τηλεόραση μέχρι 42"

Cmad

New member
24 January 2010
23
Παιδιά καλησπερα θέλω να πάρω τηλεόραση μέχρι 42" για τη μάνα μου. απόσταση θεασης 2m, θα βλέπει κυρίως τηλεοπτικό σήμα. ενίοτε καμία σειρά από Usb. Έλεγα να πάρω πλάσμα επειδή εχω πάρει εγώ τη u 10[τέλεια ]. Αλλά φοβάμαι image burn επειδή την αφήνει ανοικτή σε κάποιο κανάλι με τις ώρες.! Μου άρεσε η pj 550 κ λόγω κόστους. δεν θέλω να δώσω πάνω από 480 . Εσείς τι προτείνετε; μήπως να δω lcd κ ποια; ευχαριστώ.

Αν είσαι απόλυτος στα χρήματα δεν έχεις και άλλη επιλογή από plasma. Η συγκεκριμένη από ό,τι ξέρω είναι πολύ καλή σε τηλεοπτικό σήμα. Τώρα για το image burn είναι κάτι σπάνιο πλέον. Αν θέλεις να κάνεις μια μικρή υπέρβαση, η Samsung 40C530 έχει γύρω στα 550 Ευρώ αυτή τη στιγμή.

επειδη ειμαι και εγω στο ιδιο ψαξιμο με τον φιλο cmad, αν υποθεσουμε οτι γινεται η "υπερβαση', η 40c530 ειναι καλυτερη απο την 42pj550? να σημειωσω οτι η κυρια χρηση της τηλεορασης θα ειναι για τηλεοπτικο σημα και ενιοτε καμια ταινια.

επειδη ειμαι και εγω στο ιδιο ψαξιμο με τον φιλο cmad, αν υποθεσουμε οτι γινεται η "υπερβαση', η 40c530 ειναι καλυτερη απο την 42pj550? να σημειωσω οτι η κυρια χρηση της τηλεορασης θα ειναι για τηλεοπτικο σημα και ενιοτε καμια ταινια.

Η PJ ειναι καλυτερη σε τηλεοπτικο σημα.

Γενικότερα δε μπορείς να συγκρίνεις plasma με LCD. Αλλα καλά έχει η μία, άλλα η άλλη. Δεδομένου όμως ότι η συγκεκριμένη(PJ550) έχει πολύ καλό τηλεοπτικό σήμα, μπορείς να προτιμήσεις αυτή. Είναι και αρκετά φθηνότερη.

Γενικότερα δε μπορείς να συγκρίνεις plasma με LCD. Αλλα καλά έχει η μία, άλλα η άλλη. Δεδομένου όμως ότι η συγκεκριμένη(PJ550) έχει πολύ καλό τηλεοπτικό σήμα, μπορείς να προτιμήσεις αυτή. Είναι και αρκετά φθηνότερη.

Συγκρινεις ομως το αποτελεσμα σε θεμα εικονας.

Πχ. εβλεπα προχθες ενα video του youtube στην LCD μου και για περιεργεια το εβαλα και στην πλασμα και νομιζες απευθειας οτι η ποιοτητα ηταν 100% καλυτερη ενω στην πραγματικοτητα ηταν καρασυμπιεσμενο.

Συγκρινεις ομως το αποτελεσμα σε θεμα εικονας.

Πχ. εβλεπα προχθες ενα video του youtube στην LCD μου και για περιεργεια το εβαλα και στην πλασμα και νομιζες απευθειας οτι η ποιοτητα ηταν 100% καλυτερη ενω στην πραγματικοτητα ηταν καρασυμπιεσμενο.

Ναι σίγουρα. Άσε και μετάνιωσα που πήρα LCD, αν και με το budget μου μόνο LG Plasma θα μπορούσα να πάρω!

το οτι η lg ειναι hd ready και οχι fullhd δε νομιζω να αποτελει προβλημα στην αναπαργωγη βιντεο 720π ή ακομα και 1080π απο εξωτερικο media player ετσι? εντωμεταξυ καποια μαγαζια τη γραφουν 1024χ768 και καποια 1366χ768. ποιο ειναι το σωστο?

Last edited:
Σε μια τηλεοραση μετρανε για την ποιοτητα εικονας:

Αντιθεση , Χρωματικη ακριβεια, Χρωματικος κορεσμος , Κινηση και πιο κατω ειναι η αναλυση.

Οι LCD και LED LCD πασχουν πολυ σε αντιθεση με αποτελεσμα πολλοι να νοσταλγουν τις παλιες τους CRT , ενω και τα χρωματα ειδικα σε τηλεοπτικο σημα στις πλασμα θυμιζουν CRT.

Aρα συνολικα μια τηλεοραση 1024x768 μπορει να ειναι ανωτερη απο μια 1920x1080. Aλλωστε αυτη ειναι η στατικη αντιθεση , σε κινουμενη εικονα οι LCD λογω motion blur οι 1080 γραμμες μπορει να πεφτουν ακομη και στις 300.
Αντιθετα οι πλασμα εχουν πολυ καλο motion picture resolution που πλησιαζει το μεγιστο των 768/1080 γραμμων.

moving_picture_resolution.jpg

Eδω φαινεται σχηματικα αυτο που σου λεω.

οποτε παιδια απο οτι καταλαβα καλυτερα pj550.Να μην φοβαμαι IR+ BI αν παραμενει για ωρες το καναλι ιδιο.Σιγουρα εχει πιο φυσικα χρωματα απο c530 γιατι εχω πλασμα κ το ξερω.

μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα ο ψηφιακος δεκτης ειναι μονο mpeg4? τα κρατικα που ειναι mpeg2 θα τα πιανει? για την 42pj550 παντα

μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα ο ψηφιακος δεκτης ειναι μονο mpeg4? τα κρατικα που ειναι mpeg2 θα τα πιανει? για την 42pj550 παντα

Ναι οι δέκτες mpeg4 καλύπτουν και mpeg2. To αντίθετο δεν ισχύει.

Ολοι οι δεκτες πλεον ειναι υβριδικοι δηλαδη με ενα τσιπακι αναλογικα+mpeg2+mpeg4.

Παλιοτερα οι δεκτες ηταν αναλογικοι+mpeg2.