αφού θα την έχεις κυρίως για PC Games με το να πιάσεις LCD είσαι πιο Safe.
Κοίταξε η άποψη μου είναι να ακούσεις τις συμβουλές όλων μας αλλα να πας να τις δεις από κοντά. Για παράδειγμα, για κάποιους λίγους σαν εμενα η εικόνα των LCD φαίνεται πιο ψεύτικη από ότι είναι των Plasma γιαυτο προτιμούν τις Plasma.

Η 52W4000 που εχω εδω και 2 μηνες - πριν το euro την πηρα,μολις ηρθε - ειναι αστερι.Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,βεβαια αν αγορασα κατι "τωρα" η θα επαιρνα την 52w4500 η την 50αρα kuro αν και επειδη εχω 2 pc πανω στην τηλεοραση η plasma δεν ειναι οτι καλυτερο.

Σε τί πιστεύεις είναι καλύτερη η W4500 από την W4000?
Αφού τα 100Hz δεν έχουν νόημα για τα blueray και τα games για τα οποία θα χρησιμοποιώ την τηλεόρασή μου, αξίζει να χάσω την αυξημένη εγγύηση;